Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:aha: ni ja ne volim domace filmove (osim komedijaz:mrgreen:)
i nesto mi nisu primamljive ratne teme, a vi tol`ko nahvaliste tu opsadu
i sta sad?z:hm: uzeti je ili ne?z:hm:

... pocela sam da citam Djurdjevickinu Kaju i nesto se pitam ,
nije li u Prvi,drugi,treci covek bio neki Pi Dzej ili se varam da se stalno ponavljaju imena u njenjim knjigama:zroll:
a sto bi rekla Esterita:znamiguje: nidje veze...

a, evo šta mi piše na koricama ove knjige u rukama ( Nevesta....)

Internacionalno bestseler br.1
Roman o slobodnoj ženi
Tajanstveni seks i skrivena strast

au, našto nalećeh

Još uvek nemam :lol: A ni internet nisam imala celo po podne.:(

Esterita, Nevesta skinuta do gola je mnogo glupa knjiga. Ja imala, pa prodala na Limundu. A mož' misliti kad ja nešto prodam;)

tačno sam znala

ostavila...a što je najgore, zgleda da sam ovu Nevjestu nekad (ne znam kad) dogurala do kraja
to samo ja mogu

elem, uzela sledeću
Dubravka Ugrešić...Antologija alternativne ruske proze...mislim, provjereno je, njoj su se dopale, moraju i meni
jes+ kako da ne...predgovor po' knjige
e, neću da ga čitam, baš

ostalo mi je josh malo do kraja onog Tamnog vela, i vishe preskachem nego shto chitam:neutral:
bar da ima nekog sexa valjanog u knjizi, nego sve trt mrt okolo :confused:
a tek krimi deo shto je bezvezan, msm nije skroz, ali knjiga je nit tamo nit vamo
ali zavrshicu je i sutra idem u biblioteku i odluchila sam da uzmem jednu knjigu na engleskom, bash da vidim hocu li moci chitati(jedva sam i na srpskom pochela al ajde:lol:)
samo ne znam shta da uzmem na engleskom:think:

ostalo mi je josh malo do kraja onog Tamnog vela, i vishe preskachem nego shto chitam:neutral:
a tek krimi deo shto je bezvezan, msm nije skroz, ali knjiga je nit tamo nit vamo
ali zavrshicu je i sutra idem u biblioteku i odluchila sam da uzmem jednu knjigu na engleskom, bash da vidim hocu li moci chitati(jedva sam i na srpskom pochela al ajde:lol:)

Uzmi nesto lagano...uopstene teme...chick lit...za pocetak, da vidis kako ide.
Kad udjes u fazon da se brzo "presaltas" u glavi sa jezika na jezik, mozes da citas bilo sta.

ti voliš pračeta, uzmi njega
ja sam valjda njegovih poslednjih desetak čitala na engleskom

Uzmi nesto lagano...uopstene teme...chick lit...za pocetak, da vidis kako ide.
Kad udjes u fazon da se brzo "presaltas" u glavi sa jezika na jezik, mozes da citas bilo sta.

ti voliš pračeta, uzmi njega
ja sam valjda njegovih poslednjih desetak čitala na engleskom

ne znam imaju li pračeta u originalu:think:

i mislila sam uzeti neshto lakshe, ali nemam pojma kakav je izbor, moram to prvo da izvidim

Pročitala Sabiranje Toni Džordan
Uzalud utrošeno vreme.
Opsesivno kompulsivni poremećaj prikazivan na meni sasvim nezanimljiv način, kao i Grejsina opsednutost i mađijanost Nikolom Teslom.
Tinejdžerska knjiga, ali onako, tinejdžerska koja je okupira misli.
Kakav fijasko odabir. :(

Slepilo - Žoze Saramago
:worth: O kakva knjiga. Ovaj Saramago me oduševio.
Ne pamtim kad sam jednu knjigu tako u dahu pročitala. Kraj mi se posebno dopada, ali da ne otkrivam previše...
Toliko životnih situacija, iskušenja, poniženja, goFana što kaže Night u svakom smislu, ali i poneka ljudskost od koje nam zasuzi iskra u oku.
Uh, prava noćna mora, jedva sam sinoć zaspala.
Neobično je što se u celoj knjizi ne pominje ni jedno ime, ali time likovi ne postaju bezlični, samo kao da pisac hoće da pokaže koliko je nebitno ko smo i šta imamo,
sve se na kraju svodi na to kako preživeti i tu dolazi do izražaja kakvi smo, mada na kraju svi smo manje više isti, sve ćemo da uradimo samo da preživimo.

