Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izmedju dve vatre – Mihal Viveg, Narodna knjiga, 210 str.

Bi, ovo ces procitati u-tren-oka kada zavrsis Slepog ubicu.
Govori se o 6-7 prijatelja/skolskih drugova rodjenih 60-ih godina, o njihovoj mladosti u gimnaziji, pa malo o nekoj kasnijoj mladosti, a onda o njihovoj sadasnjosti.
Jasno, ostro, realno napisano, bez isticanja emocija. One su skrivene, a vidljive.

Odavno nisam citala knjigu sa toliko dijaloga. Pri tom ti dijalozi nisu oni stereotipni i besmisleni, koji se obicno pojavljuju u savremenom americkom romanu lakseg zanra. Znate vi vec o cemu pricam.
Ovi dijalozi su britki i svrsishodni.

Eto tako. Citala sam je uz gomilu nekih neprijatnih obaveza, i nisam je dozivela kako bih inace da nije bilo toga.
Ali mi se dopala, i uzecu Vivega ponovo z:)

E, Lamar, da znaš da mi dodje da ostavim Slepog ubicu i da uzmem to da pročitam. Ono me udavi, a ostalo mi još skoro 100 strana, onako sitno pisanih, meni će trebati 15 dana za to.

• Podržavam
Reactions: Em.
Meni se svidela ''Poslednja kašmirska ruža'', radnja se dešava u kolonijalnoj Indiji. Detektiv rasvetljava ubistva oficirskih žena. Meni se svideo ambijent, a ni priča mi nije bila loša. Kod tih krimića je nezgodno to što su pomalo naivni ili na kraju bude 'trt'. Sve zavisi od toga voliš li taj žanr.

Kerefeka, dobar ulov :)

Dobro vece zene :cao:
Ja vas dugo pratim, no tek sad sam se registrovala.
Sinoc sam zavrsila Orvelovu 'Zivotinjsku farmu' a pre toga knjigu 'Nova zemlja', predivne price Djampe Lahiri.
Ne znam sta cu poceti sledece, imam samo jos dve knjige ovde, dok ne odem u Srbiju da obnovim zalihe.

I nista one sto sam ja u dilemi sta da pocnem :ljutko:
Pa dobro, onda cu poceti ono sta ja hocu :evil:

Plava beležnica, Džejms E. Levin pročitana.
Ko nema jak želudac neka ne čita. Rada je objasnila o čemu se radi u knjizi, ja samo mogu reći da mi je želudac izvrnut naopačke. Najstrašnije od svega što se takve stvari stvarno dešavaju tamo negde nekomez:cry:
Pisala je Rada o toj knjizi, ali ja je ni taci necu. Sigurno z:(

Počela da čitam Slepilo, Žoze Saramago i ne mogu je ispustiti iz ruku.
Vidis, i prema ovoj knjizi imam neki otpor, ali izgleda da ces ga ti konacno slomiti z:)

Ja za tog Baneta Popovića nikad nisam čula ! Sad sam malo izgugla, gluma, bio ministar kulture CG... sladak...
Mora da sam baš jako ostarila.
Bi, to je zato sto ne volis da gledas filmove o ovom nasem nesrecnom poslednjem ratu.
Verovatno nisi gledala Turneju. Odlican, ali odlican film!
A on, i jos jedna mlada glumica u njemu, sto se mene tice, imaju antologijsku scenu :zaljubljena:
Predobro.
A vidis, ja nisam znala da je on iz CG, a jos manje da je bio ministar kulture :think:
Svasta ja od vas cujem i naucim :zag:

Lamar, tema knjige Slepilo je takođe mučna, ali Saramago ti ne da da je ostaviš kad počneš da čitaš,
toliko te vuče da ideš dalje i dalje, ja sam već pola pročitala, od onih je knjiga što se toliko lako čitaju a tema tako teška.
Što kaže Night teška a laka.
Inače tema knjige je moja večita noćna mora, čovek iznenada oslepi i to "belim" slepilom, i uskoro svi koji su bili u kontaktu sa njim
imaju iste simptome, niko ne zna o čemu je reč i kako se epidemija širi vlada ih panično smešta u duševnu bolnicu tj. u karantin...
Dalje možete samo da zamislite....

Lamar, tema knjige Slepilo je takođe mučna, ali Saramago ti ne da da je ostaviš kad počneš da čitaš,
toliko te vuče da ideš dalje i dalje, ja sam već pola pročitala, od onih je knjiga što se toliko lako čitaju a tema tako teška.
Što kaže Night teška a laka.
Inače tema knjige je moja večita noćna mora, čovek iznenada oslepi i to "belim" slepilom, i uskoro svi koji su bili u kontaktu sa njim
imaju iste simptome, niko ne zna o čemu je reč i kako se epidemija širi vlada ih panično smešta u duševnu bolnicu tj. u karantin...
Dalje možete samo da zamislite....

:eek: ja ne zelim ovo da citam :sad2:

Meni muz na putu, deca spavaju kod babe, Lausevic i ja sami :zaljubljena::aha:
:zper:

Bi, to je zato sto ne volis da gledas filmove o ovom nasem nesrecnom poslednjem ratu.
Verovatno nisi gledala Turneju. Odlican, ali odlican film!
A on, i jos jedna mlada glumica u njemu, sto se mene tice, imaju antologijsku scenu :zaljubljena:
Predobro.
A vidis, ja nisam znala da je on iz CG, a jos manje da je bio ministar kulture :think:
Svasta ja od vas cujem i naucim :zag:

Gledala sam Turneju, ali nisam ga zapazila ni zapamtila.

Ovo mi se sad cita, hvala :) sad cu da narucim u biblioteci.
Mucim se sa ovom Mavis Cheek, al ne znam da li je do nje ili sto citam posle Kevina.

Izgleda da je sve bledo posle Kevina. Ja se mučim (već sam dosadna) sa Slepim ubicom. A verujem ljudima koji su hvalili knjigu, možda se do kraja desi nešto epohalno (do sada nije), ali prosto me ne vuče da čitam.

ja završila Dugo putovanje kući...Nadifa Mohamed
nekako prava afrička...putovanje dječaka od rodnog mjesta, preko maltene cijele Afrike, do Engleske...pravi onaj stil afrički...sve piše njegova kćer..razne peripetije, nekad mučno, nekad bezbrižno...dosta dobra
sad, da ne bi bilo šta ću, ćta ču...uzmem prvu knjigu sa gomile iz biblioteke
Nevesta skinuta do gola..anonimna autorka...sve mi se čini da sam je čitala..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back