Samo izgovara se Stok, kao na primer što talk ide tokA, ok. Hvala.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Samo izgovara se Stok, kao na primer što talk ide tokA, ok. Hvala.
Sad sam naucio nesto novo. Hvala.Samo izgovara se Stok, kao na primer što talk ide tok
I pre svega morbidi kao DSS i njihova legenda od precednika kad im kažeš da se lošo živi, a on će ''mi smo desni centar''¡¿Pokret koji će formirati Miloš Jovanović i DSS sa više organizacija i pojedinaca za predstojeće parlamentarne izbore zvaće se "Metla 2020", piše "Blic".
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=10&dd=25&nav_category=11&nav_id=1608219
Ко би уопште поверовао у озбиљност опозиције када се служи оваквим петпарачким називима. Као непунолетна деца жељна играрије.
И у праву је Вучић када каже:
Savez za Srbiju pao je sa 17 dosto podrške, koliko je imao pre nekoliko meseci, na ispod osam odsto, jer ljudi ne žele njihovu politiku, kaže Vučić.
"Oni su majstori da sebe unište. Biće potpuno ireleventno da li će da učestvuju na izborima, jer niko ne bi glasao za njih. Svi drugi ih prelaze i polako im uzimaju deo kolača, jer ljudi neće politiku 'hapsim, bijem, razbijam, lepim nalepnice...'", rekao je Vučić komentarišući to što je Đilas juče Vesiću "porucio da mu je zatvor zagarantovan".
https://www.b92.net/info/vesti/inde...edium=box&utm_campaign=b92_prva_vesti_sidebar

Najpoštenije, ono što može da se radi oko penzija, to je povremeno tih 5000 dinara, pošo opozicija jednostavno ne dã da se malim penzionerima poveća penzija- i to prostim dušama nije dovoljno što će da dobiju makar tih pet iljada¿¡Stara baka moja komsinica ima 80 godina mi kaze, serem mu se na 5.000 dinara Vucic misli da moze da me kupi da glasam za njega.
Da li se ti drogiras?Znas li sta si napisao?Najpoštenije, ono što može da se radi oko penzija, to je povremeno tih 5000 dinara, pošo opozicija jednostavno ne dã da se malim penzionerima poveća penzija- i to prostim dušama nije dovoljno što će da dobiju makar tih pet iljada¿¡
Pa napisao sam da mali penzioneri od tih pet iljada ne bi dobili ni po dvesta dindži kad bi se to pretopilo u povećanje penzija ko što to neki stručnjaci tako i zahtevaju.Da li se ti drogiras?Znas li sta si napisao?
Ovo drogiras nemoj shvatiti ozboljno ja to onako a zar je posteno da sirotinja koja ima penziju 6.000 dinara dobije isto kao i penzioner cija je penzija 60.000 dinara?Pa napisao sam da mali penzioneri od tih pet iljada ne bi dobili ni po dvesta dindži kad bi se to pretopilo u povećanje penzija ko što to neki stručnjaci tako i zahtevaju.
Al vi koji ste glupi, vama ništa ne škljoca¿¡
Pošteno ili ne, al po opoziciji ta sirotinja ne bi dobila ni tih šes iljada.Ovo drogiras nemoj shvatiti ozboljno ja to onako a zar je posteno da sirotinja koja ima penziju 6.000 dinara dobije isto kao i penzioner cija je penzija 60.000 dinara?

Tih 5000dinara im odlazi mesečno na lekove, ne treba da mu penzosi zahvaljuju jer to nisu njegove pare nego njihove...Stara baka moja komsinica ima 80 godina mi kaze, serem mu se na 5.000 dinara Vucic misli da moze da me kupi da glasam za njega.
Sa penzosima će lako, mladi napuštaju Srbiju..На референдуме у Србији убудуће неће морати да учествује најмање 50 одсто плус један бирач, јер ће та одредба највероватније бити промењена укидањем прага излазности, новим Законом о референдуму и народној иницијативи. Јавна расправа о поменутом пропису почела је у недељу и трајаће до 22. новембра, а главни разлог измене кључних одредаба важећег закона условљене су непостојањем сагласности са Уставом.
![]()
Постојећи закон донет је 1994. године, минимално измењен 1998. и по низу својих решења је рестриктиван, превазиђен и неусаглашен са Уставом. Тај документ не омогућава грађанима да ефикасно остварују своје право на учешће у вршењу власти путем референдума и народне иницијативе, те се зато ове могућности ретко користе.
- Од увођења вишестраначја у Србији била су свега три референдума на републичком нивоу и то само на предлог Народне скупштине, али не и грађана - каже Саша Могић, помоћник министра у МДУЛС. - У погледу народних иницијатива забележена је само једна народна иницијатива за коју би условно могли да кажемо да је остварена по важећем закону, а то је иницијатива Фондације "Тијана Јурић" за промену кривичног закона. На локалном нивоу скоро и да их нема, а успешни референдуми су се одржавали само по питању увођења месних самодоприноса.
Могић наглашава да је сврха новог закона да утврди правила која су у складу са Уставом РС, али и да промовише стандарде најбоље праксе која стимулише активно учешће грађана у пословима јавне власти.
Акценат током писања закона био је и у области народне иницијативе. Проблем је, наводе у Министарству, "непримерено кратак рок од седам дана за прикупљање потписа". Према Уставу потребно је да се обезбеди 30.000 парафа, за шта треба много више времена.
МДУЛС је већ променом закона који уређује рад локалних самоуправа фиксирао потребан број бирача за покретање народне иницијатива на број од пет одсто бирача у јединици локалне самоуправе. Овом изменом је онемогућено да статути општине самостално утврђују проценат, што је некада било чак до 25 одсто бирача.
Закон који је донет пре четврт века не познаје ни све врсте референдума који се могу спроводити на локалном, републичком и нивоу аутономне покрајине. Није уређено ни питање референдумске кампање, њиховог приступа средствима јавног информисања, финансирања и извештавања, као ни судска заштита права на референдум. Одлука на референдуму мора се спровести у року од 60 дана од дана одржавања референдума. У Нацрт закона је унето и решење које омогућава прикупљање потписа за народну иницијативу у електронској форми.
Само три инцијативе
НАЈВЕЋИ део информација о поднетим иницијативама је прикупила невладина организација ЦРТА. Наведено је да су 2007. и 2008. године поднете три - Предлог закона о слободном приступу информацијама, о класификацији тајних информација, као и о забрани пушења. Од 2012. године, Скупштина је примила шест народних иницијатива од којих су три испуњавале услове - Предлог закона о ратним ветеранима, о одлагању плаћања доспелих комуналних и других обавеза и народна иницијатива за измену Закона о порезу на доходак грађана.
"Марш на Дрину" и Устав
Априла 1998. Србија је грађане питала да ли прихватају учешће страних представника у решавању проблема на Косову и Метохији. Изашло је 73,05 одсто бирача, а против је заокружило 96,53 одсто. Референдум из 1992. године о избору "Марша на Дрину" за химну и изглед заставе и грба није успео. Упркос снажној кампањи за промену Устава 2006. и дводневном гласању, праг од половине бирача је једва прескочен (изашло 54,91 одсто). Тада је први пут на биралишта изашао чак и патријарх Павле.
(Вечерње новости)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
S obzirom na mogućnost održavanja paralelno referenduma sa parlamentarnim izborima, da li Vučić pokušava ovom metodom da natera opoziciju da, ipak, odustane od bojkota?![]()