Bitkoin otišao u nebo

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Хоџе стручњаци рекли крипто је харам. :hahaha: Како ли тек реагују ови у Сарајеву и Приштини.
Са друге....
Уједињени Арапски Емирати (УАЕ) – Дубаи и Абу Даби су постали крипто хабови. УАЕ имају напредне регулаторне оквире и омогућавају лиценцирање крипто берзи. Центар у Дубаију (VARA – Virtual Assets Regulatory Authority) је један од водећих у свету.

Sa tvojom konstatacijom se slažem .
Ako neko realnim novcem od 100 hiljada eura kupi 1 bitkoin i taj BK vrednost spadne u trgovini na 10 hilhada eura , gde je nestalo reealnih 90 hiljada eura .
Pitanje se onosi na realne pare .
Kakve realne pare?

Evo ja sam nedavno prodao nešto BTCa po ceni oko 98k, malopre kupio istu količinu po 79k i ostali mi dolari na računu kao profit.

Ništa nije nestalo, samo se prebacuje sa računa nestrpljivih na račune stpljivih.

Hvala , razumem , a šta radiš kada skače vrednost .
Sve zavisi, najvažnije je strpljenje i iskustvo.

Kada je došao blizu 100k onda sam prodao malo, jer je već neko vreme samo išao nagore i bio mi je "overextended".

Prouči malo šta su MA linije, ja pratim nedeljne MA linije (21w, 55w, 200w) i kada se BTC previše odvoji od njih kupim ili prodam, zavisno od trenda.

Evo obeležio sam trenutak prodaje, 25.11.2024, BTC je već dugo rastao i mnogo se odvojio čak i od 21w MA linije (prosečne cene u poslednjih 21 nedelja), pa sam prodao. Jutros sam kupio jer se naglo spustio ispod te linije (trenutno je 21w MA na 90k).

Naravno, mogao sam da prodam i na 109k, ali uspeh na berzi nije u tome da juriš sam vrh za prodaju ili samo dno za kupovinu, to je nemoguće pogoditi.

IMG_20250228_125613.jpg

Poslednja izmena:
Hvala , razumem , a šta radiš kada skače vrednost .
Ја немам много искуства, пропустио сам овај последњи беар период, јер сам се сувише касно прикључио. Али оно што сам схватио из препорука других људи је да мораш имати неку стратегију, а то је у суштини ово о чему пише Muad'Dib, а то је да пратиш кретање коина, као и неке просечне вредности.
Рецимо ја имам одређене лимите (не један него више), када чекам да БТЦ и ЕТХ падну и тада купујем. Опет не можеш у процентима поредити ове две крипто валуте, јер је ЕТХ много волатилнији. То је стратегија за беар.
Е сад стратегија за бул период, немам тачно прецизирану, али онај удео коина који сам најповољније купио, он се први продаје када се понови нека ал тајм хај или још боље ако се премаши.
ЕТХ је од децембра пао за 45 %, а свако има неки свој проценат колико га задовољава и приликом продаје да расте и приликом куповине да падне вредност.

Много је теже пратити СНП 500 индекс на берзи, јер он је врло мало волатилан, а стратегија је таква да га мораш куповати сваке године (неки месечно, неки квартално) и нема продаје уопште (ја купујем само када је у паду, без неког посебног правила, то је мање више месечно или квартално), дакле немаш стратегију за продају, јер је то дугорочна инвестиција, док код крипта ретко ко улаже на 10-15-20 година.

Back