BUGARSKA

• Začetnik teme Začetnik teme xxxoooxxx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
večeri jesu prohladne (zato se lepo spava)
vetar duva pa nikada nije neprijatno toplo (čak i kada je +42) ali se zato lako izgori
plaže su izuzetno čiste
pesak je prelep
ali
nema palmi
nema čempresa
i ne cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče

ipak druge stvari nadomeste to cvrčanje

večeri jesu prohladne (zato se lepo spava)
vetar duva pa nikada nije neprijatno toplo (čak i kada je +42) ali se zato lako izgori
plaže su izuzetno čiste
pesak je prelep
ali
nema palmi
nema čempresa
i ne cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče

ipak druge stvari nadomeste to cvrčanje

Bash tako...
Nocu se bash lepo spava

ja sam juče uzela vize
uplatila osiguranje za 12 dana (za dvoje odraslih i dvoje dece neko porodično osiguranje 2600 din sveukupno u vinerštediše) popunila formular, BEZ POZIVNOG PISMA, mada tamo u formularu gde se ide upisala neku adresu koju imam od pre, bez ikakve gužve predala dokumenta i posle nedelju dana opet bez gužve (bilo nas dvadesetak, a rade 3 šaltera pa smo svi završili za manje od pola sata).
Sad samo još da odemo

Mene su jutros vratili (u Beogradu) jer nemam POZIVNO PISMO!!!??? Izgleda da imaju razlicite uslove u Beogradu i NIsu.

Sad mi treba vaucer ili pozivno pismo ... :confused:

DakleM narode da se javim
jutros oko 8 stigli u Kiten

možda če nekome ko se dvoumi ovo da bude neka korisnost.

Iz Niša smo krenuli oko pola 12 noću, nema gužve na putu, na našoj granici zajedno sa kolilima koje sestre i zeta jedini Srbi koji ulaze u BG, tri poljska busa i neki silni Turci kji ulaze za svoj groš.
Mi smo naravno po posebnoj proceduri, na prvom punktu (ovo pričam o ulasku u BG) unesu podatke o vašem autu i pasošima, daju vam usb sa tim podacima koje dalje gde god stanete (a staje se još na tri mesta na granici pružate uz pasoše, da bi na kraju vratili isti usb koji oni zovu čip. Za to vreme svi iz EU normalno ulaze. Svi na granici ljubazno objšnjavjau gde treba da se ide i šta da se radi, alii se to i u situaciji u koojj smo mi bili otegne na pola sata.
Putrarina je 5 evra za nedelju ili 13 evra za mesec dana, dobije se vinjeta koja se lepi.
Auto put je u odnosu na pršlo leto dodatno sređen,milicije ima, ali niko ne zaustavlja.
Saobraćaj je prilično rredak.

Bez pr.opblema smo stighli u Kiten (koga zanima gorivo je zarličite cene u zsvisnosti od pumpe, 1,97 leva je evrodizel na šelovoj pumpi gde smo mi točili, mada sam viđala i jeftinije, a običan dizel je manje)

Pošt nekoio godina u isto vreme boravimo u ovom mestu koje je nekih 50km južno od Burgasa, u isto vreme, mogu da uporedim neke stvari

DakleM, mesta ima jako puno slobodnog, nema nijednog htelčića, hotela kuće gde ne stoji da se sobe izdaju (ranjih godina nije bilo tako). prosto rečeno poluprazni su. Osim toga svuda i u htelima važi princp cenkanja (to ne zaboravite). Iuzetno lep smeštaj u hotelu smo našli za 50 leva (1,93 leva je 1 evro=jdnevno. To uključuje dve dvokrevetne sobe (jedna uz drugu) za nas i decu, parking na hotelskom parkingu, tv sa kablovskom, i kao što se vidi vajrles u hotelu. Uz to i 20% popusta na ishrau kad hoćemo da obedujemo kod njih. Pošto smo malo domarali (a ja eto vatam zjale i forumašim) planiramo da ručamo baš tu i da vidimo i to čudo.

Pošto smo samo na kratko izašli do banke (hotelčić je u centru) onon malo što sam videla polazuje dve stvari
mnogo manje turista no prošle godine
iste cene vanpansionskih usluga.

