Bog i pracovek

Gledaj,kad pričaš o ljudima moraš da napraviš razliku između toga da li pričaš o modernim homosapiansima ili homoninima generalno.Kako već rekoh nije moderni homosapians jedina vrsta čoveka ikad.Te grupe/rase modernog homosapiensa su se pojavile tek kad su se razgranali iz afrike...ali to je naša vrsta,samo jedna od gomile koja je imala sreću da je malo uspešnija u preživljavanju.
Kada govorimo o nastanku ove naše vrste ne možemo da se pravimo kao da smo pali s neba jer nismo,imali smo predke,druge slične vreste,malo primitivnije od nas,i te vrste su imale svoje predke isto malo primitivnije od njih i tako kad gledamo u nazad stižemo do čovekolikih majmuna.

Sad ti možeš što se mene tiče i da se praviš da smo nastali kao u loru Assassin's Creed-a (nešto mi se javlja da veruješ u nešto vrlo slično tome),ali to su samo fantazije koje zvuče bombastičnije nego ono što je dosadna ne tako spetkakularna istina da nisamo ništa posebno zato što nas je nešto namerno stvorilo da budemo intelefgentniji i kreativniji od drugih vrsta nego smo se sami izdvojili prilagođavanjem.
Bas me zanima u kojim hiljadama godina smo imali primitivnu vrstu ljudi, s obzirom da Baski iz Spanije egzistiraju 50 Hiljada godina, a Srbski narod 30 Hiljada godina, :?:
I ponovo pisem: apsolutno Nikada nije postojao covekoliki majmun, niti smo imali zajednickog pretka, to je zestoka nebuloza.

Рекао си да је Каинова жена доказ да Адам и Ева нису били први људи на земљи.
Normalno da je Kainova zena iz druge grupacije,a lameh je imao 2 zene.
Sta ti govori sledeci stih iz Postanja 31,
53 The Elohim of Avraham, and the Elohim of Nachor, the Elohim of their father, judge between us.

Bas me zanima u kojim hiljadama godina smo imali primitivnu vrstu ljudi, s obzirom da Baski iz Spanije egzistiraju 50 Hiljada godina, a Srbski narod 30 Hiljada godina, :?:
I ponovo pisem: apsolutno Nikada nije postojao covekoliki majmun, niti smo imali zajednickog pretka, to je zestoka nebuloza.
WTF
200.gif

Ti zajebavaš?
Maaa,mora da zajebavaš.

I za tebe domaci:
Genezis 31, 53 The Elohim of Avraham, and the Elohim of Nachor, the Elohim of their father, judge between us.
Gen. 2, 21 And YHWH Elohim made for Adam and for his wife, garments of skins and clothed them.
Znam znam,bogovi više bogova tu ima i ti vanzemaljci su tvoji bogovi sve razumem
I gospod uzme rebro Adamu i od rebra mu napravi ženu i to znam,dokle ćeš da mi prodaješ jevrejske bajke kao zadnju istinu? kako ti ne dosadi? da li stvarno veruješ da ćeš me ubediti tako što ćeš stalno ponavljati te nebuloze i tvojih svetih spisa?

Znam znam,bogovi više bogova tu ima i ti vanzemaljci su tvoji bogovi sve razumem
I gospod uzme rebro Adamu i od rebra mu napravi ženu i to znam,dokle ćeš da mi prodaješ jevrejske bajke kao zadnju istinu? kako ti ne dosadi? da li stvarno veruješ da ćeš me ubediti tako što ćeš stalno ponavljati te nebuloze i tvojih svetih spisa?
Vanzemaljcu su rasa koja nije zivela na Zemlji jel tak, :?:
I nije YHWH Elohim uzeo rebro, vec bocni deo Tzela, pritom koristeci geneticku manipulaciju,a to priznaju i rabini i papstvo.
Ovde je nauka u pitanju,a ne biblijski tekst.
Tvoj problem jeste, sto nemas pojma o cemu se radi, nego si se uhvatio zajednickog pretka , :rotf:

