Bog će zauvek uništiti zlo

нема шта ја да процењујем... ово што ова Сестра говори о 1000-годишњем царству спада у Хилијазам, а он се јављао када год су хришћани били под притиском. Па и сада што се евидентирало код ње. А остало је мало.. никада пре није било оволико начина да антихрист искористи технологију како би га видели у сваком дому, никада пре није постојао банкарски систем који је предуслов за ултимативни светски жиг без ког нећеш моћи купити ни продати ни учествовати у било ком аспекту у цивилизацији и много других ствари... Тако да све што ти могу рећи никад ближи, и самим тим ми треба да живимо као да ће доћи сутра...
Ono sto je proreceno u Otkrivenju nije sve ispunjeno pa je logicno da to ocekujemo.
Takodje Hristova hiljadugodisnja vladavina mira ce bit itek nakon Velike nevolje i Armagedona.
A jasno je da nije bila jer nikada nije bio hiljadugodisnji mir na planeti Zemlji od Hrista.
Talko da je vrlo jasno i logicno
sta je ispunjeno a sta ne.
Takodje zlo nije unisteno ima ga i te kako.
takodje ocekujemo i ovo ispunjenje
Otkrivenje 21:3,4
3 I čuh silan glas s neba da govori: Evo šatora Božjeg među ljudima!
On će prebivati s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima.
4 On će otrti svaku suzu od očiju njihovih i smrti neće više biti, ni žalosti ni vike, ni bolesti neće više biti, jer prvih stvari nestade.

Da ja sam JS i odlicno poznajem celu Bibliju jer sam je proucavala.
Нека је ЈС, сви траже начин доћи до вечног живота... али искрено мислим, и не само ја, да је то поглавље у Јовановој визији био сиже целе историје хришћанства. Погледај како се та глава на неки начин и у духу и у брзини разликује од осталих. А да је хиљадугодишње царство било, велике индиције постоје да је било, сада се завршава јер је сатана пуштен, прогони хришћане и убија интезивно већ 100 година и ради на свом плану користећи Јевреје који још увек чекају месију( хришћанског антихриста)... Проблем настаје код сестре аетернум јер историју хришћанства започиње са јеховиним сведоцима. Она другачије и не може разумети 1000-годишње царство. Е сада како они објашњавају не поштовање речи Господа Исуса Христа, ниподоштавање апостолске цркве и како ојашњавају гаф од 1800 година мене не задовољава ни као историчара, ни као човека, ни као хришћаина. Када би ми то објаснили одмах би постао Јеховин сведок...

Ono sto je proreceno u Otkrivenju nije sve ispunjeno pa je logicno da to ocekujemo.
Takodje Hristova hiljadugodisnja vladavina mira ce bit itek nakon Velike nevolje i Armagedona.
A jasno je da nije bila jer nikada nije bio hiljadugodisnji mir na planeti Zemlji od Hrista.
Talko da je vrlo jasno i logicno
sta je ispunjeno a sta ne.
Takodje zlo nije unisteno ima ga i te kako.
takodje ocekujemo i ovo ispunjenje
Otkrivenje 21:3,4
3 I čuh silan glas s neba da govori: Evo šatora Božjeg među ljudima!
On će prebivati s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima.
4 On će otrti svaku suzu od očiju njihovih i smrti neće više biti, ni žalosti ni vike, ni bolesti neće više biti, jer prvih stvari nestade.
Сво то гомилање цитата не значи ништа ако се гледају из перспективе која није фиксирана како треба...

Нека је ЈС, сви траже начин доћи до вечног живота... али искрено мислим, и не само ја, да је то поглавље у Јовановој визији био сиже целе историје хришћанства. Погледај како се та глава на неки начин и у духу и у брзини разликује од осталих. А да је хиљадугодишње царство било, велике индиције постоје да је било, сада се завршава јер је сатана пуштен, прогони хришћане и убија интезивно већ 100 година и ради на свом плану користећи Јевреје који још увек чекају месију( хришћанског антихриста)... Проблем настаје код сестре аетернум јер историју хришћанства започиње са јеховиним сведоцима. Она другачије и не може разумети 1000-годишње царство. Е сада како они објашњавају не поштовање речи Господа Исуса Христа, ниподоштавање апостолске цркве и како ојашњавају гаф од 1800 година мене не задовољава ни као историчара, ни као човека, ни као хришћаина. Када би ми то објаснили одмах би постао Јеховин сведок...
Ja znam, razumem Bibliju jer sam je izucavala
pa iznosim iz Biblije.
dakle kako mozes reci da je bilo hiljadugodisnji mir i bez zla.?
to je retoricko pitanje
POitanje je da li ti razumes 1000 god carstvo
mogu ti sve objasniti ako zelis da cujes :)

и ја знам библију јер сам је изучавао, па износим из ње.
како могу рећи? ја који верујем Христу који је оформио цркву и поставио себе за главу цркве и који је обећао да је ни врата пакла неће надвладати, који је рекао да ће дух свети бити са црквом и пазити на њу позивам се на хиљадугодишње царство у ком су хришћани имали мир и у ком нису прогоњени, период када је престао прогон хришћана у риму, када је Христов лик био на барјацима држава, његово име на пергаментним повељама владара, када се име Божије славило без страха од убијања и прогона. Али како ја то да објасним неком ко противречи Христу, сматра да је Бог послао сина свог који је на крсту умро узалуд да би му се црква распала неколико деценија посе Његовог одласка. смешно... како када не признаје 1800 година хришћанства, може разумети и само хришћанство. у томе је проблем. Не у непознавању писма.. Да си црквена, све те речи би разумела другачије, овако гледаш из свог угла, који опет кажем противречи самом Христу...

