Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma nema sanse da te izneverim! Odista, tesko je breme na mojim plecima ali cu se truditi da budem Pravicna! :super:

Mrs. Bi, da li sam to ja upravo dobila priliku da presudim za Ringispil? :sad2: Ovo je tako velika cast......:rida: Ah te suze radosnice.......:D

smiri se, Tihomire :D
polako draga...samo se sjeti da moraš da osvjetlaš obraz svojoj kući
i ne zaboravi gladne u Arici...

Cure

Procitala sam "Sto od limunovog drveta" i i dalje sam pri tome da mi se bas dopala.Sjajne price ipsricane od strane sjajnog pisca.Mislim da cu kasnije opet nesto uzeti od njega jer sam na poledjini knjige videla da ima prilicno naslova.

Inace upravo sam procitala dve laganica samo tako.Jedna je "Luda za modom" za koju sam milsila da je napisala Sofi Kinsela a razlog tome je jer je na koricama pri dnu pisalo kako je super roman bla,bla,bla i njeno ime i prezime.Tek kada sam zavrsila , mada sve vreme se malo cudeci stilu pisanja, pogledah malo bolje prednju koricu knjige gde je do same te pohvale o knjizi i to dosta krupnijim slovima pisalo zapravo ime spisateljke :rumenko:, neke Rebeke Kempbel.Hocu reci kako sam vec obnevidela Inace knjiga nista posebno, ali ovu drugu sto sam procitala a to je"(ne)Savrsena devojka" od Lusi En Holms ja sam se valjala od smeha.E sada da li mi je dobrodosla bas u pravom trenutku pa mi tako lepo legla, ne znam, znam samo da sam se na poslu smejala glasno ne razmisljajuci da li ce me neko gledati cudno ili bilo kako.Ja sam uzivala citajuci

Gde ste, zene :)
Ispisale ste skoro 40 strana od kada nisam svracala na temu :eek:

Ja sam poslednjih nedelja net koristila samo za bebece teme, i to nekada satima citajuci samo o decijim kolicima, ili o tome sta je sve potrebno bebi u prvih mesec-dva. Strasno koliko toga nisam znala... A onda se umorim i od sedenja i od citanja, pa ne svratim vise nigde.
Sad konacno nasla malo vise slobodnog vremena i iscitala sve sto sam ovde propustila :)

Lamar me je pitala je l' ime za moju bebu. Jeste, ali imena jos nema :rumenko: Bice valjda uskoro, termin mi je tek sredinom juna.
Je l' Danasc80 koleginica trudnica u biblioteci? :)
Uzgred, hvala na preporuci za 'Leto', uzela sam je iz biblioteke ;)

Kako napredujete sa izazovom?
Kada sam ja krenula taj put oko sveta, krenula sam od nule tog nekog novembra, nisam racunala nista sto sam citala ranije. Zato je bilo malo teze, ali uzivala sam.
A taj Gernzi sto vam je bio neobican, tu vam se desava ULJKPLJ.

Rado, bila sam u Nisu pre dva vikenda i svratila na sajam, kupila sam knjigu 'Astrid i Veronika', citacu je za Svedsku. Tvoja sajamska kupovina je odlicna :)

Nightmare, svidja mi se ovo sto si napisala za Sitnicarnicu i kako je citas zajedno sa cerkom. Predivno :)

Verovatno sam htela jos nesto da iskomentarisem ali moguce da sam zaboravila.

Sto se tice ove nove Lagunine akcije, uglavnom ono sto mi se svidja sam vec citala ili makar kupila pa ceka na polici.
Ako niste citale 'Drhtaj' imate preporuku od mene, napisala sam na Laguninom sajtu komentar o toj knjizi, da sad ne radim c/p. Videla sam da ima jos vas koje volite Cimamandu Ngozi Adici.
'Muzika i tisina' je isto predivna knjiga, od Rouz Tremejn, ja volim stil kojim ona pise. Sigurno jedna od boljih istorijskih knjiga koje sam citala.
I dobra je jos 'Ne dao Bog veceg zla', vrlo zabavna i lako je poistovetiti se sa likovima i prepoznati se u nekim situacijama. :)

Ja razmisljam da uzmem Restauraciju od R.Tremejn i More, zaboravih ko je pisao, cini mi se da je dobio Bukera a meni se uglavnom knjige koje su nagradjene Bukerom dopadnu. Najvise mi se sa tom nagradom poklapa stil.
Ali opet mi fale dve knjige za akciju :) Neki predlozi?

Inace, ja trenutno citam 'Leto', Tuve Janson. Za Finsku, po preporuci od Danasc80. Bas sam je razvukla, jedva procitam par strana pred spavanje. Nesto me nije uvukla, citam je skroz povrsno. A bas sam ocekivala da ce mi se svideti. Ovde je na lep nacin opisana radnja knjige, ako nekoga zanima bolje da procita sa sajta nego da ja kuckam, sto rece Rada ja uglavnom umem samo da kazem - svidja mi se ili ne svidja mi se (valjda je Rada rekla, sad mi se sve izmesalo).
http://www.nightlife-belgrade.com/sr/vest?vest=/knjige-vesti/leto-tuve-janson

I jos citam 'Kroniku palanackog groblja', po prvi put... Uzela sam je jer sam resila da se malo vise posvetim nasim piscima, njih sam do sada uglavnom zapostavljala i to je moj licni izazov do daljnjeg. Ovde mi je vec lakse saziveti se sa likovima, i prija mi vise od Leta.

