BUGARSKA

• Začetnik teme Začetnik teme xxxoooxxx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
skaarj:
e da krade se.
ti bas imas losa iskustva. Nije mi jasno sto su ti izbusili gumu (verovatno su bili besni sto ne mogu da je skinu)

Ima nesto drugo. Bili su veoma bedni do skoro i sad kad se mnogima standard digao ne umeju da se snadju!
naravno nije se svima digao standar.
Sofija nije Bugarska.
Dobar deo je jos uvek jako bedan.
pa došli smo do zaključka da je to jedna fora da se zaustavimo, jer smo bukvalno tek ušli u grad....
ma nema šanse da mislim drugačije o njima.
sada kada idem u sofiju nosim tašnu koju sam kupila za tu priliku (nisam,ali je ponosno pokazujem kada sam u sofiji)
ima novčanik koji je na lancu....zakovan za torbu:p
ma imam ja loode priče sa svih stana sveta...italijani su neprejebivi kada je krađa u pitanju...bila sam 2 meseca u napulju....eee ostala sam i bez rezervnih gaća....

xpajamacax:
jel?
a gde to?
ja za tako nešto nikada nisam čula!!!
osim za albance....a to baš i nije kod nas...jer ni oni nisu naši:roll:

Svashta moze da se dozivi po putevima Srbije...Normalno je da neznash...i normalno je
da nisi nikad bila u situaciji da te presretju ili tipuju..Srbija je puna toga...To je nebitno
prichamo ovde o Bugarskoj...

pazi ovako.
ja sam 10 godina radila kao trgovački putnik.
prelazeći 1000 km nedeljno po celoj srbiji i crnog gori.
nikada ništa nisam doživela ružno.
dakle nisam ne kompetentna da pričam.
i da radila sam i sa albancima.
u prištini, prizrenu...mitrovici...
dakle svuda sam bila.
i uspu,prvi si pomenuo kako to i u srbiji,
te ne podvlačio kako je sada kada sam ti odgovorila to što ja pišem nebitno
ok?

xpajamacax:
pazi ovako.
ja sam 10 godina radila kao trgovački putnik.
prelazeći 1000 km nedeljno po celoj srbiji i crnog gori.
nikada ništa nisam doživela ružno.
dakle nisam ne kompetentna da pričam.
i da radila sam i sa albancima.
u prištini, prizrenu...mitrovici...
dakle svuda sam bila.
i uspu,prvi si pomenuo kako to i u srbiji,
te ne podvlačio kako je sada kada sam ti odgovorila to što ja pišem nebitno
ok?

Znachi obishla si dosta..Lepo..Hajdemo ovde prichati ljudima kakva je Bugarska tj
njihovo primorje...I bolje shto te niko nikada nije tipovao i presretao...Mirnije spavash..
poz

HeBePoBaTaH_:
, super im je sir, bugarska feta je bolja od grćke, iako je feta grčki sir. A to je, inače, važno..vrlo i veoma..

stvarno je dobar sir! no sto se tice fete, ja koliko znam, imaju sir koiji se zove "dunavija" i jeste tip feta sira.
no ko zna, mozda ima i bugarska "feta".

auu bre psyho....pa ti skroz primljen na bugare
meni zagorka ok.
ono drugo nisam sigurna da sam probala.
ali da baš nema tog piv akoje bi se moglo meriti...
ili si mnogo mlad pa još nisi stigao, ili si mator ali nisi mnogo video....
belgijska piva...češka...

Ma, sirac...
Nisam neki ljubitelj sira, postoji nekoliko vrsta koje mogu da jedem, baš mi se sviđaju jednom mesečno. PIsalo je na kutijici "Bugarska Feta". E, ali stvarno im je Coca-Cola dobra, bolja od ove naše zuckerwasser. Nisam pio bugarsko pivo, tako da ne znam , ali unapred znam da je bolje od italijanskog npr.

xpajamacax:
auu bre psyho....pa ti skroz primljen na bugare
meni zagorka ok.
ono drugo nisam sigurna da sam probala.
ali da baš nema tog piv akoje bi se moglo meriti...
ili si mnogo mlad pa još nisi stigao, ili si mator ali nisi mnogo video....
belgijska piva...češka...

Zrele 30--te josh uvek me chine mladim... Probao sam, radetji kao konobar, sve vrste svetskih piva, od nemachkih , belgijskih, cheshkih do americhkih i australijskih i mogu ti retji da nijedno nije tako pitko kao bugarsko...

:p
uzeću zrelost u obzirat:p
ja se ne bi zaklela.
ali ako ti tako kažeš...obratiću pažnju drugi put.
ma meni sve bugarsko izaziva :smajli koji se nakostrešio:
pozz

ove godine sam bio u Kusadasiju a sledece planiram u bugarsku interesuje me odnos izmedju ove dve destinacije,i gde je u Bugarskoj naj povoljnije za nas plitak dzep .Pozdrav​
Psihologue:
MOGU da vam pricham o VARNI sjajnom gradu...
MOGU da vam ispricham lepote KITENA..
MOGU da vam docharam NESEBAR..
MOGU da vam opishem BURGAS..
MOGU da vam kazem razlike izmedju BUGARSKE I TURSKE..
MOGU da vam pricham o SOFIJI
MOGU da vam preporuchim hotele po SUNCHEVOM BREGU
MOGU da vam prenesem iskustva o ALBENI i ZLATNIM PJASCIMA..

NAJVISHE ME JE DOJMILA VARNA..

