Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Inace sad sam stupio u kontakt sa nasim regrutnim centrom u Rozaju i receno mi je da mogu ici za Siriju. Inace ja predlazem da osnujemo padobransku jedinicu koja ce imati specijalna dejstva i koja ce moci izvrsiti desant na Damask. Naravno akcija bi mogla biti uspjesna i tako bi smo lako mogli poginuti kao sehidi. Ipak oni sto koji ostanu zivi mogu doci do Assada i likvidirati ga.

Mingo kad ides?

Inace sad sam stupio u kontakt sa nasim regrutnim centrom u Rozaju i receno mi je da mogu ici za Siriju. Inace ja predlazem da osnujemo padobransku jedinicu koja ce imati specijalna dejstva i koja ce moci izvrsiti desant na Damask. Naravno akcija bi mogla biti uspjesna i tako bi smo lako mogli poginuti kao sehidi. Ipak oni sto koji ostanu zivi mogu doci do Assada i likvidirati ga.
Predlažem da probni skok izvedete bez padobrana, čisto da vas ne sputava prvi put.

Mnogi Bosnjaci i Albanci zeljno cekaju odlazak u Siriju kako bi pomogli muslimanima i kako bi nanijeli gubitke i poraz Al Assadu i Hezbollahu. Ono sto mi muslimani sunniti zelimo je poraz alevita i siita.

Ти, колико серуцкаш о томе , досада си могао х пута да постанеш шехид и да се сладиш хуријама , ал' требају моода......или виза ???

Руски војни стручњаци већ у Сирији. Они припремају четири дивизије С-300 к борбени раду.

S-300-Russia.jpg

испорука ових типова оружја за ваздушну одбрану у ову земљу спроведено у тајности за последње две године. А тренутно на сиријске територије су сви четири дивизије система С-300, споразум о снабдевању којих је потписан 2010.
http://blackseafleet-21.com/news/20...ovjat-chetyre-diviziona-s-300-k-boevoj-rabote
.............................

САД по први пут потврдио факт испоруке руских против бродских ракета у Дамаск.

Генерал Демпси: испоруке руских ракета у Сирију - "веома лоша одлука"

1275EA5E-2BA2-4028-B4B4-630D3BB06C5C_w640_r1_s_cx0_cy8_cw0.jpg

Глава заједничког комитета начелника штабова САД је рекао да је снабдевање руских ракета у Сирију "неблаговремено" и "веома лоше" решење.
Изјаве генерала Мартина Демпси је постао прва потврда од стране америчких званичника да је Русија снабдева Сирију против-бродских крстареће ракете.
http://www.golos-ameriki.ru/content/us-syria-russia/1664006.html

Pobunjenici su potpuno razjedinjeni i medju sobom imaju makar tri velike grupe i 10ak podgrupa.

Velika vecina zeli da izgradi tvrdokorni serijat, a glavna parola im je "Hriscane u Liban, Siite pod zemlju".

Manjina se deklarativno zalaze za demokratiju sa par blagih islamskih crta, kao sto je Turska, ali u sustini samo zele anarhiju iz koje bi profitirali.
Sta dobijaju SAD-e ako bi pobunjenici uspeli?

Asad je uspeo da zauzme u potpunosti granicu Libana i Sirije kroz koju su uletali pobunjenici u zapadne i juzne delove Sirije.

Ocekuje se da ce nakon ovoga uspesno ocistiti delove Homsa koje jos uvek ne drzi, manje gradove u Homs provinciji, sela oko Hame i gradove izmedju Hame i Idliba.

То она екипа из месаре Халал или како?:per:

Ova dvojica ocigledno nisu culi za viceve o dva debela Nemca! Mogli bi ste za promenu da se pomolite za mir aa?

Znači al Kusajr je oslobođen! :D
Wikipedija kaže da su pobunjenici potpuno uništeni u tom gradu!
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_al-Qusayr

Government counter-offensive

On May 13, a turning point in the battle occurred when the Syrian Army took control of the al-Tal area, which overlooks the town and much of the surrounding area. On May 19, after the Syrian Army established control of surrounding villages, it launched an attack on al-Qusayr backed with heavy firepower and air strikes.[47] Both state and rebel sources confirmed that Syrian forces had captured the center square of al-Qusayr, with the opposition claiming Hezbollah aided in the battle.[48][49] Rebels claimed that 20 Hezbollah fighters were killed, including an unconfirmed report of the death of Fady al-Jazzar, a soldier who was jailed in Israel in 1991, but released in a prisoner swap in 2004.[50][51][48] As of May 2013, "more than 25,000 civilians remained in the city".[48] During the fighting, many opposition fighters were reported to have fled the area, accusing their commanders of betrayal. One escape route was between the Josiah and Qalamoun Mountains in the south; however, as the government had discovered the route a few weeks prior, as many as 30 fighters were killed or captured. The opposition fighters who control the area—the Salafi Farouk and Wadi Brigades—suffered heavy losses. The opposition was caught off-guard as they expected the government to take control of outlying villages it did not control before advancing on al-Qusayr. Both opposition and Syrian Army sources in al-Qusayr stated that the town would be under government control within days.

Na osnovu čega zaključuješ da je to isti događaj?

Po tome sto su isti ucesnici na oba snimka? vojska i demostranti.Po tome sto je ista lokacija, Po tome sto je grad potpuno netaknut i svi demstranti su u civilu, mnogi u papucama ...jer to lici na scenu posle neke velike bitke? i nema ih 2700 vec stotinak... pogledaj oba snimka i bice ti jasno.

To je snimak dogadjaja posle protesta odrzanog 2011 kada je Sitska sekta upala u grad i razbila mirne demonstracije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back