Бог је један

Za ove sto se smeju.
1. Mojsijeva 1,26Potom reče Bog: da načinimo čovjeka po svojemu obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cijele zemlje i od svijeh životinja što se miču po zemlji.

1. Mojsijeva 3,22I reče Gospod Bog: eto, čovjek posta kao jedan od nas znajući što je dobro što li zlo; ali sada da ne pruži ruke svoje i uzbere i s drveta od života, i okusi, te do vijeka živi.

Ne mislim da je to iskljucivo scenografija, mislim da su verski rituali u bilo kojoj religiji prvenstveno vazan psiholoski faktor koji su tu u vidu jacanja same religijske zajednice i jacanja samog poverenja u tu ideologiju, konkretnije veru, pretpostavljam da nema tih "rituala" mnogi bi i zaboravili koje su vere.
Слажем се, мало сам карикирала али да ли је човек толико површан да се фокусира искључиво на ритуал а да ни не загребе суштину?
Знаш ли колико људи пости јер се нада да смрша?
Колико је то... немам реч за то.
На такве сам ствари мислила.

Zato sto Otac i Sin a i DS cine jednoga Boga.
Mnostvo u jednini

Не ''чине'' негу су једно... машиш глаголе, јер глаголи чинити и бити (смо) нису исто...
И није мноштво недефинисано, ако си три Лица навео... Тројство су Једно, а не да Тројство чине једно... Разликуј Множину од тог твог неправилног мноштва која има тачно дефинисано Три

Jedan Bog tri bozanske licnosti.
Iako u mnozini , jedan je Bog.

Па то значи да је Бог Отац, па онда да је Бог Син, па је Бог и Дух Свети, а једно су, нису мноштво

Bog je titula ne ime.

?

Na Balkanu ljudi rec Bog dozivljavaju kao ime pa pod imenom moze da bude samo jedna osoba i onda ne shvataju.

?

Ali Bog je i titula i pod titulom moze da bude vise.

Бог нигде не каже за себе да је титула... Бог је реч, није натпис

Bog nam se otkriva kao Trojica.

Primeri koji pomazu.

Imamo jedni vladu.
A vise osoba.

Imamo jednu familiju grgic, a vise osoba.

Imamo jedan brak a vise osoba.
Itd.
Ово је већ боље, али бркаш доста смерница

Не ''чине'' негу су једно... машиш глаголе, јер глаголи чинити и бити (смо) нису исто...
И није мноштво недефинисано, ако си три Лица навео... Тројство су Једно, а не да Тројство чине једно

Па то значи да је Бог Отац, па онда да је Бог Син, па је Бог и Дух Свети, а једно су, нису мноштво

?

?

Бог нигде не каже за себе да је титула... Бог је реч, није натпис

Ово је већ боље, али бркаш доста смерница
Nisra nisi razumela.
Ako su 3 onda CINE jedno.
Jer su tri.

Neki redosled moras da das.
Ne postoji manji i veci.

Nisra nisi razumela.

Ја сам мушко чико...

Ako su 3 onda CINE jedno.
Jer su tri.

Није речено ''чинимо једно'', већ ''смо једно''... пребаци се на глагол постојања (смо), а не глагол дејствовања тј чињења које си инсертово уместо глагола за постојање

Neki redosled moras da das.
Ne postoji manji i veci.
Граматички Немаш појма... ''смо'' није од глагола чинити, већ бити... Тројица су једно Биће, а не да чине неку композицију... Бог није композитан већ битишући, тј постојећи... Тим погрешним глаголом одричеш постојање једнине, јер једнина није композитна, већ сингуларна... постојање је сингуларно у Тројице...

Јако тешка тема за ЈС, недокучива

Ја сам мушко чико...

Није речено ''чинимо једно'', већ ''смо једно''... пребаци се на глагол постојања (смо), а не глагол дејствовања тј чињења које си инсертово уместо глагола за постојање

Граматички Немаш појма... ''смо'' није од глагола чинити, већ бити... Тројица су једно Биће, а не да чине неку композицију... Бог није композитан већ битишући, тј постојећи...
Cinimo je sacinjavamo.
A rekqo sam sta sacinjavaju.
Jednoga Boga ne kompoziciju.

Tl je jezicka mogucnost da objasnis onima koji ne razumeju kako su to troje jedno.

Jer su troje.

Da nisu troje onda bi bilo lakse.

Kada kazes samo jedno onda te razumeju kao jedna osoba sa tri glave i slicne greske. Dakle razumeju kompoziciji.
Ili nikako ne razumeju...

To je praksa iz duskusije ne gramatika.
A da imas praksu onda bi razumela, o...

A kako na forumu drugacije?
Bolje pisati nego nikako...
Јеси ли слушао кад Владету Јеротића како говори?
Или Епископа Атанасија, ето тако се говори о вери. Са љубављу и разумевањем, а не са висине и веровласничке претпоставке да само ти знаш о чему говориш и пишеш.
Веру треба приближити и оном најнеукијем у стаду.
Овако... само се удаљавате све више.

