super nezgodna
Zainteresovan član
- Poruka
- 165
koji je to ONAJ svet?
zar se u Boga veruje tako što se misli da je on nepravedan?
šta u stvari znači verovati u Boga?
Eto, to su pitanja na koje bih volela da das odgovor.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
koji je to ONAJ svet?
zar se u Boga veruje tako što se misli da je on nepravedan?
šta u stvari znači verovati u Boga?
ma ebo ti slobodno volju kad roditelju rascopas glavu ili ubijes ponosnu zivotinju radi prokletog trofeja
Meni jedno nije jasno..Ako je bog tvorac svega,kao sto jeste,zasto bi on stvarao djavola?Da bi postigao neku ravnotezu ili ..?
Meni jedno nije jasno..Ako je bog tvorac svega,kao sto jeste,zasto bi on stvarao djavola?Da bi postigao neku ravnotezu ili ..?
Bog ne eksperimentise, nego zna zasto, sta radi... On ima i moc i mudrost da predvidi stvari...Slobodna volja jeste faktor koji pogoduje stvaranju zla, al opet jedino tako moze postojati neko ko bi odrazavao osobine TvorcaA i kada gledamo iz naseg ugla nama neke stvari dugo traju a ako je pred Bogom 1000 god jedan dan, on ce za 7 dana svu stetu nanetu ljudima srediti i dovesce ih do savrsenstva... Znaci za cas
![]()
pa ako ja mogu da pretpostavim nesto, sto ne bi mogao i Bog koji je mnogo pametniji od mene
Znaci nije tesko pretpostaviti da bi se neko od andjela pobunio i naveo ljude na greh![]()
Nije neozbiljnoЈеси ли ти ово мени одговорила?У најмању руку... неозбиљно...
![]()
Ма лепо је то што ти причаш.. али.. Ја могу само теби да верујем на реч? Или ћеш нечим поткрепити своје тврдње?Nije neozbiljnojednostavno je tako,
Bog je unapred mogao predvideti posledice stvaranja inteligentnih stvorenja sa slobodnom voljom, al opet zeleo je tako da ih stvori, da budu savrseni ( a savrsenstvo podrazumeva slobodnu volju
) i nije njemu problem da ispravi sve sto bi ljudi ili andjeli pogresili
ipak je on svemocan
![]()
Не знам на основу чега ово тврдиш.. заиста...Zna , ali ih pitazove ih na odgovornost
![]()
Не бих рекла.
Чека да захлади да би се прошетао. Смета му врућина?
Адам и Ева се сакрили од њега иза жбуња...
А он не може да их нађе, него пита... где сте?
Значи са њим можемо да се играмо жмурке.
Онда немамо потребе да причамо о томе колико није био способан да претпостави шта би змија могла да учини..
Znao je da zlo moze nastati zbog faktora slobodne volje i da se to zlo moze nagomilati... Ne znaci da je konkretno predvideo da ce se to desiti bas u Sodomu i GomoruНе знам на основу чега ово тврдиш.. заиста...
Као што је знао и за Содому и Гомору?
Ма да.. сасвим је небитно... битно је да зна да је шкодљиво шетати се по врућини...Znao je da zlo moze nastati zbog faktora slobodne volje i da se to zlo moze nagomilati... Ne znaci da je konkretno predvideo da ce se to desiti bas u Sodomu i Gomoru, niti je to bitno ..al je mogao predvideti takvu pojavu...
![]()
Па јесте много смешно... ај ме убеди да није...Којице, не замери ми, али што се брукаш оваквим "констатацијама". Разумем да се сматраш атеистом и да не верујеш, али ово је стварно смешно за сврстати под аргумент.
Па јесте много смешно... ај ме убеди да није...![]()
Не.Па зар ти твој сопствени начин коментарисања није довољан да утвдриш колико је погрешан и смешан.
Какви год аргументи да се изнесу увек се измисле нови "проблеми" и недоумице" и констатација "ај ме убеди да није...."
Нема ту убеђивања, одлука је донесена, зар не?
Не.
Ти си ми беше помињао калупе? Ја себи дозвољавам да искочим из калупа како бих нешто сагледала и из другог угла?
А ти?
Да није тако не бих разговарала са вама. Ево.. слушам како из твог угла ова прича изгледа...
Можеш и да ми појасниш шта мој начин коментарисања чини смешним.
а не само да ме чупаш за косу..![]()
Којице, не замери ми, али што се брукаш оваквим "констатацијама". Разумем да се сматраш атеистом и да не верујеш, али ово је стварно смешно за сврстати под аргумент.
Осим што ћеш до бесвести да критикујеш мој начин размишљања, хоћеш ли већ једном показати како ти размишљаш?Све би то било лепо и у реду, да није прожето удзуж и попреко цинизмом, исмевањем и омаловажавањем. Како другачије да се протумачи твој коментар да није знао где се налазе Адам и Ева, чим их дозива, или му смета врућина.... и тако даље....