Biciklizam

Foto konkurs "Volim da vozim bicikl" -- 04.09.2013

Foto konkurs „Volim da vozim bicikl“ organizuje se u sklopu obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti (16-22. septembar 2013), a u okviru projekta „Podrška održivom saobraćaju u Gradu Beogradu“, koji sprovodi UNDP Srbija u saradnji sa Ministarstvom energetike, razvoja i zaštite životne sredine, te Sekretarijatom za saobraćaj i Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Sledi poziv organizatora:
"Bicikl u Beogradu: nekome sport, nekome rekreacija, nekome prevozno sredstvo. Nekome lično zadovoljstvo, nekome porodična ili aktivnost sa prijateljima. Nekoga spominjanje bicikla podseća na uspomene iz detinjstva, pomoćne točkove i ono prvo okretanje pedala bez njih, a nekoga na kilometre i kilometre pređene po ulicama, stazama i putevima. Neko je brži, izdržljiviji, iskusniji, a nekome kondicija ili samopouzdanje dozvoljavaju samo laganu vožnju stazom pored reke. I sve to dok broj bicikala u Beogradu iz godine u godinu raste...U želji da pomognemo u promovisanju vožnje bicikla Beogradom i svih korisnih aspekata korišćenja ovog prevoznog sradstva, raspisujemo i ovaj konkurs. Ako volite da vozite bicikl u Beogradu, šta je to što vam je pred očima kada o tome razmišljate? Šaljite nam fotografije koje to prikazuju. Želimo da vidimo afirmativne radove. Radove koji prikazuju užitak vožnje bicikla. I želimo da te radove prikažemo, a autore najboljih radova nagradimo.Vaše fotografije u JPG formatu i rezoluciji 300 DPI šaljite nam na adresu fotokonkursprijava@biciklirajbeogradom.com do utorka 10. septembra u 23:59. Molimo vas da obavezno navedete i svoj kontakt: ime, email i broj telefona.Najboljih 50 radova biće izloženo u galeriji O3one u četvrtak 19. septembra od 19:00, a radovi će biti odštampani u katalogu izložbe.Autori najboljih pet radova po oceni stručnog žirija na poklon će dobiti bicikle."

haha ovaj jlud

Da li si se ikad osećao kao da imaš divlju životinju zatvorenu u sebi i ne znaš kako da je oslobodiš?
Look no more, ovo je bicikl baš za tu svrhu! Lagan taman da ga ne bude problem voziti, težak taman toliko da njime možeš nokautirati nekog ko kaže da ti je bicikl ružan (opet, dovoljno čvrst da nokautiraš poprilično ljudi dok se ne raspadne).
A izgled? Mažen pažen i zvan Đole, ovaj macan ima samo nešto malo ogrebotina, da se vidi da je bio u prirodi i da je skroz badass. . . plus ožiljci su skroz seksi (tako kaže moja komšinica)! Pazi, bicikl izgleda toliko dobro da moraš biti jako u kondiciji da bežiš od silnih devojaka, žena i GILFova koji će da te jure kad te vide na njemu. . Znaš, bicikl 'nako skroz crn pa široke gume pa diskovi uglancani, bela samo prednja vila, k'o zmaja da jašeš! Toliko je kul da možeš biti i ružan, opet ćeš se omastiš. .
A kako to ide, bolje da ne krećem. . ja se penjao uz i niz drva u šumi, 27 brzina (to je skoro 11 brzina više od 17! ) i hidraulični diskovi, em radi za sve novce i ceo kusur em zvuči vrh kad se izgovori, prosto se skotrlja preko jezika. . ajde, probaj: hidrauuuuličniiiii. . zjea.
Prodajem ga iz veoma jednostavnog razloga, ne mogu da posedujem ovako kul bicikl, uz veliku moć dolazi i velika odgovornost.

