Ali to je po Božijem dopuštenju! Kako to ne razumeš?
Da bi mi bili bolji ljudi, mora zlo da bude svuda! Jer da nije tako mi bi bili još gori!
Msm tako nekako ide ta pesmica...
Da li ste vi čuli da postoji kolektivno nesvjesno?
Šta je kolektivno nesvjesno?
Kolektivno nesvjesno je skup svih misli ikad pomišljenih, svih osjećanja ikada osjećenih, svih ubjeđenja ikada utvrđenih.
Dakle kolektivno nesvjenso je memorija kolektiva (vrste).
Čemu služi ta memorija?
Služi kreaciji individualne stvarnosti.
Postoji li onda kolektivna stvarnost?
NE.
Kolektivna stvarnost je iluzija stvorena u razumu individue.
Svaka individua za sebe stvara percepciju svijeta i tu percepciju sebi projektuje u predstavu. Za tu predstavu zadužena su naša čula. To nam govori jedno:
Ne postoji niko i ništa iznad kreatora percepcije.
Ko je kretaor percepcije?
To sam uvijek JA, u svima i svemu, u svakoj jedinki.
KO sam JA?
JA sam apsolut.
(Ne, nemojte me sad obasuti osudama o jeresi i slično, otvorite um za tren, jer
ja-čovjek nisam niti Bog, niti sam apsolut. JA-apsolut JESAM i čovjek i Bog. To je sasvim nešto drugo, a to je Isus objasnio u Bibliji: Otac i Ja Jedno smo.)
..........................................................................
Vratimo se na kolektivno nesvjesno. Kolektiovno nesvjesno je dakle memorija koja se nalazi u nesvjesnom dijelu našeg razuma i funkcioniše kao razum vrste. Razum vrste sakuplja sve informacije o svim ljudskim aktivnostima, doživljajima, otkrićima, i dr. te to što je sakupio daje na korišćenje svim jedinkama vrste koje su direktno povezane sa njim. Odtale svaka jedinka uzima šta joj treba i u njega vraća informaciju o proživljenom. Čemu vo vodi? Pošto većina ljudi živi u neznanju o tome podležni su manipulaciji.
Ko vrši manipulaciju nad nesvjesnima? Drugi nesvjesni, ubacujući lažne informacije u kolektivno nesvjesno. Samo nesvjesno biće seže manipulaciji jer to je njegov izraz samoodržanja. Međutim, niti jedna jedinka, niti ikakav sistem, nema niti može imati moć nad bilo kojom jedinkom sistema ukoliko ta jedinka ne podlegne lažima, ukoliko svoju moć dobrovoljno (u znanju ili ne znanju) ne preda nekom drugom.
Pogledajmo trenutnu situaciju u svijetu? Šta vidimo?
Vidimo svijet (našu vrstu) blokiranu i porobljenu informacijom. Informacija koja dolazi iz kolektivno nesvjesnog je zloupotrijebljena zarad samoodržanja ekstremno nesvjesnih članova vrste. Ali da bi neko bio ekstremno na jednoj strani mora da postoje i drugi koji su na ekstremno drugoj strani. Dakle, jedni služimo drugima. Kroz vještačka sredstva informisanja (tv, internet i drugo) se vrši porobljavanje percepcije kroz kolektivno nesvjesno. Porobljavanje je jedino moguće ako se u jedinki stoga i u kolektivu aktivira STRAH a strah je uvijek posledica neznjanja, izolacije od istine. Tada se kroz kolektivno nesvjesno mogu proturiti laži koje će kolektiv prtihvatiti kao neprikosnovene istine. Trenutno se širi vijest, informacija, o virusu koji hara svijetom. To je najveća laž u poznatoj istoriji čovječanstva. Laž je stvorena iz jednog dijela a proturena je kao istina drugom dijelu vrste. No, postojimo i mi koji smo između, koji smo neutralni, koji nismo zaslijepljeni niti jednom pobudom i koji stoga vidimo istinu i sa jedne i sa druge strane ekstremiteta.
...
Apokaliptična bibllijska proročanstva pri tom imaju i te kako značajnu ulogu u ovome. Zašto? Religija je bila jedini način masovne propagande, te je Biblija odigrala značajnu ulogu u učvršćivanju ideje o porobljavanju, o zvijeri i neviđenom zlu i konačno o aposkalipsi koja je neminovna. Knjiga otkrovenja nije ništa drugo do Priručnik, manuel (korak po korak) za kolkektiovnu indoktrinaciju, za kolkektivnu hipnozu i manipulaciju nad razumom masa, kroz koju je čovječanstvo trebalo prihvatiti scenario kojeg je stvorio neki krug poludjelih ljudi koji su u svojoj ekstremnosti stvorili plan za manipulisanje psihom mase kroz naše Drugačije nije moguće. Naravno, kad čovjek i neznanju postane potpuni vjernik (a vjernik je uvijek onaj koji NE ZNA, zato vjeruje drugom ii nečem drugom, spisima recimo, spisima koje su sasdtabvili upravo oni o kojima je riječ-manipulatori), i on sam prihvata apsokalipsu kao istinitu Božiju namjeru, ne znajući da mu je ta namjera (ideja) došla kroz spise (manipulacijom nad informacijama), koje su nekolicina maloumnih stvorili upravo zarad manipulacije koju obavljaju nad uvjerenima kroz naše kolektivno nesvjesno. Dakle, ne, ne dolaze apokaliptični scenariji od Boga i Božije promisli, već iz KOLEKTIVNO NESVJENOG kojemu svi imamo podjednak pristup. Na račun tog pristupa su uvijek vladari bili uz religiju, jer na taj način su koristili religiju kao svoj propagandni mehanizam kroz koji su pokoravali percepciju ubijeđene (uvjerene) mase. Naravno, to su mogli jer su 'spise' protkali apsolutnim istinama (koje svaka jedinka osjeća u srcu) a te spise su pokrali od nekih prosvijetljenih ljudi koji su te ih ostavljali u nasleđe vrsti (čovječanstvu) s nadom da ćemo pomoći maosvnom osvješćčenju.
Da bi mi bili bolji ljudi, mora zlo da bude svuda! Jer da nije tako mi bi bili još gori!
Dakle indoktrinacija dolazi od jednog dijela čovječanstva koji u svom nasleđu drži istinu o laži. Na taj način su iznad laži koju su stvroili, te na njih ne utiče ono što su spremili ostatku. Indoktrinirati se može samo naš razum, ali mi nismo razum, i razum nije izvor istine. Izvor istine je Svijest Boga. Ne može se iz dva zla stvoriti jedno dobro. Uistinu, i dobro i zlo su proizvod razumom polarizovane informacije. Izađi iz polarizacije i vidjet' ćeš da nema dobra niti zla, postoji sve onakvo kakvo jeste. Onaj koji svoju poziciju može uzdići izvan polariteta i otvoriti se prema Svijesti Boga nije podložan ovim ekstremnostima. To je istinski spas. Svijest se ne može indoktrinirati. Svijest nam uvijek otkriva isitinu, a istina uzdiže Ljubav u nama, oslobađa nas.
Ljubav u srcu ne poznaje podjelu na dobro i zlo.
U Ljubavi je sve stopljeno u Jedno.
To je istinska priroda našeg Bića; Jednota.
Ako hoćete da otkrijete Boga u sebi... vratite se u Jednotu koja Bog JESTE.