Bog će zauvek uništiti zlo

Bog je merilo, Bozja rec.
JS samo se drze Bozje reci.
Ako je tebi Bozja rec los scenario tvoj problem

ne vidim nista loze u tome sto ce vecno vladati Mir i ljubav u buducnosti
sto ce ljudi ziveti vecno

- - - - - - - - - -

cemu ta bela marama na glavi ko jos nosi marame :aha:
osim muslimanki

To je Ruskinja z:poz:

headcovering21.jpg

https://theorthodoxlife.wordpress.com/2014/02/04/womens-headcoverings/

st_mary_magdalene_500.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
ne vredjaj na mojoj temi

- - - - - - - - - -

Ne. JS se drže svog tumačenja Biblije.
Reći da je to vaše tumačenje Božija reč je pretenciozno.

Nisam rekla da je Božija reč loš scenario.

Biblija samu sebe tumaci i ko je zna zna istinu.
Nije pretenciozno znati istinu.
Bog je istinu obznanio svima nama.
Isus je rekao " I spoznacete istinu i istina ce vas osloboditi"

Danilo 12: 10 Mnogi će se očistiti, ubeliti i okušati; a bezbožnici će raditi bezbožno, niti će koji bezbožnik razumeti,
ali će razumni razumeti.

Dakle razumni ce razumeti istinu iz Bozje reci Biblije.

Poslednja izmena:
Biblija samu sebe tumaci i ko je zna zna istinu.
Nije pretenciozno znati istinu.
Bog je istinu obznanio svima nama.
Isus je rekao " I spoznacete istinu i istina ce vas osloboditi"
Bog istinu nikada nije ni sakrio.

Postoji neka razlika između znanja i razumevanja. Zato se oni koji znaju
raspravljaju oko različitih tumačena, a oni koji razumeju međusobnih
sukoba nemaju.

Nije pretenciozno znati istinu, nego to što tvrdiš da istinu znaš i da je tumačenje
JS jedino ispravno.

Biblija je data svim ljudima da bi spoznali istinu.

Otkrivenje 1:

1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu,
2 Koji svedoči reč Božiju i svedočanstvo Isusa Hrista, i šta god vide.
3 Blago onome koji čita i onima koji slušaju reči proroštva, i drže šta je napisano u njemu; jer je vreme blizu.

Bog je merilo, Bozja rec.
JS samo se drze Bozje reci.
Ako je tebi Bozja rec los scenario tvoj problem

ne vidim nista loze u tome sto ce vecno vladati Mir i ljubav u buducnosti
sto ce ljudi ziveti vecno

- - - - - - - - - -

cemu ta bela marama na glavi ko jos nosi marame :aha:
osim muslimanki

Bogu svaka čast. Demonima koji su tražili krv sve najgore. Ne postji "božja reč" u bilo kojoj knjizi.

Svi za sebe kažu da se drže božje reči. Niko se ne drži.-

Ta "božja reč", po kojoj bog ne zna za Severnu i Južnu Ameriku, Australiju i Antarktik, je jako loš scenario.

Ne vidim ni ja ništa loše u toj ideji. Ali to je nemoguće. Ako će živeti - imaće telo. Ako imaju telo, polno definisano, imaju pupak i polne organe, kao i organe za pražnjenje, onda će biti životinje, i tu ne postoji nikakva večnost.

Nikad niko neće živeti večno. Ima tačku A i tačku B. Prirodni zakon. Pa baš bog neće da ruši prirodne zakone, odnosno princip Yin-Yang. Nikada. Sve je večno.

Mnoige vernice nose marame.

I pravoslavke kada ulaze u crkvu. Mislim na prave pravoslavke, ne one turbo.

- - - - - - - - - -

ne vredjaj na mojoj temi.

Dakle razumni ce razumeti istinu iz Bozje reci Biblije.

Tvoja tema? Gde si to kupila temu? Da kupim i ja neku.

Anđelko sa LJiS-a je razuman. A razum je verovati da je bog razgovarao sa Bileamom kroz magaricu. Aha ha ha ha ha ha ha.

- - - - - - - - - -

Ja sam mislio da si neka Svetica kad ono ... z:cry:

Zaista si pokazala elementarano neznanje... cuj marame nose samo muslimanke ... LOL

Šta reći?

Tuga.

- - - - - - - - - -

Biblija je data svim ljudima da bi spoznali istinu.

Otkrivenje 1:

1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu,
2 Koji svedoči reč Božiju i svedočanstvo Isusa Hrista, i šta god vide.
3 Blago onome koji čita i onima koji slušaju reči proroštva, i drže šta je napisano u njemu; jer je vreme blizu.

Nije tačno da je "data svim ljudima". Hindusi i Kinezi, zajedno sa Tibetancima, Japancima, i ostalim susedima iz Indokine, i ostrva između Japana i Australije, predstavljaju nešto više od polovine čovečanstva. I nemaju pojma o verskom principu koji se zasniva na “hleb, krv i večni život u raju”, kao ni o povampirenju, pardon, uskrsnuću. Nemaju pojma ni o Hristu, a ni o Antihristu. Pa ipak su daleko superiornije civilizacije, u svakom pogledu, od judeo-hrišćanske civilizacije. Ne znaju ni za molitvu “Oče naš”, ni za jihad, jer imaju preuzvišene mantre. Pamet u glavu. Ne dozvolite da razmišljate tuđom glavom. Ne dozvolite da verujete u kojekakve konstrukcije, podmetačine i ispravke. Za vaše dobro... Ja kao vegan, koji nije obrezan, neću da sledim obrezane ljude i uzdam se u njihovu krv, punu mesa, mleka i jaja. Nikada. Ojha.

