Dobro situirani gospodin
Elita
- Poruka
- 19.485
Pogresno i bukvalno si shvatio ovo...
Naravno da moramo cuvati svoju dusu
- - - - - - - - - -
A kako znati sta je bukvalno napisano a sta ne znaci onako kako je napisano? Ima li neko uputstvo?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pogresno i bukvalno si shvatio ovo...
Naravno da moramo cuvati svoju dusu
- - - - - - - - - -
A kako znati sta je bukvalno napisano a sta ne znaci onako kako je napisano? Ima li neko uputstvo?
SAVRSENSTVO ljudi
Prvi ljudi su stvoreni po slici Bozjoj, znaci kao savrsena bica…
Sa potencijalom vecnog zivota...
Bog je svoje osobine preneo na ljude, sva bozanska svojstva.
Znaci, Adam i Eva su stvoreni kao savrsena bica, sa slobodnom voljom, sa mogucnoscu vecnog zivota, sve dok bi postovali Bozji zakon...
Koji je kriterijum između dobra i zla.
Ovo je pogresno, Adam i Eva nisu imali slobodnu volju i nisu stvoreni savrseni kao bog. Bog je znao sta je dobro a sta zlo ali Adam i Eva nisu. Niti su znali znacenje pojma dobro ili zlo niti su ih razlikovali. Da bi neko imao slobodnu volju, treba da odluci izmedju dobrog i zla, svesno a ne slucajno ili nasumicno. Kada je Eva ubrala plod - nije znala dali cini dobro ili zlo, kada je dala plod Adamu, nije znala dali cini dobro ili zlo, kada su zagrizli plod, nisu znali dali cine dobro ili zlo, tek kad su pojeli plodove - dobili su tu osobinu da poznaju dobro i zlo da prave razliku izmedju dobrog i zla a sa time i mogucnost da biraju izmedju ta dva pojma. Bog e surovo kaznio i njih i ceo ljudski rod za postupak koji su ucinili ne znajuci sta cine. Bog je pogresio u osudi i red bi bilo da se izvine i rehabilituje i Adama i Evu kao i da obesteti sav ljudski rod osudjen zbog necega sto je ucinjeno ne znajuci sta se cini.
Tim stihom je Isus hteo da kaze da je poslusnost Bogu na prvom mestu uvek.
A ne da bukvalno mrzimo svoju dusu...
Nije tako rekao. Isus nije valjda imao problema sa izrazavanjem pa da govori reci koje ne znace ono sto je rekao ili da mu je potreban ljudski tumac njegovih reci. Isus je u istoj rcenici i rekao da ce se vratiti sa carstvom nebeskim i da ce tada prisutni ljudi to videti jos za njihovih zivota, Isus se nije vratio sa carstvom nebeskim sto bi znacilo da je ta recenica pogresna i ne znaci to sto je rekao??
Bog je postavio merilo dobra i zla.
I Takodje nam je dao razum i savest..
Bozja rec Biblija nam daje smernice za taj kriterijum.
Problem je sto nasa savest nije savrsena pa nam je potrebna Biblija
da shvatimo tacnu granicu...
- - - - - - - - - -
Bog Biblija kazu da je Bog stvorio ljude sa slobodnom voljom dakle na osnovu cega mozes reci da je to pogresno?
Gresis ti.
Takodje imas razum. Da li mozes da donosis odluke ili si kompjuter?
Ako mozes da odlucujes onda imas slobodnu volju.
Dakle u nama samima je dopkaz da imam oslobodnu volju.
Da nemamo slobodnu volju ne bismo bili ljudi nego roboti.
Dakle mogao bi prvo da malo otvoris Bibliju a ne tako napamet da pises gluposti.
A iznad sam objasnila sve o slobodnoj volji andjela i ljudi... Biblijski
- - - - - - - - - -
Da si citao Bibliju znao bi da se isus izrazavao u metaforama, poredjenjima ,
i da namerno nije otkrivao svima mudrost Bozju koj uje prenosio iskrenim ljudima....
Dakle kako bi shvatio kada pise da je Isus put, vrata... itd...
bukvalno???
