Bojite li se smrti?

Ja sam se ovih dana nakon dulje vremena uplašio smrti. Iako ja imam samo 34 godine, uplašio sam se toga.

Ja ne znam kako da to točno objasnim, pa pitam vas.

Bojite li se smrti? Što biste željeli sve raditi onda kada saznate da je smrt blizu?
Sećam se kad sam bio osnovac treći četvrti razred da sam razmišljao o tome o tom raspadanju trupla i da sam se baš uplašio.Bog nikog nije spasio za ovolike hiljade godina tako da se džaba nadate nečemu.Šta je tu je.Strašno je i zato trebate živeti što duže

Ja sam se ovih dana nakon dulje vremena uplašio smrti. Iako ja imam samo 34 godine, uplašio sam se toga.

Bojite li se smrti? Što biste željeli sve raditi onda kada saznate da je smrt blizu?
Neko ko ima 34 godine treba da bude pun snage i ljubavi prema životu, a o smrti ne treba da razmišlja..
Tebi nije vreme smrti...

Ljudi žive 70, 80 godina, pa tek u toj starosti razmišljaju o smrti...
Naravni i boje se smrti...
Ne svi... jer mnogi je prihvataju kao spas, kao prelazak u svetlost, duhovni svet...

Tako da... razmisli malo i vidi šta je to bilo, šta se dogodilo, šta je bio okidač da se u tebi rodi
strah od smrti kad mu vreme nije?

Divno govoriš... i jedino ispravno!
Hvala. :heart:
Sećam se kad sam bio osnovac treći četvrti razred da sam razmišljao o tome o tom raspadanju trupla i da sam se baš uplašio.Bog nikog nije spasio za ovolike hiljade godina tako da se džaba nadate nečemu.Šta je tu je.Strašno je i zato trebate živeti što duže
Da, u tom periodu sam se i ja bojala smrti i tog čudnog saznanja "nepostojanja" posle života.

Smrti generalno ne, ali bolne smrti, kakva je vecina smrti i bolesti pred smrt- da.
Ono samtrničko grgotanje kada se daviš u sopstvenoj pljuvačci i slinama a stoje oko tebe najnormalnije pričaju "kraj mu je,ovo je ono samrtničko grgotanje' a niko da priđe da ti pomogne,olakša a ti si nemoćan da progovoriš da pokret napraviš, pa to je nešto strašno.Boli te stomak, krvariš negde u digestivnom traktu,izmet crn, a oni međusobno komentarišu "Ma gotovo je, samo čekamo kraj" a niko da ti taj kraj olakša ili ga ne daj bože spreči

Ono samtrničko grgotanje kada se daviš u sopstvenoj pljuvačci i slinama a stoje oko tebe najnormalnije pričaju "kraj mu je,ovo je ono samrtničko grgotanje' a niko da priđe da ti pomogne,olakša a ti si nemoćan da progovoriš da pokret napraviš, pa to je nešto strašno.Boli te stomak, krvariš negde u digestivnom traktu,izmet crn, a oni međusobno komentarišu "Ma gotovo je, samo čekamo kraj" a niko da ti taj kraj olakša ili ga ne daj bože spreči
Ne umire se tako. Veruj mi.

Živi život. Zamisli da je život kao dugo putovanje staklenim liftom u kome uživaš dok se penješ i posmatraš okolinu. Cilj je siguran i nikada ne razmišljaš o tom poslednjem spratu već o samom putovanju tokom kog uživaš i upijaš sve oko sebe.

Čula nam se postepeno gase, bolovi prestaju, naše telo veoma inteligentno gasi život...
Počinjemo da viđamo svoje mile mrtve koji su došli da nas odvedu...
Čak ni ne primećujemo da sve ređe dišemo...

images.jpeg

Svi znamo da ćemo jednog dana umreti,ali bez obzira na to, nikada nismo spremni, jer je to nešto što ljudskoj prirodi nije poznato (niko se nije vratio odande, ne računam "kliničke smrti")
Strah od smrti je urodjen strah, tako da je sasvim normalan.

uplašim se nekad bolesti,
Invaliditeta,slepila,padanja u nesvest na deset minuta,kronove bolesti,hranjenja preko cevcice jer organizam odbacuje hranu uz sve ostalo gde ne umres a kao da si mrtav npr.alergija na pedeset vrsta hrane,https://www.facebook.com/share/r/igVvSbctL138rHXP/?mibextid=hLiTNg ,povrediti se beznadezno zbog pada sa konja https://www.facebook.com/share/r/cgjEgupTCxN2K7oj/?mibextid=hLiTNg .
smrti i ne baš
Gde je :ceka: zasto bezi od mene :ceka: lepo neka me uzme a moje preistalo vreme da nekome ko zeli da zivi npr.detetu kome su roditelji sve obezbedili a ima rak da se izleci,zivi.

Poslednja izmena:
Invaliditeta,slepila,padanja u nesvest na deset minuta,kronove bolesti,hranjenja preko cevcice jer organizam odbacuje hranu uz sve ostalo gde ne umres a kao da si mrtav npr.alergija na pedeset vrsta hrane,https://www.facebook.com/share/r/igVvSbctL138rHXP/?mibextid=hLiTNg ,povrediti se beznadezno zbog pada sa konja https://www.facebook.com/share/r/cgjEgupTCxN2K7oj/?mibextid=hLiTNg .

Gde je :ceka: zasto bezi od mene :ceka: lepo neka me uzme a moje preistalo vreme da nekome ko zeli da zivi npr.detetu kome su roditelji sve obezbedili a ima rak da se izleci,zivi.
:vzagrljaj:

Back