Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
auh,:sad2::roll:
to nije hrana, to su trave
:zag:

Baš i ja to pomislih :zcepanje:

čitala sam malo ovu knjigu što sam već čitala, a ničega se ne sjećam...nego se sjetim kad pročitam...Leva obala Sene...Kejt Mjuir...e, pa..dobra priča...i jedan filozof i dadilja i žena glumica...i dijete ..priča počinje nestankom djeteta u luna.parku...

Čitala sam to, nije mi bila dosadna, ali nije ni nešto specijalno. Za iz biblioteke (ne bih je kupovala).

Mozes li mi malo vise reci o knjizi?:)
Vec duze vreme pokusavam da je nadjem,ali mi bas ne uspeva.
Znam da postoji serija po knjizi,glumi Emily Watson.

Nisam znala za seriju.
Kim Edvards - Kci cuvara uspomena (The Memory Keeper's Daughter)
Meni se knjiga jako dopala, lako je citljiva.
Radi se o emotivnoj porodicnoj prici: jedna mozda malo ishitrena reakcija supruga, lekara koji ce da porodi svoju zenu sa blizancima, ali ce jedno dete da odbaci odmah, bez zeninog znanja. Taj cin nepovratno menja zivote svih junaka ove price.
Prica je o onim "tajnim" vezama sto porodicu drze zajedno, o porodicnim tajnama, o pozrtvovanju, strahovima, gubicima, o lazima i kajanju, paralelnim zivotima, i na kraju i o iskupljujucoj snazi koju ljubav daje u svim svojim oblicima.
I opomena, da nasa proslost nikada ne prestaje da progoni nasu buducnost, sta i da ucinimo u vezi nje.

Ne zelim da detaljisem, jer se onda gubi draz kod citaoca. Nadam se da je ovoliko dovoljno. :)

Ja se bas spremam da kazem kada budem na kraju komentarisala Peto dete, da je ni pod razno ne citaju buduce mame.
To bi bilo pogresno, jer neminovno bi im se bespotrebno vretele neke sulude misli po glavi.
Ovo mogu da citaju samo one koje su sa materinstvom definitivno zavrsile.
To bi bio moj savet svima.

Samo tada, pre nikako.
Mada mislim da ono moje dete cita bas zato sto sam rekla nemoj! Prijavice vec ona...a ja cu vama sta je rekla posle.

Ja danas 'mal nisam uskocila u serpicu sa corbicom od zelja :zjede:
Tako da Ester... kad mi banemo kod tebe, ti samo prodji onom tvojom precicom do biblioteke i eto zelenog rucka :mrgreen:

Pri kraju sam Petog deteta.

Poklon za tebe :heart2:
3853384-colorful-smiley-face-flower-background.jpg
Hvala, hvala :hvala:
Prvo se bijes, a posle mi dajes poklone :ljutko:
Ali to je ono "ko se bije taj se voli" :cmok2:

Nisam znala za seriju.
Kim Edvards - Kci cuvara uspomena (The Memory Keeper's Daughter)
Meni se knjiga jako dopala, lako je citljiva.
Radi se o emotivnoj porodicnoj prici: jedna mozda malo ishitrena reakcija supruga, lekara koji ce da porodi svoju zenu sa blizancima, ali ce jedno dete da odbaci odmah, bez zeninog znanja. Taj cin nepovratno menja zivote svih junaka ove price.
Prica je o onim "tajnim" vezama sto porodicu drze zajedno, o porodicnim tajnama, o pozrtvovanju, strahovima, gubicima, o lazima i kajanju, paralelnim zivotima, i na kraju i o iskupljujucoj snazi koju ljubav daje u svim svojim oblicima.
I opomena, da nasa proslost nikada ne prestaje da progoni nasu buducnost, sta i da ucinimo u vezi nje.

Ne zelim da detaljisem, jer se onda gubi draz kod citaoca. Nadam se da je ovoliko dovoljno. :)

Citala sam je pre par godina i dopala mi se.
Ali ne bih se setila radnje da me nisi podsetila.
Toliko sam knjiga procitala... knjiga slicnih naslova tipa: ``Cuvar svoje sestre``, (Dzodi Piko), pa mi se sve izmesalo kao u papazjaniji, hajde i ja da malo pomenem neko zelje.

Dobro vece :D

Ja ni danas nisam mirovala, Murakami me video nije (setnja, slatke palacinke, setnja, limunada).
'Kci cuvara uspomena' nisam citala ali sam gledala film, verujem da je knjiga jos bolja a i film je sasvim dobar.
Za 'Peto dete' sam razumela i zapisala.
'Bekstva od ljubavi' mi je bila onako, nije me nesto odusevila.
'Cuvar svoje sestre' - da isplaces dusu, ali dobra je i znatno bolja od filma (otvara mnogo vise tema).
'Kuca orhideja' mi zvuci skroz primamljivo, zapisacu.

