BUGARSKA

• Začetnik teme Začetnik teme xxxoooxxx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Juce podigao pasose.

Na put 25.7. u vecernjim satima iz Panceva. Ako ima nekog da tada ide autom, mozemo i zajedno ...

Zahvaljujem donamilevi na svim informacijama, zaista se potrudila. Iako cemo mi put Pomoria sve napisano je vrlo korisno.

Varna :)

varna%20golden%20sands.jpg

Grupa obozavalaca letovanja u BG..nocas se vratila sa dvonedeljnog letovanja. iz Nesebra...i nije isto kao pre!!Prva opaska je da nema mladih paradajz turista iz Srbije i Makedonije koji u hordama obilaze diskace i kafice,pevaju po terasama i teraju kera za male pare,,,kapaciteti su se povecali za deset puta,sve je spremno..i prazno???Nema ni srednjeg staleza koji se hrani na ajnceru u ,,brzo hranjenje-restoranima...Moj drug i ja..uspavali zene i prosetali oko ponoci po mestima ,znanim od ranije po ludom provodu,ali ljudi PRAZNOOO
E vec u Suncevom Bregu je druga prica...ali i druga klijentela.Restorani nacionalne kuhinje,sa roto prasetom na raznju,stolovima sa karo stoljnacima i bugarskim etno motivima su skrozzz prazni...iako su spustili ,,nalivnu biru na 0.80leva...ali..centralni disco platoi sa razgolicenim devojkama i drogiranim englezima koji na 1,5min skidaju gache i vitlaju sa njim...puno ko oko!!!
Razloga za pucanje sezone u Nesebru je mnogo!!!Suncobran je obavezno platiti 7leva,ali tesko da cete ga naci samog vec u pratnji dve lezaljke x 7 leva,ukupno 21 lev...sto je mnogo mnogo je.U Grckoj uzmem pivo i dobijem to isto gratis...Auto mozete ostaviti samo na ,,platen parking 2lv sat ili 8lv cel dan...mozete i negde dalje gde se ne placa..ali morate da popijete i 2 Bensendina..jel mozda ge necete vise ni videti!!!Palacinka od pre de godine1lv sada 2-2,5,isto vazi i za kuvan kukuruz!!Giros sa 25 gr mesa uz maestralno vitlanje mrsnog bugarina i trpanja luka i krompira...skocio je sa 2 na 4 leva...haos
Neznam ste cu reci svima onima koje sam ubedjivao da idu u Bugarsku da vide sta je provod!!!
Jedina svetla tackaje Aqva park Nesebar-Ravda...30 lv ali je na evropskom nivou!!
Sve u svemu...nije bilo lose,ali od planiranih 600 meni odleprsha cela hiljadarka..nazdravlje!!

Pre par sati smo se vratili iz Kitena.
DakleM da rezimiramo
Pošto smo u tom mestu par godina, mogu da upoređujem situaciju.
Prošle godine je za mene bilo malo veće podizanje cena, (palačinla sa 1 na 2 leva, koka kola sa 1 na 1,4. giros sa 2 na 3, 4 i više.
Ove godine me nije zateklo takvo iznenađenje jer su sve cene na nivou prošlogodišnjih.
Prazno je, mada možda ne toliko prazno koliko se hptela izgradilo u međeuvremenu, tako da smo mogli ama baš svuda da nađemo mesto.
Išli smo sa decom (13 i 11 god) i sa porodicom moje sestre (sa još mlađim klincima ) tako da kao i ranijih goina noćni život nam se svodio na luna park, šetnju, decau krevetu, mi na terasi. Tako ne mogu da poredim noćne klubove i sl.Činjenica je da je gotovo svakodnevno deljenje flajera sa pozivima na noće žurke, što znači da ne ide kako treba.
I dalje mislim da je Bg optimalno rešenje - za najmanje para najviše muzike. Naravno pare nisu reda trista evra za porodicu no troduplo veće, ali to uključuje i ishranu u klasičnim restoranima, (ne onim tipa menza), pedaline, sve vreste zanimacija koje deci padaju na pamet, smeštaj u hotelu (posebne dvokrevetne sobe za nas, posebne za decu) odlazak u akva park više puta. Akva park je u Pomorju, prelep je (možda ovih dana i postavim neku sliku). ono što je zanimljivo bili smo JEDINI Srbi uvek, sa nešto malo Čeha, Rusa i još manje Bugara. U odnosu na prošlu godinu sigurno duplo ako ne i troduplo manja gužva. Ove godine su čak organizovali i besplatan prevoz (to je nekih 5 km, ali taxi traži 12 leva, a pre tri godine smo tu relaciju plaćali 5 leva) nekim kombijima (pristojnim) - polasci na pola sata, vraćanje na kraju rada akva parka. nama odraslima (ne i deci) bilo je zamorno ići od 10 do 18 i 30 nego od 14 do 18 i 30 (sestruna deca su neplivači, tako da mora neprekidno da se paze) tako da je cena za taj period bila po 16 leva. Vredi svaku paru (ako se izuzme recimo umor neprekidnim penjanjem na tobogane, pretrpljeni strah i šok na kamikazama, buretu i sl...). U akva parku su cene duplo veće no u gradu (parče pice. odvratno, 4 leva)

