Boris T
Poznat
- Poruka
- 7.198
Па сваки војни сектор има свог команданта, који издаје наређења која се односе на окупиране територије.Da, da. Vojska je poznata po tome što izdaje pismena naređenja sa pečatima.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па сваки војни сектор има свог команданта, који издаје наређења која се односе на окупиране територије.Da, da. Vojska je poznata po tome što izdaje pismena naređenja sa pečatima.
Izdaje ih u pravilu usmeno kako to u vojsci već ide.Па сваки војни сектор има свог команданта, који издаје наређења која се односе на окупиране територије.
И како се онда може доказати да је неко издао усмено наређење? Опет долазимо до закључка да се тако нешто не може доказати.Izdaje ih u pravilu usmeno kako to u vojsci već ide.
Najbolje da je neko izdao pismeno naređenje da se ubijaju žene.
Da se to tako dokazivalo gomila ratnih zločinaca nikad ne bi bila osuđena.И како се онда може доказати да је неко издао усмено наређење? Опет долазимо до закључка да се тако нешто не може доказати.
Не може се градити историјски наратив на недоказаним догађајима, а још мање на онима који су засновани на изјавама са циљем изазивања националне мржње.
Па, ако говориш о Босни – то су кривични процеси који трају више од 15 година са хиљадама докумената и видео записа. Истовремено су идентификоване жртве и починиоци. Твоје поређење је потпуно нетачно. Још један аргумент страшила.Da se to tako dokazivalo gomila ratnih zločinaca nikad ne bi bila osuđena.
Većina haških osuđenika osuđena je na osnovu iskaza svjedoka, od kojih su mnogi bili insajderi.
Čekaj malo.Па, ако говориш о Босни – то су кривични процеси који трају више од 15 година са хиљадама докумената и видео записа. Истовремено су идентификоване жртве и починиоци. Твоје поређење је потпуно нетачно. Још један аргумент страшила.
Не, добро знаш на шта мислим...немој да ми стављаш речи у уста...Рекао сам управо – да се нешто не може доказати када за то не постоје аутентични историјски извори, већ само претпоставке! Међутим, променио си тему разговора на неке правне доказе и суђења. То значи да не разумеш о чему причам. Односно, покушаваш да докажеш да пошто је Хашки трибунал доносио пресуде на основу исказа сведока, нема потребе за аутентичним изворима за утврђивање ваљаности историјског догађаја.Čekaj malo.
Ti tvrdiš da se zločini i zločinci ne mogu identifikovati bez materijalnih dokaza/pismenih naređenja vojnih starješina.
Ja tvrdim da mogu i na osnovu drugih dokaznih sredstava i nijednom riječju nisam pomenuo BiH.
Kojim autentičnim izvorima?Не, добро знаш на шта мислим...немој да ми стављаш речи у уста...Рекао сам управо – да се нешто не може доказати када за то не постоје аутентични историјски извори, већ само претпоставке! Међутим, променио си тему разговора на неке правне доказе и суђења. То значи да не разумеш о чему причам. Односно, покушаваш да докажеш да пошто је Хашки трибунал доносио пресуде на основу исказа сведока, нема потребе за аутентичним изворима за утврђивање ваљаности историјског догађаја.
Типичан антилогички приступ са елементима "whataboutism"-а.
Tipično velikobugarsko negiranje zločina počinjenih u ime “viših ciljeva”.Не, добро знаш на шта мислим...немој да ми стављаш речи у уста...Рекао сам управо – да се нешто не може доказати када за то не постоје аутентични историјски извори, већ само претпоставке! Међутим, променио си тему разговора на неке правне доказе и суђења. То значи да не разумеш о чему причам. Односно, покушаваш да докажеш да пошто је Хашки трибунал доносио пресуде на основу исказа сведока, нема потребе за аутентичним изворима за утврђивање ваљаности историјског догађаја.
Типичан антилогички приступ са елементима "whataboutism"-а.
Опет си скренуо са теме. Питање је било како доказати да је бугарска војска намерно убијала Српкиње. Другим речима, да ли је постојао план стрељања женске популације у Србији.Kojim autentičnim izvorima?
Za tebe ne postoji nijedan izvor ako nije pismeno dokumentovan sa sve pečatom i potpisom.
Lijepo sam napisao da vojska vrlo rijetko izdaje pismena naređenja a nikad ih ne izdaje za likvidaciju civila. Iz toga si ti izveo zaključak da ako nema materijalnih dokaza, nema ni zločina.
Vidi, imaš selo x na teritoriji raskomadane Jugoslavije koje okupira bugarska vojska.
U tom selu za vrijeme okupacije ubijeno je xy civila.
Postoji komandant jedinice te vojske u čijoj zoni odgovornosti je, između ostalog, to selo.
Taj komandant je ratni zločinac jer je naredio, ili nije spriječio zločine nad civilima.
