BUGARSKA

• Začetnik teme Začetnik teme xxxoooxxx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
:D Pa vidi-ja bih isla ponovo!Prvi put sam isla proslog leta i bila prijatno iznenadjena.Bili smo u Suncevom Bregu i stvarno je tamo super sve-osim mora!Mi smo ljubitelji plivanja,vode i to nam puno znaci,ali toliko smo drugog dobili da nismo mnogo zamerili!Kupali smo se u predivnim bazenima,isli u aqua park,setali okolo jer je lokalni prevoz super organizovan,a sam S.B.je krcat sadrzajima da ne znas sta ces pre.Nesebar je lep da se proseta,ali S.B.je bogatiji sadrzajima.I cene u S.B.su jace,ali opet pristupacne prosecnom dzepu!dakle-svega imas sem uzitka u moru!Mi ove godine idemo u Grcku,nju obozava cela porodica,ali zbog cena tamo(velika smo porodica)moram misliti na serpe,lonce,snicle i kremenadle,a kad opet pozelim da na letovanju budem"gospodja"odoh u S.B!Tamo ni kafu nisam kuvala...Tako-nigde sve idealno,zavisi cemu dajes prednost! :D :D

Jel putovao neko kolima ? Nisam procitala sve poruke tako da se iyvinjavam ako se ponavlja pitanje. Zanima me kako je bilo ljudima konkretno u Nesebru,ove godine, jer planiram krajem juna da idem. Da li treba neka viza pred put da se nabavlja, i koliko su im sigurni putevi, dobro orgsnizova saobracaj i to? I da li je neko mzda posecivao planine oko Sofije, ja sam cula da su prelepe.

hocu da idem u Nesebar u privatni smestaj.Da li neko ko je vec tako bio moze nesto da mi preporuci?DA li je veliko cimanje kad dodjemo tamo da trazimo smestaj?Kakve su cene smestaja u Nesebaru i koliko je to sigurno?

Da li neko nesto zna o hotelu Hemus u Suncevom Bregu? To je hotel sa samo **, ali mene zanima da li zadovoljava osnovne potrebe, ne ocekujem puno zaista... Molim vas, ako neko nesto zna, hitno mi je. I da li su ove godine cene vece nego pre? Za koliko moze sada da se pristojno ruca ili vecera u nekom restoranu?

Pored Hemusa sam samo prolazila-lokacija mu je odlicna,deluje skromno,sa najosnovnijim sadrzajima.Ja sam bila,prosle godine,odmah iza njega,u hotelu Balkan,slicna prica,samo ima i bazen.U pricama je taj hotel bio skroz nacrnjen,ali i ako je star ima sve sto ti je neophodno,cist,redovne zamene peskira i posteljine,tople vode uvek i sta bi vise...Dakle,ako nadjes jeftino-uzimaj(mi smo ovo placali od 21.avgusta 100E nocenje sa doruckom za 9 noci,deca do 12g besplatno!)Od Hemusa do plaze 2'hoda,a tu izlazis pravo na kompleks"Paradizo"odvojen samo drvenom ogradom od plaze-bazeni sa toboganima,2 bara,restoran,WC,maseri...sve licnuto,mi smo tu uzimali lezaljku i suncobran(po 2 leva)i onda koristili bazene i sve te pogodnosti,a po zelji isli do mora koje nije nista narocito,zato su bazeni bili dobrodosli)Dakle,preziveces u Hemusu,ali ne daj previse para za njega! :D

Vesna Ks:
Pored Hemusa sam samo prolazila-lokacija mu je odlicna,deluje skromno,sa najosnovnijim sadrzajima.Ja sam bila,prosle godine,odmah iza njega,u hotelu Balkan,slicna prica,samo ima i bazen.U pricama je taj hotel bio skroz nacrnjen,ali i ako je star ima sve sto ti je neophodno,cist,redovne zamene peskira i posteljine,tople vode uvek i sta bi vise...Dakle,ako nadjes jeftino-uzimaj(mi smo ovo placali od 21.avgusta 100E nocenje sa doruckom za 9 noci,deca do 12g besplatno!)Od Hemusa do plaze 2'hoda,a tu izlazis pravo na kompleks"Paradizo"odvojen samo drvenom ogradom od plaze-bazeni sa toboganima,2 bara,restoran,WC,maseri...sve licnuto,mi smo tu uzimali lezaljku i suncobran(po 2 leva)i onda koristili bazene i sve te pogodnosti,a po zelji isli do mora koje nije nista narocito,zato su bazeni bili dobrodosli)Dakle,preziveces u Hemusu,ali ne daj previse para za njega! :D

