Bojkotujte KRZNO !!!

Pitovi su jako dobri psi, sve zavisi od gazde. Jedan moj drug u Srbiji ima pita Max-a, ovaj se samo umiljava...Kazem sve zavisi od gazde.

:amen: Moja mešanka u dvorištu ima terijerskih gena a uspela sam da je naučim da mačke nisu zakleti neprijatelji.

Dakle, da rezimiramo i vratimo se na temu, PETA je u prošlosti imala neke gafove i metode borbe za prava životinja su joj najčešće na granici legalnosti ili čak sa druge strane zakona, ali se sa njima svi slažemo da je krzno = smrt, da za to ne postoji opravdanje i da se protiv onih koji ga proizvode, kupuju i nose treba boriti na što više frontova.

Moje kuce se odlicno slazu sa mojim macama, mada, moje kuce su oduvek odrastale u civilizovanoj i miroljubivoj sredini uz mene, pa, pretpostavljam, da su zato i same miroljubive i druzeljubive. Ipak, mislim da je steta sto su sukracene za putovanja, jer ih nisam cipovala. Ne znam, zasto se PETA ne pobuni protiv cipovanja. Zasto se ne cipuju i bunde, koje poticu od ubijenih zivota i hektolitara prolivene krvi?

nije tema za to, al kad je vec zapoceta da kazem da se slazem da su pitovi sjajni psi, njihova najveca mana je odanost vlasniku do smrti zbog cega ih i zloupotrebljavaju. btw, najudljivija rasa su zlatni retriveri, a pudlice, civave i ti mali psi su cesto prgavi jako malo sam srela onih koje mogu da mazim normalno, bez da grickaju, reze i slicno.
sto se pete tice, za ovu politiku protiv pitova nisam znala, ali znam da otvoreno zagovaraju eutanaziju napustenih pasa i macaka, ali, kao sto sam rekla, ove kampanje protiv krzna su im odlicne.

A jos je gore astragan krzno. Da bi se ono proizvelo daju se hormonske inekcije nosecim ovcama da pobace jer samo od pobacenog i prevremeno rodjenog ploda krzno je extra kvalitete.
Mislim, borbidno do krajnjih granica...
Koja to zena zasluzuje ovakvo igranje sa prirodom?

i kako da ti ne bude muka od coveka?
i kad vidim tako neku sa tom bundom pitam se jel uopste zna kako se do toga dolazi
pa se onda setim druge kravetine,sa kojom sam setala psa u parku i koja me razocarala...
dosla u bundi(ne astragan nego obicna od nekih nesrecnika,crne boje) i ja joj ispricam do detalja kako izgleda kada deru zive zivotinje i kako umiru posle u mukama a ona kaze "pa sta nisam ih ja drala"
ja reko pa da ne kupujete ne bi ih niko drao...a ona nista...boli je uvo...kreten...pocela da se smeje jos,kaze kao jao ovde mozes da nosis bundu slobodno,u grckoj su me poprskali ...dal rece farbom il kecapom..ne secam se...i kao zali se sto tamo ne smes da izadjes u bundi a da te neko ne izmaze necim :mrgreen:

i cesto mi se desava da tako vidim da neko nosi bundu za koga nisam znala da voli to pa se razocaram skroz
nemam ja sta da pricam i da radim sa takvim debilkama...kad same ne kapiraju,necu ja da im pricam nista

sve dok postoji alternativa ne vidim nikakvo opravdanje za nosenje krzna

mi komentarisemo kad vidimo neku zenetinu da nas cuje krava kako se kao pitamo zasto vole da nose crkotine :zelenko:

ajde one babe sto nose bunde...al mlade zene i devojke kada vidim u bundi povraca mi se...sto zbog toga sto su glupace i skotovi sto zbog toga sto to zaista ne izgleda lepo

