Bog će zauvek uništiti zlo

I ovo je tacno.
Dvako treba da sam kontrolise sebe, svoje misli...
Ne moze neko drugi biti kriv za nesto sto smo mi.
Svako odgovara za sebe pred Bogom kakav je.
- - - - - - - - - -

Tesko onome od koga dolaze sablazni ,a tesko onome koji sablaznjava jedno od ovih malih ,takav bolje da se nije ni rodio ,bolje da je obesio vodenicni tocak o vratu".....

Je li Ari ,objasni ovo ,svako odgovora za svoje postupke ,ali odgovara i kada sablaznjava ?!

I zna se kako treba da se ponasa neko kada je gost u necijoj kuci

- - - - - - - - - -

Hristovo Carstvo nije od ovoga sveta ,zemaljskog ,nego je Njegovo Carstvo nebesko

Da, ko namerno iskusava i sablaznjava to je greh.

A drugo je ako se neko sablaznjava o sve i svasta, ili u odnosu na cisto njegovu savest

Trebamo postovati tudju savest i tudje pravo na izbore.

Kao sto govori Psalam Ko voli Bozji zakon on se nece sablaznjavati.

Jer treba biti usmeren na Boga a ne coveka.

- - - - - - - - - -

Kako onda ti ne vidiš da je Armagedon prošao?

da je Armagedon prosao bio bi mir na zemlji, a nigde mira....

A drugo je ako se neko sablaznjava o sve i svasta, ili u odnosu na cisto njegovu savest

- - - - - - - - - -

normalno da bi bio mir kad bi sve opustelo..

normalno da bi bio mir kad bi sve opustelo..

Uvek je bilo i bice pravednih ljudi, koji vole mir.

- - - - - - - - - -

Ari nisam ja nigde rekao da se vernik na sve sablaznjava ....a sto se tice Armagedona ,on tek treba da bude, tek satana treba da pusten s lanca ,a kako se to vreme primice sve je vise haosa ,nemira ,,,,jer mi ocigledno zivimo u poslednjem dobu....

Ok za sablaznjavanje.
A sto se tice Aemagedona , da on tek treba da bude i to je bitno da znamo.
I Satana ce biti unisten.
Tu se slazemo.
E sad redosled dogadjaja mozda se tu ne slazemo ali nema veze...

Eto, kad u sebi vidiš mir, videćeš ga i oko sebe.

Mir u sebi imam i ima ga malo uopste, vecinom su nemiri na Zemlji.

To bi treba;la da znas.

- - - - - - - - - -

pa sta mislis u tom armegedonu samo ce zli da stradaju...i deca i zena i svako ko se nadje oko mesta gde se biju koplja stradace..

Bog ce odrediti koga ce unistiti, mi tu nista ne mozemo niti mi odlucujemo o tome.

Daleko smo mi od "pravednih ljudi " ,barem ja ....ne zaboravite ,Bog ne voli ponositost ,samo unizenje ,smirenje,,,,ja "pravedan" ,ja sam najgori od svih ovde ubedljivo ,ne dao Bog da sebe smatram "pravednim"

Sdato nam je u Bibliji sta treba da imamo da bi nas Bog smatrao pravednicima.

Da posedujemo te Bozanske osobine koje su vrline, takodje i da izbegavamo grehe koje Bog osudjuje, blud idolopoklonstvo, itd..

Galatima 5:19-22

19 A poznata su dela telesna, koja su blud, nečistota, bestidnost,
20 idolopoklonstvo, čaranja, neprijateljstva, svađe, pakosti, srdnje, prkosi, raspre, podvojenosti, sekte,
21 zavisti, ubistva, pijanstva, prekomerno jedenje i ostala takva.
Unapred vam kažem, kao što kazah unapred, da oni koji to čine, neće naslediti kraljevstva Božjega.

22 Ali je plod Duha ljubav, radost, mir, trpljenje, dobrota, milosrđe, vernost, krotost, uzdržanje.

Otkrivenje 21: 8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima i bludnicima i vračarima i idolopoklonicima i svim lažama, njima je deo u zapaljenom jezeru od ognja i sumpora; to je druga smrt.

I kao sto Bog kaze : "budite sveti, jer sam ja svet."
Sveti - moralno cisti u svemu, recima i delima...

A poenta je da nam je Biblija data da izucavajuci je duhovno napredujemo,
da bismo zasluzili spasenje.

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

ali sveznalicom smatras sebe...ko ce u svetitelje a ko nece zna roki...z:p

Sdato nam je u Bibliji sta treba da imamo da bi nas Bog smatrao pravednicima.

Da posedujemo te Bozanske osobine koje su vrline, takodje i da izbegavamo grehe koje Bog osudjuje, blud idolopoklonstvo, itd..

Galatima 5:19-22

19 A poznata su dela telesna, koja su blud, nečistota, bestidnost,
20 idolopoklonstvo, čaranja, neprijateljstva, svađe, pakosti, srdnje, prkosi, raspre, podvojenosti, sekte,
21 zavisti, ubistva, pijanstva, prekomerno jedenje i ostala takva.
Unapred vam kažem, kao što kazah unapred, da oni koji to čine, neće naslediti kraljevstva Božjega.

22 Ali je plod Duha ljubav, radost, mir, trpljenje, dobrota, milosrđe, vernost, krotost, uzdržanje.

Otkrivenje 21: 8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima i bludnicima i vračarima i idolopoklonicima i svim lažama, njima je deo u zapaljenom jezeru od ognja i sumpora; to je druga smrt.

I kao sto Bog kaze : "budite sveti, jer sam ja svet."

Ali Arianna mi nismo pravedni mi smo bagra ,kakva pravednost ,,,zar je car David sebe smatrao pravednim ,,naravno da nije ,nego se ponizio kao crv ,ispastao je ,kajao se ,,,,car David je bio covek ogromne dugotrpeljivosti ,imao je veliki strah od Gospoda ,ali je imao i ljubav ,ljubav za neprijatelje ....

Jedino takvo i vece dugotrpljenje je pokazao Gospod i niko vise ....

Ali Arianna mi nismo pravedni mi smo bagra ,kakva pravednost ,,,zar je car David sebe smatrao pravednim ,,naravno da nije ,nego se ponizio kao crv ,ispastao je ,kajao se ,,,,car David je bio covek ogromne dugotrpeljivosti ,imao je veliki strah od Gospoda ,ali je imao i ljubav ,ljubav za neprijatelje ....

Jedino takvo i vece dugotrpljenje je pokazao Gospod i niko vise ....

Pred Bogom su pravedni svi oni koji se drze Bozjeg zakona
i koji se trude da razvijaju te bozanske osobine - vrline.

Bog ništa ne uništava. A dobro i zlo moraju postojati, po principu Dobro:Zlo=50:50, da bi se znalo šta je šta. Namaste.

Namaste

Imaš u Vedama priču o Jugama. Vremenskim razdobljima u ovoj ravni u kojima
nije uvek odnos 50:50.
To je jedna tema za razmišljanje.

Druga tema je
Šta se uopšte zlom može nazvati? I da li bi nestanak onoga što mi zovemo zlom
uopšte uništio ravnotežu?

Back