Ko tumači tekstove iz biblije Bog je na nebu a čovek na zemlji sa svim svojim manama i vrlinama.
Ja sam proucavala Bibliju pa je poznajem i pisem o tome...
A Biblija tumaci samu sebe za svaki stih postoje okolkni stihovi i tako se Biblija izucava...
Inace sam Jehovin Svedok a posto ovde ljudi ne znaju ko su JS
JS su izucavaoci Biblije, zvali su se pre istrazivaci Biblije, a vera je izvorno hriscanstvo..
ne samo na recima nego i na delima... vera se zivi...
Vera podrazumeva Bozje osobine koje su vrline, ljubav dobrotu mir mislosrdje itd...
Dakle, bave se time, izucavaju Bibliju i pomazu ljudima ko zeli besplatan Biblijski kurs.
Takodje postoji i sajt JS jw org na svim jezicima sveta 930 jezika
u tu svrhu da se ljudi Biblijski mogu edukovati i to besplatno.
Biblija je data svim ljudima da je citaju i shvate njen smisao i da izvuku korist i mudrost iz nje...
Slažem se sa tobom da izučavaš tekstove iz biblije,ja nisam neki poznavalac biblije ali mislim da ona propagira različitost i toleranciju između različitih religija.
Bog nam je dao slobodnu volju i postuje je.
ja sam izucavajuci Bibliju nasla svoju veru i svoj put.
Biblija moze pomoci svakoem coveku u smislu da moze izvuci mudrost iz nje, a mudrost nam pomaze
u zivotu da lakze zivimo sada...
a takodje Bog obecava vecni zivot nama na dar...
Koga zanima Bozanska istina ona je u Bibliji
pogledaj u Bibliji ono sto je pisao Solomon price Solomonove ili Poslovice
i Knjiga propovednika
tu ima puno mudrosti kao i cela Biblija.
Stari zavet je vise kao pouka a za hriscane i nas danas vazi zakon iz Novog zaveta...
On je lak za razumevanje..
Tebi hvala ali ja imam svoje principe kojima se vodim u životu.
Apsolutno netacno. Bas suprotno, bog naredjuje ubijanje celokulpnog stanovnistva koje veruje u druge bogove. Arijana zivi u nekom svom svetu. Puna je samohvale, ali nikada ne odgovara na konkrene argumente ako ne odgovaraju njenom vidjenju i shvatanju religije.Slažem se sa tobom da izučavaš tekstove iz biblije,ja nisam neki poznavalac biblije ali mislim da ona propagira različitost i toleranciju između različitih religija.
Prema Biblijskom stihu Rimljanima 12:21 "Ne daj da te zlo nadvlada, nego nadvladavaj zlo dobrim"[/b]
Inace to je hriscanski princip, a ne kako mnogi zlo nadvaladavaju zlim... i time postaju zli...
Jedino dobrim delima mozemo se uzdici iznad zla.....
"Uskoro ce nestati svaki trag zla"
Danas je za ljude postalo zlo normalno, al iza nas hriscane nije, jer mi znamo da je Zlo imalo pocetak i da ce imati svoj kraj.
Isus je u 1 veku identifikovao uzrocnika zla kada je rekao
Jovan 8 :44 42 A Isus im reče: Kad bi Bog bio vaš Otac, ljubili biste mene, jer ja od Boga iziđoh i dođoh; jer ne dođoh sam od sebe, nego me On posla.
43 Zašto ne razumete govora moga? Jer ne možete riječi mojih da slušate!
Jovan 8:44 Vaš je otac DJAVO, i zelite da postupate po zeljama svog oca.. On bio UBICA ljudi od kada se pobunio I nije ostao postojan u ISTINI, jer u njemu nema istine . Kad govori laž, svoje govori, jer je lažov i otac laži.
Znaci Isus je identifikovao Djavola ili Satanu kao uzrocnika zla...
On je bio Andjeo ali je prvi zgresio protiv Boga i time je postao Bozji protivnik - Sotona, a Djavo znaci Klevetnik... jer je izgovorio prvu laz.. I znamo da je naveo prve ljude na greh...
