Bog vs Djavo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bojim se da ti ne razumeš koncept slobodne volje.
Biću slobodan da poturim jedno svoje pisanije da ti se sve razjasni ko u bioskopu.

Ovde je postavljen problem:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=7425767&postcount=1965

a ovde je ispravno rešenje koje uzima u obzir slobodnu volju:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=7433925&postcount=1972 :mrgreen:
Mislim da si mogao ostaviti mnogo bolji utisak i na ostale, a ja bih ti lično bio zahvalan da si nabacio još jedan skečić na moj račun, nego što se sa tim parom hvališeš po svim pdf-vima. :mrgreen:

Бог није створио Ђавола, него је створио ситуацију у којој се Ђаво могао оформити. Питање је зашто је створио ту могућност. Неки то зову слободна воља. Да ли би живот имао смисла без слободне воље? Ја мислим да је Бог, пре него је постао Свемогући, екпериментисао стварањем свега и свачега, и да ми сада живимо у том периоду експериментисања, а да ће мо тек у Рају уживати у Његовој свемоћи, без грехова и без казни и даљих екпериментисања.
Eh, Vule, Vule... Šta godine učiniše od tebe.

Eh, Vule, Vule... Šta godine učiniše od tebe.

И од тебе ће, можда друкчије, али нећеш бити такав какав си сада. Добро дошао на твоју омиљену животну тему, ови Јакобинци и Атеисти ми разрађују мисли. Надам се да ћеш бити на десној страни, како кажу браћа Руси.

Nije on stvorio djavola kao lose bice, djavo je ranije bio dobar andjeo, ali je postao los.
Ipak je to nek misterija jer je cudno kako je moguce da andjeo postane (toliko) los.

Ovo ti je pričica koja objašnjava odrastanje. Bog nije bio nešto posebno, ali Sotona je bio mlađi. Kao sva mala deca obožavao je roditelje, a onda je zašao u pubertet i pobunio se. Kao što se u pubertetu dešava, počeo je da preispituje svoj dotadašnji život i odnose s okolinom.
Neminovno je došao do zaključka da bi on to umeo i bolje. Bez nasilja. :)

Zazijavalo
Re: Bog vs Djavo

Ovo ti je pričica koja objašnjava odrastanje. Bog nije bio nešto posebno, ali Sotona je bio mlađi. Kao sva mala deca obožavao je roditelje, a onda je zašao u pubertet i pobunio se. Kao što se u pubertetu dešava, počeo je da preispituje svoj dotadašnji život i odnose s okolinom.
Neminovno je došao do zaključka da bi on to umeo i bolje. Bez nasilja.

Ono ... bez nasilja...je poenta priče.

:bye:

bog stvori adama i evu i edenski vrt,, a jos rece adamu idite i razmnozavajte se i napunite zemlju a posto su adam i eva bili savseni ljudi na zemlji bozi cilj je bio da se razmnoze i napune zemlju savrsenim ljudima i da ti ljudi vecito zive u raju na zemlji ali posto su pogresili i pojeli zabranjenu vocku,bise isterani iz edenskog vrta i izgubise sve zivot vecni i sve ostale privilegije sto su imali u raj, izgubise savrsenost kao osobinu itd.znaci raj nije bio namenjen samo adamu vec celom covecanstvu.

bog stvori adama i evu i edenski vrt,, a jos rece adamu idite i razmnozavajte se i napunite zemlju a posto su adam i eva bili savseni ljudi na zemlji bozi cilj je bio da se razmnoze i napune zemlju savrsenim ljudima i da ti ljudi vecito zive u raju na zemlji ali posto su pogresili i pojeli zabranjenu vocku,bise isterani iz edenskog vrta i izgubise sve zivot vecni i sve ostale privilegije sto su imali u raj, izgubise savrsenost kao osobinu itd.znaci raj nije bio namenjen samo adamu vec celom covecanstvu.

