Бог је један

Тврдња да је сврха религије развијање духовности код човека ме наводи на питање који је идеал те духовности?

Глупа тврдња... Сврха религије је у самом значењу речи религио тј. односно... мораш да имаш однос са Богом, синовски однос... Дакле, суштина религије је богозаједништво

Пре него што религиозни почну да наводе делове Библије и тврде да је њихов Бог један и једини прави, подсетићу да све велике религије од хришћанских, ислам, јудаизам тврде да је Бог један.

Немој да подсећаш кад ни не знаш тачно, да је Бог Тројичан и Један, а не само Један... Постоје Његова Три Несливена Лица у једној Јединственој и Нераздељивој Природи

Зашто духовност не подразумева да прихватите сви да Бог јесте један и да га само различито зовемо,

Зато што духовност постоји само у правој и јединој религији тј. вери Христовој, ван ње је све спиритизам тј. антидуховност

да верски ритуали представљају само сценографију за лакше манипулисање верницима а да тај један једини Бог не гледа ко је шта и кад јео, шта је обукао, када је укључио машину за прање веша или ушио дугме...

Бог и те како гледа ко је ко, јер сваком плаћа по делима... То гледање је беспристрасно

Да тај један једини велики Бог ваљда види нашу душу, да ли је добра или грешна, зла или невина и суди по томе а не по ономе како га зовемо, како му се обраћамо...

Бог суди Својом речју коју је изразио кроз заповести

Какву духовност развијају религије кад и данас у њихово име започињу ратови а ево овде свађе свакодневне?

Што мешаш узрочнике рата и религије?

До ког степена духовности сте дошли ви велики верници кад се поваздан свађате чији је Бог прави?

До степена да знамо да смо никакви верници

Зар није Бог љубав и Бог један?

Бог је и Судија и Осветник и Отац и Љубав... сваком по заслузи се показује као Огледало и Плата за дело

Глупа тврдња... Сврха религије је у самом значењу речи религио тј. односно... мораш да имаш однос са Богом, синовски однос... Дакле, суштина религије је богозаједништво

Немој да подсећаш кад ни не знаш тачно, да је Бог Тројичан и Један, а не само Један... Постоје Његова Три Несливена Лица у једној Јединственој и Нераздељивој Природи

Зато што духовност постоји само у правој и јединој религији тј. вери Христовој, ван ње је све спиритизам тј. антидуховност

Бог и те како гледа ко је ко, јер сваком плаћа по делима... То гледање је беспристрасно

Бог суди Својом речју коју је изразио кроз заповести

Што мешаш узрочнике рата и религије?

До степена да знамо да смо никакви верници

Бог је и Судија и Осветник и Отац и Љубав... сваком по заслузи се показује као Огледало и Плата за дело
Ocigledan vid provokacije. Incajderi 😂
Cim vidis cirilicu i velicinje tudjeg a unizavanje svog alarm upaljen

Tema je o isključivosti. Pa se ti tu upisa kao ogledni primer. :lol:
Баш ти хвала, ја мислио да истина зна за компромис...

Опростио бих ти ту пројекцију, да ниси Нати убацила ровца о суштини религије, а ни само значење те речи не знате нити суштински са њом да доведете у везу са било чим...

Отприлике, као кад би за ''односно'' рекла да му је суштина неодносна

Višnji devet puta dolazio.. :pop:
200.gif

Za visnju ne znam pisi o nj3govom.otkrivanjy ali za naseg biblijskog znam.On nije ni bog filozofa ni religija.Otkrio se jasna javio slobodno i stavio sebe nama na .izbor nenasilno i nenametljivo.Sto rece dostojevski istina koja bi te naterala da je prihvatimo.negira i mene i sebe.Ja verujem ti ne i sve je ok.
https://en.wikipedia.org/wiki/Dashavatara

Pa jel sam ti ja kriva što ne znaš? Informiši se.

Back