Posto je Djavo - OTAC LAZI
Znaci da je postojalo VREME pre rodjenja LAZI, kada u svemiru nije postojala LAZ
Takodje postoji VREME pre POBUNE u svemiru…
Djavo nije ostao POSTOJAN u ISTINI…
Sotona Djavo je htteo da bude prvi u svemiru, da bi to ostvario morao je da skine sa polozaja onoga koji je prvi u svemiru - Jehovu Boga.
Znao je da to nije lako, zato je izumeo LAZ i sirio je klevetu o njemu… I uspeo je o tome…
Mnogi danas veruju Djavolu i njegovim LAZIMA… o pravom Bogu…
Al dobar je i ohrabrujuc stih
Psalam 92:7 “kad zli nicu kao trava i cvetaju koji zlo cine, to je zato da bi zauvek bili unisteni “
ili prevod Karadzic Psalam 92:7Kad bezbožnici nicu kao trava i cvjetaju svi koji čine bezakonje, to biva zato da bi se uništili dovijeka.
Danas dok zlo postoji potrebna nam je istrajnost…
Jevrejima 10:36 36 Jer vam je potrebno istrajnost da biste, pošto Božju volju izvršite, primili ono što vam je obećano.
Kako ljudi reaguju nakon sto svasta dozive u ovom svetu, kao zrtve zla? Postaju ozlojedjeni, ogorceni…
Kako izaci na kraj sa zlom , a da ne budemo ogorceni…
Na primer smrt voljene osobe , mnogi postaju ozlojedjeni i to duze vreme…
Isus Hrist dok je bio na zemlji to je doziveo..
Smrt Jovana Krstitelja zapisana u Mateju 14 : 11-13
Isus je cuo o tome i camcem je otisao na pusto mesto da bude sam… osamio se..
Isus je znao sta je zapisano u Propovedniku “ postoji vreme kada se place i kada se raduje”
Apostol Pavle je o tome pisao Hriscanima 1 veka
1.Solunjanima 4:13 “ da ne tugujete kao drugi koji nemaju nadu.”
Isus je znao za nadu uskrsenja ali je tugovao…
To je normalno, iako imamo nadu, ali apostol Pavle je rekao, sto i jeste tako,
Da hriscani koji imaju nadu ne tuguju isto, kao oni koji nemaju nadu..
Kad neko nema nadu taj bol je prosto neidrziv …. Oni postaju ozlojedjeni….
Nada u uskrsenje pomaze vernicima da izadju na kraj sa tim osecanjima….
I sta je Isus odmah nakon toga uradio
U Mateju 14 :14:kad je izasao video je silan narod, pa se sazalio na njih i izlecio njihove bolesnike.”
Znaci odmah nakon vesti o smrti Jovana Krstitelja, iako je bio u zalosti zbog toga… pomogao je drugima…
On nije mogao a da ne pomogne narodu.. sazalio sa na njih i lecio ih je…
Isus se sazalio na druge umesto da se koncentrise na sopstvenu zalost.
Takodje i mi umesto da se izgubimo u zalosti, treba da cinimo nesto dobro za druge..
Treba da ostanemo postojani i nepokolebljivi u veri…
1.Korincanima 15:58 Zato, braćo moja ljubljena, budite čvrsti i nepokolebljivi, napredujući jednako u delu Gospodnjemu,znajući da trud vaš neće biti uzaludan u Gospodu.
Uvek je bilo pojedinaca koji su se trudili da se bore protiv zla,
za ljudska prava, za ekologiju itd…a`l nazalost ti rezultati su jako ograniceni…
Jer “ covek vlada nad covekom na nesrecu njegovu” Propovednik 8:9
To je zapisao Solomon pre 3000 god., i to je cinjenica jer ljudske Vladavine nisu pravedne i jedino Bozja Vladavina moze otkloniti to zlo.’
Bozji nacin uklanjanja zla je pomocu Bozje Vladavine – Bozjeg Kraljevstva
To je proreceno u Danilu 2:44 U vrijeme tih kraljeva Bog će nebeski podignuti kraljevstvo koje se neće nikad uništiti i koje neće dolaziti pod vlast drugoga naroda; ono će razbiti i uništiti sva ta kraljevstva, a postojat će vječno.