To nije rečeno Adamu i Evi.

Vidi sad ovo, ne deluju na nas sa viškom... nema šta da se poveća jer je već na maximumu, ali ih zato od srca tebi preporučujem!:p
Nego, ovo beše tvoj maksimum po pitanju teme?
Eh da, zbog očiglednih insinuacija i pokušaja vredjanja... br. 1!

O tome šta zapravo znači reč insinuirati i čiji su postovi napisani tako da izvrću suštinu citiranih na ''fini i kulturan'' način ,zaista ne bih...kao i o sarkazmu i o ironiji...nije im mesto ovde..
Ali me zanima šta misliš o meni kao ličnosti ako Boga u koga ja verujem vređaš i govoriš
1.da je sujetan
2. da je surov
3. da je labilan
4. da je zao

tako…:roll:

O tome šta zapravo znači reč insinuirati i čiji su postovi napisani tako da izvrću suštinu citiranih na ''fini i kulturan'' način ,zaista ne bih...kao i o sarkazmu i o ironiji...nije im mesto ovde..
Ali me zanima šta misliš o meni kao ličnosti ako Boga u koga ja verujem vređaš i govoriš
1.da je sujetan
2. da je surov
3. da je labilan
4. da je zao

tako…:roll:

Hm, zašto bih uopšte i imao neko mišljenje o tebi?:lol:
Dalje, svako ima pravo da tog ''tvog'' Boga doživi na koji hoće način... ili je to samo tvoj Bog i nema deobe?
Dalje, ti naravno sve to isto mislish kada je The Devil u pitanju, jel tako?
Tako je... pa ja tebe opet ne prozivam zbog toga!
Što se mene tiče... veruj u šta hoćeš, to je samo tvoj problem, ali... ovde smo zbog diskusije... pa i zbog sučeljavanja mishljenja... zbog toga ovaj forum i postoji...
Dalje, ti kao neko ko veruje... u skladu sa svojom religijom... trebao bi na lep način da probash... da ''preveslash'' svakog nevernika na svoju stranu... a ne da pljujesh i vredjash... na taj način se prilično lepo i sigurno udaljavash od svog Boga, Isusa... i Sv. Duha! Šta misliš, da li bi Hrišćanstvo doguralo ovako daleko da su svi Hrišćani u početku bili tako ratoborno nastrojeni? :lol:
Dalje, ako mislish da je taj tvoj Bog dobrica, super... izvoli, argumente na sto i dokaži!:p

Hm, zašto bih uopšte i imao neko mišljenje o tebi?:lol:ne znam...valjda je to normalno da imaš mišljenje o nekom..
Dalje, svako ima pravo da tog ''tvog'' Boga doživi na koji hoće način... ili je to samo tvoj Bog i nema deobe?nisam siguran da sam negde rekao da je to MOJ bog...već da ti vređaš boga u kog ja verujem...samim tim i mene,moja shvatanja i stavove...
Dalje, ti naravno sve to isto mislish kada je The Devil u pitanju, jel tako? jel sam ja to negde napisao ???
Tako je... pa ja tebe opet ne prozivam zbog toga!citiraj me...
Što se mene tiče... veruj u šta hoćeš, to je samo tvoj problem, ali... ovde smo zbog diskusije... pa i zbog sučeljavanja mishljenja... zbog toga ovaj forum i postoji...
Dalje, ti kao neko ko veruje... u skladu sa svojom religijom... trebao bi na lep način da probash... da ''preveslash'' svakog nevernika na svoju stranu... a ne da pljujesh i vredjash...moja namera nije da vrbujem...očigledno si pogrešno shvatio hrišćanstvo... na taj način se prilično lepo i sigurno udaljavash od svog Boga, Isusa... i Sv. Duha! Šta misliš, da li bi Hrišćanstvo doguralo ovako daleko da su svi Hrišćani u početku bili tako ratoborno nastrojeni? :lol:neznam na koje to hrišćane misliš...
Dalje, ako mislish da je taj tvoj Bog dobrica, super... izvoli, argumente na sto i dokaži!:pja to i radim...ali ti ne navodiš argumente za protiv....ali ok...
you're the boss...

