Sto se Bugarske tice, prosli put smo krenuli u svom aranzmanu, kolima. Sisli smo na more kod Burgasa, pregledali par mesta.
Sarafovo- vetar, stene, nista turisticko- ciganija.
Pomorje- neki krsni bungalovi, nekoliko hotela zatvorenog tipa, turisticki gradic sa dosta vetra i cini mi se ne bas lepim plazama.
Nesebar- nesto poput Herceg novog ko voli tako sto nek izvoli. Dosta aranzmane je u privatnim kucama i zgradama, cini mi se da je smestaj blizu plaze skup. Ko voli setnje po brdovitim gradovima o.k.
Suncev breg- nesto poput Budve. Velike pescane plaze, tezge, guzva...
Obzor- mesto o kome cu vam pisati.
U nadi da cemo kao u Grckoj naci povoljnije, lepse i udobnije mesto krenuli smo kolima. To tamo i nije bas slucaj. Kolima je kazu rizicno mada smo mi imali samo jedno zaustavljanje za reket a to platis 5 evra panduru i pusti te. Veci je problem to sto se kola kradu i nije preporucljivo ostavljati ih izvan dvorista ili cuvanog parkinga tako da smo ih parkirali i nigde nismo skitali njima.
Gore pomenuta mesta nam se nisu svidela ili su bile velike cene.
Obzor je malo turisticko mesto. Moze se naci smestaj za 5 evra po lezaju ( za dete se ne placa) u pristojnim sobama samo treba prosetati po mestu i raspitati se po kucama jer vecina se izdaje. Iste su cene i 20 metara od plaze i 200 metara od plaze. Hoteli su skupi i rezervisani. Plaza velika peskovita. Ima vetra. Restorani pristojni sa dobrim cenama ali ne bas nekom kolicinom hrane. Ima pekara, rostilja, tezgi, kafica...
Ima i decijih igralista. Mesto nije samo turisticko ali nije ni dosadno. Ima lepa diskoteka na samoj plazi , deluje svetski sa nekim palmama, ogledalima, otvorenim i zatvorenim delom.
U smestaju nema kuhinje, kupatila su uglavnom prosecno losa ali funkcionisu. Ni higijena nije bas zavidna, ali to je ipak Bugarska.
Neko tako voli, ali mi ne. Grcka u toj varijanti je mnogo prijatnija jer imas mogucnosti stosta da obidjes autom. Iz tog razloga ovaj put zelimo da uplatimo nesto all incluzive i da idemo busom da ni o cemu ne razmisljamo. Ako vas jos nesto zanima o Obzoru, pitajte, rado cu vam odgovoriti.