Ja sam strankinja u braku ,ovde u Srbiji-Potrebni su ti,osn.papiri za vencanje-na osnovu vjencanog lista,njoj ce biti odobren boravak na godinu dana - nadlezan inspektor za strance-ali podnesite odmah po vencanju (-placa se boravak i gotov je kroz 7.dana-oko 6.000 din)posle 2.god-neka trazi stalno nastanjenje.E sada moram da te razocaram,trazice tvoje papire,da je imas cime uzdrzavati,platu,kopiju stana ako ga imas,(ti ili neko tvoj)za nju zd rastveno (novo od ove godine polisa za strance je oko 20.000,izvod iz knjige rodenih, (njen i tvoj) tvoje uverenje o drzavljanstvu,vjencani list-kopije pasosa,tvoje licne-ako si u problemu zbog posla -tvoji roditelji na osnovu svojih primanja,mogu da garantuju za nju (mora biti overena izjava o uzdrzavanju) znaci bas dosta papirologije,ali za njen boravak ne brini,odmah se vencajte,pa iduci dan kod insp.za strance,i bice sve ok-E da,policija proverava svaki mesec-dal zivite zajedno

ovo je smesno ali istinito (primer;moji papiri vrede puno vise,rodila sam ovde decu,pa mi je stvarno smesno kad nam dodu na vrata

Sve najbolje!!!