.....

Poslednja izmena:
pa ako ja mogu da pretpostavim nesto, sto ne bi mogao i Bog koji je mnogo pametniji od mene :mrgreen:
Znaci nije tesko pretpostaviti da bi se neko od andjela pobunio i naveo ljude na greh :mrgreen:

E, pa, sad, pricas o pretpostavkama, kad se nesto desi, recices "znao sam", a da se desi nesto suprotno, opet ces isto reci.

Nije na nama da mislimo da li je on mogao da pretpostavi to ili ne.
Ova tema glasi Bog ili Djavo, vidim da ste vec ispljuvali Boga, svi vi.
Djavola samo uzdizete, kako vas samo nije sramota, pa vi ne znate sta radite.
Malo pre mi neko od vas (u temi "Sotonizam, religija ili ne) kaze da ne pricaju o ovom djavolu, vec o nekoj licnosti iz neke tamo knjige. Na osnovu cega to radite, kakve su vase namere.
Price kroz Bibliju kako Djavo nista lose nije uradio su trule. Malo li je stvari koje djavo danas cini?! Wake up, people!

Значи и пакао је он створио...:think: нисам о томе до сада размишљала...

Ne, Bog je samo nekim delom ograničio djavola, ali taj prostor, u kome je djavo, je nazvan pakao zato što je djavo u njemu jer su tamo i demoni koji su isto tako zli. Ta zloba je od pakla napravila "pakao".

Hm, zašto bih uopšte i imao neko mišljenje o tebi?:lol:1.ne znam...valjda je to normalno da imaš mišljenje o nekom..
Dalje, svako ima pravo da tog ''tvog'' Boga doživi na koji hoće način... ili je to samo tvoj Bog i nema deobe?2. nisam siguran da sam negde rekao da je to MOJ bog...već da ti vređaš boga u kog ja verujem...samim tim i mene,moja shvatanja i stavove...
Dalje, ti naravno sve to isto mislish kada je The Devil u pitanju, jel tako? 3. jel sam ja to negde napisao ???
Tako je... pa ja tebe opet ne prozivam zbog toga!4. citiraj me...
Dalje, ti kao neko ko veruje... u skladu sa svojom religijom... trebao bi na lep način da probash... da ''preveslash'' svakog nevernika na svoju stranu... a ne da pljujesh i vredjash...5. moja namera nije da vrbujem...očigledno si pogrešno shvatio hrišćanstvo... na taj način se prilično lepo i sigurno udaljavash od svog Boga, Isusa... i Sv. Duha! Šta misliš, da li bi Hrišćanstvo doguralo ovako daleko da su svi Hrišćani u početku bili tako ratoborno nastrojeni? :lol:6. neznam na koje to hrišćane misliš...
Dalje, ako mislish da je taj tvoj Bog dobrica, super... izvoli, argumente na sto i dokaži!:p7. ja to i radim...ali ti ne navodiš argumente za protiv....ali ok...
you're the boss...

Hm, vidi ovako...
1. Normalno je ako me taj neko zanima i ako taj neko zaslužuje da imam neko mišljenje o njemu.
2. Ne, ja ne vredjam tebe, tvoja shvatanja... Isto tako, ja mogu reći da samim tim što veruješ u Boga pljuješ po meni jer se to kosi sa mojim shvatanjima, ali ja nisam bash toliki licemer pa to neću reći.
3. Nisi, ali ja nisam ni napisao da jesi, već da mislish.
4. Poshto ne čitash pažljivo, pogledaj pod 3.
5. Ne, ja ga kapiram... a ti bi trebao da pročitash Bibliju i posebnu pažnju obratish na Isusovo učenje... i šta to znači u prenesenom smislu... ''idite i shirite radosne vesti''...
6. Ako ne znash, nauči.
7. Ne, ti to ne radish ma koliko mislio da radish.

