Bojkotujte KRZNO !!!

Imam vuneni kaput, jako je topao i udoban, a ovce su samo ošišane u cilju sezonskog održavanja higijene, nisu zaklane. Ako se pravilno održava, može jako dugo da traje i da izgleda lepo i elegantno.
Ma, vidis da moderna zahebava, po obicaju, ON ako je u svom brdu video nesto sem ovce, dobro je. Kakve bre bunde.
PS. Imam i ja takav prsluk i dzemper, baba po-starinski, isprela vunu i isplela mi :)

Ma, vidis da moderna zahebava, po obicaju, ON ako je u svom brdu video nesto sem ovce, dobro je. Kakve bre bunde.
PS. Imam i ja takav prsluk i dzemper, baba po-starinski, isprela vunu i isplela mi :)

Ne vidim da je dotična osoba vredna razvijanja teorija. A pomenuti kaput je pre neki vrlo debeo tvid, čisto da napomenemo da postoje i drugi materijali koji zadovoljavaju i estetske i izolatorske kriterijume.

Ne vidim da je dotična osoba vredna razvijanja teorija. A pomenuti kaput je pre neki vrlo debeo tvid, čisto da napomenemo da postoje i drugi materijali koji zadovoljavaju i estetske i izolatorske kriterijume.

Naravno, i ja sa slazem sa tobom. Ipak, ja sam moje bundice doblia na poklon. Samo, iskreno, najodvratnija mi je bila od zecijih repova. koliko li je samo moralo biti ubijeno zeceva? :(

evo i ovde da se oglasim...
pre pola godine otprilike sam gledala jedan petin klip o ovoj temi. snimljeno je kako jure fokice i mlate ih daskama, deru zivotinje na zivo, kako one ostaju zive i posle te torture... nisam mogla da odgledam klip do kraja, a o5 sam posle toga 3 dana konstantno povracala i ne secam se da mi je ikad u zivotu bilo toliko lose kao tad i fizicki i psihicki :sad2::sad2::sad2:
ko hoce da se uvredi, neka se vredja slobodno, ali oni koji nose krzno su za mene obicne pokondirane tikve! vecinom kompleksasice koje ce uraditi sve da bi same sebi izgledale malo lepse, ili toliko povrsne osobe koje ne razmisljaju ni o cemu.
neki meni bliski ljudi su kupovali krzno, ali znaju sta mislim o njima zbog toga i takodje ne komuniciram sa osobom koja se u mom drustvu pojavi sa tako necim.

evo i ovde da se oglasim...
pre pola godine otprilike sam gledala jedan petin klip o ovoj temi. snimljeno je kako jure fokice i mlate ih daskama, deru zivotinje na zivo, kako one ostaju zive i posle te torture... nisam mogla da odgledam klip do kraja, a o5 sam posle toga 3 dana konstantno povracala i ne secam se da mi je ikad u zivotu bilo toliko lose kao tad i fizicki i psihicki :sad2::sad2::sad2:
ko hoce da se uvredi, neka se vredja slobodno, ali oni koji nose krzno su za mene obicne pokondirane tikve! vecinom kompleksasice koje ce uraditi sve da bi same sebi izgledale malo lepse, ili toliko povrsne osobe koje ne razmisljaju ni o cemu.
neki meni bliski ljudi su kupovali krzno, ali znaju sta mislim o njima zbog toga i takodje ne komuniciram sa osobom koja se u mom drustvu pojavi sa tako necim.

:ok::ok::ok:

21.10.2011. Jean-Claude Van Damme protiv ubijanja životinja zbog krzna!

Glumac Jean-Claude Van Damme sudjeluje u kampanji protiv krzna belgijske organizacije za zaštitu životinja GAIA. Na ogromnom jumbo plakatu parkirališta najvećeg multiplex kina Kinopolis u Bruxellesu Van Damme drži u ruci oderanu kunu zlaticu, s porukom nalik najavi svojega novog filma - 'Ove zime u svim trgovinama krznom - žrtve'. Glumac je izjavio o trgovini krznom: 'Ne vidim što je privlačno u hodanju uokolo u životinjskoj koži, vjerujem da bi se životinje složile sa mnom.' GAIA se nada da će kampanja potaknuti ljude da traže od Parlamenta zabranu uzgoja životinja za krzno. U Belgiji se radi krzna godišnje ubije gušenjem plinom 150.000 kuna zlatica u dobi od sedam ili osam mjeseci. (ecorazzi.com)

A mislis da ih je za tvoju bundicu stradalo manje? Mozda ako je kraca... A nije da nisi znala da je od zaklanih zivotinja.

Jeste, ali one nisu kao ovaj slucaj. Ja ima bundicu od zecijih repova i bas je lepa, ali imam i bundicu koja je napravljena i od ledja. Ipak, mislim da je humanije ubiti zivotinju, nego je sakatiti i ostaviti da umire onako ubogaljena. Ipak, ne nosim te bundice.

Back