BOG: da li je Bog stvorio covjeka, ili covjek Boga?

A i ateizam je onda po toj mjeri paranoidna shizofrenija, u svakom slucaju teska psihopatologija.:cool:

Čika Fiši je agnostik...Prosto ne mogu da verujem kako je TO neverovatno...:mrgreen:
Mogu da se složim da je ateizam budalasti i kratki bunt,a osim toga opterećen apsurdom...
Mene Ozi uvek tovari s tim,a ja svaki put prečutim-neću da se natežem...:mrgreen:
Kako čoveku u solipsizmu koji nije siguran ni da postoji,objasniti sile ili energije postojanja,bar onoliko koliko ja shvatam...
Moja prednost agnostika nad idealistima ,teistima i ateistima je u predanosti istraživanju...
Vi ste svoje sisteme zaokružili,a ja držim otvorena vreta i prozore...

Čika Fiši je agnostik...Prosto ne mogu da verujem kako je TO neverovatno...:mrgreen:
Mogu da se složim da je ateizam budalasti i kratki bunt,a osim toga opterećen apsurdom...
Mene Ozi uvek tovari s tim,a ja svaki put prečutim-neću da se natežem...:mrgreen:
Kako čoveku u solipsizmu koji nije siguran ni da postoji,objasniti sile ili energije postojanja,bar onoliko koliko ja shvatam...
Moja prednost agnostika nad idealistima ,teistima i ateistima je u predanosti istraživanju...

џаба си ги отворијо кад си ги зазидо...
елем, оџак ти исправан...

џаба си ги отворијо кад си ги зазидо...
елем, оџак ти исправан...
Za deda Mraza?
Kad sam bio mali i čuo tu bajku da ufurava kroz dimnjak zacenio sam se skoro od smeha:
"To je neki mali mršavi i čađavi deda Mraz..." sećam se da sam ponavljao deci...Kod mene u
ulici niko od dece nije verovao u takva...hm...
Takvim pričama debilišu decu...

Za deda Mraza?
Kad sam bio mali i čuo tu bajku da ufurava kroz dimnjak zacenio sam se skoro od smeha:
"To je neki mali mršavi i čađavi deda Mraz..." sećam se da sam ponavljao deci...Kod mene u
ulici niko od dece nije verovao u takva...hm...
Takvim pričama debilišu decu...

цоцацола чуда чини...
ко и свако образовање...
пардон, реклама.

Agnostik je latentni ateist.
A ja kao teist gledam na znanost kriticno, jer moju skepsu tangiraju znanstvene teorije.
Zato teisticki sistem nije okoncan kao proces, nego se radi o "creatio continua", gde znanost moze istrazivati dok bude postojala sve sto ju zanima. Kod ateista se nema sto puno istrazivati, jer sve zavrsava na materiji, koju nisu u stanju niti definirati niti detektirati, iako to tvrde.
Sve u svemu, Duh je uzrok svemu, pa i materiji, i to je najracionalnije objasnjenje, jer i kvantna fizika potvrdjuje tu opciju.

A ja kao teist gledam na znanost kriticno, jer moju skepsu tangiraju znanstvene teorije.
Zato teisticki sistem nije okoncan kao proces, nego se radi o "creatio continua", gde znanost moze istrazivati dok bude postojala sve sto ju zanima. Kod ateista se nema sto puno istrazivati, jer sve zavrsava na materiji, koju nisu u stanju niti definirati niti detektirati, iako to tvrde.
Sve u svemu, Duh je uzrok svemu, pa i materiji, i to je najracionalnije objasnjenje, jer i kvantna fizika potvrdjuje tu opciju.
E ova poslednja rečenica ti super...:mrgreen::hahaha:
Duh je uzrok kvantne fizike?Tako si rekao? Daj! ! ! Produhovljeni kvanti? Pa još ljudski!
Da li,poput Ozija,hočeš da kažeš da je i to naša predstava ?
Ili samo duhovna tvorevina u tehnologiji nove generacije materijala? Tzv.nanotehnologija...
Duhologija?:mrgreen:
Ende.