E, pa, sad, pricas o pretpostavkama, kad se nesto desi, recices "znao sam", a da se desi nesto suprotno, opet ces isto reci.

Nije na nama da mislimo da li je on mogao da pretpostavi to ili ne.
Ova tema glasi Bog ili Djavo, vidim da ste vec ispljuvali Boga, svi vi.
Malo pre mi neko od vas (u temi "Sotonizam, religija ili ne) kaze da ne pricaju o ovom djavolu, vec o nekoj licnosti iz neke tamo knjige. Na osnovu cega to radite, kakve su vase namere.
Price kroz Bibliju kako Djavo nista lose nije uradio su trule. Malo li je stvari koje djavo danas cini?! Wake up, people!
tako je...

Izvini ali citaj malo bolje, ja ne uzdizem Djavola.. .citaj sta sam ja pisala... a ne ovako napamet:(
naravno da Djavo cini zlo i da je uzrocn k sveg zla , al dzaba kad neki ne zele to da shvate niti da veruju u to :roll:
Ja sve vreme branim Boga :)

pozz

Poslednja izmena:
Eto, to su pitanja na koje bih volela da das odgovor.

mnoge religije objašnjavaju da je Božja namera da ljudi žive u bestelesnom stanju,u duhu..tamo negde..da će posle smrti oni koji su to zaslužili otići na nebo.
Međutim,šta biblija govori o tome:
I Bog ih blagoslovi, i reče im Bog: "Rađajte se i množite se, napunite zemlju i podvrgnite je sebi! Vladajte nad ribama morskim, nad pticama nebeskim i nad svakim živim bićem, što se miče na zemlji!"
Iz ovoga se jasno vidi da je Božja namera da ljudi zauvek žive na Zemlji a iz psalma 37.29 vidi se da će to trajati zauvek:,, Pravednici će naslediti zemlju, i živeće na njoj zauvek’’.
Ovaj stih jasno pokazuje da će se to tek desiti,znači govori o budućnosti ostvarivanja Božje namere I da će pravednici živeti na njoj. Kako to znamo?
Pa prvo,nije moguće da Bog laže –jevrejima 6.18 kao i Jov 34.10-daleko je od istinitog Boga da zlo čini I od svemoćnog da nepravedno postupa. Takođe ,,Bog je ljubav’’.
Znači da će njegova reč ostati zauvek

Ono što je karakteristično za Jova,jeste da je on verovao u Boga čak I kada je ostao bez svega što mu je bilo drago. Jov nije znao,kao što mi sada to možemo, da je satana taj koji prouzrokuje zlo već je sve vreme mislio kako je Bog pokretač njegove nesreće. Bez obzira na sve,on se ni preko jedne svoje reči nije odrekao Boga već je želeo da sazna pravi razlog svoje nesreće Jov 6.4;16.11. Ali bez obzira na sve, Jov zadržava poverenje koje ima u Boga 27.5-dokle god dišem,neću odstupiti od besprekornosti svoje. On se I dalje pridržava Božjih zapovesti što I jeste odraz vere u boga: 1.Jovanova 5.3- Jer ljubav prema Bogu znači ovo: da držimo njegove zapovesti…
Takođe,verovati u boga znači I imati bezrezervno I neograničeno poverenje u njega,verovati njegovim rečima kao I delima…verovati da sve što on čini je najbolje moguće za nas,jer nas samo on istinski poznaje.

Ukratko…
Nastavići za neki dan čim nađem malo vremena..

alex030102

U ovom odgovoru meni dragoj ''besmrtnoj'' prepoznah sebe pa se osetih prozvanim da nešto napišem.Kao prvo,nemoj grešiti dušu,kada ''besmrtnoj'' kazuješ da uzdiže djavola.Ona to zasigurno ne čini niti pomišlja na nešto tako.

