Bog će zauvek uništiti zlo

Pravi Hriscani ne koriste zastrasivanje i ne unose ,ili barem pokusavaju da unose paniku kod coveka ,zna se ko to radi ....nazalost

Ako postoje "pravi hrišćani", onda moraju postojati i "nepravi hrišćani". Sad ja koji sam proučio sve religije, i dobro ih poznajem, ne razumem baš najbolje ko su "pravi" a ko "nepravi". Reč "hrišćani" piše se malim slovom H. Niko normalan ne širi strah i paniku, osim ako ne boluje od istog. Nema veze sa religijom. Ima ljudi koji nisu vernici pa šire strahove i paniku, jer su hrabri kao zečevi, mada je sve to više onako karakteristika vernika... bilo koje denominacije... sa izuzetkom budista...

- - - - - - - - - -

Jehovini Svedoci se pridrzavaju Biblijskih nacela u svom zivotu i zato ce dobiti spasenje

Sreo sam mnoge koji se ne pridržavaju. Nema nikakvog "spasenja", sve su to pričice za laku noć.

Evo, ja sam sad prvi (danas sam bio drugi, ne znam čemu toliki trud od strane napadača i onoga ko ga je poslao). Tvrdim da bog ništa ne uništava. I da ništa neće uništiti. Pametnom dosta. Namaste.

Bog ne unistava nista ,tako je ,samo neupuceni smeju da tvrde tako nestoQUOTE]

Apsolutno ništa. Vidiš koliko je neupućenih, a po tebi i postavljačica teme, koja se najviše busa u grudi da “ima odnos sa bogom kakav nema niko”.

- - - - - - - - - -

Da, na primer.

Zar bese nije Shiva unistitelj po hinduizmu ?

- - - - - - - - - -

Ti "pravi hriscani"bolje neka se pokaju ,nego sto sire zablude i neistine

- - - - - - - - - -

Kad kazem na "prave hriscane" mislim pretezno na ispravno ucenje ,bez distorzija ,,,a sto se toga tice ko je pravi ili nepravi Bog ce dati konacnu rec

Postoje pravi i lazni hriscani naravno.

lazni su samo na recima...

Pravi hriscani zive po uzoru na Hrista, u skladu sa Bozjim nacelaim...

Površno objašnjenje. Nisam ni očekivao ništa više i šire. Naravno na ne postoje "pravi" i "nepravi", zatim "lažni" i "nelažni"... bilo šta. Ovo je išlo toliko daleko da su nekakvi "ravnozemljaši" izvalili termin "lažna nauka". Nauka nikako ne može biti lažna.

Svi su samo na rečima.

Niko ne živi po uzoru na Hrista, jer tako niko ne bi ni mogao živeti. A i šta znaju o Hristu? Mnogo manje od mene. Šta je to "nacelaim"'? Tražim po rečnicima i guglam... i nema ništa...

- - - - - - - - - -

Ko ne priznaje Gospoda taj se ne moze nazvati hriscaninom ,ko ne prizna da je Isus Bog taj nije hriscanin,i ko se ne krsti u ime Oca Sina i Sv,Duha ,vec u ime neke organizacije takodje

E ovo je veliki udarac na neke tamo organizacije nastale krajem XIX veka. Tačno 100%.

Da se nadovezem ,ovo su minimalni uslovi da bi se neko nazvao Hriscaninom,a ko je kakav vernik ,covek ....Bog daje konacni sud

Sam sebe citiraš. Jesu minimalni uslovi. Reč hrišćanin piše se malim slovom H.

- - - - - - - - - -

Eto sa Jovom mogu da komuniciram na ovakav nacin ,nije problem ,cak se i slazem sa njim u nekim segmentima

Ako se slažemo da bog ništa ne uništava onda se slažemo podosta. Sada to što ti moraš da slediš tamo nekog čoveka, a ja ne moram, je nešto što nas razlikuje. Svakome na volju.

Naslov teme kaze da Bog unistava zlo ,a u Otkrivenju kaze da ce zlo ,had ,smrt ,satana biti baceni u geenu ,i da ce biti muceni dan i noc ,zauvek,,,znaci jasno kaze da nece biti unisteni ,nego udaljeni i muceni ,...koga zanima neka potrazi na grckom text kako je pisano ,i neka se sam uveri sta tacno koje reci znace ,i gde se te reci jos upotrebljavaju ...
Dosta puta sam postovao i na drugim temama uporedne tekstove ....Jovan Prezviter je isto i sam video...

- - - - - - - - - -

Hemera ~dan, hemeras~dani ,vise dana ,nyktos ~noci ,vise noci ......