Hvala puno na brzom odgovoru. Nasli smo Hemus za 108 evra (9 nocenja sa doruckom) i to je najjeftinije sto smo uspeli da nadjemo u nekoj last minute varijanti, posto sam danas otkazala Tursku :cry: , moramo hitno nesto da uplatimo.

djole79:
hocu da idem u Nesebar u privatni smestaj.Da li neko ko je vec tako bio moze nesto da mi preporuci?DA li je veliko cimanje kad dodjemo tamo da trazimo smestaj?Kakve su cene smestaja u Nesebaru i koliko je to sigurno?
Letovala sa u Nesebaru (starom gradu), u privatnom aranzmanu.
Ako ikako mozes da izbegnes tu varijantu - izbegni!
Ne zato sto je nesigurno- vec zato sto je prljavo!!!!Skoro svuda!!!!Bugari su prilicno korektni,cene smestaja su -gornja tarifa za Bugarsku, cene hrane i usluge, kao i svuda u Bugarskoj.
Nesebar, stari grad je divno romanticno mesto(restorani su u ostacima antickih rusevina, ima oko 40-tak crkvi na malom poluostrvu, galebova koji oblecu....) za putovanje u dvoje.Nije za porodicna letovanja, ni za tinejderska ludovanja.
Uposto je to poluostrvo, tu bas i ne mozes da se kupas - moras da stignes do plaze, ali nije daleko. More ne mirise (kontinentalno je), pa je malo cudno kada na 20 km od mora vidis suncokrete i kukuruz.More je prilicno opasno - podvodne struje!
Lepo se provedi!!!

wannna:
Zna li neko kakav je hotel "Horizont" Cajka? Idem tamo 02.08.05. Sve info su dobro dosle,hvala.

Ali mislim da generalno ne treba da te brinu negativni komentari, sve zavisi kakva su ti ocekivanja, ipak smo mi iz Srbije i to je hotel sa **, tako da ces sigurno imati ono najosnovnije.

Poslednja izmena od moderatora:
xxxoooxxx:
Da li je neko letovao u Bugarskoj i kakva su Vam iskustva. Molim Vas za savet, jer planiram sa porodicom tamo da letujem, a ne znam jos ni u kom mestu.

bio sam u jedno manjem mestu izmedju varne i zlatnih pjasca. putovao sam busem ili taksijem povoljno.
po meni zlatni pjasci jesu ok ali pomalo vasar ima dobrih klubova... medjutim varna je super. prvo sto je grad ima trg itd. drugo sto je na kraju do plaze nacickano mnogo kafica klubova itd. tipa ima latino klub ima i mesto sa trip-hop muzikom... povoljno je mada predlazem da se ne pija ona njihova tekila vise od par dana. ok ti si sa porodicom, tako da sve zavisi...
toliko od mene nikola

Anonymous:
xxxoooxxx:
Da li je neko letovao u Bugarskoj i kakva su Vam iskustva. Molim Vas za savet, jer planiram sa porodicom tamo da letujem, a ne znam jos ni u kom mestu.

bio sam u jedno manjem mestu izmedju varne i zlatnih pjasca. putovao sam busem ili taksijem povoljno.
po meni zlatni pjasci jesu ok ali pomalo vasar ima dobrih klubova... medjutim varna je super. prvo sto je grad ima trg itd. drugo sto je na kraju do plaze nacickano mnogo kafica klubova itd. tipa ima latino klub ima i mesto sa trip-hop muzikom... povoljno je mada predlazem da se ne pija ona njihova tekila vise od par dana. ok ti si sa porodicom, tako da sve zavisi...

toliko od mene nikola
Da li je neko letovao u Bugarskoj(ove god) i kakva su Vam iskustva, naravno i cene.

E, danas sam uplatio sa drustvom 10 dana u Varni, u hotelu u centru grada (vise volim hotele u centru ili u samom gradu, nego na plazi). Odmah sam poskidao slike sa interneta i upoznao Varnu. Deluje super. Ima neku dugu luku,sa druge strane je velika pescana plaza, cista bela, vidim da u gradu ima i puno prodavnica, butika, kafica....... gradski prevoz bolji nego, recimo, u Novom Sadu.

