da li ste nekada dali sebi za pravo..

više da nije svestan da zna šta je to zapravo što radi (manipulacija), već je tako naučio da komunicira sa ljudima i za drugi način ne zna, to je njemu normala, nekad se to može primetiti kada razgovaraš sa njima i primećuješ odsustnost od stvarnosti i činjenica na terenu i u trenutku. Možda je odrastala ta osoba u takvoj porodici gde je način odgoja i zlostavljanje stvorilo takav mehanizam za preživljavanje.

Neću da se proseravam, HealthyGamerGG je odlično objasnio te pojave. Sve kreće od traume iz detinjstva.
Zasto beze kad shvate da vise ne zelis da igras njihovu igru?

Zasto beze kad shvate da vise ne zelis da igras njihovu igru?
Pokušaće da pronađu drugu žrtvu ako mogu, kao pijavice su, koriste druge osobe da na čudan način kako bi izbacili svoje frustracije umesto da odu kod psihijatra. Nemaju osećaj granica prema drugima, koriste druge ljude da žrtvu prave ludom itd. Svašta tu ima.

Pa šta imam od toga da nekog povredim?
informaciju koja ti govori do koje granice mozes da ides sa nekim (citaj zavlacis)
Povrediti drugu osobu jer ..? Je volim?
uglavnom jer zelis da je kontrolises,
Jer je ne volim? Sklonim se i gledam svoj mir.

Svakako da treba biti mudar i nikome ne biti sasvim na izvolite. Toplo hladno prirodno dođe jer ljudi imaju obaveze.
ovo toplo-hladno je u smislu kad ti npr vidis da ti neko "bezi" tj udaljava se pa bacis mamac da je vratis i peckas je na raznju dok ne stvoris emocionalnu zavisnost kod nje.

informaciju koja ti govori do koje granice mozes da ides sa nekim (citaj zavlacis)
Prirodno to ljudi rade u većoj ili manjoj meri.
Ako se malko povučem da vidim da li je drugoj osobi stalo, to ne mora biti loše, posebno ako vidim znake odvajanja. Ako joj nije stalo idem dalje.
Kako?
ovo toplo-hladno je u smislu kad ti npr vidis da ti neko "bezi" tj udaljava se pa bacis mamac da je vratis i peckas je na raznju dok ne stvoris emocionalnu zavisnost kod nje.
To ljudi rade da bi zadržali tu osobu negde, da ne ode sasvim. Svesna sam da to može biti igra. Nekad se prepustim tome ako ima uživanja u tome, ako nema odem. Preračuna čovek da li ceo taj odnos je u plusu ili minusu.
Od mene ne potiče tako nešto, imam i previše stvari u životu da radim. pre bih se bavila time kako da zaradim, da naučim, ko uskoči u moje planove uskoči, ko ne ne. Možda ne razumem šta pišeš.

Da li ti misliš na to da neko pokušava da se zaljubimo? Na tu vrstu emocionalne zavisnosti?
Meni nekad prija da budem zaljubljena, i ako to neko vešto uspe da izvede nekad sam i zahvalna.

da povredite drugu osobu i tako "proverite" njena osecanja prema vama kako biste znali na cemu ste? :think:
NIKAD da povredim, ali taktiku nekakvu imam, posvađam se (čak i to je preteran izraz), namestim diskusije, eto tako da se izrazim da vidim ide li ad hominem i ako ide, dokle ide, da li je, jednostavno neko ko "prljavo igra".

Da li ti misliš na to da neko pokušava da se zaljubimo? Na tu vrstu emocionalne zavisnosti?
recimo,drzi te uvek tu negde da mu budes dostupna kad zatreba- kad krenes da se hladis on te povuce nazad,baci mamac da vidi dal je jos u igri.
Meni nekad prija da budem zaljubljena, i ako to neko vešto uspe da izvede nekad sam i zahvalna.

Back