Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ono za crvene cipele je tacno :)

i dobar primjer
koliko puta sam čula od starije
molim te, majko, obuci se kao mama

a mlađa mi je život uzela sad skoro, gledajući seriju ovu, na pjeni...kako Savo ima dvije žene..kako može neko uopšte da ima dvije žene..a šta je to ljubavnica...a šta radi ljubavnica..a zašto se zove ljubavnica kad je i ona žena...poslije iscrpnog objašnjavanja od 1o dana je izjavila...ja ću da budem ljubavnica, lakše je

Pročitah Deseti dar-Džejn Džonson
Ništa posebno. Džihad , sveti rat bio je prisutan još u 17 veku.
Alnari,373 strana.
Priča o mladoj robinji koju odvode gusari iz Berberije, jedne nedelje, iz crkve, iz Kornvola.

Poslednja izmena:
Da prijavim da sam se pre sat vremena srela s Bambikinim mužem da mi uruči one Anželike od prošle godine. Sad sam u problemu gde da ih stavim. Baš mi je bilo lepo dok su stajale kod njih.

Bambi, muž ti je prava lutka. Strašno ličite jedno na drugo, kao da ti je brat.:lol: Potvrdio je pravilo da su Novosađani diiivni ljudi, u svakom pogledu.

Srce moje hvala ti!!!:cmok:
Nadam se da si imala pomoc u nosenju knjiga.
Night :cmok2: za brzo ozdravljenje.
Ukljucila sam se samo malo sa posla da virnem sta mi radite kad eto Rada me spominje, bas me obradova.
Nedostaje mi druzenje sa vama, ali jedva vidjam i ukucane, pa se onda svim silama trudim da to slobodno vreme sa detetom maximalno iskoristim jer me ne vidja odjednom po ceo dan.
Ljubim vas puno:heart:

Bambiiiii
smilie_girl_183.gif

Kerefeko želim ti brzo ozdravljenje.:heart:

Danas nisam otišla na posao, preko noći T 38,3 . Sad sam tu sa vama dok mogu da izdržim . Sve vas pozdravljam. Pokušaću da čitam.
Kerefeko i Night, ako vam je za utehu mene je drzalo 2 dana onako grozno, a posle par dana podnosljivo.
Sada sam k'o nova :D

i dobar primjer
koliko puta sam čula od starije
molim te, majko, obuci se kao mama

a mlađa mi je život uzela sad skoro, gledajući seriju ovu, na pjeni...kako Savo ima dvije žene..kako može neko uopšte da ima dvije žene..a šta je to ljubavnica...a šta radi ljubavnica..a zašto se zove ljubavnica kad je i ona žena...poslije iscrpnog objašnjavanja od 1o dana je izjavila...ja ću da budem ljubavnica, lakše je
Ovaj nas sad kaze: kakve ste k'o neke babe, sad kaze: sta vam je niste vi tinejdzerke. Ko ce njemu ugoditi :evil:
A kada sam mu ja isla na roditeljski, pre nego sto podjem morala sam da prodjem njegovu kontrolu pa tek onda da krenem :lol:

A tvoja mladja :heart: me je naterala na duboko razmisljanje :think:

Dete reklo istinu lakše je. Samo zabava!

Srce moje hvala ti!!!:cmok:
Nadam se da si imala pomoc u nosenju knjiga.
Night :cmok2: za brzo ozdravljenje.
Ukljucila sam se samo malo sa posla da virnem sta mi radite kad eto Rada me spominje, bas me obradova.
Nedostaje mi druzenje sa vama, ali jedva vidjam i ukucane, pa se onda svim silama trudim da to slobodno vreme sa detetom maximalno iskoristim jer me ne vidja odjednom po ceo dan.
Hvala Bambi, nedostaješ :cmok2:

Ljubim i ja tebe, srećice.:zag:

I da znaš, ja stvarno sad nemam gde ove knjige.:sad2:

Evo Rado ja bih da pomognem . Daj meni moje sa spiska , pogađaš me bolje nego bibliotekarka, pa će biti mesta .;)
Kerefeko i Night, ako vam je za utehu mene je drzalo 2 dana onako grozno, a posle par dana podnosljivo.
Sada sam k'o nova :D
Hvala Lamar, nadam se da ću do subote biti ko nova :D Znam da nešto imam za subotu , samo trenutno ne mogu da se setim šta.

