Blokade i studentski protesti u Kragujevcu: Put ka nezavisnosti Šumadije?

Da li je najavljena blokada Kragujevca uvod u otcepljenje Šumadije

• Jeste

• Nije

• Ne znam

• Bože, kako glupa tema

• Ja sam jedan od onih koji će iz inata da klikne na nešto sasvim peto

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pošto imamo temu slične prirode i konteksta, valjano ni bilo temeljno raspraviti i o ekvivalentnom događaju koji se planira za Kragujevac.

Da li je plan za Sretenje uvertira u otcepljenje Šumadije od Beograda, jer sve više i više glasova ukazuje da je to krajnji cilj ovih protesta? 🤔
Nećemo :mrgreen:

Drugosrbijanski olos u Beogradu se kao ne bi rado otcepio od Sumadije?
Tema je sprdnja.
Oni bi,...tako što bi se pridružili Vojvodini koja nema gde da ide, osim da se pripoji Mađarskoj. Realno, BG bez Šumadije ne može opstati ( jer im je vreća puna para).
Dok bi Vojvodinu samostalno ocepljenje previše skupo koštalo i nemaju oni tih para, osim ukoliko ih ne finansiraju "strane agende".

Primecujem zadnjh par godina da se koristi izraz "centralna Srbija" u medijima.a npr. Kosovo uvelo sankcije za proizvode iz centralne Srbije ili sada ide nekakav poziv za izbore na Kosovu i isto se spominje centralna Srbija,kao da Vojvodina nije u sastavu Srbije....
Koliko mi je poznato centralna Srbije je sve ispod Beograda do Kosova,znaci nekakva osakacena Srbija kojoj je Kosovo vec oteto,preostaje da se otme Vojvodina i da ostane samo Srbija u granicma nekadasnjeg BG pasaluka

:think:

Primecujem zadnjh par godina da se koristi izraz "centralna Srbija" u medijima.a npr. Kosovo uvelo sankcije za proizvode iz centralne Srbije ili sada ide nekakav poziv za izbore na Kosovu i isto se spominje centralna Srbija,kao da Vojvodina nije u sastavu Srbije....
Koliko mi je poznato centralna Srbije je sve ispod Beograda do Kosova,znaci nekakva osakacena Srbija kojoj je Kosovo vec oteto,preostaje da se otme Vojvodina i da ostane samo Srbija u granicma nekadasnjeg BG pasaluka

Mislim da se radi o geografskom pojmu ;)

To što ti nazivaš "osakaćenom" Srbijom je jedini zdrav i neosakaćen, entitet ove polupropale zemlje.

Mislim da se radi o geografskom pojmu ;)
Naravno da je geografski pojam ali mi nije bas jasno kada se kaze npr "sankcije za robu iz centralne Srbije"da li se to odnosi i na Vojvodinu ili samo na teritoriju od Beograda do Kosova i zasto se koristi takav pojam ...

Ili se sprema jos jedno cepkanje Srbije a ovo je samo uvod...

Poslednja izmena:
Kakve redom gluposti od želja.
Od Vojvodine gde je priznata izvršna vlast i nema nikakvih mogućnosti promena pa sad do Šumadije .
Sve sam San Marino do San Marina .
A je l moguće da se vi ''primate'' na ove provokacije :mrgreen: tema je pandan pričama o otimanju Vojvodine kao jednom od ciljeva prikrivenih obojenih revolucija studenata :mrgreen:

Joj... kako bi ja to vama Srbima sve uzeo i proglasio svojim Imperijem.

norwegian-forest-training-and-behaviour.jpg

Sve je to moje...

Back