како могу рећи? ја који верујем Христу који је оформио цркву и поставио себе за главу цркве и који је обећао да је ни врата пакла неће надвладати, који је рекао да ће дух свети бити са црквом и пазити на њу позивам се на хиљадугодишње царство у ком су хришћани имали мир и у ком нису прогоњени, период када је престао прогон хришћана у риму, када је Христов лик био на барјацима држава, његово име на пергаментним повељама владара, када се име Божије славило без страха од убијања и прогона. Али како ја то да објасним неком ко противречи Христу, сматра да је Бог послао сина свог који је на крсту умро узалуд да би му се црква распала неколико деценија посе Његовог одласка. смешно... како када не признаје 1800 година хришћанства, може разумети и само хришћанство. у томе је проблем. Не у непознавању писма.. Да си црквена, све те речи би разумела другачије, овако гледаш из свог угла, који опет кажем противречи самом Христу...
Ovo me podsetilo na ovo.
Mi smo deca Avrama, stari smo 2000 god drvodelja.
Znamo te ko si.
Juce si se rodio, ti ne mozes da razumes nas.

Jovan 6,39A ovo je volja oca koji me posla da od onoga što mi dade ništa ne izgubim, nego da ga vaskrsnem u pošljednji dan.
Jovan 6,40A ovo je volja onoga koji me posla da svaki koji vidi sina i vjeruje ga ima život vječni; i ja ću ga vaskrsnuti u pošljednji dan.
Jovan 6,41Tada vikahu Jevreji na njega što reče: ja sam hljeb koji siđe s neba.
Jovan 6,42I govorahu: nije li ovo Isus sin Josifov kojemu mi znamo oca i mater? kako dakle on govori: ja siđoh s neba?

Matej 3,9I ne mislite i ne govorite u sebi: imamo oca Avraama; jer vam kažem da može Bog i od kamenja ovoga podignuti djecu Avraamu.
Matej 3,10Već i sjekira kod korijena drvetu stoji; svako dakle drvo koje ne rađa dobra roda, siječe se i u oganj baca
Luka 3,8Rodite dakle rodove dostojne pokajanja, i ne govorite u sebi: oca imamo Avraama; jer vam kažem da Bog može i od ovoga kamenja podignuti djecu Avraamu.

Ako znas Bibliju kako mozes reci da je bilo Hiljadugodisnje cartvo Hrista?
Kada je bilo mira hiljadu godina?
Nikada.
Otkrivenje tek treba da se ispuni i to ocekujemo :)
Takodje trebas znati da za vreme 1000 god Bog ce ljude dovesti do savrsenstva
i vaskrsavati ih na Zemlji
i nakon toga ce ziveti vecno na Zemlji.

Hrist je umro da bi nas otkupio od greha i smrti.
I kako bi to bilo uzaludno.
Sve je kako je proreceno..
a prorecen je otpad jos u 1 veku i on se razvio vec u 2.

a danas se vracamo na izvorno hriscanstvo jer je ono temelj spasenja

ocigledno pogresno shvatas
ja iznosim kako je u Bibliji

Сво то гомилање цитата не значи ништа ако се гледају из перспективе која није фиксирана како треба...
Da, imas losu perspektivu.
Ocigledne stvari previdjas

Poslednja izmena:
Тај мир који ти доживљаваш и то царство које буквално тумачиш на овој нашој палој земљи, никада неће постојати... Не поклапа се са Христовим речима, нити са природом палог света и сам је говорио да његово царство није од овог света... И ђаво је Христу понудио да направи такво царство на земљи али је Господ знао да овде то није могуће... Зашто би га након таквих учења и речи правио??? А смрћу смрт победи, васкрсе, порази ђавола преко своје цркве око које је и настао период у историји човечанства које је хришћанство обликовало.... Жао ми је што ти то промиче...

Тај мир који ти доживљаваш и то царство које буквално тумачиш на овој нашој палој земљи, никада неће постојати... Не поклапа се са Христовим речима, нити са природом палог света и сам је говорио да његово царство није од овог света... И ђаво је Христу понудио да направи такво царство на земљи али је Господ знао да овде то није могуће... Зашто би га након таквих учења и речи правио??? А смрћу смрт победи, васкрсе, порази ђавола преко своје цркве око које је и настао период у историји човечанства које је хришћанство обликовало.... Жао ми је што ти то промиче...
Biblija kaze da ce Bozje cartvo postojati i na nebu i na Zemlji. :)
Zao mi je sto to ne shvatas.
Bez tog Bozjeg carstva mi ne mozemo da budemo dovedeni do savrsenstva
niti ce biti vaskrsenja
niti vecnosti
a onda ne verujes niusta
i negiras Bozju rec
Da naravno da Bozje Carstvo nije od ovog sveta - nije ljudska vladavina nego Bozja
koja ce zameniti sve ljudske.
i to bi trebao da znas
i tek nakon Armagedona bice usposavljena Hristova hiljadugodisnja valdavina mira
nad Celom Zemljom

Danilo 2:44
U danima tih kraljeva Bog će nebeski podići kraljevstvo koje nikada neće propasti.
I to kraljevstvo neće preći na neki drugi narod.
Ono će smrviti i uništiti sva ona kraljevstva, a samo će stajati doveka,

Да али на новоствореном небу и земљо, не на овом. Схватам одлично јер ме ништа не ограничава. И не расправљам се са христовим речима, верујем му, верујем да постоји континуитет у цркви, који нас и доводи до неслагања... И да станемо овде важи? :) ударио тук на лук 😅

На тај глас се позивају и масовне убице, џигадисти, вође деструктивних секти и остали њима слични.... Тако да се нико од нас не би смео сам усудити слушати неке гласове. Зато нам је Господ и дао цркву да би се преко ње заједно спасавали....

Back