Кога је брига то о чему пишете. Хоће ли то научити људе да не мрзе, да буду бољи?
Саберите се, људи!
Јел смемо на твојој теми да пишемо о теми... ако ову расправу доживљаваш као мржњу, мислим да је учитаваш и мешаш са нелагодношћу изношења дискутабилних ставова које неко може да претвори у огледало незнања колико је нетачно

Кога је брига то о чему пишете. Хоће ли то научити људе да не мрзе, да буду бољи?
Саберите се, људи!
Ima koga briga
ja na primer pisem o Bibliji i objasnjavam je ljudima
da bi je razumeli
a ne mogu nikoga naterati da je primanjuje
to mora svako za sebe
a Isus je rekao da propovedamo Bozju rec to i radim na primer
jer je Bozja rec temelj spasenja svima

Јел смемо на твојој теми да пишемо о теми... ако ову расправу доживљаваш као мржњу, мислим да је учитаваш и мешаш са нелагодношћу изношења дискутабилних ставова које неко може да претвори у огледало незнања колико је нетачно
Не пишете о теми.
Зашто мораш да пишеш тоном веровласника? Зашто не поштујеш туђу веру ако она исто тражи од поданика да буду добри људи? Зашто се свађаш и како мислиш да је то Богу угодно?

Или Епископа Атанасија, ето тако се говори о вери. Са љубављу и разумевањем, а не са висине и веровласничке претпоставке да само ти знаш о чему говориш и пишеш.
Slusao.
I Oni govore kao da je samo to istina sto kazu.
Oni govore svoje stavove.
Ja ne govorim svoje nesto.
Vec ono sto Bog kaze u svojoj reci.
Samo ispravljam pogresna tvrdjenja koja nisu tacna sa onim sto pise u pismu.
Resetujem.

Атанасија Јефтића спомињеш као неког ко говори са љубављу о вери?:zroll:

Чисто и за тог Владету да знаш, да је писо људима дијагнозе лудила за слање на Голи оток у Титово време, тако да многи упокојени голооточани могу да му захвале што су његовом политичко-психијатријском експертизом Удбе скончали као мученици на том летњем одмаралишту за туцање камена у букагијама...

Ако си се од таквих горостаса љубави напајала тим појмовима, није ни чудо што сад овде видиш мржњу...

Ima koga briga
ja na primer pisem o Bibliji i objasnjavam je ljudima
da bi je razumeli
a ne mogu nikoga naterati da je primanjuje
to mora svako za sebe
a Isus je rekao da propovedamo Bozju rec to i radim na primer
jer je Bozja rec temelj spasenja svima
Само вас и јесте брига, да се прегањате око сваке речи у Библији и доказујете да је ваше тумачење тачно а Бог? Допада му се то сујетно и егоистично препуцавање у његово име?
Ко ће да поверује у ваше речи када из вас само его вришти

Не пишете о теми.
Зашто мораш да пишеш тоном веровласника?

Што ме осуђујеш, зато што сам ти реко женска памет? Ако ту шалу не разумеш, а пре сам увек лепо причо са тобом... не знам

Зашто не поштујеш туђу веру ако она исто тражи од поданика да буду добри људи?

Криву веру не поштујем јер је заблуда и кривоверје... то не значим да кривоверца мрзим, већ се трудим да га исправим православљем и учиним једноверним светим оцима и себи...

Зашто се свађаш и како мислиш да је то Богу угодно?
А што се ти мириш са лажима? Мислиш ли да сатани то није драго?

Атанасија Јефтића спомињеш као неког ко говори са љубављу о вери?:zroll:

Чисто и за тог Владету да знаш, да је писо људима дијагнозе лудила за слање на Голи оток у Титово време, тако да многи упокојени голооточани могу да му захвале што су његовом политичко-психијатријском експертизом Удбе скончали као мученици на том летњем одмаралишту за туцање камена у букагијама...

Ако си се од таквих горостаса љубави напајала тим појмовима, није ни чудо што сад овде видиш мржњу...
Навела сам пример тона и речника када се људима нешто преноси.
Наравно да их нећеш подржати јер су обојица из СПЦ али то не умањује њихову способност.

Само вас и јесте брига, да се прегањате око сваке речи у Библији и доказујете да је ваше тумачење тачно а Бог? Допада му се то сујетно и егоистично препуцавање у његово име?
Ко ће да поверује у ваше речи када из вас само его вришти
Eto shvatila si da nas je briga zato i poucavamo ljude Bibliji :)
ako u dobrom vidis lose ti imas problem a ne ja
tj tvoj ego

Навела сам пример тона и речника када се људима нешто преноси.
Наравно да их нећеш подржати јер су обојица из СПЦ али то не умањује њихову способност.
Причаш за Тасу сатану да има љубави... срамота...

Back