Neki moji su se vratili i rekli da je super. Sredjeno, nasminkano, cisto, bezbedno... Sve naj naj naj...

ja jedino što mogu da dodam je da se pazite lopova!
ja sam prvi put bila u sofiji pre nekih 9 meseci,i na samom ulasku u grad na semaforu,neko nam je probušio gumu...
neko drugi nam je skrenuo pažnju na to....stali smo na prvoj pumpi,i dok smo menjali gumu,neko nas je oladio za ozbiljan novac.
kako,kada,na koju foru nemam pojma,jer smo bili kod kola nas 3!
pošto je sa nama bio i naš kolega,bugarin,odmah smo y+otišli u muriju,jer su nam maznuli sve,dokumente za auto,pasoše...
kad ispred mujrije,zajapureni stoje 2 pandura i drže naše novčanike u rukama!
kao našli ih,tu nedaleko :? naravno da smo ih častili sa po 10 evra....ali smo dobili sve natrag osim novca.
posle nam bugarin kaže,kao zapanjen,da smo mi već četvrti slučaj njegovih prijatelja kojima se nečto slični dogodilo!
dakle,to je vrlo učestalo,i očigledno razrađena šema....

ali,anyway lep provod,ma šta to značilo...u bg

Znam. I oni lopovi u menjacnicama gde je provizija 70%. e, tih se trea paziti. Bio sa u Sofiji za zimski rasoust, jednu noc smo proveli tamo, na putovanju ka Istanbulu.

E, to je tura za forever! Polazilo se iz BGDa, prva noc u Nisu, sutra se nastavlja i noc u Sofiji, pa sledeca noc u Varni, pa neko malo mesto blizu granice. I to su nocenja pre Istanbula, ukupno 4. U Istanbulu se provodi 5-6 noci, zavisi, a onda povratak preko Galipolja, Soluna, Skoplja i nazad BGD (u svakom gradicu noc). Ukupno 13 nocenja (hoteli 3* i 4*), bus karte, avionska karta Sofija- Varna, dorucak svuda i karte za turisticke obilaske 850 evra!!!! Bilo tad i nikada vise....... steta, bilo je kao iz bajke....

cojka:
Pa stvarno, javite se ljudi. Nemoguce da bas niko ove godine nije bio u Bugarskoj, otkrijte i nama kako ste se proveli i kakve su cene, molim vas.
Upravo smo se vratili iz Bugarske.Bili smo u Sozopolu.Bili smo poprilicno iznenadjeni,jer smo krenuli sa predrasudama.Grad je veoma lep i za divno cudo ima odlicne plaze.Jedna je gradska(u starom delu grada),druga Harmani(u novom delu)i treca je udaljena 6 km na putu prema Primorskom.Nalazi se kod hotela "Dyuni Royal Resort"(to je hotel sa 5*).Ova treca je stvarno nesto posebno.Plaze su peskovite,a more je plave boje(uopste nije crno!),slano i izuzetno cisto.Mozete da stavljate svoje lezaljke i suncobrane bez problema.Ima dosta restorana na obali.U menjacnicama nismo imali nikakvih problema,jer su napolju istaknuta oba kursa.To napominjem iz razloga,jer smo jedno prepodne otisli do Kitena.Ispred menjacnice je na tabli pisalo da je EURO 1,95.Usli smo da zamenimo 10 eura(sva sreca!!!),a onda videli unutra tablu sa jedva vidljivim EUR 1,58.Devojka koja je radila je rekla da ne moze da vrati pare ,jer je navodno vec otkucala racun.Odmah su se unutra nacrtala jos dva tipa koja su krenula da objasnjavaju da je napolju istaknita cena za prodaju,a ne kupovinu.To nam je jedino neprijatno iskustvo koje smo imali.
Putovali smo kolima i nismo imali nikakvih problema.Ako nameravate da idete u Sozopol.koji toplo preporucujem,raspitajte se gde cete biti smesteni.U novom delu grada je vecina apartmana smestena na brdu koje je pod nagibom od 70 stepeni.U agenciji je receno da je 350 m od plaze,a ispalo je oko 1 km. i to nizbrdo(mozete da zamislite kako je kad se vracate!).Verovatno vas najvise zanimaju cene.Napisacu u levima i vi izracunajte(1EUR je 1,95 leva):
-lezaljka i suncobran po 3 leva
-kafa 0,60;pivo 0.5l od 0,80 do 2 leva,sokovi 1-1,20
-supe 0.88;pizza(cela)oko 4 leva;punjene paprike i musaka 2 leva,cevap od 60grama 0.80
-riba(porcija od 200gr)od 3,5 pa navise.
-mini krofnice 1,20;palacinke 1,20;parce torte 1,25
Sto se tice taxija kilometar je 1,20,a ako zelite do Burgasa to ce vas kostati 30 leva.Ako putujete svojim kolima za Bugarsku na granici cete platiti 4 eura ako ostajete 7 dana,a ako ostajete do mesec dana onda je to 10 evra.Cene benzina,dizela i plina su kao kod nas.Pumpe imate skoro na 1 km.
Ako vas jos nesto interesuje,pitajte.Nadam se da sam vam pomogla.

