Да разјасним, нисам ни ја ожењен, јер сам млађи од тебе, па ми је још рано. У сваком случају то не мења мој став. Данас је потешко млад се оженити, јер док завршиш школу, факултет, нађеш посао, стан, све што је потребно за материјалну сигурност будуће породице и онда негде око 30-те следи женидба и слично. Ти колико видим ти си то решио , тако да ти то не представља проблем. Оно што теби представља проблем је асоцијалност, познато ми је, имао сам такве тренутке када сам се бавио неким другим стварима правдајући се тиме да ми је то привлачније него изаћи у кафану и пијанчити. И дан данас имам, не привлаче ме кафане толико, али ме привлаче људи, друштво. У алкохолу могу уживати и кући. Породицу једноставно хоћу да имам, хоћу да имам жену и децу, једним делом због традиције, другим делом због сопствене жеље. Волео бих да имам дете које ћу да научим како да хода кроз живот. Зато сам ти рекао да можеш да имаш дете које ћеш да учиш да свира клавир, гледа у звезде и слично. На тај начин ћеш радити оно што волиш, али ћеш имати и дете. Оба проблема решаваш у исто време.
Немој ово да схваташ као неко морање и да сад доносиш брзе одлуке у паници да се што пре ожениш. Полако. То што сам ја написао да се са 40 можеш оженити са Украјинком или Албанком, то је јер видим шта неки људи раде. Не жене се сви, само неки, углавном сељаци, пошто неће Српкиње да раде на селу, трче у градове. Само опуштено, без бриге. Размисли мало о томе, немој да схваташ као морање, то ће те само нервирати. Морање је нешто што ја лично јако мрзим, кад ми неко нешто каже да морам. Не, ништа се не мора, све се или хоће или неће, и то је ствар воље. Морање је ограничавање човекове слободе, присиљавање на нешто што не жели, али околности траже да то уради. Ако ти хоћеш да жениш, ожени се брате, само опет полако. Ако нећеш, немој, нико те на то не тера. Пусти традицију, морал, приче других. У брак се улази са хтењем, ако уђеш морањем, онда постоји могућност да не будеш задовољан и срећан. Ја лично мислим да се у браку може бити срећан, постоје тренуци нервирање, свађе, бриге, али то су све нормалне ствари.