Khal Drogo
Elita
- Poruka
- 17.478
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta kaže moderna istoriografija o smrti Murata?
Pa u suštini ono što i mi mislimo, Murat je ubijen tamo gde mu je bio šator.Šta kaže moderna istoriografija o smrti Murata?
Na prevaru ili u jurišu konjice?Pa u suštini ono što i mi mislimo, Murat je ubijen tamo gde mu je bio šator.
Koliko je meni poznato , neka vrsta juriša.Na prevaru ili u jurišu konjice?
Šta misliš o onoj replici Vojina Ćetkovića iz „Moj rođak sa sela”?Koliko je meni poznato , neka vrsta juriša.
U suštini tako nešto i jeste najrealnije. Sad nekog da puste baš da se šeta do šatora tek tako... A i ona verzija da kao Murat prevrtao mrtvake posle bitke, mislim, to je baš neozbiljno, ko to radi.
Mmm, znam na šta misliš, ali sad ne mogu da se setim detalja.Šta misliš o onoj replici Vojina Ćetkovića iz „Moj rođak sa sela”?
Aha, sad sam odgledao... Za ovaj sam opis, pa ja se slažem. Ono posle za Red Zmaja, to je dosta upitno.Šta misliš o onoj replici Vojina Ćetkovića iz „Moj rođak sa sela”?
Poprilično je tačna.Šta misliš o onoj replici Vojina Ćetkovića iz „Moj rođak sa sela”?
Despot Stefan Lazarević je bio, ako se ne varam, prvi vitez Evrope, i reda Zmaja.Aha, sad sam odgledao... Za ovaj sam opis, pa ja se slažem. Ono posle za Red Zmaja, to je dosta upitno.
A šta misliš o Konstantinu Filozofu i njegovom opisima bitke?Aha, sad sam odgledao... Za ovaj sam opis, pa ja se slažem. Ono posle za Red Zmaja, to je dosta upitno.
Ovo je besmislicaNisu svi Turci izginuli, jer su nas posle arčili šest vekova.
Nije jasno: u tom periodu ili u tom boju ?Poznata je činjenica da je ogromna većina turske vojske izginula na Kosovu. Koliko velika je zapravo bila celokupna turska vojska u tom periodu?
Битка се пре свега, код српског народа памти као подвиг. Срби не слае ни поразе ни нерешене резултате, па чак , превише, ни победе. Срби увек славе подвиге.Kosovski boj je po svom taktičkom ishodu bio praktično nerešen, i Osmanlije i Srbi su izgubili vladare i pretrpeli velike gubitke. Međutim, u strateškom smislu bitka nije zaustavila dalje širenje Osmanskog carstva. Murata je nasledio Bajazit, koji je vrlo brzo konsolidovao snage i nastavio osvajanja. Gubici su Osmanlijama bili podnošljivi jer su imali mnogo veću bazu i mogli su brzo da nadoknade vojnike, dok su naši gubici bili nenadoknadivi. Zato se Kosovski boj više pamti kao psihološki i simbolički događaj, nego kao stvarna prekretnica na terenu.
A podvig je ubistvo Murata ?Битка се пре свега, код српског народа памти као подвиг. Срби не слае ни поразе ни нерешене резултате, па чак , превише, ни победе. Срби увек славе подвиге.