Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
inače, uporedo sa nanizivanjem, radim lektiru Pipi duga čarapa

jao Pipi :raspilavljeni smajli: moj heroj iz detinjstva (herojkinja? po novosrpskom )

Sporo mi ide citanje ovih dana, ne mogu uopste da se skoncentrisem, a nije do knjige nego sam pretrpana poslom, pa kuci samo mogu Krstu da podnesem. Valjda ce biti bolje sledece nedelje.

Esterita, ti najavi kad oces da se nizes, pa da 'cutimo' (koliko izdrzimo) :)

Nego da se ne nizem i ja sada, samo da dodam ovo oko ciscenja. Ja knjige usisavam, to mi najlakse. Stavim onu cetku i lepo predjem po ivicama.

Juce sam skinula prvu sezonu "Prve damske detektivske agencije", nisam ni znala ranije da postoji serija.
Citala sam nesto od knjiga iz tog serijala i meni knjige nisu legle, bas su nekako naivno napisane za moj ukus. Ali sam znala da ce mi serija prijati, i stvarno sam pozitivno iznenadjena - prelepe scene Afrike, divna muzika, odlicna fotografija, a i glavna glumica mi je bas slatka.
Gledao neko?

A od crtica iz zivota nemam sta da prijavim, osim da mi sutra stize muz :mrgreen:
Cenim da to nije sa prevodom na srpski :think:

Ja sam knjige citala, i slatke su mi.
A vise mi se svidja ova njegova edinburska edicija.
Ona mi je bas onako legla.
Isto je tako naivna i slatka, samo na evropsko-englesko-skotski nacin :D

PS. Pa gde ces vazniju crticu od te :lol:

Poslednja izmena:
I sama sam svaštočit (upravo iznikla reč, po uzoru na svaštojed).
Naravno, bitno je da me delo zainteresuje, i da uživam.
Valja biti šaren u odabirima, tako se više ispitujemo, samospoznajemo.

Ovako i ja gledam na izbor knjiga. Ne volim kad odem u biblioteku, bez spiska, pa mi daju na osnovu nečeg pročitanog iz evidencije. Volim raznovrsnost.

inače, uporedo sa nanizivanjem, radim lektiru Pipi duga čarapa

jao Pipi :raspilavljeni smajli: moj heroj iz detinjstva (herojkinja? po novosrpskom )
Jao Pipi!
smilie_girl_007.gif

Ne znam da li sam vise volela knjigu ili seriju/film (sad ne mogu da se setim sta je bilo).

• Podržavam
Reactions: Em.
I ja sam gledala Pipi kad sam bila mladja
(dosta mladja :lol: )

a sad bih bas mogla da pocnem da se pakujem
a ne da sedim ovde i pijuckam kafu
i citam "Karte na stolu" i jedem kiflice sa sirom (prase)
i uskacem na forum,s' vremena na vreme....
:aha:

Sad moram sama sebe da ispravljam, nije herojkinja nego heroina :)
(to herojkinja sam izvela po analogiji sa 'borkinja' sto mi zvuci strasno i smesno, ne znam jel koristite tu rec? Cula sam je nedavno u telefonskom razgovoru, bas sam se iznenadila)

Dragonfly, ja sam zaljubljena u tvoj marker :worth:
Kako si ga napravila?

Neko pomenu ciscenje knjiga. Imam jednu policu pravljenu po meri od poda do plafona i od zida do zida, i ko god dodje kod mene uvek reaguje isto - Jao, koliko tebi treba vremena da obrises prasinu. Meni nije problem. Ne treskam knjige, samo otvorim prozor koji je blizu i dunem malo, malo provrtim strane prstima i to je to. Nema nesto puno prasine kod mene.

I dalje citam Murakamija, obiman je a ja imam spavacu bolest u ovom mom drugom stanju, pa obicno posle 20-30 strana zaspim :rumenko:
Juce sam skinula prvu sezonu "Prve damske detektivske agencije", nisam ni znala ranije da postoji serija.
Citala sam nesto od knjiga iz tog serijala i meni knjige nisu legle, bas su nekako naivno napisane za moj ukus. Ali sam znala da ce mi serija prijati, i stvarno sam pozitivno iznenadjena - prelepe scene Afrike, divna muzika, odlicna fotografija, a i glavna glumica mi je bas slatka.
Gledao neko?

A od crtica iz zivota nemam sta da prijavim, osim da mi sutra stize muz :mrgreen:

Tenkju Kanela! :)

Vrlo jednostavno se pravi. :)

Od finog kartona (ne suvise cvrstog), grublje obradjenog da ima one sitne iskrice drveta, malene tamne opiljke,
sam isekla tzv. paper tag, onaj s oblim ivicama.