Samnom si diskutovao u temi ''Sotonizam,religija ili ne''.I da ti objasnim.Ja ne uzdižem djavola.Kao agnostik ja sumnjam u postojanje samog Boga,pa je valjda jasno da sumnjam i u postojanje sotone.Valjda ti je poznato da te dve suprotnosti ne mogu jedna bez druge.

Nekako ne mogu da razumem ono ... malo li je stvari koje djavo danas čini...Na osnovu čega li si izneo takvu tvrdnju...:rtfm: Ako uslovno prihvatim da je tako,da djavo čini mnogo
toga,zašto onda Bog ne čini ništa da to spreči... A valjda je jasno da ne čini ništa.
A ako ne čini ništa...znači li to da je saglasan sa djavolovim činjenjem...ili je nemoćan da učini bilo šta...

Ako je Bog otac svima nama,ako je pun ljubavi prema nama zašto dopušta da djavo čini bilo šta...Ja to ne razumem.

tako je...

Izvini ali citaj malo bolje, ja ne uzdizem Djavola.. .citaj sta sam ja pisala... a ne ovako napamet:(
naravno da Djavo cini zlo i da je uzrocn k sveg zla , al dzaba kad neki ne zele to da shvate niti da veruju u to :roll:
Ja sve vreme branim Boga :)

pozz

Izvini, besmrtna i hvala sto me podrzavas. Ne znam kako da im dokazem jednu jedinu stvar, oni su se digli protiv Boga, ustvari, oni ne znaju sta hoce, vec samo...

alex030102

U ovom odgovoru meni dragoj ''besmrtnoj'' prepoznah sebe pa se osetih prozvanim da nešto napišem.Kao prvo,nemoj grešiti dušu,kada ''besmrtnoj'' kazuješ da uzdiže djavola.Ona to zasigurno ne čini niti pomišlja na nešto tako.

Samnom si diskutovao u temi ''Sotonizam,religija ili ne''.I da ti objasnim.Ja ne uzdižem djavola.Kao agnostik ja sumnjam u postojanje samog Boga,pa je valjda jasno da sumnjam i u postojanje sotone.Valjda ti je poznato da te dve suprotnosti ne mogu jedna bez druge.

Nekako ne mogu da razumem ono ... malo li je stvari koje djavo danas čini...Na osnovu čega li si izneo takvu tvrdnju...:rtfm: Ako uslovno prihvatim da je tako,da djavo čini mnogo
toga,zašto onda Bog ne čini ništa da to spreči... A valjda je jasno da ne čini ništa.
A ako ne čini ništa...znači li to da je saglasan sa djavolovim činjenjem...ili je nemoćan da učini bilo šta...

Ako je Bog otac svima nama,ako je pun ljubavi prema nama zašto dopušta da djavo čini bilo šta...Ja to ne razumem.

Kao prvo, da bi te neko odbranio, treba prvo da mu pokazes da si na njegovoj strani.
Onaj koji nosi krst, onaj koji se svakodnevno moli i zahvaljuje Bogu, taj nema sta da se plasi od djavola, i budi siguran da Bog nece dozvoliti da se takvim ljudima nesto desi. Napisao si " malo li je stvari koje djavo danas čini...Na osnovu čega li si izneo takvu tvrdnju...", odgovor glasi: Sve te vradžbine, magije i ostalo dolaze od nečastivog, malo li je opisa isterivanja demona iz nekih osoba?

Budi siguran da Bog postoji. Gajen sam da volim Boga, i osecam se spokojno. Uprkos problemima koje imam (koje svi imamo), ja osecam da je Bog uz mene.

Ok je to sto ti ne verujes, vremenom ces i ti naci svoj put. Ti sada proveravas da li Bog postoji. Iako nauka dokazuje nesto sasvim peto, na nama je da verujemo.