Znaci mnozina stoji a ne jednina u textu,,,ne unisteni ,ta rec se ne upotrebljava ni u kakvom kontekstu ,nego basanizo ~sto znaci mucenje ,tamnica ...torture ...

- - - - - - - - - -

http://biblehub.com/greek/622.htm

A ovako se kaze unistiti ,to destroy...

- - - - - - - - - -

Da pitam zasto bi Jovan koristio rec basanizo u tekstu ,a ne apollumi ,gde obe reci imaju veoma precizno znacenje ?

Bog ne unistava nista ,tako je ,samo neupuceni smeju da tvrde tako nesto

- - - - - - - - - -

Gde u Pismu Isus govori o nekakvom zemaljskom carstvu ??

Nigde ,apsolutno nigde ,niti igde u celom Pismu pise o ikakvom zem.carstvu .

U bibliji ima zapisa unistenja od Boga, kao Sodoma :)

U lazi su kratke nogice :lol:

Molitva Oce nas ? :mrgreen:

Oče naš,: Koji si na nebesima,: da se sveti ime Tvoje;: da dođe Carstvo Tvoje,: da bude volja Tvoja,: i na zemlji kao na nebu. Hleb naš nasušni daj nam danas;: i oprosti nam dugove naše,: kao što i mi opraštamo dužnicima svojim;: i ne uvedi nas u iskušenje,: no izbavi nas od zloga. Jer je tvoje carstvo, i sila, i slava u vekove ? :rumenko:

U molitni molis za dolazak Crastva Bozijeg na zemlju, da dodje Bozije Carstvo na zemlju = da bude isto kao sto je Bozije cartvo koje vec postoji na nebu :aha:

Cak i moitvu ne kapirate :lol:

Poslednja izmena:
http://biblehub.com/greek/1842.htm

I ova rec ima jos jacu konotaciju ,sto bi na nasem jeziku rekli ~zbrisati ,i ona se ne upotrebljava u stihu ,da je Jovan hteo da napise zbrisati ,on bi definitivno ovu rec upotrebio,,,,ocito da ova rec znaci potpuno nestajanje u svom primarnom obliku i svakom drugom

- - - - - - - - - -

Onda ne raspravljate ono sto ne razumete :) i necete se posramiti i biti uhvaceni u lazi :lol:

Drzi se teme ,ajde objasni ovo ,ovo je direktno vezano za temu z:D

- - - - - - - - - -

Zasto skreces sa teme ,odgovori na ovo z:D :) pusti molitve

Unistenje je jaka i gruba rec i teska :) Unistenje znaci Kraj necega, Bog ne voli da unistava vec stvara i daje zivot :) Zle osobe zeli Bog ukloniti sa zemlje sto je slicno unistenju. Zvuci strasno ali nema leka za zemlju i da bude bolje ljudima ukoliko se zlo ne ukloni niti moze doci Carstvo Bozije i pustiti zle u njega :) Carstvo Bozije prema Bozijoj zamisli imace samo dobre i pravedne ljude. Zli bi samo kvarili ljude i dalje :aha: Ne moze Bog to dopustiti. i On zali zle ljude sto su postali takvi i zato je dao Isusa da se i oni spasu i pokaju vrate sa zlog puta na dobri :)

Nije meni milo da pogine bezboznik kaze Bog, vec da se vrati sa svog zlog puta na dobri :)

Sami biraju sudbinu Zivot ili smrt - kraj zauvek ili zivot zauvek :)

Poslednja izmena:
Da dodje carstvo na zemlji ,je metaforicno ,ne bukvalno ,da bude pravde ,ljubavi ,milosti ,ne mrznje ,ne zavisti ,osude ,e zato se kaze da dodje carstvo ,,,da je mislio na nekakvo zemaljsko carstvo u bukvalnom smislu ,on bi i sam to rekao i rekao bi da ce trajati hiljadu godina ,On to nigde nije rekao ,ni u molitvi ,ni ovako ....i sam je rekao da Carstvo Njegovo nije odavde ,nije ovozemaljsko ,vise puta je to naglasavao ....a Jevreji su trazili zemaljskog cara ,usred svoje zavisti i gluposti nisu videli da pred njih stoji Car nad Carevima ,....

Unistenje je jaka i gruba rec i teska :) Unistenje znaci Kraj necega, Bog ne voli da unistava vec stvara i daje zivot :) Zle osobe zeli Bog ukloniti sa zemlje sto je slicno unistenju. Zvuci strasno ali nema leka za zemlju i da bude bolje ljudima ukoliko se zlo ne ukloni niti moze doci Carstvo Bozije i pustiti zle u njega :) Carstvo Bozije prema Bozijoj zamisli imace samo dobre i pravedne ljude. Zli bi samo kvarili ljude i dalje :aha: Ne moze Bog to dopustiti. i ona zali zle ljude sto su postali takvi i zato je dao Isusa da se i oni spasu i pokaju vrate sa zlog puta na dobri :)

Tako je.
Svojim recima, delima nacinom zivota biraju zivot ili smrt.