Prema stavku vidimo da ce Bozje Kraljevstvo unistiti sve ljudeke vladavine, a da ce ono VECNO postojati…
I potrebna je ta velika promena da bi zlo bilo unisteno…
Moramo imati poverenje da ce Bozje Kraljevstvo doci, jer se svaka Biblijska izjava pokazala kao ISTINA.
Sta cemo mi raditi ?
Da li postoji nicija zemlja..tj neutralna zona … u kojoj mozemo biti…
Evo sta kaze Biblija 2.Solunjanima 1:8,9
6Jer je pravedno u Boga da vrati muke onima koji vas muče,
7 a vama, koje muče, da dade pokoj s nama, kad se pokaže Gospod Isus s neba s anđelima sile svoje,
8 u ognju plamenome, da kazni one koji ne poznaju Boga i ne pokoravaju se jevanđelju Gospoda našega Isusa Krista.
9 Oni će primiti kaznu večne propasti, daleko od lica Gospodnjega i od slave njegove,
Znaci da ce Bog unistiti one koji ne poznaju Boga i one koji se ne pokoravaju dobroj vesti tj Biblijskim moralnim nacelima..…
Znaci da je bitno da upoznamo Boga preko Biblije i da se pridrzavamo Bozjeg zakona u svom zivotu… da bi smo dobili vecni zivot od Boga, i da ne bi smo bili unisteni… u sudu koji dolazi….
Mozda se neki pitaju, zasto je Biblija toliko stroga?
U piatnju su VELIKE stvari i velika je odgovornost…
Isaija 65:17 kaze :”Jer evo ja stvaram nova nebesa i novu zemlju .”
Ono sto je pre bilo nece se u secanje vracati niti ce se u srcu javljati.”
Novo nebo je nova Bozja Vladavina – ocekivano Bozje Kraljevstvo, a nova zemlja – je novo pravedno ljudsko drustvo.
Ono sto je pre bilo - odnosi se na zlo , na potuni nestanak zla sa planete zemlje…
To je velika stvar i Bog ocekuje od nas da se opredelimo da li smo za njegovu vladavinu.
Jer Bog ce unistit zlo … docice vreme kada zlo nece vise nece postojati…...
I Pitanje nije da li ce doci to sto je Bog obecao , nego da li cemo mi istrajati do tada….
Otkrivenje 21:3,4
3 I čuh silan glas s neba da govori: Evo šatora Božjeg među ljudima!
On će prebivati s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima.
4 On će otrti svaku suzu od očiju njihovih i smrti neće više biti, ni žalosti ni vike, ni bolesti neće više biti, jer prvih stvari nestade.
Ohrabrujuce je to da ce Bog u buducnosti ZAUVEK unistiti zlo i uzrocnike zla.
i zabranjeno je povecavati slova i bojiti ih
Znaci da ce Bog unistiti one koji ne poznaju Boga i one koji se ne pokoravaju dobroj vesti tj Biblijskim moralnim nacelima..…
SAVRSENSTVO Boga, ljudi, andjela…
Bog je savsen u apsolutnom smislu ,besmrtan, “oduvek je i zauvek” je… prebiva u vecnosti… Bog je ljubav.
Bog je stovrio ljude kao savrsene, ali savrsenstvo coveka je relativno u odnosu na savrsenstvo Boga, ono ne podrazumeva nemogucnost gresenja, zato sto su ljudi stvoreni sa slobodnom voljom – sa sposobnoscu da biraju izmedju dobra i zla…To sto su ljudi stvoreni sa slobodom izbora , cini ih savrsenima u okvirima svoje vrste, to ih cini ljudima. Jedino je Bog Jehova kao Stvoritelj savrsen u apsolutnom smislu.
SAVRSENSTVO ljudi
Prvi ljudi su stvoreni po slici Bozjoj, znaci kao savrsena bica…
Sa potencijalom vecnog zivota...
Bog je svoje osobine preneo na ljude, sva bozanska svojstva.
Znaci, Adam i Eva su stvoreni kao savrsena bica, sa slobodnom voljom, sa mogucnoscu vecnog zivota, sve dok bi postovali Bozji zakon...
