Bog vs Djavo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim imate Bibliju istu kao i ja i shvatajte je kako zelite...

Za mene jeste i osecam tako, Bog je ljubav....

A Sotona zlo...

a ko zeli nek sluzi Sotoni njegova stvar... free will.

Ja sam ipak za Boga :)

Dobro...sve je to u redu...to etiketiranje na sile mraka i svetla...ali ne razumem ako imas znanja o Bibliji i stalno je citiras, zasto nam ne pomognes da razumemo tu pricu o Jovu?

Jerohinac :)

Pravedno je da Bog unisti zlo, a tajkodje u skladu sa Bozanskom ljubavlju prema dobru...

Bog kao ljubav je duzan da zastiti dobro, pa makar kaznjavao ili unistio zlo... a zlo ne unistava nikad pre nego ga upozori, mislim na zle ljude, kao i na to da on moze znati scrca ljudi i ima pravo da zlo unisti... On ne moze pogresiti u tome...
A takodje tu je i slobodna volja ljudi, ljudi uvek mogu izabrati da se odvare od zla i da tako ne budu unisteni niti kaznjeni...

Tako je funkcuionisalo prema starom zavetu ...vidimo da je Bog dopustao da pojedini ljudi ili nacije grese... gomilaju zlo... ali ih je upozoravao preko proroka i molio ih da se odvrate od zla...
Tek nakon toga bi posegao za unistavanjem... I Iz starog zaveta mozemo zapaziti da je unistavao zlo kada bi ono doseglo vrhunac... da je cekao na to pa tek onda ga je unistavao.

Da netrazim sad stihove u vezi svega ovoga al kad imam vremena nacicu....

Dok prema novom zavetu on ne intervenise, jer je odredjeno vreme za to u buducnosti... predstoji Sudnji dan i Armagedon... tako da ce tada suditi svim ljudima a u Armagedonu ce unistiti zle ljude...

Ljudi su sami krivi ako se okrenu zlu, ako se iskvare, nije zato ON odgovoran... a on mora ocistiti zlo... jer ga nije ni stvorio...

pozz:)

Poslednja izmena:
Dobro...sve je to u redu...to etiketiranje na sile mraka i svetla...ali ne razumem ako imas znanja o Bibliji i stalno je citiras, zasto nam ne pomognes da razumemo tu pricu o Jovu?
Ok vec je bila tema o tome mislim da je ju je Shakal pokrenuo, al mogu i ovde objasniti nije problem, mozda samo nemam bas puno vremena pa cim stignem objasnicu...

pozz:)

Je l' kapiras ti prelaz koji se odigrao izmedju SZ i NZ? U ljudskoj svesti?

Istorijski gledano, prelaz u ljudskoj svesti nije se odigrao između Starog i Novog zaveta. Oni koji su poštovali Stari zavet, Jevreji, to jest, nisu se baš polakomili da nabave ovaj upgrade.
Novi zavet nuđen je, (kao Windows zajedno sa DOS-om ) onima koji nikada nisu imali veze sa jevrejskom verom.
A ovakav prelaz, između mnogoboštva i Novog zaveta, zapravo i nije tako spektakularan.

Zazijavalo
Re: Bog vs Djavo

Istorijski gledano, prelaz u ljudskoj svesti nije se odigrao između Starog i Novog zaveta. Oni koji su poštovali Stari zavet, Jevreji, to jest, nisu se baš polakomili da nabave ovaj upgrade.
Novi zavet nuđen je, (kao Windows zajedno sa DOS-om ) onima koji nikada nisu imali veze sa jevrejskom verom.
A ovakav prelaz, između mnogoboštva i Novog zaveta, zapravo i nije tako spektakularan.

Bravo.Bravo.I bravo.Suvišno je da dodam bilo šta.

:bye:

Immortal_girl

Ljudi su sami krivi ako se okrenu zlu, ako se iskvare, nije zato ON odgovoran... a on mora ocistiti zlo... jer ga nije ni stvorio...

Ako je Bog tvorac svega a što po definiciji jeste,kako je moguće da je nešta stvoreno a da ga nije stvorio ON.

Postoji li neko drugi,ko pored Boga Tvorca može stvarati sam za sebe...

Odgovori mi kratko i jednostavno.

super nezgodna

Vidi kako je ovo zanimljivo.Sada odjednom stari zavet nije prevazidjen...

A da li je Sotona nekog ubio...da li je ubio neko dete...

Sto bi bio prevazidjen... Sotona isto deluje i tada i sada..

Jel mora tebi u Bibliji treba da pise Sotona je ubio dete da bi to bio neki dokaz :neutral:
Jerohinac i Biblije ucimo satanine taktike i kad ih znamo onda ih lako prepoznamo i u Bibliji i u zivotu:)

Ako Sotona stoji kao pokretac ratova, samo u 20 veku, sta mislis koliko je dece ON ubio???