- - - - - - - - - -

U bibliji ima zapisa unistenja od Boga, kao Sodoma :)

U lazi su kratke nogice :lol:

Molitva Oce nas ? :mrgreen:

Oče naš,: Koji si na nebesima,: da se sveti ime Tvoje;: da dođe Carstvo Tvoje,: da bude volja Tvoja,: i na zemlji kao na nebu. Hleb naš nasušni daj nam danas;: i oprosti nam dugove naše,: kao što i mi opraštamo dužnicima svojim;: i ne uvedi nas u iskušenje,: no izbavi nas od zloga. Jer je tvoje carstvo, i sila, i slava u vekove ? :rumenko:

U molitni molis za dolazak Crastva Bozijeg na zemlju, da dodje Bozije Carstvo na zemlju = da bude isto kao sto je Bozije cartvo koje vec postoji na nebu :aha:

Cak i moitvu ne kapirate :lol:
Tako je

- - - - - - - - - -

Ko ne priznaje Gospoda taj se ne moze nazvati hriscaninom ,ko ne prizna da je Isus Bog taj nije hriscanin,i ko se ne krsti u ime Oca Sina i Sv,Duha ,vec u ime neke organizacije takodje

...
Bog je jedan a zna se ko je Isus Hrist Bozji Sin.

Poslednja izmena od moderatora:
Unistenje je jaka i gruba rec i teska :) Unistenje znaci Kraj necega, Bog ne voli da unistava vec stvara i daje zivot :) Zle osobe zeli Bog ukloniti sa zemlje sto je slicno unistenju. Zvuci strasno ali nema leka za zemlju i da bude bolje ljudima ukoliko se zlo ne ukloni niti moze doci Carstvo Bozije i pustiti zle u njega :) Carstvo Bozije prema Bozijoj zamisli imace samo dobre i pravedne ljude. Zli bi samo kvarili ljude i dalje :aha: Ne moze Bog to dopustiti. i On zali zle ljude sto su postali takvi i zato je dao Isusa da se i oni spasu i pokaju vrate sa zlog puta na dobri :)

Nije meni milo da pogine bezboznik kaze Bog, vec da se vrati sa svog zlog puta na dobri :)

Vi kazete da ce zlo biti unisteno ,a ja kazem da u Otkrivenju ne stoji taj stih ,i zasto bi ublazavali znacenje reci unistiti ,,,?To nije odgovor ,lepo napisati unistenje i gotova stvar ....ali Duh nije dao tako napise ,nego kako treba.

- - - - - - - - - -

Isus Hristos je jedan od Trojice ,ako ste culi za Oca Sina i Duha Svetoga?

Otkrivenje 20

1 I vidjeh anđela gdje silazi s neba, koji imaše ključ od bezdana i verige velike u ruci svojoj.

2 I uhvati aždahu, staru zmiju, koja je đavo i sotona, i sveza je na hiljadu godina,

3 I u bezdan baci je, i zatvori je, i zapečati nad njom, da više ne prelašćuje naroda, dok se ne navrši hiljada godina; i potom valja da bude odriješena na malo vremena.

4 I vidjeh prijestole, i sjeđahu na njima, i dade im se sud, i duše isječenijeh za svjedočanstvo Isusovo i za riječ Božiju, koji se ne pokloniše zvijeri ni ikoni njezinoj, i ne primiše žiga na čelima svojima i ruci svojoj; i oživlješe i carovaše s Hristom hiljadu godina.

5 A ostali mrtvaci ne oživlješe, dokle se ne svrši hiljada godina. Ovo je prvo vaskrsenije.

6 Blažen je i svet onaj koji ima dijel u prvom vaskrseniju; nad njima druga smrt nema oblasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i carovaće s njim hiljadu godina.

7 I kad se svrši hiljada godina, pustiće se sotona iz tamnice svoje,

8 I izići će da vara narode po sva četiri kraja zemlje, Goga i Magoga, da ih skupi na boj, kojijeh je broj kao pijesak morski.

9 I iziđoše na širinu zemlje, i opkoliše oko svetijeh, i grad ljubazni; i siđe oganj od Boga s neba, i pojede ih.

10 I đavo koji ih varaše bi bačen u jezero ognjeno i sumporito, gdje je zvijer i lažni prorok; i biće mučeni dan i noć va vijek vijeka.

