Brzi ručak

Danas brzo jelo:
Maslinovo ulje, crni luk isečen na tanke trakice, belo pileće meso, šampinjoni (sitni celi, krupniji sečeni na 2 ili 4 dela), so, biber, beli luk, bosiljak, origano, peršun, crvena mlevena paprika i domaći paradajz sok.
Prilog pirinač sa začinima (so, biber, bosiljak, origano, beli luk).

Danas brzo jelo:
Maslinovo ulje, crni luk isečen na tanke trakice, belo pileće meso, šampinjoni (sitni celi, krupniji sečeni na 2 ili 4 dela), so, biber, beli luk, bosiljak, origano, peršun, crvena mlevena paprika i domaći paradajz sok.
Prilog pirinač sa začinima (so, biber, bosiljak, origano, beli luk).

mnogo komplikovano :aha:
nego skuhaš pirinač izvadiš 2/3 i pomiješaš s konzervom tuna salate. Onu 1/3 koju nisi izvadila zaliješ s mlijekom, dodaš vanil šećer, cimet po želji i kuhaš dok ne dobiješ sutlijaš :njam::mace: i evo ručka sve sa desertom

Najveci problem mi je sto uglavnom zelim kuhat samo za sebe, to otezava sve ! Jos nisam vidio da neko ima neki kanala ili slicno samo za individue. Smara me to cijepanje porcija i sastojaka jer vecina je za 4 osobe .

Najveci problem mi je sto uglavnom zelim kuhat samo za sebe, to otezava sve ! Jos nisam vidio da neko ima neki kanala ili slicno samo za individue. Smara me to cijepanje porcija i sastojaka jer vecina je za 4 osobe .
Da li imaš friz?

A zašto ti je komplikovano spremati samo za sebe? Zbog količine hrane ili mera u receptima?

Pa da, i radi mjera sta moram pratiti i dijeliti ali i opcenito kolicina hrane. Onda "moram" ostatke nekako konzumirat sto skorasnje. Neke stvari je teze dijelit kao npr lazanje,ono, imas posudi odredjenih gabarita koju triba ispunit :D

Pa da, i radi mjera sta moram pratiti i dijeliti ali i opcenito kolicina hrane. Onda "moram" ostatke nekako konzumirat sto skorasnje. Neke stvari je teze dijelit kao npr lazanje,ono, imas posudi odredjenih gabarita koju triba ispunit :D
Da, lazanju je bolje zamrznuti nepečenu, ako je ispečeš jedeš je 3 dana.

Mada, nije ni to loše, barem meni, jer ipak, znaš kako kažu - Žena je najsrećnija kada ima ručak od juče! :)

Da, lazanju je bolje zamrznuti nepečenu, ako je ispečeš jedeš je 3 dana.

Mada, nije ni to loše, barem meni, jer ipak, znaš kako kažu - Žena je najsrećnija kada ima ručak od juče! :)
Јела које не можеш направити само за себе не треба ни спремати. Иди у ресторан па једи.
Лазања се једе одмах, док је топла. Маните ме тог мрцварења данима јела која се не подгревају, ко вас је учио да то може.

Јела које не можеш направити само за себе не треба ни спремати. Иди у ресторан па једи.
Ne vole svi restoransku hranu, nemaju svi restorane na dohvat ruke, a možda ni mogućnosti.

Lako je meni da nekome kažem "ja bih na tvom mestu" ali svako ima različite ukuse i mogućnosti. Naravno i iskustvo. Meni je isto skuvati sa jednu ili 6 osoba, razlike nema ali nekome i ima.

Ja? Navade se pa nemam mira. :D

ooo da tu si u pravu. Ja sam poklanjala uvijek na plastičnom ili papirnatom tanjuru i naglasila da ga bace jer ne želim da imaju obavezu vraćanja. A oni meni uvijek neki porculanski, stakleni ili kakav god pa onda kad moram vraćati razmišljaj ša da staviš da nije prazno pa se za čas nađeš u nekom tanjur vamo tanjur tamo krugu :rotf:

ooo da tu si u pravu. Ja sam poklanjala uvijek na plastičnom ili papirnatom tanjuru i naglasila da ga bace jer ne želim da imaju obavezu vraćanja. A oni meni uvijek neki porculanski, stakleni ili kakav god pa onda kad moram vraćati razmišljaj ša da staviš da nije prazno pa se za čas nađeš u nekom tanjur vamo tanjur tamo krugu :rotf:
Upravo to!

Imam barem 6 tanjira u stanu i ne znam čiji su i odakle mi. Imamo Viber komšijsku grupu pa kada krene razmena fotografija tanjira!

FB_IMG_1713188357713.jpg

IMG_20240415_153957.jpg

Back