NAJVISHE ME JE ODUSHEVILO NJIHOVA VOTKA I PEFEKTNO PIVO

PROSHLE GODINE SAM BIO U GIMBETU mestu nedaleko od BODRUMA u Turskoj..Mesto vazi
za najskuplje letovalishte u TOJ ZEMLJI...Mogu retji da sam razocharan stavomTuraka i podvutji
paralelu sa Bugarskom...Turci jesu srdachni i kurazni te se nisam umalo zakachio sa nekim prodavcima
i veoma su nasrtljivi pri razgledanju njihove robe..Moju suprugu su vukli za rukav dok su mene terali iz
njihovih radnji dok nisam posle tretjeg dana nauchio da se osnovno sporazumevam sa njima...ITD ITD
Nisu Turci tema vetj Bugari...Mnogo su bolji kao narod prema nama nego turci...

Preporuka gde otitji U BUGARSKU:

KITEN - sjajno odmaralishte sa super plazama i diskotekama ( nije skupo )
AKTURSK - Mesto za koje nema aranzmana ali moze se dotji do njega

Shto je vetji grad to je jevtinije...ALBENA I ZLATNI PJASCI a pogotovo SUNCHANI BREG se
drastishno promenio i poskupio ali i sa tim poskupkljenjima opet je jevtiniji od Beograda...

PARALELE:

PIVO u Varni u kafitju - 0.45 do 0.80 eura - znaci oko 40.00 dinara do 70 -
PIVO u S BREGU ------ 1.00 do 1.50 eura
PIVO u Kitenu ----------- 0.25 do 0,65 eura na plazi ide do 1.00eura

ITD ITD

ja imam bolja iskustva iz Turske.
Cesto sam na Bugarskom moru, uglavnom poslom pa imam malo drugacije vidjenje. Drugo je kad ides na odmor.

ok cene su nesto sto je jos uvek za srbe (koji zive i rade u Srbiji) super, no se dizu.

a gde se nalazi AKTURSK ?

U Kiten smo ishli sa platjenim prevozom do NESEBARA a posle o sopstvenom nahodjenju , zato shto
dodjosmo u Nesebar da potrazimo privatni smeshtaj...TOG leta bili smo 20 dana na moru - dve ture..
PRIVATNI SMESHTAJ JE DUPLO JEVTINJI OD HOTELA...

Letovala sam jednom u S.Bregu,i znam da su Z.Pjasci i Albena slicni-puno hotela,raznih sadrzaja,bazeni,aqua parkovi...fina zabava,lose more i ne bas niske cene.
Zanimaju me manja mesta,tj letovalista,ima li neko koje vam je ostavilo utisak(dobar),npr.da je blizu nekog od ovih poznatih,vecih...Npr.Kranevo,Cernomorec,Ravda,sv.Vlas(blizu je S.Brega,ali nismo ga obisli).Gledam proslogodisnje ponude i vidim da su cene u takvim mestima bile povoljne,ali me zanima iskustvo onih koji su bili-sta mogu ocekivati tamo. :-D

Sto se Bugarske tice, prosli put smo krenuli u svom aranzmanu, kolima. Sisli smo na more kod Burgasa, pregledali par mesta.
Sarafovo- vetar, stene, nista turisticko- ciganija.
Pomorje- neki krsni bungalovi, nekoliko hotela zatvorenog tipa, turisticki gradic sa dosta vetra i cini mi se ne bas lepim plazama.
Nesebar- nesto poput Herceg novog ko voli tako sto nek izvoli. Dosta aranzmane je u privatnim kucama i zgradama, cini mi se da je smestaj blizu plaze skup. Ko voli setnje po brdovitim gradovima o.k.
Suncev breg- nesto poput Budve. Velike pescane plaze, tezge, guzva...
Obzor- mesto o kome cu vam pisati.
U nadi da cemo kao u Grckoj naci povoljnije, lepse i udobnije mesto krenuli smo kolima. To tamo i nije bas slucaj. Kolima je kazu rizicno mada smo mi imali samo jedno zaustavljanje za reket a to platis 5 evra panduru i pusti te. Veci je problem to sto se kola kradu i nije preporucljivo ostavljati ih izvan dvorista ili cuvanog parkinga tako da smo ih parkirali i nigde nismo skitali njima.
Gore pomenuta mesta nam se nisu svidela ili su bile velike cene.
Obzor je malo turisticko mesto. Moze se naci smestaj za 5 evra po lezaju ( za dete se ne placa) u pristojnim sobama samo treba prosetati po mestu i raspitati se po kucama jer vecina se izdaje. Iste su cene i 20 metara od plaze i 200 metara od plaze. Hoteli su skupi i rezervisani. Plaza velika peskovita. Ima vetra. Restorani pristojni sa dobrim cenama ali ne bas nekom kolicinom hrane. Ima pekara, rostilja, tezgi, kafica...
Ima i decijih igralista. Mesto nije samo turisticko ali nije ni dosadno. Ima lepa diskoteka na samoj plazi , deluje svetski sa nekim palmama, ogledalima, otvorenim i zatvorenim delom.
U smestaju nema kuhinje, kupatila su uglavnom prosecno losa ali funkcionisu. Ni higijena nije bas zavidna, ali to je ipak Bugarska.
Neko tako voli, ali mi ne. Grcka u toj varijanti je mnogo prijatnija jer imas mogucnosti stosta da obidjes autom. Iz tog razloga ovaj put zelimo da uplatimo nesto all incluzive i da idemo busom da ni o cemu ne razmisljamo. Ako vas jos nesto zanima o Obzoru, pitajte, rado cu vam odgovoriti.

Back