Борба против исис-а 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rebelsi nastavljaju da disciplinuju Asadove u Han Tunamu nakon sto su se odvazili da ga osvoje:

Group of regime soldiers hit by ATGM in Khan Tunam #Aleppo

Screenshot_2015_12_21_15_02_17.png

Jes ti malo šašav!

Pogledaj šta rade - otimaju ženske pa ih siluju, prodaju kao roblje, kradu naftu i prodaju po 30% cijene švercerima. ruše umjetničke vrijednosti stare hiljade godina, prisiljavaju hrišćane u islam ili režu glave, otimaju nevine ljude pa traže za njih odkup, švercuju drogu i prodaju naprijed, vrše terorističke akcije nad nedužnim civilima po svijetu.......itd
Treba li još da nabrajam
A ti veliš zašto smo protiv ISISa????

Ha, i to su kao oni izmislili. Kao to nismo imali ovde. I da zlo bude veće, to su Srbi Srbima radili. Da ne govorim šta i kako to druge "demokratske" zemlje rade. Gde ti živiš?

- - - - - - - - - -

ovo je neko "Poznato lice"? :)

Hteo si da kažeš: "Sumnjivo lice"?

Ma da, ti sve znaš o svakome i svemu. To u šta ti veruješ je apsolutna istina.
Kad ne možeš da osporiš argumente, onda napadni onoga ko ih iznosi.

Veoma je jednostavno. Ti argumente nemaš, ja ih imam. A dalje, veoma je lako prepoznati nečiji stil pisanja i razmišljanja, pa tako i tvoj. Ako ti je za utehu, možeš za sebe reći da si prepoznatljiv, doduše ne po smislenoj raspravi...

Борба за слободу: Владине снаге опколиле терористе у Салми

-Главно упориште Џебхат ан-Нусра опкољено са три стране-

sirijska-vojska-%C5%A1nr-768x413.jpg

Већ неколико дана трају жестоке борбе за град Салма који се налази на сјеверу сиријске провинције Латакија.

Налази се на само 12 километара од границе са Турском и био је до почетка офанзиве регуларне сиријске армије можда и најважније и највеће упориште филијале Ал каиде – Џебхат ан-Нусра. Сада то више није. Јер, до прије 20-ак дана га је бранило око 10.000 „нусроваца“, а сада их је остало само неколико стотина.

Сиријска армија је већ окружила Салму са три стране и покушава да заузме још три узвишења око града да би терористе потпуно опколила. Тада им неће преостати ништа друго до да се предају или да буду побијени.

На видеу телевизије „Звезда“, у првом плану је артиљеријска батерија пред којом је Салма као „на длану“. На само два километра.

Ако „нусровци“ изгубе Салму, а то је питање дана, биће то пуни војнички пораз Ал Каиде на сјеверозападу Сирије. Осим тога, биће затворени путеви снабдјевања терориста из Турске.

Сиријски војници „Звезди“ говоре да су владине пјешадијске јединице већ преузеле контролу над дјелом периферије Салме и да ће њен пад бити убрзан чим буде заузета још једна, последња вишеспратница. Артиљеријска батерија по њој углавном и туче.

Pokušavam napraviti nekakvu usporedbu, ako je to moguće, a odnosi se na kvalitet rukovodećeg-komandnog ratnog kadra kod zaraćenih strana. Gledajući pomjeranje fronta zadnjih mjesec dana, zaključio sam da je najviše pokazao Sadat i njegova armija. Nisam stručnjak, ali vidi se da im je strategija na nivou. Sad je li to zasluga školovani vojni kadrova, ili možda suradnja sa ruskim stručnjacima. Jeste da oni kod planiranja mogu računati na transport i potporu iz zraka, ali to ne umanjuje njihove vrijednosti. Dovoljno je vidjeti kako znaju presjeći važne putne komunikacije, oslobađanje aerodroma itd. S druge strane pobunjenici. Mislim da nisu dorasli SAA, nego su na nivou prosječnog polaznika ŠRO. O ISIL-u najmanje znam, ali mislim da su najtanji po tom pitanju, te bi pored kupovine oružja trebali imati i vojni stratega. Interesuje me i vaše mišljenje (ne odgovaram na komentare).

Pokušavam napraviti nekakvu usporedbu, ako je to moguće, a odnosi se na kvalitet rukovodećeg-komandnog ratnog kadra kod zaraćenih strana. Gledajući pomjeranje fronta zadnjih mjesec dana, zaključio sam da je najviše pokazao Sadat i njegova armija. Nisam stručnjak, ali vidi se da im je strategija na nivou. Sad je li to zasluga školovani vojni kadrova, ili možda suradnja sa ruskim stručnjacima. Jeste da oni kod planiranja mogu računati na transport i potporu iz zraka, ali to ne umanjuje njihove vrijednosti. Dovoljno je vidjeti kako znaju presjeći važne putne komunikacije, oslobađanje aerodroma itd. S druge strane pobunjenici. Mislim da nisu dorasli SAA, nego su na nivou prosječnog polaznika ŠRO. O ISIL-u najmanje znam, ali mislim da su najtanji po tom pitanju, te bi pored kupovine oružja trebali imati i vojni stratega. Interesuje me i vaše mišljenje (ne odgovaram na komentare).

Ovo kad se procenjuje iz sadašnje situacije, ali mislim da vrednost SAA raste ukoliko se uzme u obzir ceo tok rata, dakle nekoliko godina pre ruske podrške, retko koja armija i režim uopšte bi izdržali ovo što je izdržala SAA...

Очигледно је да немаш појма. Јер си све погрешио.
Настави да причаш сам са собом.

Sadat je ubijen 1981.

Linija fronta sa danasnjim novostima
IMG_20151221_163719.jpg

Ovo je, svakako, veliki uspeh.
Ali, realno, prekid ove putne veze nece toliko baciti u bedak glavosece, jer ovo nije bila jedina komunikacija pravcem jug-sever.
I dalje imaju alternativu.
Vitalna komunikacija sa njihovim trupama u Alepu jos uvek nije presecena. Otezana jeste.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back