Evo kako :)

Ovo je posle Armagedona nakon 1000 godina vladavine Isusa u novom Raju na zemlji ili Carstvu Bozijem na Zemlji za koje se kao molite u crkvi i u molitvi Oce nas :rumenko:

da tako je

Da dodje carstvo na zemlji ,je metaforicno ,ne bukvalno ,da bude pravde ,ljubavi ,milosti ,ne mrznje ,ne zavisti ,osude ,e zato se kaze da dodje carstvo ,,,da je mislio na nekakvo zemaljsko carstvo u bukvalnom smislu ,on bi i sam to rekao i rekao bi da ce trajati hiljadu godina ,On to nigde nije rekao ,ni u molitvi ,ni ovako ....i sam je rekao da Carstvo Njegovo nije odavde ,nije ovozemaljsko ,vise puta je to naglasavao ....a Jevreji su trazili zemaljskog cara ,usred svoje zavisti i gluposti nisu videli da pred njih stoji Car nad Carevima ,....

Nije zaastrasivanje nego realna opasnost i upozorenje od Boga sta ce biti i da onaj ko ne poslusa snosice posledice na svoju odgovornost :)

Cak i vernik ako ne poslusa stradace kao i bezboznik :mrgreen: Jer Bog zeli da uradi nesto sa zemljom. ljudi su sporedni. Oni se ne pitaju sta ce Bog ciniti :aha:

Nece pitati ni vernika ni bezboznika, radice sto on hoce. A mi imamo bibliju kao poruka od Boga da se pazimo sacuvamo od toga ako slusamo Boga i poverujemo i ne budemo zateceni i uhvaceni kao bezboznici odjednom i umremo jer nismo zeleli citati bibliju niti verovati recima Bozijim i savetima za spasenje.

On ce pustati na zemlju razna zla iz svoje case gneva. Niko to ne moze spreciti i moliti nemoj raditi to, jer nece nikog poslusati :)

I ovo da razjasnim Otac Sin i Duh Sveti ,znaci da su u zajednici ,ovde direktno kaze da je Sin u zajednici sa Ocem i Duhom sto znaci da se uporedjuje sa Njima ~sto znaci da je Bog ,posto ste trazili citate gde se Hristos navodno nigde nije uporedjivao sa Ocem ,...a ja sam izneo nekoliko ,i evo ovaj kada im daje naredbu kako da vrse krstenje pravilno ....znaci sebe direktno stavlja u rangu sa Bogom Ocem i Duhom ,i sto opet potvrdjuje Njegive reci Ja i Otac smo jedno .....zajedno a jedno ,e to je Trojica

- - - - - - - - - -

Nije zaastrasivanje nego realna opasnost i upozorenje od Boga sta ce biti i da onaj ko ne poslusa snosice posledice na svoju odgovornost :)

Cak i vernik ako ne poslusa stradace kao i bezboznik :mrgreen: Jer Bog zeli da uradi nesto sa zemljom. ljudi su sporedni. Oni se ne pitaju sta ce Bog ciniti :aha:

Nece pitati ni vernika ni bezboznika, radice sto on hoce. A mi imamo bibliju kao poruka od Boga da se pazimo sacuvamo od toga ako slusamo Boga i poverujemo i ne budemo zateceni i uhvaceni kao bezboznici odjednom i umremo jer nismo zeleli citati bibliju niti verovati recima Bozijim i savetima za spasenje.

On ce pustati na zemlju razna zla iz svoje case gneva. Niko to ne moze spreciti i moliti nemoj raditi to, jer nece nikog poslusati :)

Jeste opasnost ,ali vi konstantno zastrasujete ljude ,u tome je poenta

Ti povrsno shvatas.
Amin

Ja shvatam najdublje moguće. Tako mi bog pomogao. I tebi kako pravo govorila u moje ime. Šta ti imaš da govoriš bilo šta u bilo čije ime? Sve odlično shvatam, ali ne prihvatam nebuloze. Zašto bih ja, kao pripadnik jednog drevnog i moćnog ezoiterijskog reda, verovao u gluposti koje su izmislila moja braća i nametnula vama vernicima? Da znaš samo kako vam se smeju i rugaju. Tužno.

I, da, kad god izgovoriš reč “Amen” i/ili “Amin” - seti se egipatskog boga Amona Ra. Namaste.

Mi moramo preneti istinu iste reci koje Bog zeli da vam kaze :mrgreen: strah nije od nas vernika mi vam necemo nista :aha: nego je strah od Boga koji ima ne bash dobre namere za zle :lol:

Ti mislis ja pricam svoje reci ili da ja pricam on sto ja hocu da bude tako i to zelim ? :rumenko:

Poslednja izmena:

Back