Bog će zauvek uništiti zlo

:think:

SVETI-JOVAN-LESTVICNIK-LESTVICA_slika_O_79628169.jpg

Razmisljanje par ekselans, nema dobra bez zla i vice versa. Glup covek, pa mu bog preko Arianne i Zorana Jov porucuje da ce zlo biti unisteno, a drugom, da zlo mora da postoji, jer u suprotnom nema ni dobra. Genijalno. Indoktrinacija na plusu i minusu.Usta ti i Arianna starite? Gde krijete toliku pamet kad idete na spavanje? Eto, imamo vernike koji su stalno u kontaktu sa bogom, sa njim divane po vas celi dan. Blago njima, imaju besplatnu zabavu.

Nisi ti to nešto dobro razumeo. Cilj je tražiti ono što ne nastaje i nestaje, već uvek jeste, a to je ono supstancijalno, a ne akcidentalno... ili metaforički rečeno pesak, a ne oblik peska.

Svaki uvid, svaka kontemplacija koja apstrahuje individualnu volju i pruži nam dodir sa suštinom... sa transcendentnim... duhom... gradi spomenuto „svadbeno odelo”, odnosno naše biće, koje je slično melodiji na način promene te melodije. Znači, radi se o melodiji… A da li su njene “note” samo reprezenti pojava, oblika kula od peska ili sam pesak?

Vidiš li razliku? Neko u svom duhovnom biću, pod uslovom da se ne promeni, ili shvati šta je bitno u životu, imaće samo slike pojava, samo slike senki na zidu Platonove pećine... tako da kada konačno njegov brod života stigne u svoju luku imaće melodiju sastavljenu od senki, ili biće “go na kraljevskoj svadbi” kako kaže Svedenborg.

Zato tražite ono što ne nastaje i nestaje kako se ne biste našli goli na svadbi.

Okreni glavu sa senki na zidu pećine i obrati pažnju na vatru iza, koja baca senke na zid.

Neki ne zeli ni da Bog postoji , al` nesto im se bas i ne daa...
Neki koji ne zele, nemaju konekciju sa Sedmim nebom, nisu uplatili dopunu. Blago vama vi ste svakog dana u bliskim odnosima sa Nebeskim carstvom i vrhovnim bogom. Nejasno je ko ima prioritet, vi pravoslavci ili Jahovini svedoci. Arianna ce sigurno tvrditi da su oni privilegovana grupa, jer joj je to bog licno saopstio. Njihova Biblija, kaze ona, je najmerodavnija. A za vas pravoslavce nije sigurna.

Bakonja, da li si se ikada slikao sa bogom? I njegovim sinom? Sa svetim Duhom ne mozes, jer su duhovi nevidljivi? Ili ti se nije dalo? Arianni, reklo bi se da jeste.

Eto, to je moje misljenje zanovano na misljenu, kaze uvazena koleginica. Biser!

Neki koji ne zele, nemaju konekciju sa Sedmim nebom, nisu uplatili dopunu. Blago vama vi ste svakog dana u bliskim odnosima sa Nebeskim carstvom i vrhovnim bogom. Nejasno je ko ima prioritet, vi pravoslavci ili Jahovini svedoci. Arianna ce sigurno tvrditi da su oni privilegovana grupa, jer joj je to bog licno saopstio. Njihova Biblija, kaze ona, je najmerodavnija. A za vas pravoslavce nije sigurna.

Bakonja, da li si se ikada slikao sa bogom? I njegovim sinom? Sa svetim Duhom ne mozes, jer su duhovi nevidljivi? Ili ti se nije dalo? Arianni, reklo bi se da jeste.

Ma koga je briga za tvoje mišljenje :)

Nece mene jednu samo vec milione pravednih ljudi :)
Znam da cu biti spasena.

17. Не мислите да сам ја дошао да покварим закон или пророке: нисам дошао да покварим, него да испуним.
18. Јер вам заиста кажем: докле небо и земља стоји, неће нестати ни најмање словце или једна титла из закона док се све не изврши.
19. Ако ко поквари једну од ових најмањих заповести и научи тако људе, најмањи назваће се у царству небеском; а ко изврши и научи, тај ће се велики назвати у царству небеском.
Maтеј 5

Све док се чврсто држиш Божијег закона и прописа написаних у Старом Завету, спас ти је сигуран

Kako ces biti spasena, odakle ti sigurnost i ko te spasava, :?:

Bog spasava,
sigurna sam jer se drzim Bozjeg zakona :)

- - - - - - - - - -

Ti misliš da si unapred spašena od tog Armagedona ?

