Blokade i studentski protesti u Kragujevcu: Put ka nezavisnosti Šumadije?

Da li je najavljena blokada Kragujevca uvod u otcepljenje Šumadije

• Ukupno glasova
    33
  • Anketa je zatvorena .
Da li je plan za Sretenje uvertira u otcepljenje Šumadije od Beograda, jer sve više i više glasova ukazuje da je to krajnji cilj ovih protesta?
loki.gif

Naravno da je geografski pojam ali mi nije bas jasno kada se kaze npr "sankcije za robu iz centralne Srbije"da li se to odnosi i na Vojvodinu ili samo na teritoriju od Beograda do Kosova i zasto se koristi takav pojam ...

:think:

Ili se sprema jos jedno cepkanje Srbije a ovo je samo uvod...
Видиш, то је и мени боло очи.
Но, отприлике сам разјаснио.
У наративу треба указати тј. направити разлику између онога што се деси на КиМ делу Србије и онога што се дешава на не-КиМ делу Србије.
Које опције имаш да назовеш "не-КиМ" део Србије?

Остатак Србије, Централна Србија, Србија без КиМ...

У време СФРЈ, Србија без покрајина звала се Ужа Србија (УжаС).

Мислим да се овде ништа не имплицира термином Централна Србија, просто је неки нужни избор. Не баш најсрећнији, ни најпрецизнији, додуше.

Republika Vojvodina će prva priznati Republiku Šumadiju a potom zajednički i kao saveznici raditi na podeli Beograda kako priroda i istorija nalažu :mrgreen:

NBG je Srem, Banovo Brdo je Šumadija :rtfm:

O Adi ćemo pregovarati, možda napravimo bescarinsku zonu.
Protest u Mitrovici je najava otcepljenja Srema od buduće vojvođanske države, a mi oko ade ne pregovoramo!

Pošto imamo temu slične prirode i konteksta, valjano ni bilo temeljno raspraviti i o ekvivalentnom događaju koji se planira za Kragujevac.

Da li je plan za Sretenje uvertira u otcepljenje Šumadije od Beograda, jer sve više i više glasova ukazuje da je to krajnji cilj ovih protesta? 🤔

Који лудак би се од Србије одвајао… #ГренландЋеНамПрићи

Pošto imamo temu slične prirode i konteksta, valjano ni bilo temeljno raspraviti i o ekvivalentnom događaju koji se planira za Kragujevac.

Da li je plan za Sretenje uvertira u otcepljenje Šumadije od Beograda, jer sve više i više glasova ukazuje da je to krajnji cilj ovih protesta? 🤔
Kako može od Srbije da se otcepi srce Srbije? Znam da se Kosovo naziva srcem Srbije ali je Šumadija ta koja je upravo to.
Neki su imali i takvih planova, kao izvesni Čankov koalicioni partner.

2F4C7933-0689-42ED-8DD6-F108DF10CB41.png

Back