Ledzer
Domaćin
- Poruka
- 3.615
Mislim da bi pronasao neku bolju zabavu,ipak je on Bog...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naravno da ne.
Naravno da im je nadoknadio,i tek ce,sto su stradali da bi mi kasnije,i svi posle nas naucili da vole dobro iznad eticke kategorije.
1.....
2.Јova je mučio đavo,sa Božjim dopuštenjem, a ne Bog...
Tako sto ce nepovredjena i preobrazena ziveti vecno u Hristovom narucju.
Pa sta se desilo Njemu?Isto to.
Pazi sad, Hitler nije ubio nikog, ali što je voleo da naredjujeeee... To ti dodje na isto!
Mučiš nekog po nečijem blagoslovu, odnosno dopuštenju? Ko je tu kriv? Onaj koji je mučio ili onaj koji je to mučenje... prvo pokrenuo, posle blagoslovio i dopustio?
Dalje, diskutovao sam sa mnogim hrišćanima na ovom forumu, na bivšoj religiji, sadašnjoj, na istoriji... ma nema gde nismo ''pričali'' o Jovu i njegovim mukama... i niko, nijedan... nikada... nije pomenuo ono najbitnije u celoj priči... a to je KOLATERALNA ŠTETA!
Elem, Jov je u glavnoj ulozi i zbog Božije nadmenosti tokom priče glavni stradalnik... ali, ALI, šta da radimo sa svim onim LJUDIMA koji su usput nayebali ni krivi ni dužni?
12 A Gospod reče Sotoni: Evo, sve što ima neka je u tvojoj ruci; samo na njega ne diži ruke svoje. I otide Sotona od Gospoda.
13 A jedan dan kad sinovi njegovi i kćeri njegove jeđahu i pijahu vino u kući brata svog najstarijeg,
14 Dođe glasnik Jovu i reče: Volovi orahu i magarice pasahu pokraj njih,
15 A Saveji udariše i oteše ih, i pobiše momke oštrim mačem; i samo ja jedan utekoh da ti javim.
16 Dok ovaj još govoraše, dođe drugi i reče: Oganj Božji spade s neba i spali ovce i momke, i proždre ih; i samo ja jedan utekoh da ti javim.
17 Dokle ovaj još govoraše, dođe drugi i reče: Haldejci u tri čete udariše na kamile i oteše ih, i pobiše momke oštrim mačem; i samo ja jedan utekoh da ti javim.
18 Dokle ovaj još govoraše, dođe drugi i reče: Sinovi tvoji i kćeri tvoje jeđahu i pijahu vino u kući brata svog najstarijeg;
19 A to vetar velik dođe ispreko pustinje i udari u četiri ugla od kuće, te pade na decu i pogiboše; i samo ja jedan utekoh da ti javim.
Zasto bi uopste neko nekog mucio u vaspitne svrhe. Sta je Jov naucio iz tog mucenja i kome je zahvalan sto je naucio lekciju?
Pa,mozda i ne...Stari Zavet jeste nastao pre Hrista,ali nemoj mi reci da Hrisots nije znao da ce naposletku biti raspet,vaskrsnuti sebe i sve ostale![]()
Jesi li siguran da Hitler nije ubio nikog???
Naravno da je kriv je onaj ko čini zlo...svako ima slobodnu volju da radi šta želi a Bog dopušta kako bi video kakvo je čije srce i namera...
Mislim da neznaš pravi razlog zbog čega bog dopušta zlo...ili se foliraš da neznaš...i to da Bog ima mogućnost da obnavlja život tj. da kada dođe vreme za to vaskrsne sve one koji su to zaslužili...
A šta znači umreti sada ako veruješ u večni život? Zar samo saznanje o tome da je čovek smrtan nije dovoljno mučenje za svakoga...ko ume da razmišlja i ko je svestan svega....i misao da će sutra umreti? I zar svrha sada nije to da se upozna Bog,njegova namera i zamisao...i zar je bitno koliko u ovakvom svetu neko živi...i šta znači godina ili dve? I zar se smrt danas može uopšte porediti sa večnim životom sutra....i zar uopšte ima ikakvog smisla pričati o tome...i zar se prilika za život od Boga meri godinama života provedenim na Zemlji...provedenim u sataninom sistemu i zlu...zar ćemo smrt zbog koje smo sami krivi uzimati kao merilo kušanja Boga i njegove ljubavi?