Mislis da Sotrona direktno ubija? sto bi morao, pa njemu je cilj da muci ljude i da ih okrene protiv Boga, da time ljudi sami na sebe navuku smrt; tako ih ubija...
Pa lepo iz Biblije ucimo da on koristi ljude, da ih pokrece da ubijaju... da cine zlo i time dobri oko niih pate...
Sotona je stvori nepravedno ljudsko drustvo u kome vecina pati...

Znamo iz Biblije da je Satana prvi ljudski par zaveo i naveo na greh i time ih je oterao u smrt, ne samo njih, nego celo covecanstvo, time je satana SVE uradio time je ljude oterao u smrt,.. tako ih je ubio...
Da je direktno ubio coveka, Bog je mogao stvoriti nekog drugog ili ga ponovo vratiti u zivot znaci direktnim ubijenjem Sotona nista ne moze, jer Je Bog izvor zivota, on daje zivot ljudima i stiti ih a takodje on ih moze i pnovo vratiti u zivot...
Znaci jedina taktika koja je i bila preostala Satani, a koja je veoma inteligentna i lukava je da ih natera tj zavede da ljudi sami svojom voljom grese protiv Boga i time navuku na sebe smrt.... ...
Ali Satana je taj koji ljude navodi na zlo, koji ih zavodi...

Lepo pise u Bibliji :1.Jovanova 5:19 "Znamo da poticemo do Boga, a ceo svet je u vlasti zloga .

Otkrivenje 12:9 "I bi zbacen veliki zmaj, prazmija, onaj koji se zove Djavo i Satana, koji zavodi celu nastanjenu zemlju; zbacen bi na zemlju i njegovi andjeli bise zbaceni s njim"

Ako je ceo svet u njegovoj vlasti zar ona mora direktno da ubija??? Time su ljudi mrtvi u Bozjim ocima, dok sluze Satani... Znaci tako ih ubija, tako sto ih drzi u svojoj valsti...

Takodje s obzirom da je skoncentrisan na podruzje zemlje, njegov uticaj je sveobuhvatan i lepo pise da ZAVODi celu zemlju... on zavodi ljude, to mu je glavna taktika.... jer zeli na taj nacin da odvrati ljude od Boga, i odvracajuci ih od Boga tako ih ubija...Odvacajuci ih od Boga on ih odvaja od izvora zivota i tako ih ubija... ,
kada bi direktno ubijao, bilo bi to ocigledno ljudima , onda bi se svi okrenuli Bogu i niko njega ne bi sledio osim onih koji su ocigledno zli...
Na ovaj nacin Satana drzi ljude pod kontrolom i nema veceg zla za njih od toga... tako ih lisava vecnog zivota... a u ovom sistemu podnose mnoge patanje kao posledice Sataniog sistema ...

Satana je lukav, zeli da mu ljudi veruju i zato INDIREKTNO ubija, indirektno im nanosi zlo najcesce.... a nekad i direktno...

A vidi se i rezultat njegovog zavodjenjai jer ga mnogi ljudi danas slede... svesno ili nesvesno...

Znaci iz Biblije saznajemo Satanine taktike, a vecinom to je lukavstvo, zavodjenje, navodjenje na greh i podstekivanje ljudi da cine zlo da ratuju da se ubijaju, zasto bi on prljao ruke :mrgreen:

toliko za sada :)

Poslednja izmena:
Immortal_girl

Sto bi bio prevazidjen... Sotona isto deluje i tada i sada..

Znači,stari zavet nije ''prevazidjen''.Ili nije prevazidjen kada se diskutuje o Sotoni...a šta ćemo sa ''starozavetnim Bogom''...

Ako Sotona stoji kao pokretac ratova, samo u 20 veku, sta mislis koliko je dece ON ubio???

Uputi me na bilo kakav ''dokaz'' da je Sotona pokretač ratova u 20 veku...

A ja imam Biblijske dokaze koliko je dece ubio Bog...

Verovaću da nečeš napisati ono tipa...da je to bio ''starozavetni Bog.''

cekajte :mrgreen: vazi, nacicu stihove izvestaje i sve o Satani :mrgreen: samo malo patience :)

Ih, što obožavam ovo "izveštaji". :D

Pogotovo što me podseća da pobednik piše istoriju.

Kolko sam ja shvatio zvanični izveštaj, sotona mu dođe podstrekač, jatak i saučesnik, ali nikada izršilac.
Recimo, dođe sotona i nagovori neke klince (ispod 12 godina) da se smeju ćeli. A onda bog pošalje međeda da ih nauči pameti. Lekcija usvojena, vaspitanici nisu preživeli. :confused:

Tako piše u zvaničnom izveštaju. Ono što mi ovde smeta, to je da nikada nemamo priliku da čujemo i drugu stranu. Kao u zalivskim ratovima na CNN.

Immortal_girl

Ako je Bog tvorac svega a što po definiciji jeste,kako je moguće da je nešta stvoreno a da ga nije stvorio ON.

Postoji li neko drugi,ko pored Boga Tvorca može stvarati sam za sebe...

Odgovori mi kratko i jednostavno.

