- Poruka
- 19.509
Hrvatsko- srpski odnosi su sve bolji i bolji.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Данас је познато око 120 000 Срба са именом и презименом који су убијени у Јасеновцу, не очекујем од Хрвата који су их и убили да то и признају, укупан број се процењује на између 600 и 700 хиљада.
Више верујем центру Симон Визентал него неком америчком институту који се данас сетио да броји колико има жртава.
Уосталом тема није о броју жртава убијених од стране Хрвата у Јасеновцу већ због чега Хрват Тито није посетио исти после рата.
Што се онда јављаш на тему.Ne znam zašto Tito nije bio, to si trebao pitati njega, ili Jovanku...
Jesi li uopće čitao što sam napisao???. Broj Srba je manji za 270000. kako je onda moglo biti ubijeno 700000???
Што се онда јављаш на тему.
Зато што си рачунао да им је наталитет био мизеран тј. да је за 10 година од 1,7 милиона Срба нарастао на близу 2 милиона, а Срби су имали висок прираштај тада између 25 и 30 промила.А имаш и рођене у току рата и све до пописа из 1948, па и те узми у обзир.
Дакле пре ће бити да је број Срба на територији НДХ био око 2,5-2,8 милиона у тренутку почетка рата.
Баш ме занима колико је убијено у Блајбургу када си овакав математичар.
ima li odgovora na piitanje sto se htelo postici laziranjem broja ubitih u jasenovcu?
evo primera meni poznate mikrolokacije.
u mom kraju vecina pravoslavnih srba su poklati i baceni u jame jos u junu 1941. ostali poginuli su stradali u borbama. sto u partizanima. sto u cetnicima. nijedan nije ubijen u jasenovcu iako se imena mnogih mogu naci na spiskovima. barem onim koji se vrte po webu.
slicno sa katolicima ali ne tako obimno. mnogi civili pobiti od strane cetnika su "sahranjeni" u jasenovcu.
Pa htijelo se postići to da se cijeli hrvatski narod proglasi genocidnim. Da se proglase ustašama. Hrvat = ustaša. Htijelo se postići to dase Hrvate podjarmi, da se ne bore za svoja prava... Pogledaj što pišu kolege forumaši iz Srbije i sve je jasno. I broj od 50000 ljudi je velik, ali prenapuhavati ga 35 ili 50 puta višezbilja je pretjerano i ima za razlog samo jedan cilj. Stvoriti sliku Hrvata kao genocidnih... Odi na politiku, na temu Hrvatska i sve će ti biti jasno..
pijetitet prema zrvtvama uvek. to je pokazatelj uzvišenosti naše svesti. osecaja za druge.Ja sam vise puta ovde rekao da je moje misljenje da je broj ubiijenih u Jasenovcu preuvelican. Iz pijeteta prema zrtvama bi trebali izbegavati manipulaciju brojem ubijenih.
Iste takve manipulacije su radjene i na drugim mestima. Uvek neko iz politickih razloga pokusava da se igra brojem zrtava i da iz toga izvuce nekakvu korist. Ista stvar se desavala i sa Ausvicom, Blajburgom ili sa Srebrenicom.
nema takav utisak. jasenovac je bio u jurizdikciji ustaškog režima. a njegove postupke nisu podržavali mnogi nacionalni hrvati.Pa htijelo se postići to da se cijeli hrvatski narod proglasi genocidnim. Da se proglase ustašama. Hrvat = ustaša. Htijelo se postići to dase Hrvate podjarmi, da se ne bore za svoja prava... Pogledaj što pišu kolege forumaši iz Srbije i sve je jasno. I broj od 50000 ljudi je velik, ali prenapuhavati ga 35 ili 50 puta višezbilja je pretjerano i ima za razlog samo jedan cilj. Stvoriti sliku Hrvata kao genocidnih... Odi na politiku, na temu Hrvatska i sve će ti biti jasno..