Ponavljam, ovo su prvi utisci, javiću se opet.

U istom hotelu je moja sestra za iste pare (50 leva dnevno) iznajmila trokrevetni apartman sa sve kuhinjom (ko hoće, može i da kuva)

Cen aje bila veća, pa u razgovoru se došlo na tih 100 leva za obe porodice.
I samo da dodam, pre ovog pogledali smo još sigurno 10 smeštaja, ali uvek po nešto nije odgovsrslom(pošto su i naši zahtevi specifični -četvorokrevetni i trokrevetni apartman ili dve povezane dvokrevetne i jedna trokrevetna soba na istom mestu). Mesta ima dakle puno ne treba žuriti no polako obići sve dok se konačno ne nađe ono što se traži.

Sada da budim moje, ručak pa plaža.

Kucamo se kasnije

evo
oci mi se sklapajujer ipak sam bez sna vise od 36 sati
cene su na nivou prosle godine.
to znaci koka kola je od 1,4-1,8 leva
parce pice na ulici 2,2 leva
kukuruz 1.5
palacinka 2

e sada po restoranima,zavisi sta i koliko je u porciji
ali recimo da obocna svakodnevna jela tipa musaka, punjene paprike, gulas, pilav sa piletinom du oko 3 leva *negde malo vise, ali i porcije nisu svuda iste, a ostala jela su vise. Ipak to su cene na nivou niskih
:Cuveno pile na raznju je 9 leva
Mi smo sad dosli sa riblje vecere *na veliku zalost sina koji bi ko svaki prosecni Srbin pre giros no lignje. Nije u pitanju ekskluzivni restoran, vec dobropoznati i ranijih godina posecivani lokal gde se riba i plodovi mora direktno peku na rostilju tu pred vama, naruci, tj odabere se parce meri ii prodaje na grame.Tako je priba u zavisnosti od vrste od 1.5-4 leva za 100g, a i raznovrsne salate se prodaju na istu foru od o,8 lleva za 100g krompir salate pa do 1,4 leva za 100g snezanke.

Nastavicu sutra ako vas interesuje.

DakleM, ovog leta je sve jako čudno
prvo od vetra ni v, a od talasa kojih nikad nema doživeli smo da ih je dva dana bilo, čak jedno popodne i crvena zastavica.
Jaaaaako je toplo, od 10 već bosi ne možemo da hodamo po pesku, voda je kao i uvek savršeno čista (nema trave i prljavštine) i baš topla. Decu iz vode i ne vadimo (dok se ne sparuškaju:mrgreen:)
Restorani su sa pristojnim cenama, recimo nas četvoro uz po jedno piće ručamo za 15-20 evra, mada može to i za manje, ali gladne oči (da bi ne gledale):mrgreen:Tu mislim kompletan meni sa supama salatama i jelom tipa mučkalice, bečka šnicla, neki njihovi specijaliteti od mesa, riba, lignje.
Ko jede ona gotova jela koja su tog dana na meniju (musaka, paprike i sl) može da prođe i za duplo manje.
Koka kola je u proseku 1,7 leva.

Dragstori su nepristojno skupi, i ja stvarno ne znamkako ovi ljudi žive, jer recimo lekar opšte prakse ima oko 200 evrale platu. Sa ovim cenama (dragstori bar za 30% skluplji no naši) stvarno ne znam kako žive.
Sobarica u našem hotelu prima oko 50 evra

auuuu
veceras smo videli dva restorana jedan do drugog, oba sa zivom muzikom,dupke puna (jedini, sve ostalo pulu prazno ili jos praznije), ispred parkirani najnoviji bmwx5, x6 i sl, neki automobili koje i ne vidjam na ulicama, a tamo, u restoranima dno dna. Grand je filharmonija za ono. Neko arlaukanje, zavijanje i trbusne plesacice u gacama i brushalterima idu od stola do stola, pevaljka arlauce a ove igraju, a neki nabildovani sa kilogramima zlata oko vrata trpaju pare u gace.....
Za to vreme, dvadesetak metara dane prlepa kafanica, sa divnim interijerom i eksterijerom, konobarima obucenim bas dobro, sa prelepim casama, escajgom, salvetama, svecama i sl zvrji potpuno prazana.
Strasno.

Back