Jer SVRSENSTVO podrazumeva SLOBODNU VOLJU i VECNOST,
LJudi su stvoreni kao savrsena bica sa slobodnom voljom da zive vecno na zemlji....
TEk zgresivsi protiv Boga izgubili su savrsenstvo i vecnost...
Bog je namaravao da preko Adama stvori inteligentno ljudsko drustvo sa slobodnom voljom. Oni koji bi izabrali da vole Boga i njegova merila pokazali bi tako sto bi se drzali njegovog zakonai ziveli bi vecno na zemlji...
Dakle, poslusnost nije bila programirana u covekove mentalne sposobnosti, nego je morala izvirati iz srca (5. Mojsijeva 10:12,13 ; 30:19,20)
Adam bi bio nepotpun, tj nesavrsen, da nije imao mogucnostda bira izmedju poslusnosti i neposlusnosti.
Znaci, da to sto su ljudi stvoreni sa SLOBODNOM VOLJOM cini ih savrsenima, jer jedino tako ljudi mogu da ispune svrhu za koju su stvoreni, jedino tako mogu birati da budu poslusni Bogu i jedino tako mogu iz ljubavi mu biti odani.... jer Bog je LJUBAV, a ljudi su stvoreni prema slici Bozjoj tj prema Bozanskim svojstvima, tako da mogu odrazavati osobine tvorca...
Da nemaju sobodnu volju, ljudi bi bili time roboti... daleko od savrsenstva...
Al zbog slobodne volje ljudi mogu izabrati los put i zgresiti protiv Boga, a na taj nacin i izgubiti savrsenost...
Ali ako je Bog stvorio ljude takvima, on postuje njihove izbore, al opet to ne znaci da ce ljudi ukoliko ne slede Bozji zakon proci bez posledica... Zakon uzroka i posledice je fizicki zakon i ljudi ga ne mogu izbeci... isto tako ako krse bozanski moralan zakon dozivece ono sto je zapisano u Bibliji
Galatima 6:7 "Ne zavaravajte se, Bog se ne moze ismejavati. Jer sta covek poseje, to ce i poznjeti".
.Adam je zgresio protiv Boga pre nego sto je postao otac, tako da su svi njegovi potomci rodjeni nesavrsenima. Zgresivsi protiv Boga prvi ljudi su izgubili savrsenstvo, postali su nesavrseni i time podlozni grehu i smrti, i na taj nacin su tu nesavrsenost preneli na svoje potomstvo… na sve ljude… Ali Bozja namera je bila da prvi ljudi napune zemlju i to je Bog i uradio…
ovaj stih govori o nasledjenom grehu koji je prenet na covecnastvo:
Rimljanima 5:12 “Zbog toga, kao sto je preko jednog covek u svet usao greh i preko greha smrt, iI tako se smrt prosirila na sve ljude, jer su svi sagresili.”
Takodje Isus, dok je bio na zemlji bio je savrsen covek, ali on nije zgresio svojom voljom protiv Boga, ostao mu je veran do smrti…
SAVRSENSTVO andjela
Takodje su andjeli stvoreni kao savrena duhovna sa bozanskim svostvima, sa slobodnom voljom, (znaci sva inteligentna stvorenja Bog je stvorio sa slobodnom voljom) kao i mogucnoscu vecnog zivota... koja je uslovljena takodje poslusnoscu Bogu..
I zna se da da se vec nakon stvaranja coveka ,
jedan andjeo visokog ranga – heruvim, pobunio protiv Boga i time je postao Satana ili Djavo.,
on je takodje povukao za sobom jedan deo andjela koji su zgresivsi protiv Boga postali demoni …
Dakle ti andjeli su sami postali zli.
Kao sto covek moze sam da sebe promeni i postane zao.
Jezekilj 28:14-17 govori o Sotoni – koji je bio ANDJEO HERUVIM pre nego sto je zgresio.