stalno tupiš neke svoje vjeroispovijesti i vrednovanja, bez ikakvog temelja. pa kad ipak pokušaš argumentirati, serviraš nekakve egocentrične fraze i izmišljotine:
da ateisti pate od teškog bolesnog duševnog poremećaja,
da je vjeroispovijest neki oblik naučnog istraživanja,
da su ateisti materijalisti i stoga nesposobni prepoznati i istražiti svoju okolinu itd.
smiley_emoticons_ugly_irre.gif

još se ni jedan vjernik nije pozvao na prirodne zakone, da bi njima dokazao boga ili tvog duha. pa kad su ti još svako malo puna usta „nauke“, tvoje izlaganje dobiva humorističku notu. jednom švadroniraš o svojstvu materije (post 10.08.2012. 21:16), u drugom negiraš njeno postojanje. u oba slučaja predstavljaš drugog kao budalu ili luđaka. ovdje imamo ovu kontradikciju u jednom postu.
neki duh koji bi (raspoloženjem; voljom i osjećajem ili ga nešto drugo pokreće?) trebao biti uzrok svemu i svakome, može samo nekom govornom automatu biti najracionalnije rješenje. šta tu još ima razmišljati, istražiti, ili prepoznati! - "creatio continua" - haaahaha! nije ti to nikakva filozofija.

ima još mnogo tvojih ispovijedi (ili su to neke zakletve?) na raznim temama, samo mi se ne da trošiti vrijeme na beskorisno bilanciranje.

stalno tupiš neke svoje vjeroispovijesti i vrednovanja, bez ikakvog temelja. pa kad ipak pokušaš argumentirati, serviraš nekakve egocentrične fraze i izmišljotine:
Ne sluzim se takvim glupostima, jer to je karakteristika ateisticke argumentacije. Ja svoje tvrdnje pokusam znanstveno argumentirati, i moji argumenti su logicniji i racionalniji od tvojih, a to je kod cinjenice, da ni ja ni ti ne posjedujemo apsolutno znanje glavni cimbenik u konacnoj ocjeni. Drugacije receno: moji argumenti su plauzibilniji od tvojih.
ima još mnogo tvojih ispovijedi (ili su to neke zakletve?) na raznim temama, samo mi se ne da trošiti vrijeme na beskorisno bilanciranje.
Bolje je da to ne radis dalje, jer bi se iskljucivo sam diskvalificirao.

da ateisti pate od teškog bolesnog duševnog poremećaja,
Jedan Bog, koji bi za sebe imao i trazio znacenje u nasem svijetu, i kao pravedni Bog i za druge bio egzistentan, za jednog radikalnog narcistu je to najveci horor i zlo. Tvoj ateisticki korifej S. Freud je za religiju konstatirao suho i kratko: religija je kolektivna neuroza. Po istoj sabloni mozemo ustvrditi, da je Bog nasa stvarnost, a da je ateizam refleksivni bijeg u irealnost i iracionalnost, pri cemu se evidentira nestabilnost osobe i bijeg od realnih cinjenica, a posebno je izrazen strah od autoriteta i bijeg od istih. Da li su ovo simptomi teske psihopatologije? Jesu! Paranoidna shizofrenija.

da je vjeroispovijest neki oblik naučnog istraživanja,
Krscanstvo je najveci oblik znanosti! Pogledaj kod fizicara F. Tiplera sto on kaze o uskrsnucu tijela. Kvantna fizika nas stize na svakom nasen religioznom koraku, na putu ka vjecnoj Istini, ka Bogu.

da su ateisti materijalisti i stoga nesposobni prepoznati i istražiti svoju okolinu itd.
Ateisticki monizam nije u stanju objasniti ni covjeka kao mikro-univerzum, niti makro univerzum, svijet oko nas. Pogledaj svoje misli, i volju koja njima upravlja: sto ti upada u oci? Duh ravna tijelom, i koristeci kibernetiku CNS-a on nas cini onim sto smo: Imago Dei=Slika Bozja. Kad vidis lesinu ljudsku bez duha, u njoj nema zivota, iako je materija ostala ista.

