Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Roamn za zene napisao Mihal Viveg divan ljubavni roman.

Suzi, draga, celo popodne ne stižem da ti napišem kako si me obradovala ovim malim, ali pravim postom. Za tog Vevegu su mi pričali prijatelji iz Hrvatske gde je on jako popularan, kao i u rodnoj Češkoj.
A ja sam mislila da on nije ni objavljen kod nas, jer, zaboga, niko ga u ovoj našoj Biblioteci nije pominjao. Tako da si ti sada mene izvela iz jedne velike zablude, ispravila jednu veliku nepravdu, otvorila mi oči i dala divan poklon. z:dd::cmok2:

Vidite šta sam još našla. Nije mi do sada palo na pamet ni da ga izguglam:

Mihal Viveg (1962) je danas najuspesniji ceski pisac, cije knjige su hitovi u Evropi, Americi, Izraelu... Vivegovi romani dostizu visoke tiraze i brojna ponovljena izdanja, a prema nekoliko njegovih dela snimljeni su igrani filmovi.

Poslednja izmena:
Roamn za zene napisao Mihal Viveg divan ljubavni roman.

Vidite šta sam još našla. Nije mi do sada palo na pamet ni da ga izguglam:

Mihal Viveg (1962) je danas najuspesniji ceski pisac, cije knjige su hitovi u Evropi, Americi, Izraelu... Vivegovi romani dostizu visoke tiraze i brojna ponovljena izdanja, a prema nekoliko njegovih dela snimljeni su igrani filmovi.
Oho, kakvo novo otrkrice :sanke:

Suzi, draga, celo popodne ne stižem da ti napišem kako si me obradovala ovim malim, ali pravim postom. Za tog Vevegu su mi pričali prijatelji iz Hrvatske gde je on jako popularan, kao i u rodnoj Češkoj.
A ja sam mislila da on nije ni objavljen kod nas, jer, zaboga, niko ga u ovoj našoj Biblioteci nije pominjao. Tako da si ti sada mene izvela iz jedne velike zablude, ispravila jednu veliku nepravdu, otvorila mi oči i dala divan poklon. z:dd::cmok2:
Jer ono sto nije spomenuto u OVOJ Biblioteci, kao da nije ni napisano z:mrgreen:

Jer ono sto nije spomenuto u OVOJ Biblioteci, kao da nije ni napisano z:mrgreen:

Upravo to sam htela da kazem. Eto kako su nam potrebni novi clanovi Biblioteke, sa novim idejama, iskustvima i preporukama.

Nasla sam još Viveginih knjiga na nekom sajtu za internt prodaju, izdanje Stylos Novi Sad. A sve kostaju 9,95 EUR, a imaju 200-300 strana. Malo su ga preterali.

Poslednja izmena:
a da, pročitala sam i treći deo 1Q84, murakami afkors
nešto mi čudno, nisam viđala da se ovde piše o tome toliko a veliki je hit
i tu sam se fascinirala kako on plete priču, to se retko viđa, ta veština
fantastično i uzbudljivo i uvuče te i čitaš i ne dišeš, pitaš se šta će da bude
ali
dal je prevod, dal je šta, ali meni same rečenice bilo neprijatno da čitam
nemaju lepotu
možda je ipak prevod i nadam se da je tako
ja sve mogu da čitam po kolko god oćeš puta, ovo me ne privlači, nema šanse kad već znam radnju. u jednom trenutku sam napravila pauzu i zaboravila gde sam stala pa sam ponovila nekih desetak strana, ma dosada i mučenje =/
nikad nisam videla toliki nesklad između sadržine i forme, časna reč, ali možda sad zvuči ko da kenjuckam
zato ovom završavam
za moj ukus reč "penis" je previše puta upotrebljena u knjizi
ima tu opisa seksa koji nisu ništa.. ni napaljivi ni svrsishodni, samo vulgarni (valjda su zato vulgarni jer nemaju poentu, jbmli ga možda je i imaju. neka mi neko kaže ako je uoči nisamni ja najpametnija)
a doooosta je potrebno da meni nešto bude vulgarno

jao jeste, i ja sam primetila

Preporuka... :)