Da li je bio problem da se utvrdi u čijoj zoni odgovornosti je bilo područje gdje su izvršeni ratni zločini?
Jel treba da volimo Bugare zbog svega što su uradili na teritoriji Srbije u dva rata?
Тенденциозна интерпретација, нигде нисам тако нешто рекао. Мораш схватити да се нешто за шта се само може претпоставити да се догодило не може назвати чињеницом из историографске перспективе.Iz toga si ti izveo zaključak da ako nema materijalnih dokaza, nema ni zločina.
Нико није оспорио чињеницу да је било војних злочина које су починиле бугарска војска и паравојне формације ВМРО.Tipično velikobugarsko negiranje zločina počinjenih u ime “viših ciljeva”.
Osporava se svaki čas da se uopšte desilo, u Bugarskoj štampi i javnosti i u potpunosti, a povremeno i vas dvojica ovde i tu nema nikakve diskusije.Нико није оспорио чињеницу да је било војних злочина које су починиле бугарска војска и паравојне формације ВМРО.
Али ове злочине такође не треба предимензионирати. За такве монструозне бројке нема основа.
99% садржаја који си објавио је апсолутно копирање интернет текстова и није намењен да пружи нове изворе или детаље о овим догађајима, већ да тражи колективну кривицу код Бугара. Тема нема историјску вредност, јер у њој нема тумачења аутентичних извора, већ политичка препричавања и лична мишљења пуна говора мржње.
Da ne osporavaš da su zločini počinjeni ti ne bi ovde po sto puta zahtevao da se tema zatvori niti bi konstataciju činjenica nazivao “govorom mržnje”.Нико није оспорио чињеницу да је било војних злочина које су починиле бугарска војска и паравојне формације ВМРО.
Али ове злочине такође не треба предимензионирати. За такве монструозне бројке нема основа.
99% садржаја који си објавио је апсолутно копирање интернет текстова и није намењен да пружи нове изворе или детаље о овим догађајима, већ да тражи колективну кривицу код Бугара. Тема нема историјску вредност, јер у њој нема тумачења аутентичних извора, већ политичка препричавања и лична мишљења пуна говора мржње.
Баш тако. Користиш тему да подстичеш антибугарска осећања објављујући све врсте интернет чланака, као и своје личне оптужбе против бугарског народа за признавање колективне кривице. Ова тема не може бити историјска, а наслов треба да буде – „Шта је говор мржње“konstataciju činjenica nazivao “govorom mržnje”.
Баш тако. Користиш тему да подстичеш антибугарска осећања објављујући све врсте интернет чланака, као и своје личне оптужбе против бугарског народа за признавање колективне кривице. Ова тема не може бити историјска, а наслов треба да буде – „Шта је говор мржње“
Ne lupaj, ovde neprekidno provociraš svojim sanstefanskim ludostima a njihovo odbacivanje proglašavaš za “govor mržnje” i “antibugarizam”.На било ком другом европском форуму одавно би добио прилично дуг бан.
Ti ovde neprekidno iznosiš svoja najnežnija srbomrzačka osećanja a kad ti se argumentovano odgovori onda počinješ da lupetaš o “raspirivanju mržnje prema susednom narodu”.Опет, не постоји аутентични извор за ове тврдње, осим неких интернет чланака на на српском простору. Све наведено је засновано на претераним претпоставкама и своди се на чисти говор мржње какав смо видели од Горана Симеуновића пре 2 године и за шта је уследио дипломатски одговор и реакција Европског парламента. Да би се доказало да су жене посебно злостављане, мора постојати писмена наредба команде или неки документ који описује ове радње.
Истина је да је војна управа у Моравском инспекторату била прилично сурова, као и да примена кривичних закона током рата није правила разлику између мушкараца и жена. Све остало што си објавио су опет ствари које се не могу доказати јер не постоје оригинални документи за такву намеру од стране команде.
Ипак, долазимо до тога да овим објавама овде није место, па ни у политичком подфоруму, јер предимензионирањем злочина, распирују мржњу према суседном народу. Не знам зашто многи људи овде не могу, а неки не желе да то разумеју.
Када ће бити организоване манифестацје у част хиљадама жртава у Македонији и Албанији које је Србија претукла током Балканских ратова и окупације Македоније 1913-1945?То што се неко не сећа или слабо сећа значи да се то није ни десило вероватно!
Манифестација поводом Топличког устанка се организује сваке године у Прокупљу.
Бизарно је да у Србији постоје аутори као што су Видановић и Писарија, који своју каријеру граде на догађајима попут бугарске окупације. Штавише, подаци изнесени у оваквим радовима су, благо речено, контроверзни.
Онда када се Бугарска одрекне претензија на Македонију и друге српске земље.Када ће бити организоване манифестацје у част хиљадама жртава у Македонији и Албанији које је Србија претукла током Балканских ратова и окупације Македоније 1913-1945?