još se ni jedan vjernik nije pozvao na prirodne zakone, da bi njima dokazao boga ili tvog duha. pa kad su ti još svako malo puna usta „nauke“, tvoje izlaganje dobiva humorističku notu. jednom švadroniraš o svojstvu materije (post 10.08.2012. 21:16), u drugom negiraš njeno postojanje. u oba slučaja predstavljaš drugog kao budalu ili luđaka. ovdje imamo ovu kontradikciju u jednom postu.
Nista nisi od svega shvatio, ili nisi procitao kako valja.
Ja negiram materiju kao apsolutnu vrijednost, jer kao takva je ona inegzistentna. Dokazivo kvantnim eksperimentima. Duh je uzrok svemu, a ne materija. Da materija nastaje iz tzv. kvantnih polja, nije istovjetno tvrdnji, da je ona vjecna ili da nastaje iz nista, jer su kvantna polja energija, dakle osobina materije i ona su nesto. Odakle dolaze ta kvantna polja i fluktuacije u njima? Iz nista ne mogu nastati, kako vi ateisti tvrdite, jer to je potpuno iracionalno, da ne kazem potpuno ludo misljenje. Naime "NISTA" ne posjeduje egzistencije u sebi i zato iz nista ne nastaje nista: ex nihilo nihil fit! Dakle, Bog je kreator svega, a preko svoje Informacije; prirodnih zakona i prirodnih konstanti uredjuje i uzdrzava svijet i sve sto postoji, jer Bog je vjecno postojanje. Materija ne moze biti vjecna, jer svi znanstveni nalazi, od pozadinskog zracenja, preko crvenog pomaka i ekspanzije svemira, te energetskih resursa u univerzumu, govore protiv te tvrdnje.

"можда, па ако..".
то су ти најпрецизнији појмови.
а ни мозак ти не постоји...
Zar ne shvacas!?
Definiciju materije ne posjedujes, pa kako ces brale dragi onda znati sto je materija, i taj misterij koji se iza nje krije?
Razumjes li sada? Ne mozes tvrditi postoji ili ne postoji, jer neznas uopce o cemu se radi. Moguce je da nije egzistentna kao apsolutni princip, jer kao relativni dio makro svijeta je prepoznatljiva i najvecem retardu.

Zar ne shvacas!?
Definiciju materije ne posjedujes, pa kako ces brale dragi onda znati sto je materija, i taj misterij koji se iza nje krije?
Razumjes li sada? Ne mozes tvrditi postoji ili ne postoji, jer neznas uopce o cemu se radi. Moguce je da nije egzistentna kao apsolutni princip, jer kao relativni dio makro svijeta je prepoznatljiva i najvecem retardu.

да си у праву други би носио твоју титулу.

Moze li donijeti prijevod na neki razumljiviji jezik?:zcepanje:
Mogu ti ja biti pevodilac,ja lakonski savršeno kapiram...
Ovde ti je izrekao kompliment,ali se stidi i cveće da ti uruči...Ja se ne stidim...:cvet::tease::rotf:
Štos je po tvojoj definiciji u tome što si sebe relativizirao i nihilirao čak i ovo što si napisao...:mrgreen:
E sad algoritamski bi mejbi bilo produžetaka,ali Goran je primenio silogizme...:lol:

Poslednja izmena:
Mogu ti ja biti pevodilac,ja lakonski savršeno kapiram...
Ovde ti je izrekao kompliment,ali se stidi i cveće da ti uruči...Ja se ne stidim...:cvet::tease::rotf:
Štos je po tvojoj definiciji u tome što si sebe relativizirao i nihilirao čak i ovo što si napisao...:mrgreen:
E sad algoritamski bi mejbi bilo produžetaka,ali Goran je primenio silogizme...:lol:
Ribaru, da li on to ono po sufijski kaze: ciju ruzu nosis?:D
I ja to razumijem, i moram priznati da nemam ucitelja ni majstora!

Ma nešto si mi sumnjiv...puklo mi da je ovo i metafora za krst...
Svako nosi svoj krst sazdan od negativnosti svojih...
Još češ ispasti jedini pravi hrišćanin ovde...:lol:

ех...кад би стнцо имао бар трн твоје руже...

п.с. пивканлудара у бгд, а тебе нема...

Poslednja izmena:

Back