Bog i logika

Postoje hemikalije koje su kao mešavina samozapaljive na običnoj temperaturi.
No, ovo nije važno. Ako to ljude toliko veseli, nemam nameru da im kvarim rados. :)
Nisam kvario ni svojoj deci priču o deda Mrazu. Dok nisu sami pitali.

Poslednja izmena:
No, ovo nije važno. Ako to ljude tolio veseli, nemam nameru da im kvarim rados. :)

Ааааааааахахахаа......

је л' чујеш... туп-туп.....туп-туп-------туп-туп

prozor.jpg

No, ovo nije važno. Ako to ljude toliko veseli, nemam nameru da im kvarim rados. :)

Osim što je gutačica vatre dobra :per:

Ja sam čuo za onu teoriju o belom fosforu, ali to ne može da prođe baš tako lako.
Otrovan je, samozapaljiv u kontaktu sa kiseonikom iz vazduha i smrtonosna doza za odraslog čoveka mu je 0.5 grama, tako da to teško ide još uz činjenicu da izaziva opekotine na koži koje teško zarastaju i istovremeno izaziva trovanje ako dođe u kontakt sa kožom, zato se i koristio i koristi se za vrhove granata ili municije u vojsci.

Mišmetal ( smesa određenih elemenata iz grupe Lantanoida ) možda ?

Ili neka smesa ulja kao što je nekadašnja Grčka vatra koju je koristila Vizantija za brodove i njihovo uništavanje ?

A što se devojke na snimku tiče, svaka joj čast, posebno za deo kada uzima tekućinu pomoću koje stvara jači efekat vatre, jer je bilo slučajeva težih opekotina lica baš kod takvih tački.

BIlo šta bilo, ostaje uglavnom problem percepcije.
Kada neko krene u Jerusalim na ovaj događaj, onda očekuje određene stvari. I vidi nešto što je želeo da vidi. Biće mu lako da poveruje u mađioničarski trik.

Niko se ne zapita otkud zapravo potreba bogu da pravi ta "čuda". Da li time želi da poveća svoju popularnost? Da možda dokaže nešto u vezi svog postojanja? Da konvertuje one koji ne veruju?

Zašto su čuda onda tako marginalni trikovi kao što su neki plamičci u koje pametni ljudi ne veruju već vekovima, ulje i voda koji se pod sumnjivim okolnostima pojavljuju na ikonama, leševi koji mirišu i histerične žene kojima depresija nestaje kao rukom odnesena?

Zašto ne uradi nešto pametnije, zašto sakatom ne izraste noga? Zašto se on sam ne pojavi i raščisti nedoumice?

Možda zato što ne postoji!

Prihod od "svetog ognja" svakako postoji, zašto kvariti nešto u šta judi žele da veruju, i za šta žele da daju pare...

Niko se ne zapita otkud zapravo potreba bogu da pravi ta "čuda". Da li time želi da poveća svoju popularnost? Da možda dokaže nešto u vezi svog postojanja? Da konvertuje one koji ne veruju?

Zapita se dosta ljudi i odgovor je stari i dosta jednostavan i nema veze baš nikakve sa Bogom, već samo sa ljudima. Evo uzmimo Papu za primer, Vatikan ima ogroman uticaj u svetu preko svojih vernika, donacije iako izgledaju male zbog velikog broja vernika su ogromne ( tu izuzimamo one koji daju puno veće količine novca od većine ljudi ), tako da ako to iskreno pogledamo, sve se svodi samo na jako, jako dobar biznis.

Prevođenje drugih na Katolicizam je "stara škola" Vatikana, radilo se i radi će se dok god budu mogli to da rade, tako imaš u Indiji, savezna država Karnataka koliko mi se čini, tamo imaš oko 40 miliona novih Katolika, a to nije loš posao, uostalom samo na taj način šire svoj uticaj, jer svi ljudi čvrsto brane svoja religijska uverenja.

Zašto su čuda onda tako marginalni trikovi kao što su neki plamičci u koje pametni ljudi ne veruju već vekovima, ulje i voda koji se pod sumnjivim okolnostima pojavljuju na ikonama, leševi koji mirišu i histerične žene kojima depresija nestaje kao rukom odnesena?

Zašto ne uradi nešto pametnije, zašto sakatom ne izraste noga? Zašto se on sam ne pojavi i raščisti nedoumice?