Poslednja izmena:
Lepo si opisala knjigu, Bambi...
Pročitala sam Smrt je neproverena glasina-Emir Kusturica.
Kako me je knjiga dobila sa par prvih strana, što me je provuklo da pročitam knjigu preko reda ,tako me je i izgubila kasnije.
Ispostavilo se da je knjiga napisana kao biografija . Ostavio je o sebi ono što je mislio da je potrebno i koliko je potrebno.
Nije se upuštao u detalje .Spominje razgovore sa Miloševićem ili Izetbegovićem, kao nešto nevažno a sasvim potrebno u datom trenutku.
Spominje ih kao sporedne likove u nekom filmu. Čak je više strana odvojio za Džonija Depa.
Pre knjige nisam ništa znala o Emiru Kusturici . Sad posle knjige ništa više nisam saznala, nego pre čitanja ...Količina informacija je mislim pravilno i stručno odmerena.
Više sam kroz knjigu upoznala njegovog oca , nego njega samog...
Možda je to i hteo....

Lepo si opisala knjigu, Bambi...
Pročitala sam Smrt je neproverena glasina-Emir Kusturica.
Kako me je knjiga dobila sa par prvih strana, što me je provuklo da pročitam knjigu preko reda ,tako me je i izgubila kasnije.
Ispostavilo se da je knjiga napisana kao biografija . Ostavio je o sebi ono što je mislio da je potrebno i koliko je potrebno.
Nije se upuštao u detalje .Spominje razgovore sa Miloševićem ili Izetbegovićem, kao nešto nevažno a sasvim potrebno u datom trenutku.
Spominje ih kao sporedne likove u nekom filmu. Čak je više strana odvojio za Džonija Depa.
Pre knjige nisam ništa znala o Emiru Kusturici . Sad posle knjige ništa više nisam saznala, nego pre čitanja ...Količina informacija je mislim pravilno i stručno odmerena.
Više sam kroz knjigu upoznala njegovog oca , nego njega samog...
Možda je to i hteo....

Super, to neću da čitam.;)
Naravno da spominje Depa, kad je natakario onaj spomenik gore, koji uopšte ne liči na pomenutog, kao što ni najnovija voštana figura u Jagodini ič ne liči na Đokovića.:(

Slepilo - Žoze Saramago
:worth: O kakva knjiga. Ovaj Saramago me oduševio.
Ne pamtim kad sam jednu knjigu tako u dahu pročitala. Kraj mi se posebno dopada, ali da ne otkrivam previše...
Toliko životnih situacija, iskušenja, poniženja, goFana što kaže Night u svakom smislu, ali i poneka ljudskost od koje nam zasuzi iskra u oku.
Uh, prava noćna mora, jedva sam sinoć zaspala.
Neobično je što se u celoj knjizi ne pominje ni jedno ime, ali time likovi ne postaju bezlični, samo kao da pisac hoće da pokaže koliko je nebitno ko smo i šta imamo,
sve se na kraju svodi na to kako preživeti i tu dolazi do izražaja kakvi smo, mada na kraju svi smo manje više isti, sve ćemo da uradimo samo da preživimo.

Dam ti odmah i Smrt i njene hirove, dok si u tom elementu.;)

status mog druga na fb
u Budvi ni snijega ni vjetra ni kiše ko da smo gubavi
Blago vama gubavima, jer ovaj sneg eboteeee
smilie_wet_120.gif
z:((z:((z:((
Msm ja sam strpljiva, ali brateee z:((z:((z:((

Dobro, dobro Slepilo je na spisku z:)

A sada samo da vam prijavim da sam sinoc pocela Crveni sari, i da cu ga zavrsiti danas ili sutra.
Jeste, ima 500-600 strana, ali ja cu citati svaku desetu-dvadesetu.
Volela bih da saznam nesto o toj porodici, ali da iscitavam toliki tekst nemam nameru.
Eto z;)

Dam ti odmah i Smrt i njene hirove, dok si u tom elementu.;)

On se izgleda dosta bavio smrću. Ja imam ono što su Novosti izdale, jedva sad izguglah, valjda je Godina smrti Rikarda Reiša. I kao i većina knjiga koje imamo nije još došla na red. (Jel neko čitao?) A ni neće, posle Slepog ubice i Vivega, moram da čitam Buka i bes za onu temu.

A sada samo da vam prijavim da sam sinoc pocela Crveni sari, i da cu ga zavrsiti danas ili sutra.
Jeste, ima 500-600 strana, ali ja cu citati svaku desetu-dvadesetu.
Volela bih da saznam nesto o toj porodici, ali da iscitavam toliki tekst nemam nameru.
Eto z;)

Ali zar nije zanimljivo? Šta je 500-600 strana ako je interesantno. Samo više uživanja. Jel to što ćeš preskakati znači da nije dobro?

Na redu je Megi O' Farel, možda već rekoh.
Daljina među nama.

Mnogo lepo. Lepše od Kako je nestajala Esme Lenoks.

A meni se nije dopala Kada si otišao, pa su mi sve ove bolje. Ovo Daljina medju nama je baš nekako specifična. Pre bih rekla da mi liči na Murakamija, nego na druga dela 0'Farelove.

Ja citam ispocetka (opet ne mogu nista novo) Fajstovu Sagu o ratovima kapije sveta...4 knjige.

Kupila sam Brajsona - Beleske sa malog ostrva...njega volim...ali ga ostavljam za kasnije, kad me prodje ovo blesavo raspolozenje..da mogu lepo da uzivam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back