Mico, lepota je u oku posmatrača. Druga je stvar nositi krzno gde stvarno ne postoji bolji izbor-tipa u Sibiru, na Aljasci, na Islandu ali kad je moj brat od tetke svim ženama u familiji jednom kad je dolazio na odmor (radi u Rusiji kao građevinac) ispoklanjao šubare, sve su zabalavile, još se durio što ja neću da biram za sebe, pa ni za Milicu, prva kao što je predvideo, jer ja sam tu videla one polarne lisice u zimskom i u letnjem krznu i rakunske pse, one što u agoniji trepću ostacima kapaka dok im iz odranog mesa curi krv... I razmišljala kako im je hladno bez novih modnih detalja kravetina od moje majke, tetaka i ujni. I prvom prilikom bratu pokazala ONAJ snimak.

Što me podseti, sinoć smo kastrirali feretku i kad je vlasnica sa omamljenim malcem otišla, odgajivač je još ostao da sedi sa nama u kanc. i naš poslovni saradnik mesar ga je tako propitivao šta sve gaji od malih životinja i šta ima koju namenu (gaji feretke, kuniće, činčile, kune...) i dečko je pomenuo baš taj snimak, i kako nikako ne bi mogao da ih gaji i narčito prodaje za bilo koju namenu osim kao ljubimce. Dakle, kad sledeći put vidiš neku u bundi, pokaži joj ONAJ snimak! ;)

a sta uraditi s bundama koje imas u kuci? mislim, kako se resiti toga, a da ne bude nedostojno zivotinja koje su glavom platile ljudsku glupost?
mislim da sam vec to napisala, moja baba ima 2 bunde i vise ne sme da ih nosi jer sam joj zabranila i jer zna da sam povracala od onog snimka nekoliko dana i ispricala sam joj sta i kako se radi (o5 ona ima opravdanje za seljancure u bundama, ali zbog mene ne nosi svoju) i kako ja sad njih da se resim?
inace, ja se maltene vise ne vidjam sa drugaricom (bila mi je jedna od naj drugarica) koja je znala sve sto i baba, pa je kupila jaknu sa prirodnim krznom i zato sto mi nabija na nos kako jede meso... ne mogu, razocarala me je i ja je sad izbegavam, to je jace od mene...

Modni kreator Irena Grahovac poznata javnosti po svojim ''modelima od koze i krzna'', izjavljuje -Vestacki materijali (koji zamenjuju krzno) nikada ne mogu da izgledaju tako ''LEPO I TAKO PLEMENITO'' kao pravi...., a drugi razlozi su cista Aristotelova i Hegelova logika. Zapamtite ime Irena Grahovac i njenu izjavu....

Modni kreator Irena Grahovac poznata javnosti po svojim ''modelima od koze i krzna'', izjavljuje -Vestacki materijali (koji zamenjuju krzno) nikada ne mogu da izgledaju tako ''LEPO I TAKO PLEMENITO'' kao pravi...., a drugi razlozi su cista Aristotelova i Hegelova logika. Zapamtite ime Irena Grahovac i njenu izjavu....

Ako imate yt nalog, štiklirajte dislike i prijavite kao neprikladno. Mislim stvarno, šta je toliko glamurozno u oblačenju lešina, nikad mi neće biti jasno.

ma sve mi je nekako bzvz, da ih cuvam ovde - ne ide, da ih dam nekom da ih nosi - jos gore, da ih sahranim, spalim, bilo sta tog tipa - prodje mi kroz glavu da neko nema sta da obuce, a ja bacam bunde :S
uf, kad bih imala carobni stapic da ih pretvorim u obicne jakne, to bi bilo najbolje!

ma sve mi je nekako bzvz, da ih cuvam ovde - ne ide, da ih dam nekom da ih nosi - jos gore, da ih sahranim, spalim, bilo sta tog tipa - prodje mi kroz glavu da neko nema sta da obuce, a ja bacam bunde :S
uf, kad bih imala carobni stapic da ih pretvorim u obicne jakne, to bi bilo najbolje!