Da vas ne davim vise, laka vam noc :cvet:

Kanela! :zag:
Svasta lepo si nam sada napisala :D

Hronika palanackog groblja je pre jedno godinu dana za mene bila otkrice, jer je ranije nisam citala.
Mnoooogo mi se dopala. Ja inace volim domace pisce.
Sad nesto razmisljam, ovde na temi mozda bas ja najvise citam domace pisce.

Sto se tice "Puta oko sveta za 80 knjiga", ja cu to da sprovedem interno.
Volela bih da imam taj osecaj da sam knjigom proputovala zemaljsku kuglu.
Ideja mi je da napravim takvu marsutu da krenem iz Srbije, obidjem svet, i vratim se u Srbiju :D

Pročitala sam Sitničarnicu " Kod srećne ruke".
Neobična, bajkovita knjiga koja vas čitanjem vodi u dva paralelna sveta. Jedan svet se prikazuje kroz život mladog Adama Lozančića, studenta književnosti koji dobija ponudu da obavi korekturu romana Moja zadužbina, Anastasa Branice, i drugi koji počinje baš ovom knjigom .
Do sada, nisam čitala knjigu koja povezuje čitaoce , kao likove. Na čudan način spaja događaje i ličnosti , uzajamno ih povezuje i pravi celinu. Nekako u sebi očekuješ da baš tog trenutka krene da opisuje tebe i tvoju pojavu u romanu a onda se setiš da ipak nije moguće jer ne čitaš pravi roman. Nesvesno poželiš da i ti budeš deo romana Moja zadužbina.
Osećaš mirise iz Jelenine kuhinje, diviš se ružama iz vrta, čuješ muziku harfe i trudiš se da budeš tih kako ne bi smetao divnoj gospođici Dimitrijević koja uživa u pucketanju porcelana . Tada postaješ razočaran jer samo tebe ne primećuju. Voleo bi da ih uhvatiš za rukav , da im se obratiš , da te prihvate... i jedino što bi tog trenutka poželeo je da preskočiš iz jednog romana u drugi...

Gde ste, zene :)
Ispisale ste skoro 40 strana od kada nisam svracala na temu :eek:

Kanela! :zag:
Svasta lepo si nam sada napisala :D

Hronika palanackog groblja je pre jedno godinu dana za mene bila otkrice, jer je ranije nisam citala.
Mnoooogo mi se dopala. Ja inace volim domace pisce.
Sad nesto razmisljam, ovde na temi mozda bas ja najvise citam domace pisce.

Sto se tice "Puta oko sveta za 80 knjiga", ja cu to da sprovedem interno.
Volela bih da imam taj osecaj da sam knjigom proputovala zemaljsku kuglu.
Ideja mi je da napravim takvu marsutu da krenem iz Srbije, obidjem svet, i vratim se u Srbiju :D

Pozdrav Kanela :lol:
Verovatno nisi primetila ali me je tvoj spisak naterao da pročitam baš Sitničarnicu "Kod srećne ruke"... bila je prva knjiga na spisku, za Srbiju. Nisam mogla da prihvatim da prvu predloženu knjigu nisam pročitala, i evo me... sad mogu lagano da nastvim dalje...
Vidim da smo ja i Lamar na isti način prihvatile ovaj zadatak .

Pročitala sam Sitničarnicu " Kod srećne ruke".
Neobična, bajkovita knjiga koja vas čitanjem vodi u dva paralelna sveta.
I meni je ovo sasvim drugacija knjiga od svih procitanih.
Neobicna i lepa :D

Vidim da smo ja i Lamar na isti način prihvatile ovaj zadatak .
Kada budem usvojila svoju marsutu, prijavicu kako izgleda.
Nece to biti bas tako skoro, treba mi vreme da pomirim plan kakav zelim i mogucnosti koje imam.

Kanela je bila mnogo brza, zbrisala nam je, trenutno je negde u Americi, i tu zavrsava putovanje.
A ti i ja se mozda negde u belom svetu i sretnemo
smilie_girl_345.gif

zadnje sam procitala idi kuda te srce vodi od suzane tamaro, knjiga kojoj ne prolazi aktuelnost od kada je izdata...sto se mene licno tice, prijatna je, emotivna, lepo i lagano napisana., brzo se cita..preporuka...

vidim da ste se svi navukli na sitnicarnicu...aplauz! odlicna knjiga!

Sto od limunovog drveta je napisao Džujijan Barns. Ja ću ovih dana početi da ga čitam. Preko vikenda jako retkom stignem da čitam, uvek ima nešto da se radi po kući. Od Barnsa sam čitala Troje i Cepidlaka u kuhinji i ničeg se ne sećam iako sam malo izguglala o čemu se radi, ali ništa. Žali bože vremena što provedem čitajući. Ma nema veze, ako mi je trenutno lepo i prijatno i to je nešto. Ne moram i da pamtim.

Bila mi je mama za vikend, nisam čitala, ali sada je otišla pa ću malo. Novi Deki Stojiljković je sasvim ok, istoriju ne obožavam, ali on je baš čitljiv. A i ovaj Kosančić Ivan bio mnogo lep.:lol:

Kupila sam Perl Bak povoljno. Koja joj je najbolja, s obzirom da nisam ništa njeno čitala?

Joj, ovo mora da je Bozije providjenje, ako je Dzulijan Barns napisao Sto od limunovog drveta.
Jer ja sam ``nasla`` svog drugog muza (moju najvecu i verovatno zadnju ljubav u zivotu), upravo preko Dzulijana i njegovog romana ``Troje``.
Zajedno smo ga analizirali, doduse elektronskom postom, putem poruka, pa se zaljubili, nas dvoje...
Sada vise nismo zajedno, a ja bih volela da se vrate stari dani...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back