Ipak, cenim što je menadžer hotela jutros u dva bio tu da nas isprati i poželi srećan put, što nije bilo kontrole tipa da li smo u sobi sve ostavili, što je u to gluvo doba (znači u dva noću )policija pronašla vlasnika automobila koji se parkirao tako da nismo mogli da izađemo sa parkinga pa je Bugarin uz more izvinjenja pomerio kola...

ako pogledaš onu sliku zalaska sunca što sam postavila par postova iznad, to je na toj plaži otprolike u nivou sunca ali sa druge strane.
Probaću da nađem sliku gde mogu da označim položaj

не знам много о Буграској, признајем да нисам имала могућности да ишчитам свих 59 страна теме (што не значи да нећу), али видим да се углавном прича о томе како је Бугарска јефтина, а гледајући понуде у туристичким агенцијама - не бих баш рекла да је јефтинија од Грчке, па ме то збуњује.

Размишљала сам да догодине одем у Бугарску, тек да деца виде мало више различитих крајева, земаља, култура, да чују различите језике...па сам већ почела да скупљам информације (прошло ми је овогодишње летовање, морам о нечему да размишљам, планирам и маштам :lol:).

не знам много о Буграској, признајем да нисам имала могућности да ишчитам свих 59 страна теме (што не значи да нећу), али видим да се углавном прича о томе како је Бугарска јефтина, а гледајући понуде у туристичким агенцијама - не бих баш рекла да је јефтинија од Грчке, па ме то збуњује.

Размишљала сам да догодине одем у Бугарску, тек да деца виде мало више различитих крајева, земаља, култура, да чују различите језике...па сам већ почела да скупљам информације (прошло ми је овогодишње летовање, морам о нечему да размишљам, планирам и маштам :lol:).

Mi smo isli 3 puta u Bugarsku(2005,2006,2007)i ni jedan put nismo isli preko nasih agencija.
Prve dve godine smo bili u Kitenu i to na bum,pa smo birali smestaj na licu mesta.Poslednje godine(2007)smo spavanje uplatili preko interneta,i hotel smo nasli preko interneta(Primorsko,hotel Perla Beach sa 4 zvezdice).Svaki put smo smestaj platili upola jeftinije nego sto ga rade nase agencije,tako da svima toplo preporucujem ovaj nacin!!!:)

U Bugarsku ne idem preko agencije
Aranžmani su skuplji no za Grčku (preko agencije)
Ali i to da se plati isto kao za Grčku, opet je venpansionska usluga ono što je povoljno.
To znači da mirno možeš da se hraniš u restoranima, da kupuješ sladolede, kukuruze, piće, koktele na plaži i da potrošiš onoliko koliko potrošiš u Grčkoj uz spremanje i prilično ustezanje u pogledu izlazaka.
Znači letovati u BG ne znači letovati za 100 evra po osobi, no recimo za 250 (put, smeštaj, ishrana u restoranu, zajebbancija, neustručavanje u biločemu). Možda i više ako se uveče izlazi po diskotekama (naša deca ne idu u diskoteke, te izađemo na večeru, prošetamo, sladoled i hotel....) Za način na koji ljudi koje znam letuju u Grčkoj (a i ja sam tako letovala nekad) računali smo da nam treba bar 3000 evra (i to ne ekskluzivno mesto).

Mi smo isli 3 puta u Bugarsku(2005,2006,2007)i ni jedan put nismo isli preko nasih agencija.
Prve dve godine smo bili u Kitenu i to na bum,pa smo birali smestaj na licu mesta.Poslednje godine(2007)smo spavanje uplatili preko interneta,i hotel smo nasli preko interneta(Primorsko,hotel Perla Beach sa 4 zvezdice).Svaki put smo smestaj platili upola jeftinije nego sto ga rade nase agencije,tako da svima toplo preporucujem ovaj nacin!!!:)

Ееее..:(
Нема шансе, ем немам ауто, ем не бих ризиковала да први пут одлазим тако наслепо, са двоје деце....:confused:

Ееее..:(
Нема шансе, ем немам ауто, ем не бих ризиковала да први пут одлазим тако наслепо, са двоје деце....:confused:

Onda ti je bolja varijanta da ideš u privatan smeštaj a hraniš se u restorančićima i menzama nego da ideš u hotel. Hoteli nisu jeftini, pogotovo ne za ''ono more'' :confused:

Back