Kada sam postala veganka, ja sam imala isti problem. Ja sam razmisljala da imam carobni stapic, da ih sve pretvorim u nakit.

Srećice, oduvek sam se grozila nošenja krzna.Moja majka, naprotiv, obožavala oduvek šubare, bunde, lisice oko vrata(tako je odgajana, to je nekad bilo merilo prestiža).Iz inata sam joj odsekla rep na lisici koju je nosila oko kaputa(tukla me sve dok se tata nije vratio, pa nije njoj pripretio debelim batinamaz:D).Stalno je insistirala da mi kupi bundu, da "budem dama", na kraju je i kupila, bez mog znanja, debelo platila(pamtim, 1984.godina).Posle 10 dana, ja je poklonim cigančićima iz naselja, al' sačekam taju da mu to kažem, htela da umre od muke, ali nije mogla da me bije, jer je čak i moj otac to zvao "lešina"z:D.Nikada mi više majka nije pomenula tu smrdljivu bundu, a što su se cigančići radovalii, stalno me cmakali u prolazuz:D

ja bih petvorila u jakne i dala onim beskucnicima da ih nose, a ovako ne znam sta cu s njima... doduse, one nisu moje, tako da jos uvek nemam pravo da radim bilo sta s njima, ali razmisljam o tome, jer ne vidim neko adekvatno resenje

aja, sad sam videla odgovor xD
ti si carica breJ :zag:

Poslednja izmena:
ja bih petvorila u jakne i dala onim beskucnicima da ih nose, a ovako ne znam sta cu s njima... doduse, one nisu moje, tako da jos uvek nemam pravo da radim bilo sta s njima, ali razmisljam o tome, jer ne vidim neko adekvatno resenje
Da ih prekrajaš, nema vajde, te životinje su već platile životom, pokloni ih nekom kome će biti neophodne za zimu.

Evo ti ideje: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2705837160003&set=o.110206080150&type=1&theater Inače, i ja sam sličan problem imala sa mamom, samo što je ona, na sreću, odaaavno digla ruke od pokušaja da od mene napravi damu, još kad sam u oš počela da nosim cokule ili starke i obavezne kariane košulje. :lol: A još sam u srednjoj imala vegetarijanske pokušaje, tad se uverila da sam ozbiljna kad kažem da bih se pre smrzla nego nosila krzno.

:rotf::rotf:I ova moja je odaavno digla ruke, pogotovo što sam dosta starija od tebe, pa smo mi nosili u školu džempere i torbice koje smo pokrali iz vojne opreme naših očeva(deca vojnih lica, a to tada bio hit).Zanimljivo je, da je posle moje tadašnje tirade o gadostima koje se rade životinjama(mada sam i ja tada bila poprilično neuka, svodilo se na ono- kako ti nije žao) i moja majka bundu obukla možda dva puta, a i majke mojih drugarica.Zanimljivo je, da mi tada ništa nismo znale o zaštiti životinja, nego smo jednostavno osećale, da je to ružno, a naše majke prihvatile to,Tako, danas, moja matora majkica, radije nosi takozvani "kineski jorgan", ali bunda joj je još uvek u ormaru, mada je više od 20 godina nije obukla, ali polako, dolazi vreme, kada ih neće biti ni po ormarima.z:)

i svi moji su pokusavali od mene da naprave damu, ali ne ide x)) babine bunde sam dozivljavala kao ziva bica, meni su sluzile da ih mazim, a imala sam zeciju kozu od koje su hteli da mi naprave subaricu kad sam bila mala, ali nisam dala to da rade, jer sam uvek sastavljala tu kozu u oblik zeke i igrla se kao da je pravi (masta moze svasta :S ) pa su odustali.
btw, moja baba sad isto nosi "kineski jorgan" xD bunde je jedva par puta i obukla jer su teske... ne znam samo zasto ih je kupovala uopste -.-
jedva cekam da ih se otarasim! hvala vam na savetima xD

Back