Linejna
Veoma poznat
- Poruka
- 10.878
Evo ja izguglala
Poslenji voz iz Hirosime - Carls Pelegrino, M&M, 380 str.
Razmisljala sam da li da je kupim pre nekog vremena, ali nisam...
Evo, jos malo pa cu izgubiti knjigu

Ma mozda je tako i bolje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo ja izguglala
Poslenji voz iz Hirosime - Carls Pelegrino, M&M, 380 str.
Ester, jel to roman?
Ja izguglala da je to neki esej![]()
Čitam Deseti dar -Džejn Džonson
Videla sam pre par nedelja ovu knjigu u izlogu u zemunskim Delfima. Baš sam pre neki dan pogledala istoimeni film. Almodovar je stvarno blesav. Razmišljam da je uzmem kasnije. Stalno govorim sebi ''nema više kupovine'' jer mi se previše knjiga nagomilalo.
http://www.amazon.co.uk/Tarantula-The-Skin-Live-In/dp/1846687942
Tijeri Žonke (1954–2009) je francuski književnik i jedan od glavnih predstavnika neo-krimi romana koji spaja crnu hroniku sa političkom i društvenom satirom. U ciklusu „Savremena francuska proza“, u tri nastavka, emitujemo delove iz njegovog romana Tarantula koji je adaptiran za novi film Pedra Almodovara „Koža u kojoj živim”.
Tarantula je prvo Žonkeovo delo prevedeno na srpski jezik. Roman su prevele Iva Brdar i Jovana Papović, a biće objavljen u izdanju „Čarobne kuće".
Roman Tarantula se sastoji od tri priče (Pauk, Otrov i Plen) koje autor naizmenično ukrštajući razvija kao paukovu mrežu i tek na samom kraju otkriva kako su priče međusobno povezane. Prva priča je o Rišaru Lafargu, poznatom specijalisti za estetsku hirurgiju. Niko ne zna da je mlada žena, u čijem prisustvu ga ponekad viđamo, zapravo njegov zatvorenik. Ričard tera Evu na prostituciju na luksuznim pariskim žurkama, gde posmatra kako mušterije postupaju sa njom, i uživa u njenoj patnji i gađenju prema životu koji joj je nametnuo. U drugoj priči upoznajemo se sa Aleksom Barnijem koji je upravo izvršio pljačku. Ubio je policajca, a i sam je ranjen. Mora da se krije, jer ga traže. Tokom pljačke, neko je skinuo fantomku sa njegove glave, i sigurnosna kamera je snimila njegovo lice. Aleks je spreman na sve kako bi izašao iz ove mučne situacije. U priči Plen pratimo Vinsenta Moroa koji jedne noći odlazi da se provoza na svom motoru. Međutim u jednom trenutku shvata da ga prate. Pokušavajući da se otarasi osobe koja ga prati, on se gubi u šumi. Misteriozna osoba ga sustiže. Prolazi četiri godine otkako je nestao.
Joooj, nemoj, nema smisla.Ester, odustani. Kad je budes vracala u biblioteku nahvali je za sve pare i jos zamoli bibliotekarku da je stavi tu negde blizu na vidno mesto, kako bi se i drugi clanovi primili da je nose kuci![]()
Pregrizi jezik.Arvena, je l' to nesto licitiras? Sta bi? I koja je knjiga?
ništa vi šta se ja patim
Hahaha
Jesi prelomila?
Kakve planove imate za vikend, devojke?
Hahaha
Jesi prelomila?
Kakve planove imate za vikend, devojke?
Znam da je ovakva podela nepravilna ali svi znamo da postoje knjige koje vishe citaju zene i one koje su vise naklonjene muskarcima.
Ja sam kao neko ko je uvek bio naklonjen literaturi podjenako i jednom i drugom polu uvek izbegavala knjige koje su okarakterisane kao "zenske" i svesno bezala od toga da ih procitam. Pod "zenskim knjigama" na smatram knjige koje su napisale zene, vec one sa puno emocija i koje se brzo citaju,tacnije "jedu".
Htela bih da preporucim knjigu koja me je odusevila, u nastavcima je i ja sam procitala dve knjige i jedva cekam da kupim trecu. Prvi deo se zove "Prva damska detektivka agencija", a druga "Zirafine suze", mislim da ima 5-6 delova ali nisu svi prevedeni kod nas. Radnja se odvija u Bocvani. Roman ima dusu i cas vas navodi na suze cas na smeh. Dosta se govori o
Africi o osamostaljivanju Bocvane, poslozaju zena, aparthejdu i sudbini zene koja pokusava i uspeva da udje u muski posao, ali na potpuo emotivni nacin, bez puno podataka i sl, vise kako je to dozivela glavna junakinja. Pritom je vrlo dinamicna jer je pomenuta gospodja detektivka. Mene je knjiga odusevila i toplo bih je preporucila svima.
Volela bih kad bismo ovde mogli jedni drugima da preporucujemo ovakve knjige. Samo napred!
Remarka sam citala bas davno.Knjige čitam prema trenutnom raspoloženju. Jedno moje dete ima običaj da kaže da kad mama čita Remarka, znači da je depresivna ali na sreću to je kratkog veka, iliti dok traje iščitavanje gosn.Remarka, otprilike dve nedelje 24 knjižurine od po 300-400 strana.
Drugo dete se žali da knjige čitam da bih njemu "naudila" tj. knjige iz psihologije, a matori je imao običaj reći da kad čitam njemu najbolje, ostavljam ga na miru, a boli ga uvo šta čitam.
Sada sam ponovo u fazi Hese-a i njegovog -stepskog vuka- koliko god puta da ga čitam, svaki put mi je novo i svaki put manje razumljivo![]()
Ja se drzim Agate jos uvek... nesto mi odgovara.
Citam Peto dete. Zavrsicu je verovatno danas.
Bode oči nedovoljna prisutnost interpunkcije.