-Scott Aspect 30 S ram (ja sam 175cm visine i bila mi je dobra velicina)
-Suntour XCT lockout vila
-Shimano 3x9 grupa
-Tektro Draco hidraulicne kocnice
-Scott pilot hardver, Ritchey solje
-K2 sedlo
-Schwalbe BlackJack 2.1 gume
-TdF bidon
sve održavano i podmazivano, par ogrebotina koje se vide na trećoj slici

Cena je malo spuštena ali je fiksna, šaljem kurirskim službama o trošku i riziku kupca.
Oglas stoji do 15. septembra, ako ga do tad ne prodam neću ga ni prodavati, pa nek crknu dušmani.

extra, ja skoro uzimo nesto ali sve po jednu stvar nikako da se pogodi vise odjednom,pitah se sto u radnji nas par da se ne skupimo i dobijemo popust:lol:ne znam sta da ti kazem za lanac ja sam zaludjen za xt/xtr i ne odstupam od shimana,koja ti je kaseta pa upari,mozda u radnji imaju neku teoriju nije zgoreg da pitas strucniji su

Prodavac u ranji samo gleda kako da uvalja robu, bolje da pita nekog majstora u servisu. Recimo meni je majstor rekao da ne moram da menjam prednji pogon ako budem prelazio sa 3x9 na 3x10. Vec je isprobao i radi OK.

Mogli bi da se dogovorimo ovde na forumu kada zelimo nesto da kupujemo, odemo vise nas odjednom i upecamo te popuste... Ja bas razmisljam o patikama za SPD

Poslednja izmena:
kad setaju retardi biciklistickom stazom..vidi ovog retosa sta veli
Njen komšija Petar Popivoda (63) smatra da biciklisti pored tolikih ulica i trotoara nemaju šta da traže na biciklističkoj stazi.
- Njihovo objašnjenje da samo ime biciklistička staza ukazuje na to da je ona namenjena isključivo biciklstima je potpuno besmisleno jer bi, po toj logici, pešaci trebali da prelaze ulicu isključivo na pešačkom prelazu – rekao je on.
da retarde pesaci iskljucivo prelaze ulicu na pesackom prelazu..iebem ti slepacki narod ko stoka naviko da zivi

Zato i ne vozim na biciklistickim stazama. Previse debila. Zato na starom Obrenovackom putu nigde zive duse. U Nedelju sam vozio do Ostruznice posle duzeg vremena i nisam mogao da verujem koliko malo vozila ide tim putem.

Prodavac u ranji samo gleda kako da uvalja robu, bolje da pita nekog majstora u servisu. Recimo meni je majstor rekao da ne moram da menjam prednji pogon ako budem prelazio sa 3x9 na 3x10. Vec je isprobao i radi OK.

Mogli bi da se dogovorimo ovde na forumu kada zelimo nesto da kupujemo, odemo vise nas odjednom i upecamo te popuste... Ja bas razmisljam o patikama za SPD
moze ja cu jedne gripove

122-3 mrtav covek hoda

Ja sam jednom vozio 127 km, od toga prvo smo imali 7 km uz nagib 8%, pa 18 km uz 4%, pa 5 km uz 16%! Plus 90 km kroz 40 neosvetljenih tunela, a najbliža kuća udaljena 15 km! **** ti Lepa sela lepo gore kroz šta smo prolazili! Tačnije, baš smo prolazili i kroz taj tunel u kojem su oni vojnici bili zatočeni, unutra i spolja ima par hiljada rupa od metaka! Sve živo izrešetano!

Kada spomenu lose puteve. Bio sam pre par godina na kraju sveta. Neko selo blizu granice sa Bugarskom. Populacija zimi, troje ljudi.

Ovakav je asfaltirani deo posle iskljucenja sa puta Pirot-Dimitrovgrad.
nedodjija1.jpg

A onda nema ni asfalta
nedodjija2.jpg

Ovo je tipicna "kuca" u celom selu postoje samo 1-2 zidane kuce/zgrade
nedodjija3.jpg

ohoho o maj gad:lol:

Ukraden Merida tfs 100 d
Ispred stana na trecem spratu u Novom Sadu na Limanu 4 ukraden mi je bicikl.Nalazacu sledi nagrada.

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]Igor Varga[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]21000, RS[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="width: 50"]Telefon:[/TD]
[TD]0216365103[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 50"]Mobilni:[/TD]
[TD]0604664119[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
thumb.php

Poslednja izmena:
ohoho o maj gad:lol:

Ukraden Merida tfs 100 d
Ispred stana na trecem spratu u Novom Sadu na Limanu 4 ukraden mi je bicikl.Nalazacu sledi nagrada.

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]Igor Varga[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]21000, RS[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="width: 50"]Telefon:[/TD]
[TD]0216365103[/TD]