Nije mogao spasiti miolione, a tebe jednu , će spasiti ?

Bog sve moze i spasice sve pravednike, pa i mene...
jer se drzim Bozjeg zakona...

Bog spasava,
sigurna sam jer se drzim Bozjeg zakona :)
To je caмо мали део спасавања треба и да:

25. Који љуби душу своју изгубиће је, а ко мрзи на душу своју на овом свету, сачуваће је за живот вечни.
Јован 12

Мрзиш ли своју душу на овом свету да би је спасила за живот вечни??

25. Који љуби душу своју изгубиће је, а ко мрзи на душу своју на овом свету, сачуваће је за живот вечни.
Јован 12

Nači trte miko od večnosti?! Od tog li se spašavate?:lol:
E sad:da li želite da se spasite od nestajanja ili od večnog postojanja?:per:
Šta je gore od ta dva za vaš jadni i napaćeni te izmućeni ego????:mrgreen:
Kad ostarite i poželita da se odmorite od svega,tad vam ne treba večiti život i večita gnjavaža-treba vam mir i zaborav!
A kad ste mladi-većna mladost je veoma primamljiva,pa makar vam se smućilo posle od stalno istih desavanja...:roll:

Poslednja izmena od moderatora:

:)

Samo ti nastavi sa izlaganjem svojih misljenja i ne daj se ometati ...

E , jedino da te zamolim na nesto sto ti , ako nista i iz profesionalnih razloga , siguran sam da znas - mi ovde na ovom pdf - u , obicno primenjujemo propisano Kredo za ovaj pdf , Religija i ako ikako mozes imaj i to u vidu ...

A , sto se tice slika , nesto ti i nisam fotogenican i ne trcim pred kamere i fotoaparate , posebno znajuci , da i ovde ima nekih koji su i vredniji i preci za slikanje od mene ...

A , posebno sto izgleda da oni to i vole ...

Kad ostarite i poželita da se odmorite od svega,tad vam ne treba večiti život i večita gnjavaža-treba vam mir i zaborav!
A kad ste mladi-većna mladost je veoma primamljiva,pa makar vam se smućilo posle od stalno istih desavanja...:roll:

Spasavamo se od robovanja grehu, smrti i djavolu.

"Ходите к мени сви који сте уморни и натоварени, и ја ћу вас одморити. Узмите jарам мој на себе, и научите се од мене; jер сам ја кротак и смирен у срцу, и наћићете покој душама својим. Јер је мој благ јарам, и бреме је моје лако ..." (Мт. 11-28, 29, 30)

"Mir vam ostavljam, mir svoj dajem vam; ne dajem vam ga kao što svet daje, da se ne plaši srce vaše i da se ne boji.: (Jovan, gl.14;27)

Ja cu biti spasen ali ne uzdam se mnogo u Boga vec u samog sebe, imam kucu na selu, planinski deo, imam tamo nesto zemlje, baste, imam karabin zastavin 8x57, imam bajkalku i zastavu M88A, nekoliko dana pre sudnjeg casa odnecu tamo porodicu, brasno zejtin, konzerve, so secer sredstva za higijenu... i sacekacu da zavrsi strasni sud. Ne trazim pomoc ni spas od nikoga sa strane.

:)

Samo ti nastavi sa izlaganjem svojih misljenja i ne daj se ometati ...

E , jedino da te zamolim na nesto sto ti , ako nista i iz profesionalnih razloga , siguran sam da znas - mi ovde na ovom pdf - u , obicno primenjujemo propisano Kredo za ovaj pdf , Religija i ako ikako mozes imaj i to u vidu ...

A , sto se tice slika , nesto ti i nisam fotogenican i ne trcim pred kamere i fotoaparate , posebno znajuci , da i ovde ima nekih koji su i vredniji i preci za slikanje od mene ...

A , posebno sto izgleda da oni to i vole ...
Dakako, bakonja, ali se covek povede za druima, prvenstveno onima koji dele lekcije. I crvene kartone.

...

- - - - - - - - - -

Јован 12

Pogresno i bukvalno si shvatio ovo...

Naravno da moramo cuvati svoju dusu :)

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena od moderatora:

Back