dani.i:
cojka:
Pa stvarno, javite se ljudi. Nemoguce da bas niko ove godine nije bio u Bugarskoj, otkrijte i nama kako ste se proveli i kakve su cene, molim vas.
Upravo smo se vratili iz Bugarske.Bili smo u Sozopolu.Bili smo poprilicno iznenadjeni,jer smo krenuli sa predrasudama.Grad je veoma lep i za divno cudo ima odlicne plaze.Jedna je gradska(u starom delu grada),druga Harmani(u novom delu)i treca je udaljena 6 km na putu prema Primorskom.Nalazi se kod hotela "Dyuni Royal Resort"(to je hotel sa 5*).Ova treca je stvarno nesto posebno.Plaze su peskovite,a more je plave boje(uopste nije crno!),slano i izuzetno cisto.Mozete da stavljate svoje lezaljke i suncobrane bez problema.Ima dosta restorana na obali.U menjacnicama nismo imali nikakvih problema,jer su napolju istaknuta oba kursa.To napominjem iz razloga,jer smo jedno prepodne otisli do Kitena.Ispred menjacnice je na tabli pisalo da je EURO 1,95.Usli smo da zamenimo 10 eura(sva sreca!!!),a onda videli unutra tablu sa jedva vidljivim EUR 1,58.Devojka koja je radila je rekla da ne moze da vrati pare ,jer je navodno vec otkucala racun.Odmah su se unutra nacrtala jos dva tipa koja su krenula da objasnjavaju da je napolju istaknita cena za prodaju,a ne kupovinu.To nam je jedino neprijatno iskustvo koje smo imali.
Putovali smo kolima i nismo imali nikakvih problema.Ako nameravate da idete u Sozopol.koji toplo preporucujem,raspitajte se gde cete biti smesteni.U novom delu grada je vecina apartmana smestena na brdu koje je pod nagibom od 70 stepeni.U agenciji je receno da je 350 m od plaze,a ispalo je oko 1 km. i to nizbrdo(mozete da zamislite kako je kad se vracate!).Verovatno vas najvise zanimaju cene.Napisacu u levima i vi izracunajte(1EUR je 1,95 leva):
-lezaljka i suncobran po 3 leva
-kafa 0,60;pivo 0.5l od 0,80 do 2 leva,sokovi 1-1,20
-supe 0.88;pizza(cela)oko 4 leva;punjene paprike i musaka 2 leva,cevap od 60grama 0.80
-riba(porcija od 200gr)od 3,5 pa navise.
-mini krofnice 1,20;palacinke 1,20;parce torte 1,25
Sto se tice taxija kilometar je 1,20,a ako zelite do Burgasa to ce vas kostati 30 leva.Ako putujete svojim kolima za Bugarsku na granici cete platiti 4 eura ako ostajete 7 dana,a ako ostajete do mesec dana onda je to 10 evra.Cene benzina,dizela i plina su kao kod nas.Pumpe imate skoro na 1 km.
Ako vas jos nesto interesuje,pitajte.Nadam se da sam vam pomogla.

Hvala na informacijama.

Kao prvo, hvala na svežim informacijama iz prve ruke :D , a sada neka pitanja:

1. Mi idemo u Sunny Beach, iliti Sunčev breg, pa ako nešto znaš, reci
2. Rekla si po 3 leva sunc. i lež, kod nas je običaj da na 1 sunc. idu dve ležalj. pa se kao plati komplet, ako bi pojasnila malo
3. Da li ste novac menjali isključivo u menjačnicama ili ste išli i u banke- da li su vam naplaćivali proviziju
4. Da li ste primetili da ima lopovluka
5. Šta vredi kupovati -nakit, garderobu ili nešto drugo, da li su cene više za turiste i da li uopšte postoji kategorija cenjanja

Hvala unapred, pozdrav :)

Back