“HERUVIM SI ZASTITNIK TI BIO, rasirenih krila; postavio te bejah, i ti bese na svetoj Bozjoj gori, usred sjajnog hodio si kamenja.Savrsen si na putevima svojim bio od dana kada se rodi, dokle bezakonje na tebi se ne nadje. Velicina trgovine tvoje napuni te sile I TI ZGRESI . Izbacujem te s gore Bozje, i cinim da te nestane, heruvime zastitnice, usred sjajnog kamenja. Ponese se srce tvoje, i ti pokvari mudrost svoju sjajem svojim. Ja te na zemlju bacam…”
U Otkrivenju 20:10 proreceno je unistenje Satane. Kao sto ce biti i unisteni ostali andjeli koji su zgresili tj demoni…
Kasnije su se u toj pobuni Sotoni pridruzili i drugi andjeli - demoni o kojima je pisano u Judi 6 “ I andjele koji nisu zadrzali svoj prvobitni polozaj, nego su napustili svoje pravo prebivaliste sacuvao je u vecnim okovima pod gustom tamom za sud velikog dana.”
Evo neki stihovi koji govore o koriscenju slobodne volje ljudi…
Stih iz Propovednika 7:29 kaze:“ Samo evo sto sam ipak nasao: Da je Bog stvorio ljude ispravne, ali oni mnoge krive puteve traze.”
Takodje 5. Mojsijevoj 32:4,5 stoji zapisano: “On je stena nasa! Savrseno je njegovo delo, i pravi su putevi njegovi; veran je on Bog, nema u njemu nepravde, pravedan je i istinit.
Ako s’oni pokvarise, je li on zato kriv? Ne, to je njihovo nevaljalstvo; to je narod rdjav i pokvaren, nisu sinovi njegovi.”]
BOG sve sto je STVORIO je SAVRSENO.
A ljudi mogu sami da postani zli ili dobri...
Bog nije odgovoran ako se ljudi iskvare.
Ljudi imaju vlastitu odgovornost za svoje postupke, ne postoji izgovor da se okrivi Bog.
U 5. Mojsijevoj 30:19,20 kaze: “svedocim vam danas nebom i zemljom da sam stavio pred vas zivot i smrt, blagoslov i prokletstvo. Izaberi zivot da zivis ti i potomstvo tvoje. Da ljubis Jehovu, Boga svoga, da slusas glas njegov, i da se njega drzis; jer od toga zavisi zivot tvoj, i produzenje dana tvojih…”
Ali Bog ce putem Bozje nebeske vladavine -Bozjeg kraljevstva, u buducnosti, za vreme te Hristove 1000 god. vladavine mira dovesti ponovo ljude do savrsenstva, tako da ce moci vecno da zive na zemlji, kao savrsena bica… cime ce biti ostvarena Bozja prvobitna namera…
i zabranjeno je povecavati slova i bojiti ih
Bakonja, zasto je jerhincu dozvoljenno da bolduje svoj teks, a Radovanu nije?
Apsolutno netacno. Bas suprotno, bog naredjuje ubijanje celokulpnog stanovnistva koje veruje u druge bogove. Arijana zivi u nekom svom svetu. Puna je samohvale, ali nikada ne odgovara na konkrene argumente ako ne odgovaraju njenom vidjenju i shvatanju religije.
izvini ja se ne hvalim, iznosim Biblijske dokaze za sve sto pisem.
Takodje odgovorim svima.
A Bog ce unistiti zlo, zle, u Bibliji imate kriterijume za spasenje, pa izvolite videti koji su![]()
A Bog ce unistiti zlo, zle, u Bibliji imate kriterijume za spasenje, pa izvolite videti koji su![]()
izvini ja se ne hvalim, iznosim Biblijske dokaze za sve sto pisem.
Takodje odgovorim svima.
Vidim ja da ću morati preduzeti prvi korak ka spasenju. Danas sam od tvojih JS dobio ono...Srdačno ste pozvani...
25 marta ima neko posebno biblijsko predavanje...Ko je zaista Isus Hrist...a 31 marta ono...obeležavanje godišnjice Hristove smrti...
Apsolutno netacno. Bas suprotno, bog naredjuje ubijanje celokulpnog stanovnistva koje veruje u druge bogove. Arijana zivi u nekom svom svetu. Puna je samohvale, ali nikada ne odgovara na konkrene argumente ako ne odgovaraju njenom vidjenju i shvatanju religije.