Mnogo puta su i sveci kaznjavali nevernike.

Najvaznije je da budes dobar covek, da volis svoje i brines o svojima. Ako si takav, mozes biti koje god vere hoces, bitna je dobrota.

alex030102

Kao prvo, da bi te neko odbranio, treba prvo da mu pokazes da si na njegovoj strani.
Onaj koji nosi krst, onaj koji se svakodnevno moli i zahvaljuje Bogu, taj nema sta da se plasi od djavola, i budi siguran da Bog nece dozvoliti da se takvim ljudima nesto desi. Napisao si " malo li je stvari koje djavo danas čini...Na osnovu čega li si izneo takvu tvrdnju...", odgovor glasi: Sve te vradžbine, magije i ostalo dolaze od nečastivog, malo li je opisa isterivanja demona iz nekih osoba?
Budi siguran da Bog postoji. Gajen sam da volim Boga, i osecam se spokojno. Uprkos problemima koje imam (koje svi imamo), ja osecam da je Bog uz mene.
Ok je to sto ti ne verujes, vremenom ces i ti naci svoj put. Ti sada proveravas da li Bog postoji. Iako nauka dokazuje nesto sasvim peto, na nama je da verujemo.
Mnogo puta su i sveci kaznjavali nevernike.
Najvaznije je da budes dobar covek, da volis svoje i brines o svojima. Ako si takav, mozes biti koje god vere hoces, bitna je dobrota.

Napisa da onaj koji nosi krst nema da se plaši djavola jer Bog neće dozvoliti da mu se bilo šta desi.Da li bi mi napisao gde to u bibliji piše da treba da se nosi krst...
O krstu će sve lepo da ti objasni ''besmrtna''.A u današnje vreme mnogi novokomponovani vernici smatraju da što veći krst nose da time iztažavaju veću veru. Po bibliji krst se nosi u srcu a ne oko vrata.Po bibliji nema krštenja nekim pokretima ruke.Neću ti citirati biblijske stihove u vezi sa tim jer će to učiniti ''besmrtna''

A nisu valjda vradjbine i magije koje dolaze od nečastivog jedino i svo zlo koje djavo čini...

Sebe smatram dobrim,takvim me smatra i porodica i oni sa kojima se družim.Možda mi je jedini greh što volim da čitam,da saznajem da učim iako sam zašao u neke poprilične godine života.Kada pišem o spiritualnom satanizmu to činim na osnovu sumeranske religije-mitologije kao polazišta.A veruj mi da ima mnogo toga zanimljivog.

alex030102

Napisa da onaj koji nosi krst nema da se plaši djavola jer Bog neće dozvoliti da mu se bilo šta desi.Da li bi mi napisao gde to u bibliji piše da treba da se nosi krst...
O krstu će sve lepo da ti objasni ''besmrtna''.A u današnje vreme mnogi novokomponovani vernici smatraju da što veći krst nose da time iztažavaju veću veru. Po bibliji krst se nosi u srcu a ne oko vrata.Po bibliji nema krštenja nekim pokretima ruke.Neću ti citirati biblijske stihove u vezi sa tim jer će to učiniti ''besmrtna''

A nisu valjda vradjbine i magije koje dolaze od nečastivog jedino i svo zlo koje djavo čini...

Sebe smatram dobrim,takvim me smatra i porodica i oni sa kojima se družim.Možda mi je jedini greh što volim da čitam,da saznajem da učim iako sam zašao u neke poprilične godine života.Kada pišem o spiritualnom satanizmu to činim na osnovu sumeranske religije-mitologije kao polazišta.A veruj mi da ima mnogo toga zanimljivog.

Naravno da se krst nosi u duši. Krst je ustvari metafora za veru, "Ko veruje u Boga".
Tom recenicom sam mislio da ko veruje u Boga, On ce ga stititi.