Vanzemaljcu su rasa koja nije zivela na Zemlji jel tak, :?:
I nije YHWH Elohim uzeo rebro, vec bocni deo Tzela, pritom koristeci geneticku manipulaciju,a to priznaju i rabini i papstvo.
Ovde je nauka u pitanju,a ne biblijski tekst.
Tvoj problem jeste, sto nemas pojma o cemu se radi, nego si se uhvatio zajednickog pretka , :rotf:
I Gospod Bog pusti tvrd san na Adama, te zaspa; pa mu uze jedno rebro, i mjesto popuni mesom;
I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu.
-Postanje 2:21 i 2:22
Prestani da smaraš sa jevrejskim bajkama i vanzemaljcima

bosanska piramida sunca?
ahaaaa,da,da tako je...bosanska piramida sunca koja 100% jeste piramida a ne prirodna planina u koju je šarlatan napravio rupu pokušavajući da prodaje mu-da za bubrege...
Али ево види, Ноле и Дивац се не би сложили са тобом, мада сам ја додуше ближи твом ставу овај пут :D .

Али ево види, Ноле и Дивац се не би сложили са тобом, мада сам ја додуше ближи твом ставу овај пут :D .
Pa to što se Nole i Divac slažu sa tom idejom ne daje joj neki veliki kredibilitet....Mislm realno,to što su poznati ljudi spremni da poveruju u nešto ne znači da mora da bude tačno.

Normalno da je Kainova zena iz druge grupacije,a lameh je imao 2 zene.
Sta ti govori sledeci stih iz Postanja 31,
53 The Elohim of Avraham, and the Elohim of Nachor, the Elohim of their father, judge between us.
То не следи из оног што си цитирао.
С обзиром да јасно пише да су Адам и Ева имали мноштво деце, ово што си цитирао не мења ништа везано за Каина и Авеља.

Ne znam ja šta ti je to bočni deo Tzela u bibliji piše da je otkinuo Adamu rebro i od rebra mu napravio ženu
U originalu reci Bara i Tzela, znace sledece:
bara': choose : to shape, create = oblikovati, stvoriti;
I. בָּרָא53 verb shape, create (compare Arabic
bdb112109.gif
probably loan-word, form, fashion by cutting, shape out, pare a reed for writing, a
I. בָּרָא 53 glagolski oblik, stvoriti (usporediti arapski vjerojatno pozajmljenicu, oblik, modu rezanjem, oblikovati, pripremiti trsku za pisanje, a;

tsela: rib, side
Original Word: צֵלָע
Part of Speech: Noun Feminine
Nadam se da ces skonati sta ovo znaci, :)

Poslednja izmena:
U originalu reci Bara i Tzela, znace sledece:
bara': choose : to shape, create = oblikovati, stvoriti;
I. בָּרָא53 verb shape, create (compare Arabic
bdb112109.gif
probably loan-word, form, fashion by cutting, shape out, pare a reed for writing, a
I. בָּרָא 53 glagolski oblik, stvoriti (usporediti arapski vjerojatno pozajmljenicu, oblik, modu rezanjem, oblikovati, pripremiti trsku za pisanje, a;

tsela: rib, side
Original Word: צֵלָע
Part of Speech: Noun Feminine
Nadam se da ces skonati sta ovo znaci, :)
Ti si stvarno neviđeno naporan
tsela: rib ,pa rib na engleskom znači rebro

Zar ti moraš lično da se sretneš sa nigeriskim princom koji ti traži pare preko mejla da bi zaključio da je prevara? XD
Inače da,prevara je...ako ti na mejl piše neki nigerijanski princ i traži pomoć kako da povrati neko nasledctvo ili tako nešto i obećava deo toga znaj da je prevara XD
Nigerijci su poznati lazovi,a u Visokom sam licno bio i uverio se da nisu nikakve rupe u pitanju, vec pravi tuneli, koji su ranije bili pravljeni.A Semir otvara jdan po jedan, :)

Nigerijci su poznati lazovi,a u Visokom sam licno bio i uverio se da nisu nikakve rupe u pitanju, vec pravi tuneli, koji su ranije bili pravljeni.A Semir otvara jdan po jedan, :)
ahaam da,pravi tuneli...važi
El oslikani židovi? Ima li reljefa? Bilo kakvih artefakta koji stvarno liče na artefakte? Niko nije,nikad u istoriji voleo gole zidove i prazne tunele

Back