Inace, obozavam da kuvam, to je moj hobi :)

Gde li sam ja to procitala da je Kci cuvara uspomena americka mini-serija?:think:
Da, film je u pitanju, ipak.
Leva obala Sene mi je bila totalno mlaka knjiga.
Cuvar svoje seste - JaoJ, pa to je o onoj bolesnoj devojcici?:(

Poslednja izmena:
Ja koncno zavrsila Svaki covek, Filipa Rota.
Knjiga je lako citljiva, iako je tematika i radnja zamrsena.
Pocinje sahranom glavnog lika, gde njegovi najblizi velicaju njegov zivot i licnost, a u sledecim poglavljima on sam opisuje svoj zivot i odluke koji su od njega u starosti nacinili usamljenog i ogorcenog coveka.
Pazi sta radis u zivotu, sve ima svoje posledice.

Almodovar jeste blesav. :) I lucidan, saren, eklektican.

Volim pogledati njegova dela. :)
Doduse ne uvek, jer njegov svet od neuroticnih zena, povredjenih, neostvarenih, u roza Sanel kostimima na vespama,
zahteva budna, naostrena cula.

The skin I live in je na hardu, vec dugo ga zelim pogledati.
No, volela bih prvo procitati roman. Cak nisam ni znala da postoji. :)

Istrazivala sam. :)

Izvor: Rts: Savremena francuska proza

Jedina razlika u filmu je ta sto Eva ne sme da izlazi iz sobe, i nije prisiljena na sex.
A film je sjajan.

Zvezdanka, ja nisam do sada stekla uvid u tvoj ukus, stoga ne znam kakve knjige voliš.

Molim te, reci mi neke od naslova koji su tebi bili lepi, u kojima si uživala?

Opsada crkve Svetog Spasa jeste lep roman.
Preplitanje sna i jave, mašta u usponu, zanimljiva priča.
Ali nisam sigurna koliko bi ti prijalo, zbog toga pitam šta voliš da čitaš?

Gde li sam ja to procitala da je Kci cuvara uspomena americka mini-serija?:think:
Da, film je u pitanju, ipak.
Leva obala Sene mi je bila totalno mlaka knjiga.
Cuvar svoje seste - JaoJ, pa to je o onoj bolesnoj devojcici?:(

Odgovorila je Kanela.
Roman je intrigantan, na mahove veseo, na mahove tuzan, ali kraj potpuno potpuno neocekivan.
Tako pise Dzodi, inace jedan od mojih zenskih favorita.
Citala sam i njenih 19 minuta. Isto napeto, neocekivano, lepo napisano, ko voli kako ona pise.

Peto dete - Doris Lesing, Agora, 130 str, dobila Nobela

Radi se o rodjenju “drugacijeg” deteta, i zivotu te porodice sa njim.
Prica je po meni trebala da bude viseslojna a ona to nije. Ostalo mi je nejasno kakav je Ben bio. Kakav tacno.

Od nekoga ko je dobio Nobela ja sam vise ocekivala. Da ne bude zabune, knjiga je dobra, ali ja mislim da je morala da bude bolja.
(Sad vi meni lepo recite:”Ako znas bolje, sedi pa napisi :lol: )

I ostajem pri tome da buduce mame ne bi trebale da budu citaoci ove knjige. To bi bio nepotreban teret za njih.

Ne znam zbog čega mene ova knjiga niti jednom nije privukla kada je viđah na policama.
Ta naslov me iritira.
Nekako, običan je, preobičan.

Kao da nudi priču o trinaestom prasetu.
Kao, mnogo dece, višak dece, dete u zapećku.

Verujem da nije knjiga takve sadržine, ali morala sam da kažem. :)

Ne znam zbog čega mene ova knjiga niti jednom nije privukla kada je viđah na policama.
Ta naslov me iritira.
Nekako, običan je, preobičan.

Kao da nudi priču o trinaestom prasetu.
Kao, mnogo dece, višak dece, dete u zapećku.

Verujem da nije knjiga takve sadržine, ali morala sam da kažem. :)
:zcepanje:

Jeste takav naslov. Bas tako zvuci :lol:
Po naslovu je ni ja nikada ne bih uzela.

Baš to.

Mislim, naslov neretko prodaje knjigu.
Ja se redovno zalepim za knjigu naročitog naslova.
Volim da je naslov lep.
Drugačiji.
Poseban.

Da me namami.
Mislim da su neka dela ostala u zapećku, jer naslovom nisu privukla čitaoce.

Interesantno, a mene je bas naslov zaintrigirao.
I nekako sam znala da je bas ta tematika, imam valjda neko culo da to osetim, haha...
Ali knjiga mi se nije generalno dopala.
Od jedan do pet, dala bih joj ocenu 3 na 4 ;)

Interesantno, a mene je bas naslov zaintrigirao.
I nekako sam znala da je bas ta tematika, imam valjda neko culo da to osetim, haha...
Ali knjiga mi se nije generalno dopala.
Od jedan do pet, dala bih joj ocenu 3 na 4 ;)
A i ti si je citala :)
Pa eto, vecina nas je ocigledno vise ocekivala.
Mada cu ja uzeti i nastavak (Ben u svetu), zanima me sta je dalje bilo.
Mozda ce mi nesto biti jasnije kako Rada rece.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back