1.....
2.Јova je mučio đavo,sa Božjim dopuštenjem, a ne Bog...
Jov 1.12
-Evo,sve što ima u tvojim je rukama. Samo na njega ne diži ruku.
3. da...Jov 1.18,19:
-tvoji sinovi i tvoje kćeri jeli su i pili vino u kući svog najstarijeg brata....iz pustinje se podigao jak vetar i udario na četri ugla kuće tako da je pala na decu i svi su poginuli ....
Pazi sad, Hitler nije ubio nikog, ali što je voleo da naredjujeeee... To ti dodje na isto!
Mučiš nekog po nečijem blagoslovu, odnosno dopuštenju? Ko je tu kriv? Onaj koji je mučio ili onaj koji je to mučenje... prvo pokrenuo, posle blagoslovio i dopustio?
Dalje, diskutovao sam sa mnogim hrišćanima na ovom forumu, na bivšoj religiji, sadašnjoj, na istoriji... ma nema gde nismo ''pričali'' o Jovu i njegovim mukama... i niko, nijedan... nikada... nije pomenuo ono najbitnije u celoj priči... a to je KOLATERALNA ŠTETA!
Elem, Jov je u glavnoj ulozi i zbog Božije nadmenosti tokom priče glavni stradalnik... ali, ALI, šta da radimo sa svim onim LJUDIMA koji su usput nayebali ni krivi ni dužni?
12 A Gospod reče Sotoni: Evo, sve što ima neka je u tvojoj ruci; samo na njega ne diži ruke svoje. I otide Sotona od Gospoda.
13 A jedan dan kad sinovi njegovi i kćeri njegove jeđahu i pijahu vino u kući brata svog najstarijeg,
14 Dođe glasnik Jovu i reče: Volovi orahu i magarice pasahu pokraj njih,
15 A Saveji udariše i oteše ih, i pobiše momke oštrim mačem; i samo ja jedan utekoh da ti javim.
16 Dok ovaj još govoraše, dođe drugi i reče: Oganj Božji spade s neba i spali ovce i momke, i proždre ih; i samo ja jedan utekoh da ti javim.
17 Dokle ovaj još govoraše, dođe drugi i reče: Haldejci u tri čete udariše na kamile i oteše ih, i pobiše momke oštrim mačem; i samo ja jedan utekoh da ti javim.
18 Dokle ovaj još govoraše, dođe drugi i reče: Sinovi tvoji i kćeri tvoje jeđahu i pijahu vino u kući brata svog najstarijeg;
19 A to vetar velik dođe ispreko pustinje i udari u četiri ugla od kuće, te pade na decu i pogiboše; i samo ja jedan utekoh da ti javim.