Radi ilustracije (fotografija preuzeta s mreze):

Rupicu sam napravila posebnom spravom za busenje papira, ne znam kako se zove. :rumenko:
Imam je vec dugo. Sarene papire njome buskam i tako pravim konfete. :)
Kada je tati bio rodjos, posipala sam ga tim do it yourself konfetama s terase. :)

Kroz rupicu sam provukla vrpcu od satena nezne roza boje i vezala je u cvor.
Uvek imam takve trakice, kupujem ih namotane na kolutove.
Volim pakovati poklone dragim ljudima pa su mi takve ljupke trake uvek blizu. :)

Na kartonu sam slobodnom rukom nacrtala pticu, crnim naliv perom. Obrise samo, bez detalja.

Rec Love sam takodje ispisala slobodnom rukom.
Pticu sam obojila crvenom, a sencila sam belom hemijskom olovkom (keramicka bela).

Voilà! :) Obelezivac stranica je gotov! Jednostavno a veoma ljupko. :)

Gledala sam Prvu damsku detektivsku agenciju. :) http://www.imdb.com/title/tt0874957/

Romane nisam citala, ali serija mi je bila odlicna. Divna fotografija, prkosna i divlja Bocvana, vrtlog boja.

Slazem se, glavna glumica je veoma simpaticna. Izuzetno mila i prizemna.

Mene je odusevljavala sekretarica Grejs. :) Kakva zena! Pozrtvovana, snazna.

Verujem da uzivas u epizodama. :)

Neko nije čitao šta smo Dana i ja pisale o ovoj knjizi :D Šalim se, nismo je ni pročitale do kraja, bila je suviše nezanimljiva. Možda vama bude ok.

Da podsetim, radi se o Dodjoh, videh, prtljag izgubih.....
sve sam ja pročitala šta je ko pisao o kojoj knjizi, ali ništa nisam zapamtila. Pa ako niste mogle da je pročitate jer je nezanimljiva, ja ću se zadržati na naslovu, koji to jeste. Ako ne zaboravim!

Meni zanimljiv Kakao (za sada). Pretražila sam temu još pre nego što sam počela da vidim šta je ko pisao, i zapazila sam da je Esterita napomenula da je "za iz biblioteke", nije za kupovinu. Pa sam tako.

izvin'te, a šta ste to dobili? ja ništa ne razumjeh..dal' je do mene?

Није до Вас, да ебе оца, но је до мене.
Ја сам само утрчао ође као дечак у гаћама у женску свлачионицу и похвалио се. Неки мангупи су ми послали ово (бре) у педеф формату :п http://www.laguna.rs/n1861_knjiga_duge_noci_i_crne_zastave_laguna.html
700 дин. Ово? Ае, не заебаји.. лол

Није до Вас, да ебе оца, но је до мене.
Ја сам само утрчао ође као дечак у гаћама у женску свлачионицу и похвалио се. Неки мангупи су ми послали ово (бре) у педеф формату :п http://www.laguna.rs/n1861_knjiga_duge_noci_i_crne_zastave_laguna.html
700 дин. Ово? Ае, не заебаји.. лол

Čitaj, ako su ti već poslali. Baš je muška knjiga. Msm, ne baš muška, ali ono, istorijska, na savremen način: Kosančić Ivan, Miloš Obilić i Milan Toplica. :lol:
Mene je na promociji koštala 395 din. ;)

Devojkeeeeeeeeeee samo da se javnem, ovih dana me nesto nece citanje, u stvari svakoj knjizi nadjem neku falinku :mrgreen:
Pocela da citam Mojim kcerkama s ljubavlju, pa mi nekako prazan, bez emocija, ne znam nije mi se dopalo pa ja to lepo odlozim do daljnjeg :lol: Onda uzmem kraljicu Margo pa mi nesto ne odgovara stil pisanja, nekako mi sve cudno, kaze moja mama pardon nije samo moja mama delim je sa aquarius1 :mrgreen: dakle kaze ona da sam ja prava smaracica :roll: Napokon uzmem Kci nevernice i jos sam na pocetku ali mi se bas dopada :)

Jedva ae pridigoh nakon 5 dana da vidim sta se desava...
Mislim da je ovo onaj virus koji je imala Rada....Devojk,e s dusom se rastajem..kao da me je pregazio brzi voz....sve me boli, umorim se samo da se javim na telefon...
Znam da Rada rece da je bas grozno,ali rekoh virus ko virus kako ko podnosi - ja do sada lako...ali ovaj...mutant neki...Otvorili mi bolovanje, rekoh sad cu da citam..mhm....ne znam gde se nalazim.....
Evo od ova tri reda crkoh...idem da legnem...
Pozdravljam vas

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back