Šteta danas? zar je izgubljena kuća danas šteta? A šta je onda izgubljen večni život ako je zapaljen auto šteta? Šta je izgubljeno poverenje kod Boga...ako se veruje sopstvenoj mudrosti? I zar danas postoji išta vredno a da to nije povezano sa mogućnošću večnog života...savršenstva i nezaslužene dobrote od Boga?
Kolateralna šteta?..nemoj koristiti termine iz Haga...molim te..
I da,bitna je nečija namera...razlika između lukavstva i mudrosti je samo u nameri...u srcu...a ti se pronađi gde spadaš...
Toliko...
![]()
Hrist je svesno predao svoj život...znači,kao čovek imao je slobodnu volju da to uradi ili odbije...mogao je i ovo drugo da je hteo...ništa nije radio pod prisilom...
ali iz ljubavi prema svom ocu tj. iz ljubavi prema životu..on je podneo sve muke i predao svoj život zbog ostvarenja proročanstva i namere svog oca..
i ne samo to...već i iz ljubavi prema svim ljudima...kako bi otkupio njihove grehe i ponovo im omogućio savršen život na Zemlji...
i? vidis li ti ista savrseno?
Hrist je svesno predao svoj život...znači,kao čovek imao je slobodnu volju da to uradi ili odbije...mogao je i ovo drugo da je hteo...ništa nije radio pod prisilom...
Ako ništa drugo, pod prisilom je nosio krst (ti čitaj stub). Zato su ga usput bičevali.
ali iz ljubavi prema svom ocu tj. iz ljubavi prema životu..on je podneo sve muke i predao svoj život zbog ostvarenja proročanstva i namere svog oca..
A namera oca bila je ... da ga razapnu, tj obese na krst, odnosno stub?
Који је међу вама отац у кога ако син заиште хлеба да му да камен? Или ако заиште рибе да му да место рибе змију?
i ne samo to...već i iz ljubavi prema svim ljudima...kako bi otkupio njihove grehe i ponovo im omogućio savršen život na Zemlji...
Pa, jel omogućio?![]()
a ko je rakao da je Jov bio neposlušan i da ga je trebalo vaspitati
Jov je naučio da je Bog dopustio zlo na njega kako bi mu ispitao srce..kako bi video njegovu iskrenost i motive zbog čega mu služi..
zato je Bog dopustio kušnju na njega...
i da...Jov je nešto i naučio..![]()
šakale..
Jel to govoriš o onoj crkvi koja naplaćuje krštenje i seče kosu radi paganskih rituala???
Ne,Bog nije ubio nikoga...već satana...
Znaš..ima jedno ispitivanje koje je sasvim slučajno izvedeno baš u Holandiji i koje je pokazalo da ovsene pahuljice povećevaju inteligenciju...
Možda bi trebalo da pokušaš..
Pozdravvvv..
šakale..
Jel to govoriš o onoj crkvi koja naplaćuje krštenje i seče kosu radi paganskih rituala???
Ne,Bog nije ubio nikoga...već satana...
Znaš..ima jedno ispitivanje koje je sasvim slučajno izvedeno baš u Holandiji i koje je pokazalo da ovsene pahuljice povećevaju inteligenciju...
Možda bi trebalo da pokušaš..
Pozdravvvv..
koji je to ONAJ svet?
zar se u Boga veruje tako što se misli da je on nepravedan?
šta u stvari znači verovati u Boga?
koji je to ONAJ svet?
zar se u Boga veruje tako što se misli da je on nepravedan?
šta u stvari znači verovati u Boga?
da.
LJUBAV..
i to nezasluženu prema svim ljudima..
koju ljubav??
prema bliznjem (podji samo od nase kukavne zemlje gde se medjusobno porodicno ubijamo kao dva i dva), prema pripadniku drugih vera ili mozda prema istrebljenim zivotinjama
sve puca od ljubavi