Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Holandska tinejdžerka krenula da se bori u Siriji

Holandska policija je na osnovu dojave obavještajne agencije AIVD zaustavila 16-godišnju djevojčicu, koja je krenula da se bori u Siriju, javili su danas lokalni mediji.

Vrijeme objave: 18.05.2013 19:55
Posljednja izmjena: 18.05.2013 20:07

607_20130518200102_000_nic6089782__2___621x414.jpg

Portparol policije Nikol Bogers rekla je holandskom dnevniku "NRC" da je tinejdžerka zaustavljena u okviru istrage o osobama koje rade na angažovanju mladih za odlazak u borbu u Siriju.

Policijski izvori rekli su da je djevojčica željela da se pridruži pobunjenicima u borbi protiv režima sirijskog predsjednika Bašara al Asada.

Iz holandske Kancelarije za borbu protiv terorizma ranije je saopšteno da je oko stotinu mladih Holanđana napustilo tu zemlju i otišlo u džihadističke misije.

"U glasinama se pominje stotinjak ljudi iz regiona Haga, ali nama je poznato da je šestoro sigurno u Siriji. Postoje snažne indikacije da je otišlo još 24", rekla je Bogersova.

federalna.ba

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/...-pridruzi-pobunjenicima-u-borbi-protiv-rezima

У близини сиријске границе срушио авион јорданских ВВС

t6700110.jpg

У четвртак ујутро, у близини границе са Сиријом срушио авион за обуку ВВС Јордана, оба пилота су погинули.
База, из које је авион полетео, је место смештаја 3000 сиријских војних дисидентима и полиције, као и 200 америчких војника.
База је такође место, где амерички инструктори припремају сиријске опозиционе секуларне борци коjи jе траже да обори Башара ал-Асада.
База је у затворене војној зони.
http://www.militaryparitet.com/perevodnie/data/ic_perevodnie/4586/
http://news.yahoo.com/jordan-jet-crashes-near-syrian-border-2-killed-120936891.html

Нешто често почео да падати авиона у близини сиријске границе ...:whistling:

BREAKING: Russia Sends At Least 12 Warships To Syria
May 18th, 2013

In a move considered aggressive by US and European officials, Russia has sent at least 12 warships to patrol waters near its naval base in Tartous, Syria.

The deployment appears to be a warning to Israeli and Western officials against military intervention in Syria’s bloody civil war, which has now claimed the lives of over 80,000 people.

Russia’s increased presence in the region — which began raising eyebrows in the US three months ago — represents one of its largest sustained naval deployments since the Cold War, the Wall Street Journal reported on Thursday.

http://www.timesofisrael.com/russia-sends-at-least-12-warships-to-syria/

Russian warships enter Mediterranean to form permanent task force

Warships from Russia’s Pacific Fleet have entered the Mediterranean for the first time in decades. Russia’s Navy Chief says the task force may be reinforced with nuclear submarines, as the country starts building up a permanent fleet in the region.

“The task force has successfully passed through the Suez Canal and entered the Mediterranean. It is the first time in decades that Pacific Fleet warships have entered this region,” the Pacific Fleet spokesman, Capt. First Rank Roman Martov told RIA Novosti.

The vessels are now heading to Cyprus and will make a port call in the city of Limassol, he added.

http://rt.com/news/russian-pacific-fleet-mediterranean-374/

Башар Асад: преговори неће зауставити грађански рат

Тагови: Свет, Блиски Исток, Политика, Вести, Северна Америка, Азија, преговори, грађански рат, Башар Асад, Русија
интернет редакција
19.05.2013, 17:26

© Скриншот: YouTube
Председник Сирије Башар Асад је изјавио да преговори не могу зауставити грађански рат у Сирији.

У суботњем интервјуу аргентинским новинама Clarin, Асад је поновио да нема намеру да да оставку до 2014. године, када се планира одржавање председничких избора.

САД и Русија хоће да у јулу доведу за преговарачки сто у Женеву представнике администрације Асада и побуњеника, међутим, сиријски председник је изјавио да је опозиција сувише подељена да би имала предлоге за мир.

Асад је једини гарант мира на блиском истоку.

Ovo je više nego očigledno montiran film. Adobe After Efekat postoji i u Siriji

Nije montiran, premotaj na 1:12 i videćeš kako je projektil protutnjao možda pola metra iznad kupole tenka... a ovaj pobunjenik pored tenka je reagovao tako što se instiktivno sagnuo i počeo da urliče nešto... u pitanju je neki ATGM projektil, ne znam koji... da ga je pogodio rascopao bi ga u param parčad... mada onda ne bi postojao ovaj video snimak...

Асад: "Никакая война против Сирии не будет пикником"
h_50835380.jpg.1000x297x1.jpg

http://rus.ruvr.ru/news/2013_05_19/...-pozicij-Rossii-i-SSHA-po-sirijskomu-voprosu/
"Никакав рат против сирије неће бити пикник" - изјавио је Башар Асад у интервјуу аргентинским медијима.
http://rus.ruvr.ru/news/2013_05_19/...-pozicij-Rossii-i-SSHA-po-sirijskomu-voprosu/
цео интервју

Poslednja izmena:
Какав систем желе да изграде побуњеници?

Pobunjenici su potpuno razjedinjeni i medju sobom imaju makar tri velike grupe i 10ak podgrupa.

Velika vecina zeli da izgradi tvrdokorni serijat, a glavna parola im je "Hriscane u Liban, Siite pod zemlju".

Manjina se deklarativno zalaze za demokratiju sa par blagih islamskih crta, kao sto je Turska, ali u sustini samo zele anarhiju iz koje bi profitirali.

Inace sad sam stupio u kontakt sa nasim regrutnim centrom u Rozaju i receno mi je da mogu ici za Siriju. Inace ja predlazem da osnujemo padobransku jedinicu koja ce imati specijalna dejstva i koja ce moci izvrsiti desant na Damask. Naravno akcija bi mogla biti uspjesna i tako bi smo lako mogli poginuti kao sehidi. Ipak oni sto koji ostanu zivi mogu doci do Assada i likvidirati ga.

Inace sad sam stupio u kontakt sa nasim regrutnim centrom u Rozaju i receno mi je da mogu ici za Siriju. Inace ja predlazem da osnujemo padobransku jedinicu koja ce imati specijalna dejstva i koja ce moci izvrsiti desant na Damask. Naravno akcija bi mogla biti uspjesna i tako bi smo lako mogli poginuti kao sehidi. Ipak oni sto koji ostanu zivi mogu doci do Assada i likvidirati ga.

То она екипа из месаре Халал или како?:per:

Zar zaista želiš da sa svojih pretpostavljam 30-35 godina završiš ovako:

Можете и поморско-диверзантску.:whistling:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back