- - - - - - - - - -

Jeste, zastupam Bozju rec Bibliju :)

Ja zastupam božju reč - knjigu Thothove table. Namaste.

- - - - - - - - - -

Apsolutno.

- - - - - - - - - -

mnogi kažu da je socijalizam opijum za mase

Apsolutno i to. Izašli su iz iste kuhnje. Tajna društva su sve stvorila.

Poslednja izmena:
Biblija je Bozja rec, i nju propovedam.
I prema Bibliji Bog ce unistiti zlo zauvek.
I to je dobra vest.
A jeres su ucenja koja se suprotstavljaju Bozjim, Biblijskim ucenjima.

Pisem iskljucivo sve sto je zapisano u Bibliji, koja je Bozja rec

Bog ce ocistiti Zemlju od zla ( u Armagedonu nakon sudnjeg dana ) i stvoriti "novi svet"
Bozja vladavina ce zameniti ljudske i vladace na Zemlji samo mir ljubav pravednost
gde ce ljudi ziveti vecno
nakon sto ih Bog dovede do savrsenstva.

Psalam 37
9 Jer oni koji čine zlo bit će istrijebljeni,
a oni koji se uzdaju u Jehovu posjedovat će zemlju.
ו0 Još malo i zloga više neće biti.
Pogledat ćeš na mjesto njegovo, a njega neće biti.
11 A krotki će posjedovati zemlju
i uživat će u obilju mira.

Biblija o svemu tome govori u Biblijskoj knjizi Otkrivenja
evo nekih blagoslova
najbitniji

Otkrivenje 21:3,4

3 I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije među ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov,
i sam Bog biće s njima Bog njihov.
4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.

Trebala si da naucis da se Biblija tumaci. Biblija ne tumaci samu sebe vec Crkva koja je istu stvorila. Crkva prethodi tekstu koji je zapisan a ne obrnuto. Naravno da u Carstvu nebeskom nece vise biti greha, smrti i truleznosti. Ali, sotona i andjeli njegovi kao i gresnici nece da budu unisteni i vraceni u nepostojanje. Naprotiv, postojace vecno bez mogucnosti sirenja zla obnovljenom tvorevinom.

Jasno pise da to jezero ognjeno predstavlja drugu smrt, ona je konacna i iz nje nema vaskrsenja.
Dakle druga smrt je konacno unistenje.

- - - - - - - - - -

reci...

Da, ali u ognjenom jezeru koje rezultira drugom smrću. Da je Jovan želeo da istakne smrt bez muka i ognja on bi samo napisao druga smrt. Ali on pominje oganj i drugu smrt kao posleducu ognja. Jer iz tog ognje neće se više izaći i to je automatski druga smrt.

Pozdrav.

Druga smrt je konacna smrt, tj unistenje iz kojega nema vaskrsenja.

Ne postoji nikakva "druga smrt", kao što ne postoji ni vaskrsenje. To je vrlo lako pobiti argumentima. Evo... Novi zavet je izgubio 17 godina u životu Isusa Hrista, zato što su u Novi zavet ubačena samo 4 jevanđelja. Ima ih oko 60. I onih 50-i-nešto govore o njegovom 17-godišnjem boravku u Indiji (od njegove 12-te do 29-te godine), gde je učio fakirske štosove, recimo “dizanje mrtvih” (mogao je da “uskrsne” Lazara, koji je sam sebi zaustavio rad srca na neko vreme, a onda ga Isus “uskrsnuo”, ali nije mogao da “uskrsne” Jovana krstitelja, naprosto zato što su mu Rimljani skinuli i odneli glavu), zatim o njegovom braku i potomstvu sa Marijom Magdalenom... i mnogim drugim stvarima... Znači nema nikakvog vaskrsenja, kao što nigde u prirodi nema nikakvog pravolinijskog kretanja, jer se sve vrti u krug. Namaste.

Druga smrt je konacna smrt, tj unistenje iz kojega nema vaskrsenja.

I ja to kažem.z:). Kako god...jezero ognjeno je kraj za sve. Bilo da je večno ili uništava za večnost tu jeste kraj i grešnici i Sotona će tu završiti. To je druga smrt. Ali jezero ognjeno postoji.

Da je oganj stvaran evo jednog teksta koga sam se setio iz Tore:
"Jer se oganj razgoreo u gnevu mom, i goreće do najdubljeg pakla; spaliće zemlju i rod njen, i popaliće temelje brdima, 5. Mojsijeva 32,22.

Ovde se pominje ovaj oganj iz Otkrivenja 20. Vidiš on spaljuje stvarno jer se pominje "zemlja" koja gori i "brda" koja gore. Dakle, pominje se materija koja se zapalila. Očigleno je oganj stvaran a sam po sebi proizvodi drugu smrt.

Šalom

Poslednja izmena:

Back