Verujem ti na rec da tu ima puno toga zanimljivog za čitanje, ali ne moraš da veruješ svemu što piše.

Rekao si mi da sam labilan i zao...ne prikrivaj reči...aj pročitaj još jednom svoj post..
Da...širite radosnu vest da je svi ljudi prihvate svim srcem svojim i svom dušom svojom...a ne vrbovati ljude...reč je o izražavanju slobodne volje...
cilj propovedanja je da se čuje za vest a ne da se nameće nečija volja kao jedina pravedna..
I da se vest prihvati srcem a ne prisilom ili iz koristi..
Znači..bittna je ispravnost motiva kojom neko prihvata Boga čak i da nema nagrade za veru koju iskazuje..već da sve radi iz ljubavi prema Bogu i prema svemu onome što je on stvorio...
iz poštovanja prema njgovoj apsolutnosti...
Hrišćani sa početka i ''hrišćani'' danas...su dve različite kategorije ljudi...ili barem oni koji sebe nazivaju takvima..
Hrišćanstvo nije opstalo zaslugom ljudi već pod zaštitom Boga koji je i sam tvorac svega...jer bibliju nije sačuvao čovek već Bog...a ljudi su vekovima pokušavali da je spale i unište,kako samu knjigu tako i one koji su je propovedali
Kako god branio SVOG Boga ..to radim srcem i čiste savesti...a način i nije toliko bitan ako je motiv ispravan i ako dolazi iz duše..
Al bitno je ne nametati svoje stavove drugima kao jedine ispravne
Al nisam siguran da drugi govore o tuđim Bogovima sve najlepše...kao da su pokvareni i zli..
A i preko načina izražavanja se vidi ко каkvom bogu služi..
Naravno da dela govore mnogo više od reči...
Ali reči govore o onome ko ih izgovara mnogo više od njega samog jer dolaze iz srca..
kao što je Isus govorio...nije zlo ono što ulazi u čoveka...već ono što izlazi iz njega...jer izlazi iz srca..

...''qrčenje'' ...
QUOTE]

:cool:

Poslednja izmena:
Rekao si mi da sam labilan i zao...ne prikrivaj reči...aj pročitaj još jednom svoj post..
Da...širite radosnu vest da je svi ljudi prihvate svim srcem svojim i svom dušom svojom...a ne vrbovati ljude...reč je o izražavanju slobodne volje...
cilj propovedanja je da se čuje za vest a ne da se nameće nečija volja kao jedina pravedna..
I da se vest prihvati srcem a ne prisilom ili iz koristi..
Znači..bittna je ispravnost motiva kojom neko prihvata Boga čak i da nema nagrade za veru koju iskazuje..
Hrišćani sa početka i ''hrišćani'' danas...su dve različite kategorije ljudi
Hrišćanstvo nije opstalo zaslugom ljudi već pod zaštitom Boga koji je i sam tvorac svega...jer bibliju nije sačuvao čovek već Bog...a ljudi su vekovima pokušavali da je spale i unište,kako samu knjigu tako i one koji su je propovedali
Kako god branio SVOG Boga ..to radim srcem i čiste savesti...a način i nije toliko bitan ako je motiv ispravan i ako dolazi iz duše..
Al bitno je ne nametati svoje stavove drugima kao jedine ispravne
Al nisam siguran da drugi govore o tuđim Bogovima sve najlepše...kao da su pokvareni i zli..
A i preko načina izražavanja se vidi ко каkvom bogu služi..
Naravno da dela govore mnogo više od reči...
Ali reči govore o onome ko ih izgovara mnogo više od njega samog jer dolaze iz srca..
kao što je Isus govorio...nije zlo ono što ulazi u čoveka...već ono što izlazi iz njega...jer izlazi iz srca..

...''qrčenje'' ...
QUOTE]

:cool:

Hm, auuu... pa ako si ti Bog, onda jesam!:P:hahaha:
Sad već imam neko mishljanje o tebi...:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back