Gresis. Bog je sve stvorio.
Pitanje je sad: "Ako je Bog dobar, zasto je onda djavo, kojeg je Bog stvorio, los?
Odgovor: "Zato sto Bog daje slobodu razmisljanja, opredeljenja..."

Zazijavalo

Ih, što obožavam ovo "izveštaji".
Pogotovo što me podseća da pobednik piše istoriju.
Kolko sam ja shvatio zvanični izveštaj, sotona mu dođe podstrekač, jatak i saučesnik, ali nikada izršilac.
Recimo, dođe sotona i nagovori neke klince (ispod 12 godina) da se smeju ćeli. A onda bog pošalje međeda da ih nauči pameti. Lekcija usvojena, vaspitanici nisu preživeli.
Tako piše u zvaničnom izveštaju. Ono što mi ovde smeta, to je da nikada nemamo priliku da čujemo i drugu stranu. Kao u zalivskim ratovima na CNN.

I sam kod JS posebno obožavam ono...''izveštaji''.A dok stignu ti ''izveštaji'' evo da ti dostavim stanje stvari o svim ubistvima i zločinima u Bibliji.Koliko je ljudi Bog ubio možeš onako studiozno da vidiš ovde...

http://dwindlinginunbelief.blogspot.com/2006/08/how-many-has-god-killed.html

Pa dobro bre besmrtna, el ti mene zezash ili mislish da ja nemam isti primerak Biblije?:lol:
1. ne pije vodu, al' o tome kad se pojavish... :mrgreen:
2. Jova je mućio Bog a ne Djavo, nisi ti to dobro pročitala...
3. el tu on nekoga ubio, kaznio, zapalio...?

1.....
2.Јova je mučio đavo,sa Božjim dopuštenjem, a ne Bog...
Jov 1.12
-Evo,sve što ima u tvojim je rukama. Samo na njega ne diži ruku.
3. da...Jov 1.18,19:
-tvoji sinovi i tvoje kćeri jeli su i pili vino u kući svog najstarijeg brata....iz pustinje se podigao jak vetar i udario na četri ugla kuće tako da je pala na decu i svi su poginuli ....

1.....
2.Јova je mučio đavo,sa Božjim dopuštenjem, a ne Bog...
Jov 1.12
-Evo,sve što ima u tvojim je rukama. Samo na njega ne diži ruku.
3. da...Jov 1.18,19:
-tvoji sinovi i tvoje kćeri jeli su i pili vino u kući svog najstarijeg brata....iz pustinje se podigao jak vetar i udario na četri ugla kuće tako da je pala na decu i svi su poginuli ....

Pazi sad, Hitler nije ubio nikog, ali što je voleo da naredjujeeee... To ti dodje na isto!
Mučiš nekog po nečijem blagoslovu, odnosno dopuštenju? Ko je tu kriv? Onaj koji je mučio ili onaj koji je to mučenje... prvo pokrenuo, posle blagoslovio i dopustio?:lol:

Dalje, diskutovao sam sa mnogim hrišćanima na ovom forumu, na bivšoj religiji, sadašnjoj, na istoriji... ma nema gde nismo ''pričali'' o Jovu i njegovim mukama... i niko, nijedan... nikada... nije pomenuo ono najbitnije u celoj priči... a to je KOLATERALNA ŠTETA!
Elem, Jov je u glavnoj ulozi i zbog Božije nadmenosti tokom priče glavni stradalnik... ali, ALI, šta da radimo sa svim onim LJUDIMA koji su usput nayebali ni krivi ni dužni?

12 A Gospod reče Sotoni: Evo, sve što ima neka je u tvojoj ruci; samo na njega ne diži ruke svoje. I otide Sotona od Gospoda.

13 A jedan dan kad sinovi njegovi i kćeri njegove jeđahu i pijahu vino u kući brata svog najstarijeg,

14 Dođe glasnik Jovu i reče: Volovi orahu i magarice pasahu pokraj njih,

15 A Saveji udariše i oteše ih, i pobiše momke oštrim mačem; i samo ja jedan utekoh da ti javim.

16 Dok ovaj još govoraše, dođe drugi i reče: Oganj Božji spade s neba i spali ovce i momke, i proždre ih; i samo ja jedan utekoh da ti javim.

17 Dokle ovaj još govoraše, dođe drugi i reče: Haldejci u tri čete udariše na kamile i oteše ih, i pobiše momke oštrim mačem; i samo ja jedan utekoh da ti javim.

18 Dokle ovaj još govoraše, dođe drugi i reče: Sinovi tvoji i kćeri tvoje jeđahu i pijahu vino u kući brata svog najstarijeg;
19 A to vetar velik dođe ispreko pustinje i udari u četiri ugla od kuće, te pade na decu i pogiboše; i samo ja jedan utekoh da ti javim.

Dakle, šta bi sa svim ovim usputnim stradalnicima???
Da li je Bog kasnije nadoknadio štetu i njihovim porodicama, njima... šta je sa tim ljudima?

Pitanja važe za sve Hrišćane!

Da li ste ikada razmišljali o tome... verovatno vam je to promaklo... sitnica...:p

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back