Poslednja izmena:
Ja umirem od alergije.
Jedva dišem, jedva gledam.
Malo bude bolje, potom nanovo kijam.
Čitam koliko mogu.

Dovršila sam Čudesan život diplomiranih književnika.
Od svega iz romana i mimo njega jedina čudesna stvar bila je to što ni sama ne znam odakle sam nabasala na tu knjigu.
Ništa posebno, ništa naročito primamljivo, niti za preporuku.

Evo jednog citata iz knjige koju sam juče završila (Pesme snova, 2. deo - ima ukupno 3) gde Džordž R. R. Martin objašnjava zašto voli epsku fantastiku. Razumem i da je neke od vas ne vole. Za mene je to jedan divan svet u koji se povremeno otisnem iz stvarnosti.

''Najbolja fantastika piše se jezikom snova. Ona živi kao što žive snovi, stvarnija od stvarnosti... bar na trenutak... taj dugi čarobni trenutak pre buđenja.
Fantastika je srebrna i grimizna, modra i azurnoplava, opsidijan prožet zlatom i lapis lazulijem. Stvarnost je iverica i plastika, premazana tamnosmeđom i maslinastozelenom. Fantastika ima ukus ljute papričice i meda, cimeta i karanfilića, sočnog crvenog mesa i vina slatkog kao leto. Stvarnost je pasulj i tofu, i pepeo na kraju. Stvarnost je tržni centar u Berbanku, fabrički dimnjaci Klivlenda, parking garaža u Njuarku. Fantastika su kule Minas Trita, drevno kamenje Gormengasta, dvorane Kamelota. Fantastika leti na Ikarovim krilima, stvarnost lokalnom avio-kompanijom. Zašto naši snovi postanu tako sitni kada se napokon ostvare?
Verujem da fantastiku čitamo da bismo ponovo otkrili boje. Da okusimo jake začine i čujemo pesmu sirena. U fantastici ima nečeg drevnog i istinitog što se obraća nekom dubljem nivou u nama, onom detetu koje je sanjalo da će jednog dana loviti u mračnim šumama, gostiti se pod bregovima, i pronaći ljubav koja će trajati zauvek negde južno od Oza i severno od zemlje Šangri La.
Neka im njihov raj. Kad umrem, ja bih radije da odem u Srednju zemlju.''

Mnogo lep odlomak.
Malo me podseća na Petrovića, na priču o snovima, na viziju iracionalnog.
Misaonog, potisnutog, maštovitog.
Dopada mi se ukus ljute papričice i meda.
Podseća na sos iz KFC-a.
Ljut, a opet slastan.
Neodoljiv.
Uživanje bez premca.

Volim puna čula u knjizi, volim buđenje čula.
Volim slikovite prikaze, maštu u rasponu divovskom.

Baš me je oduševio odlomak.

:cmok2: Mala moonlight, znam da je ovo gadan period za alergiju, ali zelim ti da se sto brze izboris sa nemilim osecajem nadutosti, zapusenosti i suznih ociju.
Moj sin ima bronhijalnu astmu, plus je alergican na grinje, tako da znam kako ti je. :(

Svi u kuci volimo epsku fantastiku (knjige, serije, filmove), narocito muz.
Nedavno sam kupila:
Trilogiju Sećanje, jad i trn (Presto od zmajokost - prvi i drugi deo, Kamen poslednjeg pozdrava)
Serijal - Septimus Hip (Magika, Let, Medika)

Izum Igoa Kabrea (Brajan Selznik) nije fantastika, ali je divna knjiga, tvrd povez, 533 strane, i ono sto je mene najvise odusevilo su fenomenalne ilustracije! :)

Da, zanima me Ime vetra (Patrik Rotfus), 1150.00din. Malo jeste skupa, ali vidim odlicne komentare o njoj.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back