Devojka saznaje porodicne tajne kroz pisma koja joj je ostavila baka...

samantina_pisma_dzenifer-dzejms_paterson_s.jpg

ne bre, napisala sam na prošloj strani a i u velikom postu, nemoj da preskačete, mnogo je uzbudljivo
samo je da se uzme iz biblioteke a ne da se kupi, tako nešto

Ali ja ne volim te knjige gde ima puno sex-a, pogotovo ako je eksplicitno i nepotrebno. Mene to odbija.

Minafina, srećna i tebi Nova godina, a i svim ostalim članicama. z:poz:
Ja večeras izlazim, lalala.

Drugi jezik - David Albahari, Stubovi kulture, 220 str, pripovetke

Pripovetke generalno manje volim od romana. Uopste te krace forme manje volim nego roman, jer u roman kad potones spasa ti nema.
A ovo… taman se unesem… cvrc, kraj.
Sve u svemu ima zanimljivih prica, ali i onih koje mi nisu bas nesto legle. Narocito one o snovima. Pa ja mrzim i ovako kada mi neko prica svoj san :roll:
A jako su mi se dopale recimo, Kralj, pa onda ona o stanovnicima jedne zgrade, pa Drugi jezik… i tako.

Albaharija sam citala veooooma davno, pa tek sada. A on spada u pisce koje mislim da mogu i trebam povremeno da procitam. Ne pitajte me zasto to mislim, ali mislim. A moracu da uzmem njegov Mamac. El citao neko?

Pripovetke generalno manje volim od romana. Uopste te krace forme manje volim nego roman, jer u roman kad potones spasa ti nema.
A ovo… taman se unesem… cvrc, kraj.
Sve u svemu ima zanimljivih prica, ali i onih koje mi nisu bas nesto legle. Narocito one o snovima. Pa ja mrzim i ovako kada mi neko prica svoj san :roll:
A jako su mi se dopale recimo, Kralj, pa onda ona o stanovnicima jedne zgrade, pa Drugi jezik… i tako.

Albaharija sam citala veooooma davno, pa tek sada. A on spada u pisce koje mislim da mogu i trebam povremeno da procitam. Ne pitajte me zasto to mislim, ali mislim. A moracu da uzmem njegov Mamac. El citao neko?

Ja sam čitala ali davno. Ne znam, meni se Mamac manje dopao od Cinka. Cink preporučujem.
Meni se Suzanin dnevnik za Nikolasa dopao, ali baš ne volim te pisce "na isti kalup".

Čitala ja! z:) Ali ič se ne sećam. Kaže moj spisak da sam čitala '97. Tada nisam beležila o čemu se radi, tako da nemam pojma. I Fras u šupi. 2001. To je sve što znam. A ni to ne bih znala da nisam sad pogledala.
I ja mislim da Albaharija treba s vremena na vreme pročitati. Pa da bar neko vreme znaš o čemu se radi. A nešto mislim da se ne radi ni o čemu.

Kevin je super. Tako lepo žena vodi priču, dozira. Otprilike već znam šta se dogodilo, ali me jako zanima šta je bilo pre toga. Već je volim. Tu majku. :zima:

Ja uvek nešto (nenamerno) kontriram. Svi pročitaju Kevina, a ja pročitam Svet posle rođendana. Ili čitate Patersonova pisamca, a ja njegove trilere s ubistvima. To me podseća kao kad su u srednjoj svi čitali Romea i Juliju, a meni bilo dosadno pa sam uzela Mletačkog trgovca. :huh:

p.s. Bilo mi je super sinoć na dočeku (u Domu vojske)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back