Не знам због чега ти је то чудно.Па Југославија је по попису 1921 имала око 10 милиона становника да би 1931 имала око 14 милиона.Те 1931 године по попису само у Босни и Херцеговини која касније постаје део НДХ живи око 1,1 милион Срба православаца, вероватно има и нешто мало католика и муслимана који се још увек изјашљавају као Срби преко тога, да не помињем Срем у коме су такође Срби апсолутна већина а који касније такође постаје део НДХ.Дакле итетако је могућа бројка од 2,8 милиона Срба у НДХ ако не и више.2,8 milijuna Srba 1941??? Ma daj, prenapuhao si brojke pošteno, što jest jest... Za 10 godina da je broj Srba narastao za 1180000??? Te brojke nisam ja izmislio (mislim na procjenu broja Srba od 1950000) to su procjene demografa... Prema tebi još malo pa su Srbi bili većinski narod u NDH...
Što se tiče Ubijenih Hrvata u Bleiburgu i Križnom putu ima u tu prenapuhavanja i pretjerivanja. Pretpostavljam da je točan broj negdje oko 50000...
http://hr.wikipedia.org/wiki/Križni_put_(1945)#Procjene_ukupnog_broja_.C5.BErtava
А Хрвати као дају све од себе да се дистанцирају од усташа и усташтва.Свако зна да није баш сваки Хрват био усташа али велика већина јесте и то је и дан данас званична идеологија хрватског естаблишмента:Pa htijelo se postići to da se cijeli hrvatski narod proglasi genocidnim. Da se proglase ustašama. Hrvat = ustaša.
Ти би то као дежурни комуниста требало да знаш ваљда.Za Tita - ustašu je to normalno, ali gde je tu bio veliki Čiča. I zašto Čiča nikada nije posetio Jasenovac?![]()
Dosta često objašnjenje je da se htjela izvući odšteta od Njemačke. Čim više ubijenih to više novaca za ratnu odštetu.ima li odgovora na piitanje sto se htelo postici laziranjem broja ubitih u jasenovcu?
To nije točno.Не знам због чега ти је то чудно.Па Југославија је по попису 1921 имала око 10 милиона становника да би 1931 имала око 14 милиона.
Dosta često objašnjenje je da se htjela izvući odšteta od Njemačke. Čim više ubijenih to više novaca za ratnu odštetu.
Тачније 11 191 402.To nije točno.
1921. je imala oko12 milijuna stanovnika.
Да не помињем да онда не би државна комисија за утвђивање броја жртава прекинула рад такорећи на почетку, него је братство и јединство било прече, требало је ћутати и заборавити.Njemci su placali ratnu odstetu za stetu koju su oni napravili. Nijesu placali ratnu odstetu za druge, pogotov ne za Jugoslovene.
u forumskim diskusijama slično objašnjenje sam sam često davao. preraspodela žrtava rata u jasenovac radi prosjačenja i muženja nemačke i amera. ali bi to trebalo činjenčno povezati.Dosta često objašnjenje je da se htjela izvući odšteta od Njemačke. Čim više ubijenih to više novaca za ratnu odštetu.
Тачније 11 191 402.
Да не помињем да онда не би државна комисија за утвђивање броја жртава прекинула рад такорећи на почетку, него је братство и јединство било прече, требало је ћутати и заборавити.
Па овде једино ако нисам добро сабрао.
Bilo bi lepo da nam objasnish, sta je to Hrvatima ucinjeno posle WW2 a da nije ucinjeno drugima, ukljucujuci i Srbe?
Nisi odgovorio na vazno pitanje:
S obzirom na to da po međunarodnom pravu zločini genocida ne zastarijevaju, Srbija i Republika Srpska treba da zatraže, preko međunarodnog suda pravde u Hagu, da Hrvatska i Bošnjačko-hrvatska Federacija plate ratnu oštetu za stravičan genocid nad Srbima u NDH. EU mora da uslovi prijem u svoje članstvo Hrvatske i BiH prethodnom isplatom pomenute odštete. Prema njamačkim podacima, u NDH je masakrirano 750.000 Srba.