Meni je recimo interesantno "čudo" iz Fatime u Portugalu kada se skupilo na zakazani termin 13 Oktobra 1917 godine, oko 70 000 ljudi i kada su svi videli da je prestala kiša koja je tada padala i na nebu se pojavio srebrni disk koji je bio veličine Sunca i u koji se nije moglo pogledati.
Ono što je interesantno je da je to videla velika većina od prisutnih 70 000, čak i oni koji su bili nekoliko kilometara udaljeni od toga mesta, prisutni su bili i novinari i fotografi.
Osim njih bio je prisutan i kolumnista Avelino de Almeida koji je isključivo bio protiv crkve i koji je potvrdio isto ono što su i svi drugi videli, ali i jedan od prisutnih je bio i okulista Dr. Domingos Pinto Coelho koji je isto potvrdio događaje.

Ako uzmeš u obzir broj od oko 70 000 prisutnih, masovna histerija mi baš ne pije vodu kod tolikog broja, uzmi u obzir i profil prisutnih doktori, novinari..itd, nisu nepismeni i lakoverni u pitanju pa da se neko može sa njima baš tako lako poigrati.

U svakom slučaju interesantno "čudo" za objašnjavanje.

Moje skromno razmišljanje je da je najverovatnije u pitanju neka vrsta tehnološki još uvek naprednije civilizacije nego što je to naša i koja se u određenim vremenskim intervalima poigrava sa nama predstavljajući nam se kao određeni svetci, Bogorodica, Isus...itd.

Sa kojim ciljem, da li da nas koriste kao eksperimentalne životinje u okviru nekog njihovog kompleksnijeg eksperimenta ili je neki drugi razlog u pitanju, to ne znam.

Možda zato što ne postoji!

Prihod od "svetog ognja" svakako postoji, zašto kvariti nešto u šta judi žele da veruju, i za šta žele da daju pare...

Pare su im najdraže "čudo" :lol:

Tertulijan,koji je ziveo u prvom veku n.e. apologet hriscanstava ,za razliku od ostalih Sv.Avgustin... koji su koristili filozofske-logicke ideje o dokazivanju boga, odlucio se protiv filozofske logike. Tertulijan je ostao upamcen - Verujem jer je apsurdno. ( Credo, quia absurdum est ). Nikakva logika tu nije potrebana,nego samo vera. Inace je bio protivnik filozofskog tumacenja religioznih dogmi.

Bog je Tvorac logike na kojoj pociva citava stvarnost. I u cemu je nesporazum? Pa naravno da je Tvorac neuporedivo iznad tvorevine tj. Bog je I logican, I prevazilazi tu logiku!

Poslednja izmena:
Bog je Tvorac logike na kojoj pociva citava stvarnost. I u cemu je nesporazum? Pa naravno da je Tvorac neuporedivo iznad tvorevine tj. Bog je I logican, I prevazilazi tu logiku!

Ma daj koja ti je logika u Bogu. Čovek je kroz istoriju izmišljao različite bogove i nikako da se oslobodi te manije. Eto i danas ih ima nekoliko. Bog više nije potreban i zato je nelogičan.

jos da dodam:)

logicno mi je da vecno zivim i vecnost me je oduvek fasciniravala

i zivim za vecnost...

i to je divno...

sloboda koju Bog daje svojim duhom...

duhovna sloboda...

a evo jedne jednacine koja objasnjava Boga E = m x c2 (c na kvadrat)

pozz :cao:

bolje se ti drzi svoje religije, ne mesaj je sa naukom, koju ionako ne razumes.
babe i zabe se ne mogu da porede

Naprosto,
Ne vjerujem da je sve nastalo pukom slucajnoscu, besciljno, i da smo svi mi ljudi, biljke, zivotinje i planete, fizicki zakoni,... nastali tek onako slucajno i da nema svrhe.

Prema tome, Bog je uzrok i cilj! I svrha i mudrost i dobro i...

A kad recemo da zivotinje jedu jedne druge, kao zvijer ovcicu. Pa to nije nista lose. Lanac ishrane, onako njihove duse umiru zajedno sa tijelom za razliku od covjeka. Naprosto, savrsena priroda, ciji je Kreator Bog, kao i njen Kontrolor...
To sto mi ljudi to interpretiramo kao zlo to je nasa stvar. Bogu tako nije.

Back