- Poruka
- 89.439
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li je pušenje kršenje petog pravila morala?
Pušenje definitivno ima loše posledice na telo, ali njegov uticaj na um je minimalan. Čovek može da puši, a pri tome da bude budan, da održava punoću uma i samosvest. Prema tome, iako pušenje nije preporučljivo, ono nije kršenje nijednog pravila morala.

Е ово ми се много свиђа... и после мене ја...Odakle dolazimo mi ljudi i kuda idemo?
Budizam na pitanje odakle čovečanstvo dolazi i kuda ide nudi objašnjenje koje najviše zadovoljava. Kada umremo, um sa svim sklonostima, preferencijama, sposobnostima i karakteristikama koje su se razvile i uslovljavale tokom života ponovo se uspostavlja u oplođenom jajetu. Tako individua raste, biva ponovo rođena i razvija ličnost uslovljenu kako mentalnim karakteristima koje su prenete iz poslednjeg života, tako i novim okruženjem. Ličnost će se menjati i oblikovati svesnim naporom i uslovljavajućim faktorima kao što su obrazovanje, uticaj roditelja i društva, da bi ponovo, posle smrti, sebe uspostavilo u novom oplođenom jajetu. Ovaj proces umiranja i ponovnog rađanja nastaviće se sve dok ne nestanu uslovi koji ga izazivaju, a to su želja i neznanje. Kada nestanu, umesto da se ponovo rađa, um dostiže stanje koje je nazvano nirvana i to je krajnji cilj budizma i cilj života samog.
![]()

Ovaj proces umiranja i ponovnog rađanja nastaviće se sve dok ne nestanu uslovi koji ga izazivaju, a to su želja i neznanje. Kada nestanu, umesto da se ponovo rađa, um dostiže stanje koje je nazvano nirvana i to je krajnji cilj budizma i cilj života samog.
![]()

Прво питање.. Да ли си ти ово што си постовао и прочитао?
друго ... Шта о свему овоме мислиш?
и треће... Извор?

Прво питање...јесам
друго....
Ово мислим....тј..да су то лажне религије, које одводе човека од вечне заједнице са Богом....ево једног примера....
--------------------
Свакодневна Јутарња молитва будистичких монаха
У будистичким манастирима Тибета и Монголије, свакодневна јутарња служба почиње од приношења крвне жртве „чувару вере Џамсаману и осталим суровим божанствима и дусима“, „божанским џелатима и смртоносцима непријатељима вере и врлине“, уз молитву:
„Призивам владику живота, који је основао своје пребивалиште у југо-западној земљи трупова, велике црвене џелате и шимнусе, који не одступају од заповести Џамсамарана [1] и његове саборце, одајем им почаст великим морем различите крви. Ом-ма-хум...
Све непријатељске силе и препреке, према својим строгим и суровима законима, претворите у прах... Оног који је отворио уста и обнажио очњаке и који има три ока на свом страшном лицу и који је повезао у плетеницу своју тамно-плаву косу, који је ставио на севе круну од лобања и бројанице, величанственог витеза, надареног лицем, које је немогуће гледати, тебе хвалим!
Грешницима који дижу преграде ламству, свима који се држе јеретичког учења. Покажите вашу снагу и спасите, о спасоносни. Пославши одозго шимнусе, који раде ножевима, зграбите непријатеље мрежом, прибодите их чивијама, исеците мачевима, прсотрелите стрелама, прободите копљима, исисајте им срце! Али, натеравши их да заврше своје, истински зло бивствовање, спасите њихове душе! Прекините живот ових злобних непријатеља! Плот, крв и кости њихове једите својим устима! Примите ову жртву плоти и крви омражених непријатеља!
Упутите ме на пут врлине, али казните непријатеље очигледним знамењима! Уништите непријатеље ламства и вере уопште, јер ћете само тим путем сачувати веру и свештено учење!“
Далај Лама који од раног јутра чита такве молитве, најособенији је од свих, познатих нам добитника Нобелове награде за мир.
Ђакон Андреј Курајев
„Паганизам и Хришћанство“
треће........
извор..
http://www.pravoslavni-odgovor.com/

Онолики текстови а ти само то мислиш?Прво питање...јесам
друго....
Ово мислим....тј..да су то лажне религије, које одводе човека од вечне заједнице са Богом....ево једног примера....
--------------------
треће........
извор..
http://www.pravoslavni-odgovor.com/

Онолики текстови а ти само то мислиш?
Ја будизам не видим као религију, већ као науку.![]()

А јел ти ја личим на будистичког монаха?А и ова молитва ти је изгледа "НА НАУЧНОЈ БАЗИ" ???![]()