Biciklizam

bojcinska suma
dsc0032-1.jpg

Razvalio se od vožnje do Banovog Brda, oko Ade i Nbg...Mislim 50 km...Sve je PREPUNO biciklista...Mislim da je svaki treći čovek koga sam video terao bajs...Malo gužvanjac ali ok...

Večeras sam probušio gumu na parče žice...Na povratku od Gazele...Donji deo keja pored splavova...Bila nabacana gomila metalnih opiljaka i sličnog oštrog materijala i ovo mi se zabilo...Skoro pola cola! Kada sam vadio odmah se čuo svuuš i...Nije mi se ovo dugo desilo...Nije se zabilo u krampon nego između...:(

Ćao drugari.Ja se bavim amaterski biciklizmom otac je bio ozbiljan u tome u mladosti tako da mi je preneo tu ljubav prema biciklizmu. Sa 7 godina sam prvi put popeo Iriški venac na Fruškoj gori, za mene je to tad bilo ubistvo. Ali evo sad sa 21 godinu sam zavoleo bicikl i to mi je glavno prevozno sredstvo. Poslednjih 5 godina vozim specijalku. Sada sam nabavio novi australijski Lakes poluprofesionalni i potpuno sam zadovoljan. E sad da pređem na stvar, zašto sam započeo ovu temu.

Naime,ja i drugar imamo jedan plan za ovo leto. Želimo da obiđemo Srbiju, znači početak bi bio Novi Sad krajnji cilj granica Kosova (možda malo severnije zbog bezbednosti) i ponovo okret i nazad.
E sad pošto vidim da ste vi ovde malo stručniji, zanima me da li je to moguće izvesti sam ovim tipom bicikla koji mi posedujemo, zbog loših puteva, vremenskih uslova, tereta koji nosimo, itd...
Šta je najpotrebnije, neki minimalac odeće koje treba da nosimo?
Čime ste se hranili
Šta je najveća opasnost?

Da li je neko ranije imao ovakvu avanturu, neka mi opiše?
Da li je bezbedno spavati u šumama zbog divljači??

itd itd... ae čekam na odgovore :)

Ćao drugari.Ja se bavim amaterski biciklizmom otac je bio ozbiljan u tome u mladosti tako da mi je preneo tu ljubav prema biciklizmu. Sa 7 godina sam prvi put popeo Iriški venac na Fruškoj gori, za mene je to tad bilo ubistvo. Ali evo sad sa 21 godinu sam zavoleo bicikl i to mi je glavno prevozno sredstvo. Poslednjih 5 godina vozim specijalku. Sada sam nabavio novi australijski Lakes poluprofesionalni i potpuno sam zadovoljan. E sad da pređem na stvar, zašto sam započeo ovu temu.

Naime,ja i drugar imamo jedan plan za ovo leto. Želimo da obiđemo Srbiju, znači početak bi bio Novi Sad krajnji cilj granica Kosova (možda malo severnije zbog bezbednosti) i ponovo okret i nazad.
E sad pošto vidim da ste vi ovde malo stručniji, zanima me da li je to moguće izvesti sam ovim tipom bicikla koji mi posedujemo, zbog loših puteva, vremenskih uslova, tereta koji nosimo, itd...
Šta je najpotrebnije, neki minimalac odeće koje treba da nosimo?
Čime ste se hranili
Šta je najveća opasnost?

Da li je neko ranije imao ovakvu avanturu, neka mi opiše?
Da li je bezbedno spavati u šumama zbog divljači??

itd itd... ae čekam na odgovore :)
nemam iskustva s duzim turama i kampovanjem,pogledaj ovde ima textova
http://www.2bike.rs/forum/forum/1-baba-šumom-deda-drumom/

Pozdrav svima!:)
Htela bih da pitam iskusnije, da li je 100km mnogo za jedan dan preci?Da li cu moci da vozim nakon toga par dana slicne duzine?S obzirom da sam amater biciklista :)
zavisi od kondicije i sta vozis,cim se dvoumis nece moci:Dtreba vremena da se nabaci takva kondicija i odrzava,nije problem voziti kasnije svaki dan manje vise toliko uz doziranje tempa, dobru hranu i odmor

Back