- Poruka
- 20.280
"reci su kao meci..jednom ispaljene nema im nazad"
ili kako ono bese.."moli se poslanik da trgne samar natrag " hahahah
ili kako ono bese.."moli se poslanik da trgne samar natrag " hahahah
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Razlika izmedju dobrog coveka i andjela je sto dobar covek nije za svakoga dobar, jer bi bio glup. Andjeo ne zivi medju losima.
Ne mozes biti dobar i bratu i njegovom dusmaninu, jednog bi izdao, a drugog lagao.
meni se recimo nimalo ne dopada da budem oblikovan tudjim ocekivanjima
Neprilagodjen, a? Buntovnik?
Ljudi "oboženu"dobrotu smatraju slabošću i nekovrsnim ludilom...Ni jedno ni drugo...Daje izuzetnu snagu i "proširuje"um i nije suludo več inventivno,naizgled pomalo neobično...
Tako,nema logike u mogućnosti da se bude prijatelj dvema osobama koje su trenutno u neprijateljskom odnosu-Aristotelov Organon to ne dozvoljava!
To je i moj motiv da takvu dobrotu nazivam "oboženom"-iznad logike!Nisam hteo o tom raspravljati jer znam da je previše grubih-nesvesnih koji će "kvalifikovati" takvu dobrotu u efove-bolesne umom...
Evo ti bezazlenog primera sinoć na forumu:Nez. i Zebrica se dokačili oko jedne moje pohvale-ja dao naknadno objašnjenje koje smiruje strasti i bez gubljenja prijateljskog odnosa s oboma...Istina,bilo"kažnjavanja"-posle podne sam bio u jednoj poseti s vecom,ali ne treba držati odrasle za ručice i voditi ih preko ulice...Mada,kakve su gužve...
Među monasima i kaluđerima sam nalazio ljude obožene dobrote,a na momente ih pokazuju i sveštenici koji su to čak i izučavali...No,znati i moći primeniti (razgovarali o tome)nije isto...To su posebna znanja...
Dobri ljudi su dobri sami po sebi...I ne ocekuju nista da im se vrati....Dobrota je urodjena, a ne naucena..
Dovoljan je "izbalansirani"asketizam da se ceo sistem vrednosti pomeri za "čitavih nekoliko tonova..."Lakše nego li se inače misli...Ne radi se o znanjima nego o izborima, takvi ljudi moraju da se odreknu svega sto bi ih vezivalo za svetovni zivot za sve drugo si u pravu. Takvo opredeljenje daje i snagu i radost i mudrost i znanje, ali tek kada se oslobodis svih svetovnih navika, zelja i potreba. Zato mi nisu jasni ljudi koji dostizanje takve svesti proklamuju zadovoljavajuci sve svoje svetovne potrebe, a izgleda suludo sto to , ne izabravsi sami, preporucuju drugima. Da li su svesni svoje nesvesti ili su toliko beskrupulozni da nemaju ni meru ni ukusa?
Dovoljan je "izbalansirani"asketizam da se ceo sistem vrednosti pomeri za "čitavih nekoliko tonova..."Lakše nego li se inače misli...
Vidi,kad ti je sve jasno....Verujem, jer oslobadjanjem samo dela losih osobina , recimo, zavisti, ljubomore i losih namera, moguce je pomeriti svest. Verovatno mislis na asketizam podesen u tom pravcu tj. smanjenjem ili odustajanjem od potreba i zelja prekomernog sticanja dobara i eliminacijom potrosackog uticaja sredine.

Izvini, ovo si lupio! Može se svakme biti dobar i niko da se ne mora izdati niti slagati. Trivijalno. Ali baš!Razlika izmedju dobrog coveka i andjela je sto dobar covek nije za svakoga dobar, jer bi bio glup. Andjeo ne zivi medju losima.
Ne mozes biti dobar i bratu i njegovom dusmaninu, jednog bi izdao, a drugog lagao.
Ali nije obavezno za tako jake reči! I nije netačno-jer se tako među ljudima i najčešće dešava čega si i ti inicijator ako tako komuniciraš...Opet te gnjave neka osečanja koja teško savlađuješ...Ne zameram Ti i razumem,ali je to onda kontradiktorno onom šta si napisao...Ali nema veze...Izvini, ovo si lupio! Može se svakme biti dobar i niko da se ne mora izdati niti slagati. Trivijalno. Ali baš!
доброта је урођена... ал се зло лако учи и шири.
i za losu osobu se treba roditi...ako je netko dobar,nema potrebe da uci da bude los....ili je u startu predodredjen da bude los ili ne
Overloader,verovanje i praznoverje ne mogu u čoveku egzistirati zajedno s "oboženom"dobrotom (koja nema veze s religijom)...To je mudrost činjenja dobrih dela i širenja dobrih misli koja donosi prelepe plodove...Kao prelepa slika koju slikar uradi,kao pesma ili roman koji spisatelj napiše,kao burek koji klošaru kupiš,kao krv koju daš za nekog,kao držanje za ruku bolnoga ili bolne,kao...Kao ove reči koje iz duše pišem,a Vi ih čitate-dobri ljudi...
Apstrahovanje pojma "dobro u coveku" je neopravdano uvodjenje sumnje da ne postoji dobar covek.

Svakako je zgodno uveriti ljude da dobro postoji samo u duhovnoj sveri i o njemu govoriti mitsko poetski. Iz takvog vidjenja vrlo lako je skliznuti u nesto sto se zove "dobra nema i sve je opravdano i ovozemaljski" .
Tacno je da slabi moraju da traze snagu u duhu, tacno je i da tome religija i poezija pomazu, ali je sigurno tacno da kada se stvori slika da samo stradalnici mogu da budu dobri svako ima pravo da se ponasa kako mu trenutno odgovara, ovozemlljski.
Sa takvim vidjenjem ne mogu da se slozim, jer se na taj nacin pretpostavlja da je jaci uvek los.
Realisticki gledano dobro i zlo je isprepletano, ali ne moze biti los onaj jaci koji, pored sebe, stiti i slabije. Ne mozes se unapred pretpostaviti da je slabiji dobar i da je sve sto uradi dobro, u smislu , ako gubi dobar je , ako strada opet je dobar.
Podela koju je napravio coviax1 obuhvata i racionalnu i iracionalnu dobrotu, tako da pretpostavka dobra samo u iracionalnom smislu krajnje demagoska i vrlo lako prevodljiva u oblik "Da bi bili dobri morate da stradate, a ja cu se snaci izmedju toga." Vrlo losa i neopravdana konstatacija biblijsko religijskog dobra kao jedinog, jer dozovljava slabima da budu ovozemlajski losi ocekujuci od jakih da dozvole "penjanje po glavi" da ne bi bili okarakterisani kao losi.
Apstrahovanje pojma "dobro u coveku" je neopravdano uvodjenje sumnje da ne postoji dobar covek.