Gde ste, zene

Ispisale ste skoro 40 strana od kada nisam svracala na temu
Ja sam poslednjih nedelja net koristila samo za bebece teme, i to nekada satima citajuci samo o decijim kolicima, ili o tome sta je sve potrebno bebi u prvih mesec-dva. Strasno koliko toga nisam znala... A onda se umorim i od sedenja i od citanja, pa ne svratim vise nigde.
Sad konacno nasla malo vise slobodnog vremena i iscitala sve sto sam ovde propustila
Lamar me je pitala je l' ime za moju bebu. Jeste, ali imena jos nema

Bice valjda uskoro, termin mi je tek sredinom juna.
Je l' Danasc80 koleginica trudnica u biblioteci?

Uzgred, hvala na preporuci za 'Leto', uzela sam je iz biblioteke
Kako napredujete sa izazovom?
Kada sam ja krenula taj put oko sveta, krenula sam od nule tog nekog novembra, nisam racunala nista sto sam citala ranije. Zato je bilo malo teze, ali uzivala sam.
A taj Gernzi sto vam je bio neobican, tu vam se desava ULJKPLJ.
Rado, bila sam u Nisu pre dva vikenda i svratila na sajam, kupila sam knjigu 'Astrid i Veronika', citacu je za Svedsku. Tvoja sajamska kupovina je odlicna
Nightmare, svidja mi se ovo sto si napisala za Sitnicarnicu i kako je citas zajedno sa cerkom. Predivno
Verovatno sam htela jos nesto da iskomentarisem ali moguce da sam zaboravila.
Sto se tice ove nove Lagunine akcije, uglavnom ono sto mi se svidja sam vec citala ili makar kupila pa ceka na polici.
Ako niste citale 'Drhtaj' imate preporuku od mene, napisala sam na Laguninom sajtu komentar o toj knjizi, da sad ne radim c/p. Videla sam da ima jos vas koje volite Cimamandu Ngozi Adici.
'Muzika i tisina' je isto predivna knjiga, od Rouz Tremejn, ja volim stil kojim ona pise. Sigurno jedna od boljih istorijskih knjiga koje sam citala.
I dobra je jos 'Ne dao Bog veceg zla', vrlo zabavna i lako je poistovetiti se sa likovima i prepoznati se u nekim situacijama.
Ja razmisljam da uzmem Restauraciju od R.Tremejn i More, zaboravih ko je pisao, cini mi se da je dobio Bukera a meni se uglavnom knjige koje su nagradjene Bukerom dopadnu. Najvise mi se sa tom nagradom poklapa stil.
Ali opet mi fale dve knjige za akciju

Neki predlozi?
Inace, ja trenutno citam 'Leto', Tuve Janson. Za Finsku, po preporuci od Danasc80. Bas sam je razvukla, jedva procitam par strana pred spavanje. Nesto me nije uvukla, citam je skroz povrsno. A bas sam ocekivala da ce mi se svideti. Ovde je na lep nacin opisana radnja knjige, ako nekoga zanima bolje da procita sa sajta nego da ja kuckam, sto rece Rada ja uglavnom umem samo da kazem - svidja mi se ili ne svidja mi se (valjda je Rada rekla, sad mi se sve izmesalo).
http://www.nightlife-belgrade.com/sr/vest?vest=/knjige-vesti/leto-tuve-janson
I jos citam 'Kroniku palanackog groblja', po prvi put... Uzela sam je jer sam resila da se malo vise posvetim nasim piscima, njih sam do sada uglavnom zapostavljala i to je moj licni izazov do daljnjeg. Ovde mi je vec lakse saziveti se sa likovima, i prija mi vise od Leta.
Da vas ne davim vise, laka vam noc